Şimdi Ara

netMASTER Uydunet modem için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. 1-2 gün önce Türkiye'nin genelince bir internet sorunu yaşandı. Yavaşlama, hiç girmeme gibi sorunlar oldu. Öncelikle netmaster modemimin arayüzünden yani 192.168.0.1 den ayarları gözden geçirmek istedim. Bu kesilmeler hem bilgilerimin kaybolmasına hemde bazı programlara kesilmeler bittikten sonra erişememe sorunu doğurdu. Öncelikle yaptığım bir hata var onu belirteyim. Modemi bridge moduna geçirdim ve birçok araştırma sonucunda netmaster modemin bridge moddan çıkma olasılığının olmadığını gördüm. Artık arayüze erişemiyorum. çalıştıra ipconfig yazınca ekran gelmiyor. Anlayacağınız kaş yaparken göz çıkardım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• uydunet destek hep yarıma koşardı noldu acaba
  • Sayın Kullanıcımız,

DHCP özelliği olan Uydunet/Türksat sisteminde kullanılan modemlerde “Bridge Mode“ uygulaması aktif edildiğinde sisteme iki durum yaşanabilmektedir;

1. Modem Bridge Mod’dayken internete çıkamıyor. (“Bridge Mode“ sisteminde, WAN IP adresi direkt bilgisayara verildiği için, eğer WAN IP adresi de alınamıyorsa, sisteme ulaşılamaz. Bu yüzden modemin coaxial kablosunu çıkarıp, modemi aç kapa yaptıktan sonra 192.168.100.1 IP adresi ile modeme ulaşılabilmektedir. )
    2. Modem üzerinden internete çıkabiliyor. (“Bridge Mode“ sisteminde, WAN IP adresi direkt bilgisayara verildiği için, IP adresi olarak 192.168.100.1 üzerinden modemin web arayüzüne ulaşılabilir.)

Router özellikli tüm modemlerimizde yukarıdaki adımları izleyerek kolaylıkla Router - Bridge mode arası geçiş yapabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve yardım için NetMASTER Destek Merkezi'ni arayabilirsiniz. Destek merkezimiz her gün 08:00-22:00 arası hizmet vermektedir.

0216 366 6696
    destek@netmaster.com.tr
    www.netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMASTER_ -- 3 Aralık 2012; 18:09:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.