Şimdi Ara

NETGSM (GEÇİŞE KAPALI 🔒) [ANA KONU] (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.511
Cevap
190
Favori
495.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
38 oy
Giriş
  • Gıptayla bakıyorum. Bundan hariç başka ucuz tarife yok herkes kapıyı 300'den açıyor. İnat ettim bende faturasıza çevirdim kuruş harcamıyorum.

Tadını çıkartın valla ne diyeyim

Vodafone'da Faturasız yeni gelene 20 GB 200 lira, Faturasız Türk Telekoma gelene 25 GB 200 lira, Turkcell Faturasıza gelene 20GB 250 TL.

Bu 3 ay süreleri var kampanya olarak, 3 ayda bir diğerine geçerek bu fiyatlara kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Netgsme turkcell yeni abonede sinyal vermiyor ya. Velev ki netgsm sim kart bozuldu yada kayboldu, yeni sim kart gönderiyor mu netgsm? Turkcell yüzünden problem oluyor mu acaba?

Hattın kaybolursa yeni sim kartta alamıyorsun. Mecbur numara taşıma yapıp onun açılmasını bekleyeceksin. O da en erken 4 gün sürer.

0537 bey nasil alamıyorsun numara netgsm ye mi taşıyacaksin ?

Hayır farklı bir operatöre taşımak zorundasın yoksa hattını kullanamazsın.

hocam vodafone ve birde türk telekom faturasız hattım var. Nerede bu kampanya başvursak.

Bana 300 den aşağı tarife çıkarmıyorlar

edit: buldum 28 günlükmüş ve 3 ay alabilirmişiz.Neyse yaz sonuna kadar kurtarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 1 Haziran 2026; 10:21:4 >

Orijinalden alıntı: Belo Betty

hocam vodafone ve birde türk telekom faturasız hattım var. Nerede bu kampanya başvursak.

Bana 300 den aşağı tarife çıkarmıyorlar

edit: buldum 28 günlükmüş ve 3 ay alabilirmişiz.Neyse yaz sonuna kadar kurtarır.

Ben de bugün Turkcell hattımı Türk Telekom Faturasızdaki o 28 günlük tarifeye geçireceğim, 3 ay yaz tatilinde kullanayım bakalım, yıllardır AVEA kullanmamıştım nasılmış görelim.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Sim kartın kaybolursa baybay Netgsm, hoşgeldin Vodafone Turkcell TurkTelekom oluyor.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Tam olarak bunu yaşadım bu hafta. Telefonum kayboldu, adamlar gidip başka bi operatöre taşıyın dedi.

Tarihe geçecek bi olay yani.

Aslında şu yaşananlar komedi.

Tamam pazardaki etkin piyasa gücü olan Turkcell'in kendisine rakipler istememesi doğal. Ancak burada hem Turkcell'in hem de BTK'nın göz önünde bulundurması gereken bir durum var. Netgsm'in 50 bin 100 bin abonesiyle Turkcell'in işi bozulmaz, korkmaya gerek yok. Böyle ön almak için girilen işler komedi.

Tabi ki şunu da anlıyorum, Netgsm'in fiyatlarıyla bu şebeke dönmez, dönmez ama işin orta yolunu bulmanın formülleri var. BTK der ki "oturun kademeli bir tarife yapısı hazırlayın" yani "Betgsm 100 bin aboneye ulaştığında şu kadar ücretlendirme, 300 bin aboneye ulaştığına şöyle ücretlendirme" böylece Netgsm gibi ufak bir Sanal Operatörün önü açılırken Turkcell'in de ticari kaygıları giderilirdi.

Turkcell'in satılma meselesine gelirsek, Turkcell'in şuan (halka açık kısım harici) iki hissedarı var. TVF ve LetterOne. TVF'nin hissedarlığı basit bir mesele. Telia LetterOne ile yaşadığı çekişmenin ve Türk Ekonomisinde artan risklerin etkisiyle hisselerini alel acele elden çıkartmak istedi, muhtemelen bir alıcı da çıkmayınca iş TVF'nin üzerine kalmış gibi duruyor.

