Şimdi Ara

Net gerçekler samimi hikayem ve cıddı cevaplar arıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
2.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence hiç zorlamadan 15-16 bine bir araç alın ailece binin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrbkr

    teşekkür ederim cevabınız için

    @peugeot-406


    Biraz tavsiye verirmisiniz

    @Mazotşist



    biraz daha sebep belirtirmisiniz

    @JasoNBuraK

    15-16 liraya alacağın araçta elbet masraf olur. Daha önce haşır neşir olmamışsan sanayi insana zor gelir. Sıfır araba öyle değildir. Kontağa basarsın hiçbir şey düşünmeden yürürsün. 15.000km sonra bakıma gidersin. Bir sıkıntı olursa garantiden halledersin..
  • kardeş bir motor ustası bulup mitsubishi carisma al kendine
    sadece rutin bakımlarla arabaya binmek nedir öğrenirsin birkaç bin elinde kalabilir bile
    1.6 carisma 1.8 lere yanaşma.
  • Hocam okurken kendim yazmış gibi hissettim :) , bende sizin gibi araştırıyordum bütçe aynıydı 16,650 ye corsa aldık en sonunda pişman değilim daha iyisi olsa olurmuydu evet olurdu memnun olurdum ama böylesi hayırlıymış sizinde eğer çıkabiliyorsanız 20 bin tl iyi rakam iyi bir araba alabilirsiniz yada benim gibi bir corsa almanızı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakinharman

    kardeş bir motor ustası bulup mitsubishi carisma al kendine
    sadece rutin bakımlarla arabaya binmek nedir öğrenirsin birkaç bin elinde kalabilir bile
    1.6 carisma 1.8 lere yanaşma.

    çok buyuk kalır o araba bana
  • kardeş krediden uzak dur , paran neye yetiyorsa ona bin . Zamanla ufak ufak model segment yükseltirsin . Sana 2 farklı tavsiye
    1-2. elde çok tutulmayan ama güzel arabalar var , toyota honda dışındaki japonların mesela . Veya popüler markaların da böyle arabaları var . Öyle bişey düşünürsen daha donanımlı , daha yeni ,daha iyi bir arabayı daha uygun fiyata alırsın .
    2-ilk seçenekteki arabaların ucuz olma nedenleri ; 2. elde satuşının yavaş olması , servis usta sıkıntısı , yedek parça problemi vs... Bu nedenle tutulan markaların B segmentine bakabilirsin . Palio,clio ,corsa, fiesta vs. Ben 10 yaşından büyük arabalara soğuğum yine de sen bilirsin yaş problem değilse astra G ve focus 1 benim sevdiğim arabalar.


    Punto eski kasa , palio , clio , fiesta , corsa , getz gibi arabaların 5-10 yaş arası olanlarını ben tavsiye ederim .
  • Bence 1.2 hb clio al 2000 model civarlarında mis gibi binersin hem genç işi hem parçası kolay bulunur az yakar istersen sonra satarsın kolayca ama yok ben illa güzel şık bir araba istiyorum diyorsan 98-2002 arası temiz vectra ya da astra bak.Sonuç itibariyle aileye arac lazım olmayacaksa öle zorlayıp sıfır almanın mantığı yok en azından acemiliğin gidene kadar şimdiden hayırlı uğurlu olsun araban :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: srvt

    Evet

    cevap yazacaksan yaz yoksa yazma ne yani şimdi bu ? buda yeni moda çıktı evet , tamam , oldu vs.

    ne yapsın hocam kapasite o kadar tek kelime...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortune1905 -- 29 Ekim 2013; 23:52:57 >
  • Büyük kentlerde temiz bir arabayı doğru konuşandan bulmak o kadar zor ki, siz onu buluncaya kadar birikiminiz artmış olur :))

    25bin lere kullanılmış almaya gerek yok. Zaten hem kullanmayı bilmiyoruz hem de işimizde ciddiyet, ölçülerimizde hassasiyet yok ki bakımları düzgün olsun. Mesela 29-32bin lira gibi Skoda Citygo, biraz daha üstüne Nissan Micra veya Fiat Panda var. Otomatik bile alınabilirler. Yan havayastıklarıyla alırsanız beş yıldızlı güvenlkleri de var. 208, Corsa, Polo, Punto'da yok! Çok satılıp da "homologasyon"u yapılan şeyi bozuyoruz, kaza testi istiyorsanız bir boy büyüklerini taklit kromlarla almanız gerekiyor ki test edilen donanım da içinde olsun. Yani elimizi attığımız şeyi bozan cahiliye toplumuyuz, sizin de tespit ettiğiniz gibi biraz da sınıf budalasıyız. Bu işin pazarlaması da böyledir. Dikkatten kaçmış Micra, Citygo, Ibiza gibi arabalar fiyatlarına göre fena değillerdir, az satıldıkları için donanımlarına müdahale etmeye üşenmişlerdir, Avrupa'da satılan donanımla gelirler.

