Merhabalar Bu modem çok kötü olduğu için kendi ASUS RT-AX82U router ımı kullanmak istiyorum. İnfinity 401 i köprü moduna getirdim, Netmaster Ethernet portlarından birisini Asus un WAN portuna bağladım yalnız IP adresi almıyor Asus. Asus üzerinde MAC adres klonlama seçeneği var onu da denedim, (Infinity üzerindeki CM - MAC adresi sanırım) Yardımcı olabilir misiniz neyi yanlış yapıyorum? Asus Router WAN sayfasının görselleri aşağıdaki linkte https://www.asus.com/tr/support/faq/1039053/ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leony -- 13 Mayıs 2025; 10:33:21 > |
Netmaster Infinity 401 Bridge Mod da çalıştırma

-
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144767817
-
Teşekkürler ben de aslında aynısını yaptım ama?
Yeni takacağım cihazda MAC adresi falan tanıtmama gerek var mıdır acaba?
IP adresi yine de almazsa Kablonet ile iletişime geçersem yardımcı olurlar mi? Bu konuda tecrübesi olan varsa yardim rica.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MAC adresi klonlamaya gerek yok, eğer statik IP kullanmıyorsanız. Ben de Infinity 401'i bridge mode'a bir türlü geçiremiyordum. Koaksiyel anten kablosunu çıkarıp bridge mode'a geçirmeyi denedim ve başarılı oldum. Sonra koaksiyeli takıp online oldum. Sonra cihazı pc'den çıkarıp router'a taktım, router ip almadı. Cihazları kapatıp açtım, infinity 401'i yeniden pc'ye taktım, pc ip aldı; sonra router'a taktım, bu sefer router da ip aldı. Neyi doğru neyi yanlış yaptım bilmiyorum ama şu an çalışıyor. İsterseniz wan mac klonlamayı deneyin bir de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 17 Mayıs 2025; 17:2:32 > -
Burdaki yöntemi denediniz mi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Denedim ama yukarıda da yazdığım gibi modemi online iken köprü moduna almayı başaramadım. Modemi ancak offline iken yani anten kablosu takılı değilken köprü moduna almayı başarabildim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 2 Temmuz 2025; 2:23:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bir değişiklik oldumu peki ? İnternet kaliteniz arttımı ?
bu testi yapıp unloaded kaç ms çıkıyor baktınız mı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben infinity 401'i hiç router modunda kullanmadım. 8 kanallı modemim vardı, onu router'la kullanıyordum, yine aynı router'ın arkasına 24 kanallı infinity 401'i taktım. Açıkçası bağlantı kalitesinde büyük bir fark hissetmedim. Hatta 8 kanallı modemde kopmalar oluyordu, infinity 401 ile yine olmaya devam etti. şu an kablonet kullandığım adreste değilim, hizmeti de dondurduk. Bufferbloat testi yapamayacağım ama daha önce çeşitli zamanlarda bu testi yapmıştım. Bu testten C aldığım zamanlar oldu ama son zamanlarda B veya A alıyordum sanırım. Sonuçlar benim cihazlarımdan bağımsız olarak değişti.
-
Teşekkürler hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X