Yüksek performanslı, 100 Mbit'i tam anlamıyla kullanabilecek (gerçi buradaki altyapı 55 Mbit destekliyormuş dediler), online oyunlarda da sorun çıkarmayacak, Wi-fi çekim gücü yüksek ve geniş (mümkünse 2 kat alttan ve bahçeden de çeksin) F/P modem tavsiyesi rica ediyorum. Türk Telekom müşteri temsilcisinin dediğine göre verecekleri modem Zyxel ya da TPLink olacakmış, onu alayım mı? (24 ay taahhütle ayda 10 TL) EDİT: Hem Fiber hem VDSL destekleyen modem var mı? İleride fiberin site içine girme ihtimali de var. Modeme iki kere para vermeyeyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 23 Ağustos 2021; 14:5:16 > |
Hipernet için (VDSL?) modem tavsiyesi lütfen
-
-
Yazmayacağım da Asus gelecek ilk tavsiye. :) Yada Zyxel T50B
-
2 kat aşağıdan, bahçeden vs. tek bir modemle verim alabilir misiniz bilmiyorum fakat diğer taleplerinizin karşılanması için keenetic ürünlerine bakabilirsiniz. Gerekli durumlarda keenetic routerlarla mesh sistemi kurup çekim alanınızı genişletebilirsiniz. İhtiyacınıza göre karşılaştırma ve bilgi için; Kablosuz Routerlar - Keenetic
-
Cihazı cam kenarında bahçe tarafına konumlandırabiliyorsa, yüksek ihtimal kullanabilir. Keenetic Extra DSL ve üzeri olan modelleri tavsiye edebilirsiniz.
Giga şimdi yerinde Hero DSL, önünde panjur kapalı, 2 kat aşağıda aynı hizadaki Keenetic Extra ile 5ghz 'de 175mbps ile mesh kurulu. İlgililer anlar.
Saygılar.
-
Hangi ASUS modeli?
-
Onu Asus kullanıcıları söyler.
Forumda genel olarak Asus eski modelleri ile Zyxel T50B önerisi dolaştığı için yazmıştım. Keenetic yazınca paralı reklamcı zannediyorlar.
Ondan genel olarak kullanıcı deneyimimle birlikte cevap verebileceğim sorulara Keenetic öneriyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 24 Ağustos 2021; 10:31:51 > -
"Asus DSL-AC51 750 Mbps VDSL2 Modem" mi? Acil modem sipariş vermem lazım, çünkü gelmesi birkaç gün sürebilir. Bir an önce abonelik açtırmak istiyorum.
EDİT: Keenetic Extra DSL KN-2111-01TR 1200 Mbps VDSL2 Modem benim de takip listemde olan bir model. Yalnız benim anladığım kadarıyla 100 Mbit'e kadar hızları destekliyor. (şu incelemede de 200 Mbit desteklediğin söylüyor https://forum.donanimhaber.com/keenetic-extra-omni-hero-dsl-modem-ve-viva-ve-air-mesh-router-ana-konu-inceleme-openwrt--141117860 ) Yani ileride site içine fiber kablo gelirse 100 Mbit üzeri hız kullanamayacağım. (bu modem fiber de destekliyor mu?) Gigabit hızı destekleyen modeller çok aşırı pahalı değilse onlara bakayım mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Ağustos 2021; 10:48:14 >
-
Keenetic DSL modeller 17a ve yukarısı profilleri destekler. Teorik olarak daha yüksek hızda DSL hızlara hazır. Ayrıca tüm Keenetic modellerini fiber hatlarda kullanabilirsiniz. Yani Ethernet ile sonlanan sağlayıcılar...
100mbit'e kadar kablolu da hızı kullanabilirsin. Extra DSL ethernet portları 100mbit çünkü. Hero DSL'de ise gigabit ethernet portları mevcut.
-
Keenetic Hero DSL 879 TL'ymiş. Gigabit internet destekleyen daha ucuz bir alternatif var mı acaba?
-
Mevcut bir 9970v3 'nüz olsa yada piyasadan 50-100TL'ye alıp, gigabit destekli bir router alarak köprü modunda (router üzerinde pppoe sonlandırarak) kullanabilirsiniz. Daha ucuz bir çözüm Keenetic nezdinde sunamamaktayım.
-
2.El vdsl destekli ucuz modem alıp bridge moduna sokup keenetic viva ile kullanabilirsiniz fakat onun yerine Hero DSL almak daha mantıklı.
-
Ayrıca fiberde zaten sağlayıcı gigabit portlu router veriyor.
-
Ek ücret almıyorlar mı? Sonuçta ADSL ya da VDSL abonelik açtırırken de modem veriyorlar ama ücret karşılığında.
-
Fiberde zorla veriyorlar routerı ve fiyata dahil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D1AC3835 -- 24 Ağustos 2021; 11:35:30 > -
Yok artık? Hangi servis sağlayıcılar yapıyor bunu? Yani önemli bir nokta, böyle bir şey varsa boşu boşuna gigabit internet destekli modeme fazladan para vermeyeyim.
-
Fiberde altyapı sahibi veriyor donanımları, servis sağlayıcısı fark etmeksizin, eğer turk telekom fiber altyapısı gelirse turkneti öneririm. Bu arada verdikleri routerın kiralık olduğunu da belirteyim iptal ederseniz cihazı iade etmeniz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D1AC3835 -- 24 Ağustos 2021; 11:39:28 > -
keenetic.com.trCihaz özellikleri karşılaştırması | Keenetichttps://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-viva,keenetic-hero-dsl,keenetic-ultra,keenetic-giga
Bu 3 model + Hero DSL'li karşılaştırdım, bir tek bu mesafe genişletici kısmı kafamı karıştırdı. Hero DSL en yeni ve üstün model gibi duruyor? Konudaki diğer bir kullanıcı fiber bağlatırken modemi zorla veriyorlar diyor, yani gigabit destekli modem alırsam boşuna mı para vermiş olurum? Zira Türk Telekom bana zorla verdiği fiber modemin parasını zaten faturaya yansıtacaktır. Eğer öyleyse Hero DSL yerine Extra DSL de alabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Ağustos 2021; 11:43:15 >
-
Gigabit portlu router alırsanız gigabit portlu access point olarak ta kullanabilirsiniz.
-
Turknetten 1000mbit Gigafiber aldığınızı varsayınca Extra DSL almamanız gerektiğini söylemek istiyoruz.
Fiber altyapılarda zorla cihazı kiralatıyorlar. Kullanıp kullanmamak sizin elinizde oluyor genelde. Gigabit destekli router verdiklerinde ona 100mbit portlu cihazı kablo ile bağladığınızda 1000'den alacağınız 100 olur sadece. Ancak wifi den tekrarlayıcı yaparak ana fiber cihazına o zaman 866mbps ' ye kadar bağlantı sağlayabilirsiniz. (verilen fiber modemin wifi ac desteği 866 ise)
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız şunu sormak istiyorum, siz Keenetic müşteri temsilcisi misiniz? Keenetic markasıyla ile bir ilginiz var mı?
Benzer içerikler
- zte modem arayüz şifresi
- tek hatta 2 modem baglamak
- zyxel dx3300-t1
- modem tavsiyesi
- tp-link vx231 wi-fi 6 ax1800 premium vdsl modem
- modem resetleme
- jitter nedir
- zyxel modem kurulumu
- wlan nedir
- en iyi modem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X