Şimdi Ara

Ağda Oturum Aç Sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
147.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    zyxel vmg3312 b10b model modemimi, access point olarak kullanmaktayım. Asıl internete bağlandığım modem ise Superonline fiber bağlantı sağlayan hg255s huawei modem. zyxel modeme evdeki 2 adet cihazı ethernet kablosuyla bağladığım zaman hiç bir problem yaşamıyorum. Fakat evdeki cep telefonlarından zyxel modeme wifi ile bağlanınca nadir olarak direk bağlanıyor ama genellikle wifi ağında oturum aç bildirimi geliyor. Oturum aç dediğim zaman ise intenete bağlanılamıyor sayfası çıkıyor. Daha sonra 5 dakka içinde sorun ortadan kalkıyor ve normale dönüyor.

    Ağdaki tüm cihazların iplerini kontrol ediyorum. Çakışma durumu kesinlikle söz konusu olmuyor. Ağı incelediğimde herhangi bir problem gözükmüyor. İnternetten sorunu araştırdığım zaman, wifi cihazlarına ipleri statik olarak verin gibisinden çözümler gördüm. Fakat tüm wifi cihazlarına tek tek ip atamama rağmen değişen bir şey olmuyor. Hala ağda oturum açın diyor.

    Bu zyxel modemimi access point olarak değilde normal modem olarak kullanırken hiç bir problemle karşılaşmamıştım. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir hiç bir fikrim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newresim -- 13 Şubat 2018; 12:38:15 >







  • Aynı sorun bizde de var, aynı modemin 10A modeli ana modem olarak bağlı. Şu an cep tlf. Bağlı ama laptopların web sayfası falan açmıyor hiç. Sorun nerede anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nadir N kullanıcısına yanıt
    Valla hocam kafayi yedirtti. Su ana kadar cikmis 4 tane firmware var. Ayri ayri hepsini denedim. Tum ayarlari denedim ama yok. Wifi acaba manyetik alan etkisindrmi kaliyor dedim, modemin yerini degistirdim ama cozum yok. Zannrdersem modem sikinti. Stabil davranmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun çözümüne ulaştım. Kısaca bahsedeyim;

    Köprüleme yöntemini, Huawei modemden gelen internet ethernetini zyxel modemin lan portuna takarak gerçekleştiriyordum.Bu durumda zannedersem ip çakışmalarına neden oluyordu.

    Öncelikli olarak huawei modemden gelen etherneti kablosunu, zyxel modemin wan portuna taktım. İnternet bağlantısı yok dedi. İp dağıtımı ataması yapılamıyordu. Zyxel modemin genişbant ayarlarından aşağıdaki resimde görülen şekilde, wan profili ekledim.

    Ağda Oturum Aç Sorunu (Çözüldü)

    Daha sonrada iki modemin ipleri çakışmasın diye, zyxel modemin ipsini 192.168.1.2 olarak ayarlayıp. Dhcp aktarma seçeneğini aktif ettim ve huawei modemin ipsini verdim. Böylelikle ip atama işlemleri sadece ana modem olan huawei tarafından sağlanmaya başladı. Yapılan ayar görselini inceleyebilirsiniz.

    Ağda Oturum Aç Sorunu (Çözüldü)

    Oturum aç sorunu çözüme kavuşmuş oldu.Sorunu yaşarken farkettiğim ana nokta şuydu, Ağdaki 2 modemin de ipsi "192.168.1.1" idi. Dhcp aktarma seçeneğinide aktif edip, bu ipyi girdiğim zaman. Karışıklığa sebep oluyor ve sürekli ip atama trafiği oluyordu. Hatta o kadar ki; LG G2 telefonumdan wifi bağlanınca , normalde 1 gün giden batarya performansım, yarım güne kadar düştü. Sürekli veri paketi aktarımı olduğu için sarj kullanımı 2 katına çıktı.

    Velhasıl kelam durum budur. Eğer benimle aynı problemi yaşıyorsanız uyguladıklarımı deneyebilirsiniz. Çözüm olacaktır diye umuyorum. Herkese hayırlı günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newresim -- 13 Şubat 2018; 12:37:48 >




  • Acaba tüm markalarda aynı ayarlar olurmu.benimde şöyle bir durum var.

    DSL-N17U aldım. Boşa cikan dsl-N10e modemi router olarak kullanayım dedim. İnternetten bu model için router ayar videosu veye başka birşey bulamadım. Bende benzer bir videodan kisa bir ayar yaptım. N10e modemi 17u nun bir erhernet portuna taktım. N10 e ninde 1 nolu portuna taktım. N10e router olarak çalismaya başladı ve bununla internete girebiliyorum.



    Ancak şoyle bir durum oldu router çalisirken ana modem olan n17u wifi bağlantısı bir muddet sonra internete girmemeye başliyor. Router ı kapatinca duzeliyor sonra aciyorum bir muddet calisiyor sonra yine internet gidiyor.







    Yalniz soylede ilginç bir olay oluyor. Tum bunlar olurken n17u nun hiz sinirlamasi koyduğum misafir ağı bu durumdan etkilenmiyor. O sorunsuz internete giriyor.



