Şimdi Ara

NETWORK ILE ILGILI BAZI SORULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde Cafemde Kullanmam Amacıyla yeni almış olduğum Surecom EP-816X 16-Port 100/10M Ethernet Desktop marka 1 switch bulunmakta. Bunu almamın tek sebebi network performansını az da olsa yükseltmekti. Fakat düşündüğüm gibi olmadı. Bu switch markasında da anlaşılacağı gibi 16 port luk 1 switch. Cafemde bulunan 27 adet makinem arasında 10 luk ethernetli olan makinelerim de var,10/100 lük olanları da var. Ben bu switch e nedense 10/100 lük ethernet kartına sahip olan bilgisayarları bağlayamıyorum.

    Surecom EP-320X-R 10/100 Ethernet Kartlı makinelerimi neden se bu swith e bağlattıramadım. Bağlamama rağmen ne yazıkki internete ve oyunlara girmiyor. Girse de çok feci yavaş çalışıyorlar. Bunu da bir türlü çözemedim. Her türlü bağlantıyı denedim. Ama ne yazık ki yine sorunu düzeltemedim. Bu makineleri 8 portluk 10 mbit lik hub a aldığımda switch den daha hızlı ve muhteşem bir şekilde giriyorlar.

    Daha önce den 1 Accton 8 port 10/100 lük switch,1 adet zyxel marka 8 port 10/100 hub,2 adet de 8 port 10 luk hub ve switch lerle dağıtım yapıyordum.2 adet eski hub u kaldırıp 1 adet 16 lık switch almaya karar verdim ve aldım. Şimdi yukarıda da belirttiğim gibi bu yeni almış olduğu switch e 10/100 lük bilgisayarları bağlayamadığımdan dolayı 10 mbit lik hub umı tekrar bağlamak zorunda kaldım. Ama benim isteğim bu bilgisayarları yeni almış olduğum switch e bağlamak.

    Sizden nasıl bağlayabileceğim hakkında yardım istemekteyim.

    Ana Makineden Switch e giden kablo nasıl bağlanır. Renk düzenleri nasıl olur.

    Switch den switch e giden kablo nasıl bağlanır. Renk düzeni nasıl olur.

    Switch den 10/100 lük hub a giden kablo nasıl bağlanır. Renk düzenleri nasıl olur.

    Son olarak da switch ve Hub dan bilgisayarlara giden 10Mbit ve 100 Mbit bağlantı şekilleri nasıl olur. Renk düzenlemesi ne şekilde yapılır.

    Sizden yukarıda ki sormuş olduğum sorularıma ciddi bir şekilde cevap vermenizi rica ediyor,çalışmalarınızda başarılar diliyorum.


    -







  • http://www.turkcenet.net/ burdan istediğin bilgilere ulaşabilirsin
    <img src='' border=0>
  • yanlıs dusunmuyorsam swicin 10 megabırlık oyuzde problem yasıyorsun ayrıc arkadasımın dedıgı sıteye bır goz gezdırsen senın ıcın ıyı olur
    <img src='http://www.arabam.com/ototeknoloji/fabrika_debriyaj/debriyaj.jpg' border=0>
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.