Şimdi Ara

Netflix' in albenisi ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İçerik değişiklik arayana göre güzel ve çeşitli. İsteklere bakıyorum genelde herkesin bildiği popüler içerikler. Zaten izleyen izledi, biraz değişik tadlar olması çok iyi. Belgesel konusunda biraz artırılabilir ama değişik değişik içerik çıkıyor ki oldukça hoş. En son Cuba Libre Story'i ve requiem for the american dream'i izledim, değişik ve oldukça iyi konularda birçok fikir alınıyor. Cosmos gibi natgeo belgeselleri, planet earth gibi bbc belgeselleri de mevcut, her telden içerik geliyor yani.

    Ancak esas beni bağlayan yönü. Tek tıkla istediğim yerden izleyebilmek. Tablette başlıyorum, telefona geçiyorum eve varında oradan smart televizyona geçiyorum, tv'de birileri bir şey izleyecekse akılsız televizyona ve bağlı olan ps3'e geçiyorum bir şekilde izliyorum yani, devamlılık sağlanıyor. Oldukça iyi. Ayrıca kaydetme özelliği de geldi, işe okula giderken yolda izlemek için gece birkaç bölüm dizi atıyorum, gelirken izleyeceklerimi de okuldan, ofisten veya oturduğum mekandan temin edip dönerken de onları izliyorum. Müthiş genişlikte bir içeriği yok ancak 4 ortak kullanırsan ayda 10 liraya geliyor ki bence bu hizmet için oldukça iyi. Torrent'ten indir, altyazı bul izleyeceğim yere taşımaya uğraş, tablete atmak için itunes kullan açınca altyazı karakter sorunu versin tekrar at, ortasına gel altyazı kaysın tekrar bilgisayara geç subtitle workshop ile ayarla vs vs. Artık uğraşamaz oldum ve bu hizmetler karşılığında ayda 10 tl veriyorum oldukça memnunum.


    Genel olarak korsanı terk ederek, spotify'a 2.5 tl, netflix'e 10 tl, buluta 3 tl verip epey bir zaman kazanıyorum. Ayda 15.5 tl, bence oldukça makul bir ücret.




  • Aynı filmi TR alt yazıyla orjinal dilde bir de ingilizce alt yazıyla TR dublaj izleyin bariz farklar var.

    Ama korsan sitelerde ki gibi bir film izlemek için 50 tane reklam bannerı reklam sayfasına yönlendirme vs. ile uğraşmamak cidden keyif veriyor.Eğer içerik olarak zenginleşirse ileride alınabilir.

    bu arada dipnot eğer yabancı filmler için reklamsız site arıyorsanız pipolu yu deneyin
  • kota bitse dahi hd izleme keyfi,muhteşem görüntü kalitesi,çevrimdışı izleme,dizileri takip etme kaldığın yeri hatırlama özelliği,uğraşmadan 2 tıkla film-dizi açma keyfi.Daha ne olsun.İçerik de fena değil bana göre izlemediğim pek çok dizi film belgesel ekledim listeme vakit bulsam izleyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Benim gibi evinde hı fı sistem/ev sinema sistemi vs kullananlar için de çok iyi netflix çünkü gerçek 5.1 dolby dijital plus sesli yayınlar

    Dolby digital digitürkte de var ama gerçek 5.1 değil stereo 2.0 bu da bir filmden alınan ses zevkini sıfıra indiriyor

    Yani efektler çevresel ses vs yok diğer platformlarda ama netflix de gerçek anlamda her kanal ayrı ses ve effect 5.1 ses var
    Edit: İçerik olarak da netflix üstün çünkü gerçekten çok çok iyi yapımlar diziler vs mevcut diğer platformlardaki gibi ucuz Amerikan filmleri değil ,öyle olanları da var tabi ki ama seçme şansımız var her türden çok başarılı yapımlar mevcut ,haa bu seçme olayı da diğer platformlarda var ama dediğim gibi geneli ucuz Amerikan filmleri netflix öyle değil

    merhaba amfi ile netflix den dolby digital plus sesi nasıl aldınız ? ben alamıyorum




  • snbx S kullanıcısına yanıt
    Amfinizin marka ve modeli nedir ben vsx 921 kullanıyorum surraund otomatik modda

