Şimdi Ara

Netbooku Hiç Kasmayan Windows Sürümü !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
17.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows XP den yeni ama vistadan eski bir windows sürümü ve tamda netbooklar için tasarlanmış gibi süper.XP yle nerdeyse birebir ama xp nin gereksiz birçok şeyi bu sürümde yok.

İşte o mucizenin adı

Windows Fundamentals for Legacy PCs

http://new.taringa.net/posts/downloads/1291194/Windows-Fundamentals.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 1 Eylül 2010; 8:29:12 >

• denemek lazım aslında. Bılgısayarın kaldırabılecegi hersey yuklenebılıyor mu peki ? Yani yukleme yapılabılıyor mu ?
  • Yapılıyor tabiki.Şu an office 2003 kurdum.Bunun bi de TR dil paketide var ama linkler eski olduğundan onu indiremedim.
    1 gün boyu kullandım xp ile yapılabilecek herşey yapılabiliyor.Sadece gereksiz movie maker,xp nin kürüstür msn si,oyunlar falan yüklenmiyor.istenirse wmp ve gereksiz driverlerde yüklenmiyor.Customu seçince istediğin bileşeni yükleyebiliyosun kısacası.
    hdd de kapladığı sıfır kurulum 1 gb. normal xp 2 .5 gb ye yakındı diye hatırlıyorum.

Özellikle ilk çıkan netbooklar için biçilmiş kaftan yani.512 mb 4 gb hdd li eski asuslar mesela. USB den kurulumu biraz zahmetli ama.

dvd okuyuculu bi pc lazım öncelikle
    Önce windows flp nin iso dosyası winrar ile çıkacak bi klasöre sonra onlar PeToUSB_3.0.0.7 ile flasha kopyalanacak. Bir tanede vista dvd si lazım.Kopyalama bittikten sonra vista dvd (- bu olacak- o olur mu bu olur mu demeyin ben böyle yaptım.bilemem yani win 7 falan olur mu) si takılacak . başlat - çalıştır - cmd - dvd sürücü harfi (mesela e:) (usb harfide atıyorum f:)

e:
    cd boot
    bootsect.exe /nt52 f:

ondan sonra boota hazır bi usb ile başlanacak formata.

Nlite ile kırpılmış kalitesiz hiç bir halta yaramayan xp lerle karıştırmayın bu microsoft tarafından yapılmış orjinal bi programdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 10 Temmuz 2010; 1:18:41 >

• gerçekten microsoft tarafından yapılmış bir sürüm ise süpermiş...

xp performance edition diye de bir xp versiyonu var, tabii ki o kullanıcılar tarafından yapılmış, bir sorunu yok ama, direkt microfottan gelme ise bu sürüm güzelmiş gerçekten...

EDIT:

Microsoft positions WinFLP as an operating system that will provide basic computing services on older hardware, while still providing core management features of more recent Windows releases, such as Windows Firewall, Group Policy, Automatic Updates, and other management services. Microsoft does not consider it a general-purpose OS.[1]

WinFLP is a Windows XP Embedded derivative and as such is optimized for legacy PCs.[2] It supports running applications locally, as well as those hosted on a remote server using Remote Desktop. It can be installed on a local hard drive, or configured to run on a diskless workstation.

WinFLP will not be made available through retail or OEM channels. Microsoft sees WinFLP as an inexpensive upgrade option for corporations that have a number of Windows 9x computers, but lack the hardware necessary to support the latest Windows. It is exclusively available to Software Assurance customers. WinFLP excludes Games, Outlook Express and some System Tools, even with a full install (1.1 GB)[3].