    Siz kullandığınızda belki daha iyi kullanamayacaksınız, ama diyelim altını vurup da unutusanız, yarın arabada bir problem olunca hatırlarsınız. Kullanılmış aldığınızda ise bazı problemleri çok geç farkeder, erkenden çözülebilecek sıkıntıları daha da büyütmüş olurusunuz.

    Yani, yeni yenidir. Kullanılmış da kullanılmıştır, bulabilirseniz 10-15 bin gibi bir bedelle tasarruf edilir.




  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    'Punto eski kasa , palio , clio , fiesta , corsa ,
    getz gibi arabaların 5-10 yaş arası olanlarını
    ben tavsiye ederim .'


    konu sahibi arkadasım siz spor/genc isi olsun hesaplı olsun biraz sekil olsun masraf acmasın az yaksın diyorsunuz sizin cevabınız yukarıdaki satırlarda, butce belli o yuzden kredi filan girmeyin o islere.

    +sıfır yada 2.el kosede fazladan 500-1000 tl mutlaka bulunsun, heleki ilk arabanız olacak ki bunun kasıntısı daha cok olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim yakıt derdim olur diyorsan 10Bin TL kadar kredi çekip bir 2004 2005 Ecotec Astra almanı öneririm sana
  • hic kredi işine girme dostum.

    sıfır arabanın vergisi bakımı şusu busu altından kalkamazsınız.(öngörü)

    15-16 lira güzel para

    güzel lpg li 2006 getz lpg 1.4 yeni kasa alır paşa paşa kullanırsın.

    yada grande punto bakarsın yine 2006 model .

    yada 206 tarzi birşey önericem ama parçası pahalı olur.fransızlardan uzak durmakta fayda var 10 yaşından sonra.
  • Kardeşim al şundan bi tane, arkadaşların sussun araban konuşsun

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-her-seyiyle-sinif-muayne-sifir-140215895/detay
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=82546186 22 binlik spor arac istemistiniz, karar mi degistirdiniz yoksa oyalanmak icin konu mu aciyorsunuz.

    @shadowgeist izindeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu genç yasında cahilce davranmamışsın ve burda cok guzel konu acıp yardım istemişsin bu yuzden seni öncelikli olarak tebrik ederim. ÇEvrendeki insanları dinlemişsin ve haklı oldukları noktalar cok. Herkesin dediğini mutlaka dinle boş konusmamış kimse. Öncelikli olarak sana tavsiyem 2. el bir araba alman. Çunku 2. el bir arac alıp motoru temizse 4 tane yeni süspansiyon koydugun anda aracın sıfır bir araçtan farksız olacak. Motor temizse, boyada sıkıntı yoksa, yürüyeninde sıkıntı yoksa 4 amortisor, yag değişimi, buji ve buji kabloları değişimi yaptıktan sonra toplam 750 tl gibi bir masrafla aracını gönul rahatlıgıyla kullanabilirsin. Ekstra olarak triger kayışı değişimi, debriyaj ve fren balataları değişimi gibi masraflarda cıkabilir. Bunlar cıkarsa eger 800-900 tl daha harcaman gerekecektir. Ama bunlardan sonra 5 yıl 1 tl bile masraf yapmadan aracına binersin rahatlıkla. Sadece buj ve yagı değiştirirsin arada. Ön takıma da zaten ustan bakacaktır yani toplamda en fazla 2000 tl masrafla sıfır bir araba gibi olur aracın.

    Öncelikle düşündüğün modellere bak ve aklında birkaç kriter belirle. Sonrasında bikaç model seceneğin olacak ve forumda araştırısan kronik sorunları olan bir aracsa onu ele derim. Çunku bazı araçlar surekli sıkıntı cıkartırsa hem zaman hemde para kaybı yasatıyor insana. Ben sana 1.6 lpgli araclar öneririm, eger yılda 400-500 tl fazla vergi ödemeyi göze alıyorsan 2000cc araclara da bak derim. 2000cc araclar hem daha konforlu hem de 1.6 ile aynı yakar ve daha guclulerdir. Özellikle uzun yolda guven verirler. Yani D sınıfı bir arac tum beklentilerini karsılar hem de 2. elde 1.6 arabalarla aynı fiyattadırlar. Mazda 626, Opel Vectra, Honda Accord gibi aracları 15 civarı fiyatlara bulabilirsin. C sınıfı olarakta Mazda323, Proton, Ford Focus gibi araçlar öneririm. Ufak olarakta Hyundai Getz, Kia Rio guzel araçlardır. Pek avrupaya girme derim biraz masraf açabiliyorlar seni zorlayabiilir. Ama japon grubu aracların yan sanayisi cok ucuz ve kaliteleri de oldukça yuksek. Taş gibi arabalar tabiri caizse




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KNIGHT OF XBOX

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=82546186 22 binlik spor arac istemistiniz, karar mi degistirdiniz yoksa oyalanmak icin konu mu aciyorsunuz.

