Şimdi Ara

Netflix' in albenisi ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evet başlıkta da sorduğum gibi nedir bu netflix' in albenisi? Gittim 1 ay aldım kullandım tamam hizmeti iyi dizileri filmleri kalitesi çok iyi ama toplasan bir avuç içeriği var bunu benim bakış açıma göre yargılamayın piyasada izlenecek dizi film bırakmadım neredeyse her türden izledim. Her türden var ama şirketin değerine bakıyorum milyarlarca dolar değerinde dünya çapında yer yer ilk 10 a bile giriyor marka değerinde falan ama kaliteli bir korsan film sitesinde bile daha fazla içerik var acaba diyorum bu içerikler kişilere göre farklılık mı gösteriyor yoksa başka bir nedenden dolayı mı bu kadar az çözemedim. Varsa bu içerikleri artırmanın bir yolu ya da Netflix' e alternatif başka kaynaklar varsa önerilere açığım. Yardımlarınızı bekliyorum.

• içerik sıkıntısı sürpriz bir durum değil,
    çok parasının olması da bir şey değiştirmez,
    çünkü işlemler para ile değil hukuk ile yürüyor,

türkiye'de film şirketlerinden anlaşılmamış olan bir kurum kalmış değil, doğal olarak netflix içerik bulamıyor,
    içerikler Türkiye'de hali hazırda,
    digitürk,
    d-smart,
    filbox,
    filmbox,
    tivibu ve aklımıza gelmeyen kurum ve şirketler tarafından paylaşılmış durumda.
    kore sinemasına kadar türkiye'de filmler paylaşılmış durumda.

hakları bittiği takdirde netflix ihaleye girip anlaşma sağlaması lazım. lakin netflix'e burada kimse içerik kaptırır mı bu çok büyük bir soru işareti, ihaleler zaten çok sarsıcı ilerliyor ve kurumların yıllardan beri gelen anlaşma yaptıkları şirketler olması ayrı bir konuyken, daha çok kişiye ulaşmak için tvden'de ulaşılmak istemekte bu yapım şirketleri.
    anlaşılması için örnek vereyim,
    warner bros hakları pazarlarken, bazı şeyleri dikkate alır, nedir bu, hakları almak isteyen firmalar başka hangi yapımcıların haklarına sahip. eğer firmalardan biri 4,5 büyük amerikan şirketiyle misal, 21 st, universal, disney, lionsgate gibi birçok şirketi bünyesinde toplamışsa kafadan avantajlıdır, çünkü firma bu şirketlere karşı kendi yapımlarının da orada bulunup izlenmesi isteyecektir. paket abone sayıları kanal reytingleri çok önemli. 1. sıra şifreli yayın kimde 2. sıra şifreli kimde kalacak bunun analizleri vs ihaleler bu gibi sebeplerden sadece para temelli olmadığından çok sert geçebilmektedir. d-smart fox kanallarını bu yüzden digitürk bünyesine girmesini engellemekte. dizi ihalelerinde avantaj sağlamak amaçlı ki bunun ekmeğini de yemekte.

şu anda netflixin istediği fiyat içeriğe göre çok abartı, netflixin digitürk uydu sinema paketi misal 10 - 15 tl civarına giriş paketine ek alınabilmekte, 20 25 tl civarınea geliyor, hem tv hem internet üzerinden izlenebildiği gibi, belgesel ve diğer içerikler de içine dahil olmakta. ileri geri tv sarılabilen uygulamalar vs hizmetler peşi sıra gelmekte.
    digi play alayım dersen zaten o aylık 5 tl, ee popüler film ve dizi dolu bu iki seçenek.

d-smart dersen zaten 45 tl full paket veriyor. yabancı dizi içerği zaten malum, rakamlar yüzlü sayılarda geziyor, onlarca içerikli kanal d-smart go uygulaması da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 11 Ocak 2017; 0:26:53 >

• Netflix'te sansür yok hemde hiç yok özellikle kendi yapımlarında Türkçe dublajı bile mükemmel öyle evirip kıvırıp çeviri yapılamaz netflix'te kelimenin anlamı ne ise aynen söylenmekte. Belki de ilk 10'a girmesinin yada marka olmasının sebebi budur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modern yaşam

Netflix'te sansür yok hemde hiç yok özellikle kendi yapımlarında Türkçe dublajı bile mükemmel öyle evirip kıvırıp çeviri yapılamaz netflix'te kelimenin anlamı ne ise aynen söylenmekte. Belki de ilk 10'a girmesinin yada marka olmasının sebebi budur.