    Netflix ten orjinal dilinde herhangi bir film açtığımda amfi ekranında dolby digital plus yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Amfinizin marka ve modeli nedir ben vsx 921 kullanıyorum surraund otomatik modda

    Netflix ten orjinal dilinde herhangi bir film açtığımda amfi ekranında dolby digital plus yazıyor

    bende denon 2308 var optik kablo ile amfiye bağlı tv
    tv samsung 49ks8500
    dediğiniz gibi otomaitk olarak dd ye geçmesini bekledim bende ancak geçmiyor bir türlü
    diğer media oynatıcılarımda oto olarak ses değişiyor
  • En sevdigim ozelligi telefona indirilebiliyor olusu. Hizli iniyor, goruntu kalitesi de iyi. Bi yerde beklerken hemen acip 20-25 dk'lik bir dizi izliyorum.
  • içeriğini yetersiz buluyorsanız usa hesabını alabilirsiniz. yalnız ip adresiniz türkiyeden olacağı için sistem çalışmayacaktır onun da çözümünü vpn le yaparsın.

    ben aylarca usa netflixden bir sürü şey seyrettim.
  • cancakmak C kullanıcısına yanıt
    Altyazı mevzusunu nasıl hallettiniz peki hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufsk

    Altyazı mevzusunu nasıl hallettiniz peki hocam?

    altyazı yok ingilizce izliyorsunuz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusufsk

    Altyazı mevzusunu nasıl hallettiniz peki hocam?

    altyazı yok ingilizce izliyorsunuz :)

    Nasıl olduğunu tam olarak hatırlamıyorum küçük bir araştırmayla kolaylıkla bulabilirsiniz. Elinizdeki alt yazı dosyalarını bazı siteler üzerinden ve/veya netflix üzerinden komutlarla import edebiliyor ve eğer alt yazıda kayma sorunu varsa yine başka bir web sitesi yardımıyla bu kaymayı da tam olarak olmasa da milisaniye cinsinden elle ayarlayabiliyoruz. Hatta ve hatta müziğin ve videonun kalitesini dahi bu komutlar sayesinde değiştirebiliyorduk. Tabi bu kodlar ve kaynaklar netflix de kullanıcıyla paylaşılmış durumda değil sadece bazı kaynaklardan elde edebilirsiniz ve internetinizin hızına göre kaliteyi artırıp azaltailirsiniz. Bu tarz yöntemler var en azından ihtiyacı olanlara işaret ettiğim sitelerde işinize yarayacağını düşünüyorum konuyu açtığım zaman kaynaklar mevcuttu bende ama ihtiyacım olmadığı için sonrasında elimde bulundurmaya gerek duymadım.




  • dublaj kalıtesı sansursuz dublaj lanet olsun yok si var o.ç var hersey var dublaj dızıler cok ıyı baska platformlarda olmayan dublaj fılmlerde var albenısı cok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Babas69

    dublaj kalıtesı sansursuz dublaj lanet olsun yok si var o.ç var hersey var dublaj dızıler cok ıyı baska platformlarda olmayan dublaj fılmlerde var albenısı cok

