"Netspeed’e yeni geçtim, yaklaşık 4-5 gündür kullanıyorum. Ancak son 2-3 gündür günde 4-5 defa internet neredeyse kopma noktasına geliyor. O kadar yavaşlıyor ki sayfalara bile giremiyorum. YouTube’da videolar yüklenmiyor, yüklenmesini bekliyorum, yaklaşık 2-3 dakika sonra tekrar düzeliyor. Ama bu problem 1-2 saat ya da 3 saat sonra yeniden oluyor, ara ara tekrarlanıyor. Bu durum genel bir sorun mu, yoksa sadece bende mi oluyor anlayamadım. 100 megabit VDSL kullanıyorum." < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP (807. sayfa)

-
-
Yine patladi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende geceli 4 gun oldu. Buraya gelip sikayetleri okumadim. Bilsem gecmezdim. 3 ay mi bekleme zorunlulugu. Ayni durum bendede oluyor gun icinde.
Bot saldırı var hocam ekşi den takip edin
https://eksisozluk.com/netspeed--2072551
Bibarkadas buna onlem aldiklarini soylemisti demekki fake mis. Hatta ref nosunu kullandim gecerken. Netgsm de gecen haftalar oldu ama duzeltmislersi bu durumu.
Zam yuzunden ayrildim ordanda memnundum
Peşin ödemeli türknete geçmeyi düşünüyorum artık. Bıktırdı bu yavaşlık. 1 hafta olur 2 hafta olur sürekli olursa bir mantığı yok kalmanın
-
Son 2 3 gündür internet berbat halde. YouTube bile izlenmiyor. Amazon prime video film bile izleyemedim gün içinde. Bu herkeste böylemi acaba ? Böyleyse sorun nedir arkadaşlar?
Bursa merkez, 1 saat önce pc açtım. internet kötüydü. modemi kapatıp açınca düzeldi.
-
Internet hızı anlık düşüp yükseliyor, bir anda 350 kpbs ye düşüyor hiz 10 dakika sonra 95 mbps çıkıyor, sonra 10 mbps ye düşüyor, yani kafasına göre takılıyor gibi
Fake mi bilemem, Whatsappta comnet mağdurları grubunda birisi yazmıştı, Ddos saldırıları için cihaz aldıklarını.
Atlantis Net ile peering bağlantısı anlaşması yaptılar ama demek yetmemiş ki bölgesel sıkıntılar halen devam ediyor, ben de bir kopma kesilme sorunu olmadı, sadece akşama doğru biraz hız düştü ve ping yükseldi çok kısa süreliğine sonra düzeldi.
Ping dalgalanması ile ilgili tahminim önceden Türk Telekom altyapısı ile Ankara'dan yurtdışı çıkış yapıyorlardı, Telekom üzerinden ve yurtdışından Ddos atakları geldikten sonra Atlantis Net üzerinden yurtdışı çıkışları İstanbul'a çektiler, heralde aktarmalı internet trafiği yapıyorlar siber saldırıların etkisini azaltmak için fakat bu seferde ping değerlerinde dalgalanmalar oluyor.
Çözümü bir ya da birden fazla peering bağlantı anlaşması daha yaparak pop noktalarını arttırmak gibi görünüyor bu sayede ağ trafiğini daha rahat yönetebilirler diye düşünüyorum fakat bunların hepsi bir maliyet kalemi, bu kapasite arttırımına çok daha önceden gitmeleri gerekirdi.
Sanırım şu anda 150 binden fazla aboneleri var o yüzden en az 1 peering anlaşması ile yurtdışı çıkış noktalarına takviye ile bulut depolama sistemleriyle serverları ve Ddos atak engelleyici cihaz sayısını arttırmaları gerekiyor.
Ben kimseyi kandırmadım sadece yaptıkları müdahalelerden bahsettim demek ki halen kapasite sıkıntısı mevcut.
Ben online oyun oynayan biri değilim, YouTube videoları oynatamada, YouTube canlı yayınlarıda sorun yok takılmadan izliyorum, internet sayfalarında da sıkıntı yok, haziran ayının son haftasında yaşananlara göre İnternet kesinti ve kopmaları bende daha az yaşandı, sadece öncekine göre ping değerlerinde dalgalanmalar oluyor.
Online oyunla işim olmadığı için çokta dert etmiyorum ama bu ping dalgalanmaları pahalıya patlar, online oyun ve bazı uygulamalar üzerinden canlı yayın yapanlar ile izleyenlerde sıkıntı olabiliyor ben standart kullanıcıyım nihayetinde biraz YouTube biraz Twitter biraz torrentten müzik falan indiriyorum zaten bilgisayar eski, ucuz internet hizmeti veren ISS firmalarına kaçıyoruz, demek ki ucuz etin yahnisi bu kadar oluyormuş.
