Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
10
Favori
77.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modelleriniz sorunlu bunu anlayın ve kabul edin artık her ay bir kaç kez uyduneti aramaktan ben şahsen bıktım usandım ama siz bu durumu hala inkar ediyorsunuz aynı sorunlarla bugün yine 126aradım gelen eleman hayretler içerisinde kaldı ve çözüm bulamasan bırakıp gitti. Son çare tüketici mahkemesi kaldı yakın zamanda ya başka marka ve kaliteli bir modem bağlarlar yada ben tüketi mahkemesinde hem Türksat hemden netmaster hakkında dava açacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba,
    Arkadaşlar bende wireless problemleri yaşıyorum.
    Şöyle ki kablolu hiçbir problem yok telefondan ve tabletten bağlanmada hiçbir problem yok fakat dizüstü pc wirelessı full olarak görmesine rağmen bağlanmıyor. çubukların üzerinde (*) işareti var.
    ne denediysem bağlantı kurmadım. pc de mi sorun var acaba wifi şifresiini girdiğim tv telefon ve tablet ile sorun yokken pc de neden böyle bir problem olabilir ve belirtmek isterim ki bunu bazen yapmakta
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • beyler bu modemden wifi kapsama alanı haricinde özellikle wifi n modunda modemle pc arasındaki agda yavaslama gözlemleyen var mı benim gibi???
    bikac saat baglı kaldıktan sonra sanki baglantıda lag yada şişme oluyor inanılmaz yavaslıyor bu da internette hız sorununa yol acıyor.

örnegin;modeme pc den 144mbt sabit hızla baglıyken kullanırken bu hızda asırı dusmeler ve kasılmalar yasıyorum.hatta iç ağ hızı 11mbtlere kadar dusuyor.anca modemi ac kapa yapınca duzeliyor.

bu konuyla ilgili olarak ilgili firmanın dh deki yetkilisi olan arkadasa pm attım ve bana bi müsteri temsilcisini yönlendirerek uzaktan erişimle modemin wifi ayarlarını yeniden yapılandırdı fakat sorun cözülmedi gibi üstüne birde pcnizde virus var dendi :)

evde 3 tane wifi n laptop 1 tane lan masaustu pc var hepsinden de denedim hepsinde de bu sorun cıktı.yani hepsi virusluymus benim pc lerin :)))
    acaba cipset uyumsuzlugu mu var diye denemedigim cihaz kalmadı hatta 300mbt harici usb wifi ile bile denedim hepsinde sonuc aynı.
    çevresel etmenler - wifi kanalı - parcalanma eşiği - wifi sifreleme türü(aes/tkip) vs vs hepsini göz onunde bulundurarak yaptım bu testleri yani manyetik alan falan konusuna hic girmiyorum bile.

ısrarla kabul etmiyorlar ama cidden cok sorunlu bi modem bu cihaz.
    benim gibi bu sorunu yasayan arkadaslar varmı varsa bi cözüm bulabildiniz mi??

• Arkadaşlar hala sorun yaşayanlarınız varsa bir de bu ayarları tavsiye ederim. Kablosuz temel ayar bölümü, benim kendi eski deneme yanılma yöntemlerime göre yaptığım bir ayar. Bende şuan için kablosuz mükemmel. Dünden beri bu ayarlarda kullanıyor hiç sıkıntı çekmiyorum bakalım ileride ne olacak.

Kablosuz Temel Ayarlar (Diğer ayarların fabrika ayarı olarak kalması ve modemin en güncel halinin kullanılması kaydı ile);

1-) 802.11 n-modu: Otomatik

2-) 802.11 N için gerekli destek: Açık

3-) Kontrol kanalı: Otomatik
  • Arkadaşlar ben bugün 10mb'den 20mb'ye geçiş yaptım, aynı modem geldi. bağlantıda ve hızda bir sorun yaşamadım. Gayet güzel. Hatta eski modeme göre wifi hızı yüksek olduğu için airplay falan daha verimli çalışıyor. Masa üstü, ipad sorunsuz bağlandı. Apple TV'de otomatik ip güncellemesi gerekti, sonra sorun kalmadı.