WinFLP was originally announced with codenames "Eiger" and "Mbnch" in mid-2005. Like other Microsoft Windows codenames at the time, these are names of mountains.

microsoft ürünü imiş, güzel paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidey99 -- 10 Temmuz 2010; 12:22:28 >

• orjinal mi arkadaşlar bu yani modifiye felan değil demi ?

ayrıca nereden indirebiliriz?
  • Modifiye değil.Tamamen orjinal bir sürüm. Link vermek yasak arayıp bulacaksınız artık :D

O mavi tema o işletim sistemiyle beraber gelmiyor.Onu ayrı indirdim.O da microsoftun yapımı bir tema.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 10 Temmuz 2010; 15:48:16 >
  • Hocam PM den ulaşıp link verebilir misin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlgilenenler burdan bi bakabilir .İspanyolca yazılmış sanırım ;)

http://new.taringa.net/posts/downloads/1291194/Windows-Fundamentals.html
  • deneyeceğim bunu.
  • wiki den baktım. 2006 yılında çıkmış , notebooklar için tasarlanmamış. Eski model bilgisayarlar için yapmışlar ama güzel birşey.
  • Şu an 150 mb ram yiyo ama sanal rami kapattım diye. diğer windows xp lerde sanal rami kapatınca 350 mb civarı oluyordu.Bu windows ram konusunda çok cömert. ama şöyle bi de sorun fark ettim nedense ie8 kurulmuyor.ie7 kurdum bende.gerekirse firefox a geçerim sorun olmuyor kısacası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 11 Temmuz 2010; 14:52:50 >
  • Hiç oyun denedinizmi arkadaşlar Rome Total War olmassa olmaz netbook da
  • n150 2gb modelde ultimate win7 kullanıyorum memnunum açıkçası.kullanım amacım belli..ama bunuda merak ettim şimdi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok denemedim . gta sanandresı bi yükliyim bakıyım. rome total war yok çünkü bende.
  • Evet şu an itibariyle denenen ilk oyunlar gta sanandreas - nfs underground 2

sonuçlar

windowsun gereksiz birçok özelliği ve servisi olmadığından işlemci rahat çalışıyor.bu yüzden olsa gerek eskiden takılan nfs 2 de çok keskin virajlar hariç hiç takılma olmadı.home editiondan çok daha akıcı görüntüler sundu.

gta sanandreas a hele çok şaşırdım.home editionda gma boosterle oynanabilen oyun en düşük seviyede harika bir akıcılığa sahipti. ekran ayarlarında bir ayar vardı tam hatırlamıyorum onu low yaptım bi de anti bilmem ne vardı onuda kapattım.

home ile kıyaslamada bu sürüm gerçekten çok başarılı
  • hafif bir sürüm doğal olarak da biraz daha hızlı ama zamanla sıkıyor, netbook da olsa bazı özellikler gerekiyor bi yerden sonra, ilk seri netbooklar dışındakilere yüklemek bence pek de mantıklı değil bunu
  • usb den kurmayı denedim , beceremedim. Boot etmedi , belkide benim bilgisayarda sorun :)
  • dvd okuyuculu bi pc lazım öncelikle
    Önce windows flp nin iso dosyası winrar ile çıkacak bi klasöre sonra onlar PeToUSB_3.0.0.7 ile flasha kopyalanacak. Bir tanede vista dvd si lazım.Kopyalama bittikten sonra vista dvd (- bu olacak- o olur mu bu olur mu demeyin ben böyle yaptım.bilemem yani win 7 falan olur mu) si takılacak . başlat - çalıştır - cmd - dvd sürücü harfi (mesela e:) (usb harfide atıyorum f:)

bu şekilde yapmazsan bootable olmuyor usb.Ben bu yöntemle usb den kurdum samsung nc10 a. intel n270 ,gma 915, 2 gb ram ,500 gb hdd ,intel 5100 agn bileşenlerine sahip ve sorunsuz gidiyor şimdilik nazar değmesin :)
  • böyle deneyeceğim birde. pretousb çalıştıramadım , ondan direk iso yu açıp atmıştım
  • yok iso yu winrarla bi klasöre çıkartıcan sonra preusb yi kullanıcan.Yoksa olmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.