Şimdi Ara

NetFramework sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle bilgisayarımın windows sürümü win 10 , sıknıtım şu : hangi sürümü olursa olsun .NET Framework yüklemeye çalışınca yüklemeye çalıştığım sürüm adını verip , bu veya bir üst sürüm zaten yüklü diyor ve yüklemiyor denetim masasından bakıyorum , program ekle kaldırdan bakıyorum ve netframework bulamıyorum microsoft visual studio 2013 yükledim belki beraber iner diye lakin setup error verdi loga baktığımda netframework güncelleme hatasından kaynaklıymış.. şuanda kayıtda değilde lazımsa hata kodunu atarım.
    birde program ekle kaldırda ara sıra NetFramework multitargeting pack 4.5.1 sürümlü programları çıkıyor 3 adet biri 79 biri 41 biri 49 MB hepsini kaldırıyorum birşey değişmiyor daha üst sürümü örnek 4.7.1 yüklemeye çalıştığımda zaten yüklü diyor...
    Ne yapıcağımı hiç bilmiyorum ve 1-2 ay öncesine kadar sıkıntı yoktu şimdi vb.net projelerim çöp oldu açamıyorum !

SS almıştım buyrun bakın NetFramework sıkıntısıNetFramework sıkıntısı

• Windows 10 için ekstradan Net Framework kurmanıza gerek yok. Güncelleme paketlerinin içinde yer alıyor. O yüzden program ekle kaldırda göremiyorsunuz. Güncellemek içinse normal Windows Update ile güncellemeleri denetlerseniz Net Framework için eğer güncelleme varsa indirip kurar. Haricinde yüklemenize gerek yok.

Net Framework 4 ve üzeri zaten yüklü geliyor; öncesi yani 3,5 yüklemek için ise aşağıdaki bağlantı yardımcı olur.

https://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/hh506443(v=vs.110).aspx

Sistemde yüklü Net Framework sürümlerini öğrenmek içinse aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

https://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/hh925568(v=vs.110).aspx

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/318785/how-to-determine-which-versions-and-service-pack-levels-of-the-microso

• sağolun hocam lakin şöyle bir sıkıntı yazmıştım , Visual Studio kuramıyorum netframework hatasından dolayı ek olarak 2017 kuruluydu pc'de açtığımda eski .net projelerimi açamıyorum program buga giriyor 3 seçenek çıkıyor
    1:Proje 1.6.1 .NET framework paketini içeriyor isterseniz sizdeki 1.6.1 ile değiştirebilirsiniz (sonra geri 1.6.1 yapabilirsiniz)
    2: proje bozulmsaın diye orjinal paketini indiriniz (link veriyor 1.6.1 indirme sayfasına yönlendiriyor)
    3: hiçbirşey yapma programı kapat

normalde ilk seçenektekini seçiyorum paketi kendi sürümüme dönüştürüyorum lakin proje 1.5 ise yazı bana 1.7'e çevirelim değil verilen sürüme çevirelim diyor böyle dememesi lazım ek olarak verdiği indirme linkini indiriyorum ne indiririsem indireyim son sürümünü indirdiğim halde mevcut yada daha üst versiyonu kurulu zaten diyip reddediyor dolayısıyla .net içeren hiçbir yazılım kuramıyorum bilgisayarıma

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    hocam birde ek olarak regedit'den baktığım kadarıyla 4.7'nin güncel sürümü mevcut lakin hatalı sanırım sıfırlanmıyor silinmiyor tekrar yüklenmiyorda nasıl kaldırabilirim ?
    hocam ek olarak repair fix tool programı ile tarattım ve log arşivi verdi buyrun inceleyin , internette hata çözümlerine bakıyorum lakin hepsi netframework son sürüm indir diyor sıkıntı ise zaten yüklü diye görünmesi sistemde.

buyrun log dosyaları :

http://www.mediafire.com/file/z28d56th94pn5us/FixDotNet20180128114941503.cab
  • PratikHackTR kullanıcısına yanıt
    Vb'den anlamam hocam o yüzden bi kaç yerden benzer sorunlara baktım. Bazı arkadaşlar Win 10 da benzer sorunları yaşarken kimisi de Win 10 da sorun yok diyor. Tahminimce kullanılan donanımların chip gruplarına bağlı olarak sonuç değişiyor gibi. Size tavsiyem ise sanal bellekte Win 7 veya farklı bir Win 10 sürüm ile denemeniz olacak. Eğer ki sanalda Win 7 ile açarsanız ordan kullanırsınız. Ya da diskte yer açarak dual olarak kullanıp sorunsuzca işlerinizi görürsünüz diye düşünüyorum.

Birebir sorunun cevabını da Vb kullanan arkadaş verebilirler. Benim Vb konusunda bi bilgim yok çünkü.
  • Format at windows son sürüm kur ve bırak kendi günceller net framework a gerek kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam zaten bu mesajı yazdıktan sonra açtım sanal sürücüde win 10'da sıkıntı yok burda sıkıntı ne çözemiyorum ama sağolun yinede
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    hocam post'a yazmamışım o yüzden kızamam lakin FORMAT gibi bir ihtimalim yok 2 tb'lik veri var pc'de arkadaşın harci diskine atıp yedeklemiştim geri yüklemiştim şimdi arkadaş yok format atarsam 2 tb'lik veri yok çöp olur uçar gider yapamam sorunu anlayabilmiş değilim sanal sürücüde aynı win 10'u aynı ayarlarla kurdum ve çalışıyor.. neyse sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.