Bir tek modemin yanında olmasına rağmen ps3'ü bağlamayı başaramadım. error code 8013013e ve check security settings for wireless LAN diye iki hata mesajı veriyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • Arkadaşlar bu modemin kablosuz sıkıntılarından dolayı wifi sini iptal ettim ve zyxel accses point taktım fakat şöyle bir sıkıntım var. Cep telefonumdan bağlandığımda ilk seferde internete çıkamıyorum. İnstagram ve hava durumu programı güncelleme yapamıyor, browserden internete girerek tekrar denediğimde giriyor.

Modemden mi yoksa A.P. mi ayar yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkuluk13

herkese merhaba,
    Arkadaşlar bende wireless problemleri yaşıyorum.
    Şöyle ki kablolu hiçbir problem yok telefondan ve tabletten bağlanmada hiçbir problem yok fakat dizüstü pc wirelessı full olarak görmesine rağmen bağlanmıyor. çubukların üzerinde (*) işareti var.
    ne denediysem bağlantı kurmadım. pc de mi sorun var acaba wifi şifresiini girdiğim tv telefon ve tablet ile sorun yokken pc de neden böyle bir problem olabilir ve belirtmek isterim ki bunu bazen yapmakta
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sayın Kullanıcımız,

Wireless ikonunun üzerinde yıldız işareti hat düştüğünde görülür; wireless sinyalinin kesildiğini gösterir. Modem bir tek sinyal üretir ve diğer PC'ler bu sinyale paralel olarak bağlantı sağlarlar. Farklı bir cihazda böyle bir kesinti yaşanmıyor ise PC'nin wireless kartı çalışmayı durduruyor anlamına gelmektedir. Bilgisayarın servise kontrol ettirilmesini öneririz.

NetMASTER cihazlarınızla ilgili tüm sorularınız için 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

Arkadaşlar hala sorun yaşayanlarınız varsa bir de bu ayarları tavsiye ederim. Kablosuz temel ayar bölümü, benim kendi eski deneme yanılma yöntemlerime göre yaptığım bir ayar. Bende şuan için kablosuz mükemmel. Dünden beri bu ayarlarda kullanıyor hiç sıkıntı çekmiyorum bakalım ileride ne olacak.

Kablosuz Temel Ayarlar (Diğer ayarların fabrika ayarı olarak kalması ve modemin en güncel halinin kullanılması kaydı ile);

Sayın Kullanıcımız,

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz. Ancak, bu ayarlar her bilgisayar için geçerli değildir. Özellikle 2.ayar açık olursa N desteği olamayan hiçbir kablosuz ağ modeme kesinlikle bağlanamaz, bu nedenle NetMASTER tarafından önerilmez. Diğer ayarlar bağlanan sisteme veya ortama göre faydalı da olabilir, bağlantıyı kötüleştirebilir de.

Bu nedenle cihazıyla ilgili sorun yaşayan kullanıcılarımızın kablosuz yapılandırma için muhakkak cihazın yanındayken destek hattımızı aramalarını öneririz.

Saygılarımızla,

NetMASTER

• quote:

Orijinalden alıntı: Anubis77

Arkadaşlar ben bugün 10mb'den 20mb'ye geçiş yaptım, aynı modem geldi. bağlantıda ve hızda bir sorun yaşamadım. Gayet güzel. Hatta eski modeme göre wifi hızı yüksek olduğu için airplay falan daha verimli çalışıyor. Masa üstü, ipad sorunsuz bağlandı. Apple TV'de otomatik ip güncellemesi gerekti, sonra sorun kalmadı.

Bir tek modemin yanında olmasına rağmen ps3'ü bağlamayı başaramadım. error code 8013013e ve check security settings for wireless LAN diye iki hata mesajı veriyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sayın Kullanıcımız,

3 neden bu sorunu yaratıyor olabilir;

- Aktif edilmiş olan şifre türünü cihaz desteklemiyor olabilir. (PS3'de bu sorun ile pek karşılaşılmamaktadır.)
    - PS3'de ağ tanımlarken seçilmiş olan şifre türü ile modemde kayıtlı olan şifre türü aynı değilse alınabilir.
    - Şifre hatalı giriliyorsa alınabilir.