    Dostum onları bende biliyorum ama bir avuç içerikle aynı şeyleri izlemekten bıkmayacak mısın? Sadece direk sövüyorlar diye körü körüne bir platform takip edilmez ki. Bilmem anlatabildim mi?
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Ben ekimden beri netflix kullanıyorum. Ortalama günde 1-2 saat izliyorumdur. Bazen 5-6 saat bazen hiç şeklinde. Genelde sınav zamanım hariç 4-5 saat izlerim. Ayrıca yaklaşık 5 yıldır da yabancı dizileri filmleri sıklıkla izlerim yani baya izledim. Ama hala netflixte içerik bulabiliyorum. Önemli olan farklı içeriklere açık olmak. Gidip de millet sadece Walking Dead, game of thrones vs gibi popüler kültür dizilerini izlerse içerik şuanlık onlara göre az olabilir. Ama neredeyse çoğu netflix dizisi(ki bir sürü var) çok kaliteli yapımlar. Ayrıca filmler de gayet kaliteli(yarısını önceden izlediğim filmler, geri kalan yarısı netflix olmasa haberimin olamayacağı ama oldukça kaliteli yapımlar) yani kısaca ben bile içerik bulabiliyorsa netflixte herkes bulur. Önemli olan ön yargılardan kurtulup farklı dizi filmlere açık olmak. Hele hele başka platformlarla karşılaştırırsak netflix içeriği oldukça zengin. Gidip de torrentle karşılaştırmayın lütfen böyle platformları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Dostum bu biraz beni eleştirdiğin ve aşağıladığın bir yorum olmuş ama konuya objektif olarak bakarsan Netflix Türkiye' nin içerikleri oldukça az ve yetersiz. Kaliteli yapımlarının olması bu gerçeği değiştirmiyor. En az 70 birbirinden kaliteli diziyi bitirmiş ve şu anda da güncel yapımları takip ediyorum. Netflix Türkiye' nin yorumlarına bakarsan herkes içeriğin yetersiz olduğundan şikayetçidir. Üstelik sürekli yeni yapımların eklenmesine rağmen. Ayrıca dizileri de kendine ait ve/veya lisansını satın aldığı yapımlar olsa bile yine de yetersiz hem millet gidip de sadece Walking Dead ve Game of Thrones gibi popüler dizileri izlerse diyorsun da bu herkes tarafından bilinen kaliteli yapımlar dahi sitede mevcut değil. Üstelik sende söylüyorsun filmleri kaliteli olmasına rağmen yarısını izlediğim! filmler oluşturuyor diyorsun kim olursa olsun öyle her filmi izleyemez taş çatlasa 500 tane film anca vardır bu sitede ki yarısını izlediğini rahatlıkla belirtiyorsun. Bu değer en azından birkaç on bin olmalıydı ki bir aylık üyelik satın alınca hem aradığımız yapımları bulalım hem de farklı ve kaliteli yapımlarla seyir zevkimizi tatlandıralım bu arada senin yarısını izlediğim dediğin filmlerin ben yüzde 95' ini dizilerin, Netflix dizilerinin yüzde 70' ini izlemiş birisi olarak açtım bu konuyu içerik o kadar az ki bir aylık üyeliğimin yarısında bu siteden sıkıldım yani öyle izah edeyim. Yanlış anlama şimdi herhangi bir siteye girsen bahsi geçen site gibi öyle rahatlıkla yarısını izlediğini iddia edemezdin. Bu yüzden diyorum oldukça az yapım olduğunu. Yinede yapımları ve bünyesindeki filmlerin kalitesine söz etme hakkını daha iyisini yapmayan kişilerin kendinde bulmasına karşıyım.




  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın. Amacım size hakaret etmek değildi.



    Öncelikle içerik karşılaştırması yaparken rakiplerine bakmak gerekli olduğunu düşünüyorum ben. Digitürk, tivibu vs. Tivibuyu bilmesem de digitürkte dizi namına çok az içerik mevcut. Film olarak da her 5 filmden 3üne kiralama parası alıyor. Bundan 7 ay önce böyleydi.



    Ben Netflix içeriği az denmesine karşıyım. Netflix içeriği zengin değil denebilir ama az denemez. Amacım sizinle yarışmak değil ama şuana kadar ben de 70ten fazla dizi bitirmişimdir. Yaklaşık 200-250 sezon izlemişimdir belki. Film açısından da bir o kadar film izlemişimdir. Ama netflixte izleyecek içerik hala bulabiliyorum. Bulamayanları anlamıyorum açıkçası ben.



    Orada bir kaç popüler kültür izleyenler derken demek istediğim şey açık görüşlü olmamaktı. Daha önce duyulmamış fazla konuşulmamış ama kaliteli olan içerikleri izlemeyen, sadece aa şu izliyormuş ben de izleyeyim bari diyen bir kitle var(burada sizden bahsetmiyorum) o kesime içerik az gelebilir ki daha türkiyede ilk senesi olan bir uygulama bu lisanslarına sahip değil seneye bu durum çok daha değişecektir ki netflix türk yapımı bir dizi yapacağını duyurarak Türkiye ye önem vereceğini belli etmiş bulunuyor. Her ay bir sürü içerik de ekliyor ki son aylarda baya bir arttırdılar bu olayı.