Gerekli yatırımları biraz daha yapmaları şart, kapasite halen yetemiyor demek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ya kapasite sorunu devam ediyor ya da sistemi oturtamadılar arada bir güncelleme ayar falan yapıyorlar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Netgsm haziran başından ortasına kadar sıkıntılıydı, 10 Haziran'da faturam ödenmesine ve içerde ref kodlarım olmasına rağmen kesintiler ile bağlantı sorunları (yüksek ping ile düşük download/upload hızları sayfaların açılamaması videoların oynatılamaması) ile yüksek zam ve çözümsüzlükten sonra 19 Haziran'da Netspeed internet'e geçtim, orda da kapasite sıkıntısı vardı, çoğu kişi gidince sistemleri rahatlamıştı (Netgsm internet), sanırım aynı sorun burda da devam ediyor ki bazen bu dalgalanmalar oluyor.
Benzer sorunları bu aralar gigaspeed ile Millenicom bazı aralıklarla yaşıyorlar.
Şoknet kullanıcı sayısı az olduğu için pek fazla sıkıntı yaşamıyorlar heralde.
Gıbırnette peering bağlantısı pop noktaları yeterli olacak ki fazla bir sorun yaşamıyorlar. Belki de kısmen onlarda da bölgesel bağlantı sorunları oluyordur tam olarak bilemiyorum.
Ddos siber saldırıları ne kadar gerçek ne kadar yalan bilmiyorum ama bana göre sorun, kapasite sorunu gibi görünüyor.
Hangi firma ucuz fiyat verirse ve ref kodu kampanyası yaparsa o firmaya yığılma oluyor, böyle olunca da firma kapasite sorunu yaşıyor ve prime saatlerde yoğun internet kullanımını sistemleri kaldıramıyor diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 16 Temmuz 2025; 1:14:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ekşide birisi ip bloklarından bot atakları geldiği için cloudflare tarafından engellendiğini yazmış. ne kadar doğru, bu veriye nereden erişiliyor bilemiyorum ama olay bence kapasiteden başka şeylerde çıkacak gibi. ah eski cloudflare speedtesti attığımda kapasiteye bakmış olsaydım kıyas yapardık ama yani kampanya öncesi 100k'de netspeed de 144k'ya mı çıkmıştı mesela? herkes kapasiteden bahsediyor ama bilemedim. Bakalım 138k'dan kaça düşecek
-
Şu an 138k mı abone sayısı
En son 144k diye hatırlıyorum.
Biraz koruma sistemlerini mi arttırlar serverlar ile pop noktaları peering bağlantılarını mı arttırırlar ben de tam bilemiyorum ama dediklerine göre botnet ağıyla sahte ipler üzerinden küçük boyutlu paketlerle toplamda büyük kapasitelere denk gelen saldırılar diye bahsediyorlar artık ne kadarı doğru ne kadarı yalan işin içinde olmadığımız için tam ne olduğunu kestiremiyoruz.
Ben standart ev interneti kullanıcısıyım bu işler beni aşar anlayan bir arkadaş varsa bizi de aydınlatsın ama tahminen siber saldırılar ile kapasiteyi ve sistemlerini zorluyorlar gibi görünüyor.
evet hocam bir önceki sayfada attım ss'i. 144k olduğunu söyleyen üyenin mesajını da ekledim. Böyle bir veri olmasa kıyaslayamayacaktık ama 2 haftada 6.5k'ya yakın insan gitmiş. 144800 küsürdü. 138200 küsüre inmiş.
https://stats.labs.apnic.net/aspop/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 16 Temmuz 2025; 1:23:28 > -
-
Cok fazla veri olduğu için telefonunuz yükleyemiyor olabilir hocam. Normalde bunun altında liste geliyor 1000'lerce isp var. PC'de bakarsınız ya da telefonda masaüstü moduna alın sayfayı
-
Benim telefon zaten dandik redmi 9a deli gibi kasıyor telefon :)
DonanımHaber uygulaması üzerinden yazıyorum tarayıcı üzerinden değil.
tamam bir ara pcden ya da tarayıcı üzerinden bakarım sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 16 Temmuz 2025; 1:36:46 >
Yok kapasite, yok saldırı neyse artık tiyatronun ismi ben burayı takip edicem artık. Kaç bine inince düzelecek bakalım işler göreceğiz. İyi akşamlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X