Bu durumlar kontrol etmenizi öneririz. PS3'de bu kontrollerden sonra hala sorun yaşanıyorsa, PS3 hakkında bir servis ile iletişime geçilmelidir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur59

Arkadaşlar bu modemin kablosuz sıkıntılarından dolayı wifi sini iptal ettim ve zyxel accses point taktım fakat şöyle bir sıkıntım var. Cep telefonumdan bağlandığımda ilk seferde internete çıkamıyorum. İnstagram ve hava durumu programı güncelleme yapamıyor, browserden internete girerek tekrar denediğimde giriyor.

Modemden mi yoksa A.P. mi ayar yapacağım

Sayın Kullanıcımız,

Bahsettiğiniz sorun modem ile ilişkili değildir. Ayarlamaları AP-Router üzerinden yapmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorfa

beyler bu modemden wifi kapsama alanı haricinde özellikle wifi n modunda modemle pc arasındaki agda yavaslama gözlemleyen var mı benim gibi???
    bikac saat baglı kaldıktan sonra sanki baglantıda lag yada şişme oluyor inanılmaz yavaslıyor bu da internette hız sorununa yol acıyor.

örnegin;modeme pc den 144mbt sabit hızla baglıyken kullanırken bu hızda asırı dusmeler ve kasılmalar yasıyorum.hatta iç ağ hızı 11mbtlere kadar dusuyor.anca modemi ac kapa yapınca duzeliyor.

bu konuyla ilgili olarak ilgili firmanın dh deki yetkilisi olan arkadasa pm attım ve bana bi müsteri temsilcisini yönlendirerek uzaktan erişimle modemin wifi ayarlarını yeniden yapılandırdı fakat sorun cözülmedi gibi üstüne birde pcnizde virus var dendi :)

evde 3 tane wifi n laptop 1 tane lan masaustu pc var hepsinden de denedim hepsinde de bu sorun cıktı.yani hepsi virusluymus benim pc lerin :)))
    acaba cipset uyumsuzlugu mu var diye denemedigim cihaz kalmadı hatta 300mbt harici usb wifi ile bile denedim hepsinde sonuc aynı.
    çevresel etmenler - wifi kanalı - parcalanma eşiği - wifi sifreleme türü(aes/tkip) vs vs hepsini göz onunde bulundurarak yaptım bu testleri yani manyetik alan falan konusuna hic girmiyorum bile.

ısrarla kabul etmiyorlar ama cidden cok sorunlu bi modem bu cihaz.
    benim gibi bu sorunu yasayan arkadaslar varmı varsa bi cözüm bulabildiniz mi??

Sayın Kullanıcımız,

Tarif ettiğiniz gibi bağlantı bir süre normal kullanılıyor, daha sonrasında işlem hızı düşüyor ve modem açılıp kapatılınca düzeliyor şeklindeki problem genellikle kullanılan istemcide bir virüs olduğunu gösterir. Bu durum söz konusu değilse modemin kablosuz özelliği ve ortam kontrolü yapılmalıdır.

Danışmanımız bu nedenle sizi ikinci bir bilgisayar ile kontrole, sorun devam ettiği taktirde de Türksat'tan ekip çağırarak modemi servisimize göndermeye yönlendirmiştir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

Arkadaşlar hala sorun yaşayanlarınız varsa bir de bu ayarları tavsiye ederim. Kablosuz temel ayar bölümü, benim kendi eski deneme yanılma yöntemlerime göre yaptığım bir ayar. Bende şuan için kablosuz mükemmel. Dünden beri bu ayarlarda kullanıyor hiç sıkıntı çekmiyorum bakalım ileride ne olacak.