    Acaba dsl-n10e nin router ayarlarınımı yanlis yapiyorum. Yoksa ethernet portlarinami yanlis bağlıyorum.



    Not. Bu arada n17u nun wifi bağlantısı olmasina rağmen internet gidince arayüz ede giremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Hocam modeminizi şöyle bir inceledim. Zannedersem sizde WAN portu yok. 4 Adet ethernet portu var. O yüzden ana modemden gelen interneti, stabil bir şekilde yönlendirebilir mi bilemiyorum.

    Burada kilit nokta şu, iki modemin ipsi aynı olmaması lazım. Ana modem "192.168.1.1", dağıtıcı modem ise "192.168.1.2" şeklinde ayırabilirsiniz. Daha sonrada dağıtıcı modemin ayarlarından DHCP kısmına geldiğinizde, DHCP aktarma seçeneği seçilmesi ve aktarılacak ana ip kısmına ana modem ipsi yani "192.168.1.1" girilmesi lazım. Bu durumda tüm ip havuz yönetimini ana modeminiz yaparken, dağıtıcı modem sadece verileri aktaracak başka hiç bir şeye karışmamış olacak. Sonuç olarak stabil bir bağlantı olacak.

    İsterseniz misafir kısıtlamalı ağ bölümünü tamamıyla kapayıp. Bir de öyle deneyin sorun devam edecek mi görmüş olursunuz. DSL-n10e modeminizin ipsini "192.168.1.2" olarak ayarlayın. Ana modemle ip çakışması yapıyor olabilir, bir müddet sonra.

    Asusun sitesinde kullanım kılavuzu ve sıkça sorulan sorulardan belki işinize yarayan birşey bulabilirsiniz.

    https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN10E/HelpDesk_Manual/

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.




  • Newresim kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için.

    Dsl-n10e ip sini zaten değiştirmiştim. 192.168.2.2 yaptım. Ama ana modemde herhangi bir ayarlama yapmadım. Açıkçası ona dokunmaya biraz korktum. Çünkü modem ayarlarından pek anlamam. Ama dediğiniz DHCP ayarını bir yapayım bakalım insallah olur.

    Korkum ana modemde bir sorun olması. Bu gece dsl-n10e modemi geçici olarak iptal edip oyle deneyeceğim. Olmazsada misafir ağını iptal edip birde oyle deneyeceğim. Bakalım sorun nerdeymiş.



    Dsl-n10e modemin router özelliği var ama ne nette nede asus un sitesinde açıklayıcı bir rehber bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Newresim kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada router olarak kullandığımız modemde baska ne gibi bir ayar yapıyoruz. Mesela dediğiniz gibi wan portu yok ama router özelliği mevcut. Bu 1 port u ayarlardan wan olarak ayarlamak mümkünmüdür. Yada yine ana modeme turknet kullanici adi ve sifre kayitli router modemede bunu girmeye gerek varmı.

    Ne biliyim bir suru soru var sizden başka kimse cevap vermedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, Dağıtıcı modemde kullanıcı adı - şifre girmeye gerek yok. Dağıtıcı modemin ip adresini "192.168.1.2" yaparsanız daha sağlıklı olur. Eğer "192.168.2.2" yaparsanız farklı ağ alanına girdiği için, iletişim protokollerinde sıkıntı çıkabiliyor.

    Ana modemden herhangi bir ayar değiştirmeye gerek yok. Dağıtıcı modem ayarlarını doğru yaptığınız takdirde problemsiz ağ yapısına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Yok ip numarasını kabul etmiyor. Aynı ip olmaz diyor anlamadım.



    Ağda Oturum Aç Sorunu (Çözüldü)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Hocam oraya ana modemin ipsini vereceksiniz, dağıtıcı modemin ipsini ise "192.168.1.2" yapın. Siz zannedersem dağıtıcı modemin ipsini değiştirmemişsiniz hala "192.168.1.1" adresinden bağlanıyorsunuz. Dağıtıcı modemin ayarlarına "192.168.1.2" adresinden girebilmeniz gerekir.
  • Dağıtıcı modem dediğiniz router olarak kullandığım modem dimi. Onun ipsini değiştiedim. 192.168.1.2 yaptım. Bu adresten girebiliyorum.



    Ana modemde ise dediğiniz DHCP bolümünde ip olarak ana modemin ipsini yani 192.168.1.1 yani kendi ip sini girmeye çalışıyorum. Burda kabul etmiyor. Yoksa bu ayarımı yanlış yerde yapıyorum.



    Bu arada 2. Modemi cikardım akşam. Sabah kontrol ettiğimde ana modemde hiçbir sıkıntı yoktu halen takır takır çalışıyordu. Demekki dediğiniz gibi dsl-n10e modemi ayarlayamadım. O yüzden sorun oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    DHCP ayarini, router modemden aktif etmeniz gerekiyor. Ana modemle ilgili ayar degistirmeye gerek yok. Router modemde dhcp aktarma(dhcp relay) secenegini aktif edip, aktif ettikten sonra cikan ip kutusuna "192.168.1.1" ipsini girin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Newresim kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam. Akşam eve gider gitmez dediğiniz gibi yapıcam. Allah razı olsun sizden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Sizdende hocam. İnsallah olur da probleminiz cozulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.