Şimdi Ara

-----NEW FIESTA TEAM-----yeni kasa '''fiesta''' bilgi ve paylaşımlar----- (1137. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.749
Cevap
51
Favori
1.951.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11341135113611371138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar fiesta 1.6 powershift TREND X 2017 model araçta acaba esp(esc) kapatılabiliyor mu? kitapçıkta araç ayarlarından kapatılabileceği yazılı ancak ayarlarda esc ile ilgili bir seçenek çıkmıyor sizde de böyle mi acaba?
  • 2016 model ford fiesta trend x paket arabamız var. Bildiğiniz gibi 14 sonrası aux girişi kaldırıldı. Bu yüzden usb girişi var tek. iPhone'u lighting kablosu ile bağlayınca ipod cihazınızda müzik bulunamamıştır diyor ama Spotifydan çalıyoruz şarkıyı. Telefonda ses kesiliyor ama araca aktarılmıyor çözümü olan var mı?
  • Fiesta WhatsApp grubu var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • stay weird kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Otomatik katlanır ayna 2010 ve üstü modellerde mevcut. 2009 Titanium larda park sensörü yok maalesef ama cüzi bir rakama harici taktırabilirsiniz. Bluetooth da maalesef 2009 modelde bulunmuyor.
  • 1,5 ay önce 2012 1.25 Trend Fiesta aldım ben de. Beyaz, jantlar kapak. Biraz şirket aracı gibi duruyor haliyle. Jant takımı alacağım. Camlara film çektirip, rüzgarlık taktıracağım. Biraz şirket aracı imajından çıksın istiyorum.

    Benim şikayetim yakıt. Yol bilgisayarı 7,1'e kadar indi. Önceki aracım 1.2. Clio'ydu. 50 liralık benzinle yol bilgisayarı 220-230 gösterirdi. Yakıt ortalaması 7.2 gösterirdi. Bunda 7.1 ama 50 liralık yakıt aldığımda 135-140 km gösteriyor. Bu hesap tam olarak nasıl yapılıyor ?
  • arkadaşlar merhabalar. 2011 model 1.6 tdci titanium x ile aranıza katıldım. kafama takılan bir sorun var, araç 1.6 tdci bundan %100 eminim. aracın ruhsatında 50kwh yazıyor, bu da 68 beygire tekamül ediliyor. araç muhtemelen 1.4 tdci sanılarak böyle yazılmış, ancak araç 1.6 tdci. 2010'dan sonra 75lik ve 90'lık değil sadece 95'lik kullanıldığı için araç da 95 beygir olmalı, ancak neden yanlış yazılmış ve bunu ruhsatta değiştirebiliyor muyum değiştirirsem benden ücret talep ediliyor mu?
  • mesuty M kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim, park sensoru icin tahmini bir fiyat soyleyebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stay weird kullanıcısına yanıt
    100 TL'ye kadar işe yarar bir ürün taktırabilirsiniz.
  • mesuty M kullanıcısına yanıt
    tekrar tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nativist kullanıcısına yanıt
    fiestam.com facebook grubu var katılabilirsiniz
  • 1.6 tdci için en uygun yağ hangisidir? sıcak iklimde yaşıyorum.
  • Merhaba geçen hafta 2011 titanyum x paket 1.4 benzinli fiesta alarak aranıza katıldım. Gece grisi içi bordo detaylı çok hoşuma gitti. İçi simsiyah yada krem renkli olan arabalara göre farklı duruyor. Bazı sorularım olucak internetten çoğunu çözdüm ama çoğunun cevabınıda bulamadım. Kullanma klavuzunada baktım ama yardımcı olursanız sevinirim.



    1- Arabayı kilitleyince açık camların otomatik kapanması modülsüz mevcut mu internette kimi evet kimi hayır diyo anlamadım.



    2-Ayarların içinde mesajlar diye bir bölüm var bu ne işe yarıyor ?



    3-Emniyet kemeri uyarısı vermiyor bendeki 2011 de yokmuydu öyle bir özellik ?



    4-İlk arabam olduğu için başka araçlarla kıyaslayamıyorum ama sürerken arabanın önünü göremiyorum eğilip bakıncada göremiyorum park ederken zorlanıyorum bende mi bir sorun var ? Yoksa taktik verebilirmisiniz arabanın önünü nasıl görücem.



    5-Katlanır ayna iyi bir şeymidir zaten otoparkda güvenli yerde duruyor araç , durmadan açılıp kapanıyor bozulursa masraf çıkarır özelliği kapatıpda kullanan var mı ? Katlanmasının bir faydasını göremedim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konu çok aktif değil maalesef.

    4.Maddeyle ilgili aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. İkinci arabam benim, park ederken acemi gibi zorlanıyorum. Kafamı uzattığımda önü tam göremiyorum, araba biraz basık geliyor o yüzden.