Sayın Kullanıcımız,

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz. Ancak, bu ayarlar her bilgisayar için geçerli değildir. Özellikle 2.ayar açık olursa N desteği olamayan hiçbir kablosuz ağ modeme kesinlikle bağlanamaz, bu nedenle NetMASTER tarafından önerilmez. Diğer ayarlar bağlanan sisteme veya ortama göre faydalı da olabilir, bağlantıyı kötüleştirebilir de.

Bu nedenle cihazıyla ilgili sorun yaşayan kullanıcılarımızın kablosuz yapılandırma için muhakkak cihazın yanındayken destek hattımızı aramalarını öneririz.

Saygılarımızla,

NetMASTER

Bilgilendirdiğiniz ve ilgili bir firma olduğunuz için asıl ben teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: Anubis77

Arkadaşlar ben bugün 10mb'den 20mb'ye geçiş yaptım, aynı modem geldi. bağlantıda ve hızda bir sorun yaşamadım. Gayet güzel. Hatta eski modeme göre wifi hızı yüksek olduğu için airplay falan daha verimli çalışıyor. Masa üstü, ipad sorunsuz bağlandı. Apple TV'de otomatik ip güncellemesi gerekti, sonra sorun kalmadı.

Sayın Kullanıcımız,

3 neden bu sorunu yaratıyor olabilir;

- Aktif edilmiş olan şifre türünü cihaz desteklemiyor olabilir. (PS3'de bu sorun ile pek karşılaşılmamaktadır.)
    - PS3'de ağ tanımlarken seçilmiş olan şifre türü ile modemde kayıtlı olan şifre türü aynı değilse alınabilir.
    - Şifre hatalı giriliyorsa alınabilir.

Bu durumlar kontrol etmenizi öneririz. PS3'de bu kontrollerden sonra hala sorun yaşanıyorsa, PS3 hakkında bir servis ile iletişime geçilmelidir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Arkadaşlar cep telefonumdan da giriş yapamayınca şifreleri resetlemeye karar verdim. Makinanın fabrika ayarlarındaki şifre hepsinde çalıştı. Sanırım kendi atadığım şifredeki özel karakterlerle ilgili bir sorun oldu. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar deneyebilirler. Bu arada modemin üzerinde gelen şifre herkeste farklıdır değil mi? Sonra sıkıntı olmasın?

Diğer arkadaşların yaşadığı çekmeme, bağlantı kopması gibi sorunların hiçbiri bende yaşanmadı. Her yerden gayet iyi çekiyor. Oysa ki ADSL kullanırken kullandığım airties çok az yerden çekerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

evet arkadaşlar, ping sorununa çözüm buldum

NETMASTER DİYE DAYATILAN bizlere verdikleri dandik kablosuz modemlerin kablosuzu hiç bir işe yaramıyor bunu ne netmaster firması anlamak istiyor nede uydunet firması anlamak istiyor. herkes topu birbirlerinin üzerine atarak çözümsüzlük üretiyorlar, bir elemanıda burada sürekli netmaster reklamları yapıyor her yazılan sorunun altına ....nolu destek hattımızı arayın, hey Allahım nasıl bir çözümdür ki bu madem geldin foruma insanlara tarif et şu ayarı şöyle yap de yapabilen yapsın anlamayan yapamayanda sizi arasın.

çözüm buldum şöyle buldum bir adet TP-LİNK TL-WR1043ND alarak çözüm buldum az önce kargodan geldi 5 dakikada içinden çıkan cd yardımı ile kurulumunu yaptım daha sonra USB portuna yazıcımı da bağlayarak ağ yazıcısı olarak ayarladım.
    ve kablonet DNS leri ile open DNS lere ping attım kesinlikle bir kopma yaşanmadı pingler sürekli ve kararlıydı. videolarda kesinti yoktu.

bunu yüzlerce kişi burada yazdı çizdi ama anlatamadık adamlar kesinlikle yoğurdumuz kara diyen yok, birileri para kazansında vatandaş ne olursa olsun mantığı ile hareket etmeyi kendilerine görev bilmişler.

hocam sürekli her 24 saatte bir modemi kapatıp açmak zorunda kalanlarada bi çözümün var mı? motorola modemim vardı uydunetin tık demedi modemin arayüz şifresini unutmuşumdur 2 senede ama maşallah netmaster 24 saat bağlı kalamıyor parçalayacam kopmalardan bıktım yani

• brifing B kullanıcısına yanıt
    Çözümü anlattım hatta bununla ilgili konu da açtım. Başka çözüm yok yaklaşık 10 gündür ne modem nede routeri hiç kapatmadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 10mbit -> 50 mbit geçişi nedeniyle bu modeme geçtim.