LetterOne'ın ise hissedarlığı karmakarışık bir konu. Öukurova Grubu zamanında elindeki hisselerin önemli bir kısmını Pamukbank ve Yapı Kredi meseleleri yüzünden yaşadığı nakit ihtiyacı yüzünden halihazırda Turkcell'deki ortağı Telia'ya satmak üzere anlaşmıştı ancak satışın gerçekleşmesi halinde Turkcell'deki kontrol Telia'ya geçecekti. Çukurova da buna bir çözüm olarak nasıl olduysa Telia'ya satmak için anlaştıkları hisseleri tutup LetterOne'a sattılar, LetterOne ile Çukurova ortaklığında Turkcell Holding adlı bir şirket kurup Turkcell'deki hisseleri de bu şirkete devredince Çukurova azınlık hissedar olmasına rağmen Turkcell'in kontrolünü elinde tutarken Telia ciddi bir hayal kırıklığına ve bence haksızlığa da uğramış oldu. Sonucunda Telia ve LetterOne mahkemelik oldu. Muhtemelen sizin hatırladığınız satış konusu da o zamanlardan çıkan bir dedikodudur. Olası bir satışın "iletişimin yabancıların eline geçeceği" endişesi ile engellenmesi muhtemelen palavradır. Zira bu önemli bir konu değil. Mesela Telsim'in hisselerinin tamamı Vodafone'a satıldı, ee ne oldu, vatan elden mi gitti ? Ya da Vodafone TR Turkcell'den daha az Türk bir şirket mi?

Yani Turkcell daha düne kadar hem Ukranya'da Lifecell'in sahibiydi hem de Ukrayna'nın düşmanı Belarus'taki Life'ın, üstelik Turkcell'in hissedarı LetterOne Ukrayna'da Lifecell'in rakibi Kyivstar'ın sahibiydi. Yani hisseler satılır, parasını veren çıkarsa, taliplisi çıkarsa satılır. Bunun Fransızı, Almanı, Azerisi, İtalyanu, Japonu yok.

İş ki şu ekonomide, şu siyasi konjektürde tVF2nin elindeki Türk Telekom ve Turkcell hisselerine ciddi bir alıcı çıkabilsin.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

• 0537 kullanıcısına yanıt

Önceki mesajda da yazdığım gibi bunun için ortayı bulmak mümkün. Netgsm'e abone sayısına dayalı kademeli bir tarife getirirlerdi olur biterdi. Her iki taraf da kazanırdı.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

Çok doğru. Kimse kusura bakmasın ülkemizde mobil pazarın bu durumda olmasının sebebi devletin aç gözlülüğü.

Turkcell söylediğiniz gibi ilk girmesinin avantajı ile uzun süre lisans almadan Türk Telekom ile gelir paylaşımı modeliyle iş yapıyordu. 1998'de Turkcell ve Telsim Ulaştırma Bakanlığı ile lisans sözleşmesi imzaladılar 500'er milyon USD bedelle ki arada geçen sürede Turkcell'in Telsim'e attığı bir çalım da var.

Yıl 2000'e gelince de devletimiz durmadı 4 ayrı lisansı daha ihaleye çıkartıyorum dedi. Dağıtılan 3'üncü lisansı İş Bankası ve Telecom Italia ortaklığı Aria "tamı tamına 2.5 milyar USD" gibi çılgın bir bedelle aldı. İhale şartnamesi gereği Türk Telekom'a da ihaledeki en yüksek tekliften lisans veriliyordu, kaba tabirle Telekom'a da bir 2.5 milyar USD hesap kesildi ve Aycell doğdu.

Yani günün sonunda 4 yıl boyunca lisans almadan Türk Telekom ile yaptıkları gelir paylaşımı sözleşmesi ile iş yapmış, pazarı domine etmiş lisansa da sadece 500'er milyon USD ödemiş, ülke çapında altyapılarını da kurmuş iki büyük operatör ve pazara yeni girmiş, altyapısı olmayan, 2.5'ar milyar USD gibi çılgın lisans ücretleri ödemiş iki oyuncu vardı.

Tabi ki Aria aptal olduğundan böyle çılgın bir bedeli teklif etmedi ihalede, Ulussal Roaming zorunluluğu getirileceğine yönelik verilen söz sebebiyle bu işe girmişlerdi. Bakanlık Ulusal Roaming komusunda bir ilerleme kaydetmeyince de iş mahkemeye gidecekti ki devlet hemen "Aria ile Aycell'i birleştirelim, sizin zararı öyle telafi edelim" dedi, iş daha da komediye döndü, bu sefer de toplam 5 milyar USD lisans bedeli ödemiş olan Avea doğmuş oldu. Telekom da yıllar boyunca kah Telecom Italia'nın hisselerini al, kah İş Bankasının hisselerini al, kah devasa borçları öde kah Hazine yükümlülüklerini öde diye diye bir dünya uğraştı Avea'yı adam edebilmek için.