    Kısacası netflixte içerik az derken önce rakiplerine bakmak lazım rakiplerinden azsa az diyebilirsiniz. Gidip de torrentle karşılaştırmak tamamen absürttür. Ben iddia ediyorum şuan türkiyede netflixle rekabet edebilecek böyle bir platform yok. Çok iddialı bir şekilde girdiler Türkiye piyasasına.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Şimdi daha hoş ve bilgilendirici bir yorum oldu dostum uyarımı dikkate aldığın için teşekkür ederim. Benim Netflix gibi bir yapımı değerlendirme kriterlerim sizin kriterlerinize göre oldukça farklı. Bana göre Netflix gibi sadece "marka değerinin" yaklaşık 10 milyar doları bulan global çapta hizmet veren güçlü bir şirketin sadece hizmet verdiği ülkelerdeki diğer servis sağlayıcılara kıyasla bir tık önde olmasının bizim yani kullanıcılar açısından bir önem taşıdığını düşünmüyorum. Çünkü bu şirketin kendisini ilgilendiren bir husus. Gelelim asıl konumuza. Netflix Türkiye' nin bize göre içeriğinin zengin olmamasının asıl nedeni hem hali hazırda her ne olursa olsun aradığımız yapımı bulamamamız bunu sadece Türkiye'deki şirketlerle kıyaslamak yanlış olur. Netflix' in ABD platformunda dahi en azından 10 kat daha fazla içerik mevcut Türkiye'deki platformuna kıyasla. Üstelik bizim arayabileceğimiz yapımların neredeyse hepsi ve dili ya da dublajı fark etmeksizin büyük bir kısmı mevcut. Bizim birazda eleştirdiğimiz nokta burası. Kulaktan dolma kendisine ait bir fikri ve dünyası olmayan bidon kafalılar yaşamasın zaten. Ne yazık ki her yerde çok fazla var bu insanlardan bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Yeni tatlar arayan yeni zevkler arayan okuyucuları ve bireyleri tenzih ederim.Son olarak sizin Netflix e alternatif bir öneriniz var mı? Digiturk, D-smart gibi insanları para getiren köleler olarak gören ve hiç bir hizmet sunmayan rezil yapımlardan başka. Yerli olmasına gerek yok sadece alt yazı desteği olsun yeterli.




  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Netflix türkiyenin abdden daha az içeriğe sahip olmasının sebebi malesef Netflix in değil yine ülkemizdeki tekelleşmenin suçu biraz da. Her sene başında lisans alımı oluyor diye biliyorum o yüzden seneye ümitliyim netflixten. Bakalım ne olacak seneye ki daha listemde baya dizi var netflixte bana yeter.



    Alternatif açısından dediğim gibi Netflix e rakip yok bana göre türkiyede. Ben digitürk kullanmıştım çöp görüntüde bile dona dona izleniyodu ki içeriğine bile para istiyodu. Spor dışında digitürk kullanılmaz bana göre. Tivibunun içeriğini bilmiyorum kullanmadım. Amazon da yeni girdi ama içeriği çok düşüktür diye düşünüyorum onun. Yani alternatif olarak önerebileceğim bir platform yok ne yazık ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir aylık deneme paketindeyim pek albenisi yokmuş, içeriği gerçekten az keşke olsada adam gibi parasını verip izlesek. He ama görüntü kalitesi gerçekten güzel introyu atlama özelliği direk kaldığın yerden devam edebilme altyazı senkronunun düzgün ve dublajın olması (dublaj kullanmasamda kullananlar için). Ama beni yinede ikna edemedi televizyonumda netflix uygulaması olsa belki alabilirdim ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 28 Mayıs 2017; 0:12:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    Bir aylık deneme paketindeyim pek albenisi yokmuş, içeriği gerçekten az keşke olsada adam gibi parasını verip izlesek. He ama görüntü kalitesi gerçekten güzel introyu atlama özelliği direk kaldığın yerden devam edebilme altyazı senkronunun düzgün ve dublajın olması (dublaj kullanmasamda kullananlar için). Ama beni yinede ikna edemedi televizyonumda netflix uygulaması olsa belki alabilirdim ama.

    en büyük kolaylığı o zaten kesinlikle bir smart tv alın veya roku stick(ucuz bişi zaten) veya daha kaliteli olarak amazon player yada appletv falan alın.Hem netflix kullanabilirsiniz hemde ülkemize yeni giren amazon video üyeliğide açabilirsiniz.Tabi şuan netflix'e göre içerik çok az.

    Eve gelip sadece tek bir tuşla full hd,4k film-dizi izlemek büyük kolaylık.Reklam yok bişi yok.Hele bir de ses sisteminiz varsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 28 Mayıs 2017; 2:5:57 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.