Şimdi Ara

Netbooku Hiç Kasmayan Windows Sürümü !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
4
Favori
17.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakan456

çözümü var.bios tan ahcı seçeneğini ıde yapacaksın.

ayrıca windows dediğin c ye yüklenir d de h de z de ne işi var ki :D

denemek amacıyla kurmak isteyenler virtual pc yi denesin. üstteki resimlerde zaten virtual pc den.önce ona yükledim baktım çok hoş sonra netbooka yükledim.

tamam, birazdan bakayım, ama ahci ı ide yapıp kurduktan sonra, geri sata ya değiştirdiğimizde boot etmeme gibi bir sorun oluşmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidey99

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

çözümü var.bios tan ahcı seçeneğini ıde yapacaksın.

ayrıca windows dediğin c ye yüklenir d de h de z de ne işi var ki :D

denemek amacıyla kurmak isteyenler virtual pc yi denesin. üstteki resimlerde zaten virtual pc den.önce ona yükledim baktım çok hoş sonra netbooka yükledim.

tamam, birazdan bakayım, ama ahci ı ide yapıp kurduktan sonra, geri sata ya değiştirdiğimizde boot etmeme gibi bir sorun oluşmaz mı?

Intel chipset utility i kurduktan sonra bi dene ama ahcı yı kapatınca da pc ye bişey olmuyor.O sadece hdd yi biraz hızlandıran bi faktör. başka hiç bir halta yaradığı yok.

Netbook samsung sa otomatik yükler ahcı (sata) desteğini

• ahci ayarını ide yapıp kurduktan snra, windows ekranında ide/sata denetleyicinin sürücüsünü el ile kurup, yeniden başlatıp ahci a geçirerek halloluyormuş o iş...

yalnız daha deneyemedim, xp yi kurmak için primary partition olması lazım, ve benim netbookta recovery partition ve ana sürücü c(win7) dahil 3 primary var...

bir tane de extended(logical)200gb bolüm var, tek diskte en fazla 4 adet primary partition a izin veriliyor ve extended da primary olarak görülüyor, o yüzden 200 gb yedekleyip,

daha sonra bölümü silip bir tane xp için bi tane de daha büyük 195gb lık bolüm oluşturup kurmak durumundayım...

aynı sorunu yaşayan olursa bu mesaj da bilgi vermiş olur...
  • win flp ve 7 yi dual boot olarak kurdum...

flp gerçekten hafif bir işletim sistemi, oyunlarda gözle görülür bir performans artışı oldu, ama şunu da eklemek gerek ki; önceki win, 7 kurulumum artık bayağı bir şişmişti(üstüste yapılan kurulumlar vs)...

o yüzden ben netbooku 7 ve flp yi dual boot yaparak kullanmaya karar verdim, flp de herhangi bir program yüklü değil(directx, opera hariç), diğer tüm programlar 7 de kurulu ve aktif olarak 7 yi kullanıyorum, sadece oyun ve yedek sistem amaçlı olarak flpyi kullanıyorum...

tavsiye ederim bu yöntemi, hem oyunlarda performans sağlıyor, hem de acil bir durumda yedek işletim sistemi vazifesi görüyor...

bu arada, flp yi kurarken administrator şifresi oluşturmamızı istiyor, bu şifre biraz karışık olmalı, özel işaretler barındırmalı(büyük harf, rakam,sembol), ama ilk ayarlarda klavye ayarını tr yaptığımızda işletim sistemine girip şifreyi yazmamız gerektiğinde tr klavye ayarlarında oluyor, fakat şifreyi belirlediğimiz kurulum ekranında ingilizce düzen kullanılıyor, bu yüzden şifreyi belirlerken türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin, ya da ilk başta dil ayarlarıyla hiç oynamayın...

bir diğer nokta;xp, yani flp kurulumu sadece primary partition lara yapılabiliyor, bu yüzden primary partition oluşturmanız gerekecek...ama eğer diskiniz halihazırda 4 bölümden oluşuyorsa(recovery partition ı unutmayalım, ve birde eğer 7 ultimate kurulumu yaptıysanız +100mb partition) işler karışıklaşıyor...

benim gibi netbooku ilk aldığınızda 7 ile hdd i 20 ve 200 olarak 2 ye böldü iseniz, 200 lük kısım logical partition oluyor ve bu bölümden xp için 5-6gb lık primary partition oluşturamıyorsunuz...bunun için 200gb ın içini boşaltıp, bölümü silip, sonra 6 ve 195 gb lık 2 bolum oluşturun ve xp kurulumundan önce 100mblık bolumu de silip kurulumu yapın...