Halbuki devlet olarak diyecektin ki, lisans için para istemiyorum. İsteyene lisans vereceğim. Artık aranızda anlaşır mısınız, kiralar mısınız, satın mı alırsınız, sıfırdan mı yatırım yaparsınızş sizin bileceğiniz iş, ben sadece Etkin Piyasa Gücü satatüsünü kazanan operatöre roaming veya kiralama yükümlülüğü getiririm abone sayısı 500 binin altındaki işletmecilere yönelik diyecekti olacak bitecekti. Yoksa adam zaten 5 milyar USD lisansa dökmüş hem de iki tane yolunu almış rakibi varken nasıl devlete lisans bedeli ve Hazine Payı ödemekten belini doğrultsun da yatırım yapsın?

• 0537 kullanıcısına yanıt

Hata yapıyor KKTC.

Mobilde iki şirkete lisans verdiler, tamam normal, KKTC zaten küçük bir pazar, 2'den fazla oyuncuyu kaldırmaz, tamam.

Ama sabit tarafta yıllardır devlet tekeli vardı. Yahu versene mobil operatörlere lisans, sabit yatırımı da yapsınlar. Çünkü sen kamu otoritesi olarak yıllardır önemli bir yatırım yapmıyorsun, koca ada ADSL'de takıldı kaldı.

Çözüm olarak ne yaptılar?

4G ve 5G ihalesi yaptılar öncelikle. 16 milyon USD Kuzey Kıbrıs Turkcell'e 17 milyon USD Kuzey Kıbrıs Telsim'e lisans verildi. Yahu adanın nüfusu zaten 500 bin bile yok, lisans paralarına bak.

Yetmedi saibt tarafta da Türk Telekom'a imtiyaz verdiler 100 milyon USD yatırım tahahhüdü ile ki küçücük ada için yüksek bedeller bunlar.

Üstelik Türk Telekom'la imzalanan protokol de tartışılıyor ada siyasetinde "Telekom'u yeterince yolamadıkları düşüncesiyle" ne de olsa 2-3 milyar USD lisans bedeli ödemeliydi değil mi, o kadar para kazanacak adamlar (!)

Halbuki demeleri gerekirdi ki "biz küçük bir ada ülkesiyiz. Devlet olarak lisans bedelleri altında yatırımları zorlarsak zaten olumsuz olan koşullar iyice çıkmaz sokağa dönecek, en iyisi yatırım yapmaya hevesli olanın önünü kesmeyelim, lisanstı, sözleşmeydi yormalayalım, KDV alsak yeter"

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Bu devletin hatası vatandaşı düşünmüyor sermayesi, siyasi gücü ve bürokratları tavlama potansiyeli kimin yüksekse ondan yana. Özel sektöründe Allah belasını versin çalışanlarını sömürür 3 kurus paraya, kul hakkı gözetmez, vatandaşı dolandırır, çalar çırpar daha neler neler. Abd de kapitalist sistem var diyorlar ama asıl bu ülkede var. Orada hak hukuk mahkeme objektif şekilde hakkını alabiliyorsun. Netgsm sürümden kazanmayı amaçladı ama önünü kapattılar. Bir ara telefon çekiyor ama arayanlar ulaşamıyor, sen arayamıyorsun Turkcell in mağdur ettiği binlerce abone var. Bu çakallık değilde nedir ?

Şuanki fiyatlar için demiyorum ama 2 sene önceki fiyatlar böyle bir hizmet için sürdürülebilir fiyatlar değildi. Burada BTK'nın Netgsm'e daha önceki mesajlarımda vurguladığım gibi görünmez bir kota koyması adil olurdu.

Genel olarak da söylediklerinizi özetlemek gerekirse zaten buna gelişmiş ülke ile gelişmemiş ülkeler arasında fark diyoruz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 tane data hattım vardi. Taşınırken hatlar kayboldu. 2 aydır kullanmadığım paketlerin ücretini ödüyorum . Net gsm işi yokuşa sürüyor, kartlar kayboldu diyorum yenisini göndermiyor, o halde iptal edin diyorum numara ile uygulamaya giriş yapıp desteğe bilet göndereceksin dediler. Hat olmadan uygulamaya giriş de yapamıyorum. Başka operatöre geçmem mümkün mu?

Mümkün ama başka operatöre geçiş sırasında da sana gelen kodu soracak geçtiğin operatör, yine patlıyor olay. Sormadan geçiş yaptırabilirsen olur.

Çıkmaz döngüdeyim :( çok saçma sistemleri var.

Ben geçen hafta hattını bölge müdürlüğünden Türk Telekom'a taşıdım, kod sormadılar diye hatırlıyorum, öyle bi deneyin isterseniz

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.