Yahu yapmayın, Türkçe dublajın nesi güzel?
    Olabilecek en dandik dublaj stüdyosuna yaptırmışlar. 5-6 kişilik bir ekibe seslendirtmişler, sesler hep aynı.
    Çeviri desen, o da çok kötü. Kötü çeviriye birde kötü dublaj binince of ki ne of.
  • muratai kullanıcısına yanıt
    Türkçe dublaj'ın sansürsüz ve anlaşılabilir olması güzel benim için önemli olan sansürsüz ve anlaşılabilir olması. Nerede kaç kişi ile çeviri yaptıkları beni ilgilendirmiyor. Yaptıkları çeviri benim için mükemmel. Bence Netflix kendi yapımlarındaki Türkçe dublaj'lı içeriklerini arttırmalı

• quote:

Türkçe dublaj'ın sansürsüz ve anlaşılabilir olması güzel benim için önemli olan sansürsüz ve anlaşılabilir olması. Nerede kaç kişi ile çeviri yaptıkları beni ilgilendirmiyor. Yaptıkları çeviri benim için mükemmel. Bence Netflix kendi yapımlarındaki Türkçe dublaj'lı içeriklerini arttırmalı

Sizin için çeviri mükemmel ise, ingilizceniz çok kötü anlaşılan yada hiç yok.
    Sadece küfürleri çeviriyorlar diye, çeviriye iyi diyemezsiniz.
  • Sunduğu hizmet kalitesi türkiyede gördüklerimizden bir asır ileride
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İngilizce dil bilgim emin olun sizin ingilizce dil bilginizden daha iyidir. Zaten bu yüzden Netflix benim için mükemmel. Özellikle kendi yapımları; Türkçe dublaj olsun, Orjinal dil olsun hepsi Türkiye'de ki platformlardan kat ve kat daha iyi. Siz beğenmezsiniz o ayrı. Sizin zevk skalanız farklı olabilir. Sonuçta herkesin zevki farklı. Bu tamamen zevk meselesi yani.

• quote:

İngilizce dil bilgim emin olun sizin ingilizce dil bilginizden daha iyidir. Zaten bu yüzden Netflix benim için mükemmel. Özellikle kendi yapımları; Türkçe dublaj olsun, Orjinal dil olsun hepsi Türkiye'de ki platformlardan kat ve kat daha iyi. Siz beğenmezsiniz o ayrı. Sizin zevk skalanız farklı olabilir. Sonuçta herkesin zevki farklı. Bu tamamen zevk meselesi yani.

Ingilizce dilbilgin o kadar iyiyse neden turkce dublaj izliyorsun demezler mi?
    Eski divxplanette dizi icin altyazi ceviren genc gonulluler vardi, bazilari cok iyi ceviri yapiyordu. Netflix cevirisi lise terk duzeyinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Türkçe dublajlısını izlemek daha zevkli çünkü çevirileri; tam + temiz + anlaşılabilir + mükemmel yani tamamen bana hitap eden bir platform. Netflix'in kendi yapımlarının Türkçe dublajlısı benim zevk skalama hitap ediyor.

• quote:

Türkçe dublajlısını izlemek daha zevkli çünkü çevirileri; tam + temiz + anlaşılabilir + mükemmel yani tamamen bana hitap eden bir platform. Netflix'in kendi yapımlarının Türkçe dublajlısı benim zevk skalama hitap ediyor.