25-30mbit arasında olan hızım arkadaşların dediğinin aksine bende de N modunu açınca 50 civarına çıkmaya başladı testlerde.

Ama download hızında göremiyorum bu durumu hatta daha bile yavaşladı diyebilirim.

Şimdi bu olay modem mi kaynaklı yoksa berbat yurtdışı çıkışlarımız mı kaynaklı?
  • Bu modemin kablosuzundan sıkıntı yaşamaktan bıkmış biri olarak linkteki modem işe yarar mı? Sorusuz çalışır mı?

http://www.amazon.com/gp/product/B00D35XKW4/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AWGUA7M8E4Q0C

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Yaklaşık 45 gün önce 2 yıllık taahhüdüm bitti ve kablonetden memnun olduğum için 20 mb 200 gb olan paketi aldım. Docsis 3 modem almam gerektiği için MECBUREN bu modemi aldım.
    Modem kablolu olarak sorunsuz. Ancak Wirelesse geçince yaklaşık 1,5 2 m sonra laptop ip alamıyor. Airties rt 210 ap ve tplink wdr4300 bağladım. Onlarda da hiç bir şekilde ip vermiyor.
    Netmasteri aradım. Kablolu yayını arayıp tester istememi SALIK verdi vatandaş. yaklaşık 15 dakika modemin yerleşiminin hatalı olabileceğini fln fln bahsetti.
    Dedimki Kardeşim Modem TVnin altında. Ben Ayağımı uzatsam modeme değer. Farklı odada falan değil modem karşımda diyorum bana hala aynı teraneyi anlatıyor. Tamam dedim ve 444 0126yı aradım. Ertesi gün bir ekip geldi. BaktılR İŞİN ÇIKAMAYINCA bİLGİSAYIN ARIZALI servise gönder dediler. Bunun üzerine Win7,Win8,XP,Linuxun bir kaç versiyonu(ubuntu,kubuntu,mint,pardus),server2003,2008 kurdum laptopa. Ama nafile. hepsinde 1,5 2 metreden sonra çekim 3 4 diş ancak makine ip almıyor. Gittim arkadaşın komşunun laptopunu aldım. onlarda da aynı problem. Sonra piyasada 45 50 tlye satılan usb wireless donglela denedim.yine sonuç hüsran. En son gittim TTnete 20 mb Hipernet aldım. Airtiesin bir modemini verdiler yanında ve şu an şu saatte şu yazılarımı birinci kattaki airties modeme bağlanarak yazıyorum.Bulunduğum kat 3. Modemin bulunduğu kat 1.Az öncede müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. Yarın kablonet elemanları gelince de durum tespiti yapıp Netmasteri Tüketici Hakem heyeti ve ilgili mercilere şikayet edeceğim. Bakalım el mi yaman beymi.
    İnsanları kandırmanın bu kadar kolay olmamasılazım.

• ilkersorar İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum size berbat bir modem ... Wireless çok kötü hatta wireless yok gibi birşey .... 20 mb lik paket kullanıyorum telefonum 4 mb zir zor alıyor (5S) notebook dibinde. IP alamıyor ... Access poiniz aldım biraz iyi oldu ama gene kötü durumda ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spiritaufe S kullanıcısına yanıt
    Aynı sıkıntıları yaşıyorum wireless devamlı kopuyor modemden kaynaklanıyor.Torrent kullanmıyorum normal internette gezinirken bile kopuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leren -- 16 Ocak 2014; 10:08:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.