önce xp(flp)yi kuracaksınız bu arada...

biraz karışık oldu ama, sorun yaşayan olursa(tabii denerseniz öncelikle:)) yardımcı olmaya çalışırım...

• Arkadaşlar merhaba.

Herkes birşeyler yazmış da bu sürümü Samsung netbook u olan arkadaş dışında kimse yükleyememiş sanırsam. Ben şu an Asus 1015PED kullanıyorum. Bir şekilde USB den boot etmeyi başardım ancak kurulumun başında HDD yi görmediği için hata verdi. Sonuç olarak kuramadım.

Ayrıca diğer arkadaşların da söylediği gibi Nlite programı bu windows sürümünü görmüyor. Sata driver ları bu windows sürümüne nasıl entegre edebiliriz? Çözümü olan var mı?

Yeni aldığım Asus 1015PED in üzerinde gelen Windows 7 Starter ile hiçbirşey yapılamıyor. Ya bu windows sürümünü ya da Windows 7 Ultimate sürümünü kurmayı deneyeceğim.

Herkese iyi günler dilerim.
  • indirdim fakat part 5 te sorun var gibi klasöre cıkarmıyor.bu sorunla karsılasan oldu mu acaba?
  • yukarıda yazdım hocam nasıl olduğunu...

önce biosta sata modu değiştirip xp kuracaksınız, sonra xp de iken sata sürücüleri indirip kurulum yapacak ve restart edip biostan sata mode u değiştireceksiniz...

google da aratırsanız çok fazla kaynak var...
  • Arkadaşlar via 8650 chipset li netbooka kurulabiilirmi acaba bilgisi olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoCeY

Arkadaşlar via 8650 chipset li netbooka kurulabiilirmi acaba bilgisi olan varmı

windows xp nin via işlemci desteği varsa tabiki yüklenir
  • sanırım var :) geriye sadece denemek kaldı teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoCeY

sanırım var :) geriye sadece denemek kaldı teşekkür ederim...

önemli değil de sanrım sen netbooka değil tablet pc ye yükleyeceksin yanlış mıyım?? bu gibi durumda driver sıkıntısı yaşayabilirsin.. bunu geriye döndürmek için şu an makinada android gibi bir işletim sistemi varsa onun yedeğini almanı öneririm.. ayrıca windows xp tabletpc editionu kursan daha iyi olur..

tableti de nerden çıkardın dediysen işlemciyi google görsellerden arattım hep tablet pcler çıktı.. netbooksa sorun olmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 30 Eylül 2011; 12:30:14 >
  • arkadaşlar tüm yorumları okuyamadım önceden yazılmış mı bilmiyorum ama şu var bu sürüm ço kdüşük sistemler için yazılmış bir sistemdir. ancak bunda ciddi olarak pek çok şey yok mesela çevirmeli ağ kurulamaz. bu ne demek derseniz telefon modem kullanamazsınız yani. ayrıca bazı güncellemeler de almıyor ayrıca 3g modem yüklenebilir mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

arkadaşlar tüm yorumları okuyamadım önceden yazılmış mı bilmiyorum ama şu var bu sürüm ço kdüşük sistemler için yazılmış bir sistemdir. ancak bunda ciddi olarak pek çok şey yok mesela çevirmeli ağ kurulamaz. bu ne demek derseniz telefon modem kullanamazsınız yani. ayrıca bazı güncellemeler de almıyor ayrıca 3g modem yüklenebilir mi bilmiyorum.

türkcell in vınn ı çalışıyordu fakat çevirmeli ağı kullanan kaldı mı yaw? nokia pc suite yi kastediyorsan o da çalışıyor
  • bilmiyorum ben bu xp sürümünü daha önce de duymuştum orada yok diyordu ama varsa o zaman güzel olur tabiki de. ayrıca cepten giriyorsanız o zaman mutlaka çevirmeli kurman gerekmekte ha android telefonunda wifi üzerinde yayıyorsan o başka. ama bu saatten sonra xp ile kim uğraşır.
  • türkçe ver. varmı acaba
  • hort
  • :) Türkçesi yok malesef
  • tam bana göre bişey win 7 biraz kasıyor sankı
  • indirme linki verir misin
  • Arkadaşlar ben bunu torrentle indirdim ancak ne netbooka ne pentium3 e nede p4 de boot ettirebildim. wintoflash ve petousb kullandım her ikisindede beceremedim. usb boot u açıyorum ama Searh for boot from usb diyor ve orada kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.