Çevirileri tam mı? Akşam akşam güldürdün beni :)
    5 kişilik ekibin yaptığı dublaj ile sana keyifli seyirler.
    Teşekkür ederim, çok teşekkür ederim. Sonuçta herkesin zevki farklı ben kendimi ifade edebildiysem ne mutlu bana. Olay orjinal dilde izlemek değil izlediğinden zevk almakta. Ben Netflix'te ilk Türkçe dublajlı filmi gördüğümde, kesin saçma sapan bir çeviri yapılmıştır dedim. Sonra filmi izlediğimde söylediğim sözden ötürü kendimi kötü hissetmiştim çünkü gerçekten mükemmel bir çeviri yapılmıştı eğer o çevirileri sizin de dediğiniz gibi 5 kişilik bir ekip yapıyorsa o ekibin her birisinin alnı öpülmeli.

• Artilar

Sansursuz

Turkce dublaj ve altyazi

4K video

Kendi film ve dizileri guzel

4 kisilik paylasima izin veriyor

Eksiler

İcerik az

Belgeseller yetersiz
  • +
    Sansürsüz.
    Görüntü kalitesi genel olarak güzel. Ama takip ettiğim diziler'de bitrate düşüktü.
    Neredeyse her cihazda uygulaması var.
    Pratik ve istediğin cihaz'dan devam edebilme özelliği gayet iyi çalışıyor.
    Stand-Up şovları iyi.

-
    En önemlisi İçerik vasat. Hem film içeriği hem dizi içeriği.
    Şahsen kendi dizilerinden Stranger Things, House of Cards haricinde takip etmiyorum.
    Fiyatı bu içeriğe göre pahalı.
    Bazı dizilerin genelde son sezonları eksik.

Ben bunlara göre seçimimi yaptım. 1 ay önce üyeliğimi sonlandırdım. Zamanla gelişirse tekrar üyeliğimi başlatırım. Ama her ay bu vasat içeriğe 40 tl veremem. Zaten hazırda Digitürk Play paketlerini ve Tivibu Sinema Paketi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 23 Ocak 2017; 18:4:2 >
  • Smart tv de izleyebiliyorum. Diğer film siteleri izlenmiyor. Reklam derdi yok, çevrimdışı kaydedip cepten de izliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR'de AKK diye bir sikinti var diye biliyorum. Bunu nasil cozuyorsunuz?
  • rancorous kullanıcısına yanıt
    Ya Akk' siz yüksek fiyatlı tarifleri seçerek ki aşırı pahalı olması da cabası ya da çözümü yok. 2019' da kalkacak diye açıklama yaptılar bekliyoruz.
  • Benim gibi evinde hı fı sistem/ev sinema sistemi vs kullananlar için de çok iyi netflix çünkü gerçek 5.1 dolby dijital plus sesli yayınlar

Dolby digital digitürkte de var ama gerçek 5.1 değil stereo 2.0 bu da bir filmden alınan ses zevkini sıfıra indiriyor

Yani efektler çevresel ses vs yok diğer platformlarda ama netflix de gerçek anlamda her kanal ayrı ses ve effect 5.1 ses var
    Edit: İçerik olarak da netflix üstün çünkü gerçekten çok çok iyi yapımlar diziler vs mevcut diğer platformlardaki gibi ucuz Amerikan filmleri değil ,öyle olanları da var tabi ki ama seçme şansımız var her türden çok başarılı yapımlar mevcut ,haa bu seçme olayı da diğer platformlarda var ama dediğim gibi geneli ucuz Amerikan filmleri netflix öyle değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 14 Şubat 2017; 10:51:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir zaman filmleri türkçe dublajlı izlemem , film orjinal dilinde ve altyazı ile izlenir zevki öyle çıkar
  • Yabancı filmleri mükemmel derecede çeviren ses sanatçıları ve stüdyolarda var. Netflix'in onlarla çalıştığına hiç şüphem yok. Netflix'i bu yüzden çok seviyorum. Umarım türkçe dublajlı filmlerini daha da arttırırlar. Kendi yapımları için diyorum normal filmlerin türkçe dublajlısı zaten heryerde var. Netflix'te türkçe dublaj candır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.