    3.Madde için ise 2012 Trend'de emniyet kemeri ikazı var. 2011'de de vardır diye tahmin ediyorum, 2006 Clio'mda vardı benim. Kablosu oynamış, sigortası atmış olabilir.
  • Yeni kasayı bugün 20bin bakım için gittiğim Tur otoda gördüm.
    Beğenmedim mk7.5 efsane kasa olacak :)
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geliyor. GÜzel donanımlar eklendi ama önceki sportif ve hırçın yapısı gitti.
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim , o zaman ben taktik veriyim akşam park ederken farkların yansıma şiddetinden az çok ne kadar yaklaştığını kestirebiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandostigre

    Bana da öyle geliyor. GÜzel donanımlar eklendi ama önceki sportif ve hırçın yapısı gitti.

    Kesinlikli;içi polo gibi dışı leon gibi karmaşık bir yapısı var.
  • Herkese merhabalar.

    Şubat 2018'den beri Fiesta 2004 1.4 TDCI sahibiyim. Aracımı aldığım sürede 4000 km anca kullandım. Son birkaç zamandır viteslerde geçme sorunu yaşıyorum. Kısaca özetlersem;


    - 1'den 2'ye geçerken özellikle akan trafikteyken vites takılıyor ve çok sert şekilde geçiyor (Ciddi kuvvet uygulamak zorunda kalıyorum)
    - Bu takılma sorunu olduğunda şanzımandan (dişlilerden) herhangi bir ses gelmiyor ama belirtmek isterim.
    - Vites rahat geçmediğinde debriyajı hafif kaldırıp bir daha tamamiyle bastığımda genelde takılma sorunu geçiyor.
    - Daha önce bir benzer Fiesta kullanmadım fakat nasıl anlatsam vites kolu fazla hareketli gibi. Hani tam olması gereken serilikte değil.
    - Diğer vitesleri geçişte herhangi bir sorunum yok. Fakat vites kolundaki "boşluk" gibi gelen durumda 2'den 3'e geçerken olması gereken gibi yumuşak geçmiyor.
    - Aracın önceki sahibi son 1 sene içinde debriyaj yaptırdığını söylemişti tahminen en fazla 15.000-20.000 km olmuştur. Kavrama noktası gayet iyi, onunla ilgili sıkıntımız yok.

    Şimdi bu durumu yaşadığımdan beri daha önceden "sözde" güvendiğim bir ustaya götürdüm. Daha önceden de görmüştü ilk şikayet başladığında kış aylarında, sözde plastikten burç yapıp idare ettiği yere kadar kullan, sonra bi ara gel halatları değiştiririz demişti. Fakat son götürdüğümde lifte kaldırdıktan sonra "Halatlarda değil bunun sorunu vites arayıcısı kırılmış gibi duruyor, şanzımanı indirip bakacağız masraf çıkarabilir sana" dedi. Ben o şahsın daha önceki yaptığı tamirlerde fazla masraf çıkarmasından dolayı bir başkasına götürdüm. Bu kişi de Bosch Car servisinde baktırdı, teşhis koyamadılar açıkçası indirip bakmamız lazım, debriyaj baskı balatanda sıkıntı var gibi duruyor dediler. 3. bir tamirci daha baktı daha farklı bir yerde, teste çıktık araçla. "Bana 4-5 tane bu tip Fiesta daha önceden geldi, bu sorunları kronik eski kasalarda, genelde debriyaj üst merkezi, debriyaj alt merkezi veya halatlardan dolayı oluşuyor bu durumlar." dedi. "Eğer vites takıldığında 2-3 kere pompaladığında 2. vitese rahat geçiyorsa büyük ihtimalle debriyaj üst merkezinde sıkıntı vardır, bir süre gözle bu durumu, eğer dediğim gibi oluyorsa getir halledelim" dedi.

    Bana mantığım baskı balatamda sıkıntı olsa diğer vites geçişlerinde de sıkıntı yaşayacağımı söylüyor. Aynısı şanzıman için de geçerli. Debriyaj üst merkezi sorunu olduğunda da sadece 1.-2. viteslerde bu sorun yaşanıyor mu? Burdaki sorun nedir tam olarak bir bilen var mı sizlere sormak istiyorum.

    Ne 1000-1500 TL verip gereksiz bir masrafa girmeyi ne de deneme yanılmayla parça değiştirmeyi insan göze alamıyor : ) Bu durumu tecrübe edenlerin cevaplarını acilen bekliyorum.
  • Yıllar geçse de Fiesta kalitesi ve yakıt cimriliği ile en başarılı araçların başında  

  • 
Sayfa: önceki 11341135113611371138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.