    @shadowgeist izindeyiz

    yukarda soruldu cevabını verdım okursanız anlarsınız. Canım sıkılıyor dıye bu kadar insanı nıye buraya toplayayım. 15-25 bın tl arası araç alabılırım demişim yukarıda ,heralde 20-22 bın tl spor araba da bu kriter içerisinde yer alıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hLL Performance

    quote:

    Orijinalden alıntı: Demage

    0 faiz dosya masrafsız , fiat linea ya girin

    Bence de

    aynen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    Bu genç yasında cahilce davranmamışsın ve burda cok guzel konu acıp yardım istemişsin bu yuzden seni öncelikli olarak tebrik ederim. ÇEvrendeki insanları dinlemişsin ve haklı oldukları noktalar cok. Herkesin dediğini mutlaka dinle boş konusmamış kimse. Öncelikli olarak sana tavsiyem 2. el bir araba alman. Çunku 2. el bir arac alıp motoru temizse 4 tane yeni süspansiyon koydugun anda aracın sıfır bir araçtan farksız olacak. Motor temizse, boyada sıkıntı yoksa, yürüyeninde sıkıntı yoksa 4 amortisor, yag değişimi, buji ve buji kabloları değişimi yaptıktan sonra toplam 750 tl gibi bir masrafla aracını gönul rahatlıgıyla kullanabilirsin. Ekstra olarak triger kayışı değişimi, debriyaj ve fren balataları değişimi gibi masraflarda cıkabilir. Bunlar cıkarsa eger 800-900 tl daha harcaman gerekecektir. Ama bunlardan sonra 5 yıl 1 tl bile masraf yapmadan aracına binersin rahatlıkla. Sadece buj ve yagı değiştirirsin arada. Ön takıma da zaten ustan bakacaktır yani toplamda en fazla 2000 tl masrafla sıfır bir araba gibi olur aracın.

    Öncelikle düşündüğün modellere bak ve aklında birkaç kriter belirle. Sonrasında bikaç model seceneğin olacak ve forumda araştırısan kronik sorunları olan bir aracsa onu ele derim. Çunku bazı araçlar surekli sıkıntı cıkartırsa hem zaman hemde para kaybı yasatıyor insana. Ben sana 1.6 lpgli araclar öneririm, eger yılda 400-500 tl fazla vergi ödemeyi göze alıyorsan 2000cc araclara da bak derim. 2000cc araclar hem daha konforlu hem de 1.6 ile aynı yakar ve daha guclulerdir. Özellikle uzun yolda guven verirler. Yani D sınıfı bir arac tum beklentilerini karsılar hem de 2. elde 1.6 arabalarla aynı fiyattadırlar. Mazda 626, Opel Vectra, Honda Accord gibi aracları 15 civarı fiyatlara bulabilirsin. C sınıfı olarakta Mazda323, Proton, Ford Focus gibi araçlar öneririm. Ufak olarakta Hyundai Getz, Kia Rio guzel araçlardır. Pek avrupaya girme derim biraz masraf açabiliyorlar seni zorlayabiilir. Ama japon grubu aracların yan sanayisi cok ucuz ve kaliteleri de oldukça yuksek. Taş gibi arabalar tabiri caizse



    cevabınız için teşekkür ederim.küçük yüksek modelli araba daha mantıklı geliyor suan bana




  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-fiyat-dustuuuu..2005-model-58-binde-tertermiz-almera-lpg-li-141453892/detay

    Taş gibi arabadır piyasası iyi araştırılırsa 18 civarına alınır 1-2 bin lira kredi çekip 6 ayda rahat rahat ödersiniz hem yüke girmezsiniz. Hem az çok içinize sinecek ve güvenli bir arabaya binmiş olursunuz. Kredi çektiniz diye illa 10-15 bin lira borçlara girmenin anlamı yok.

    Araba zor iştir durduğu yerde para yer. En basitinden 1.2 lpg'li arabamı çalıştırmasam bile bakımı, vergisi, otoparkı, yıpranma payı, kaskosu, sigortası 20-30 lira arası bir gideri var.

    Alıp da yürütememek çok daha kötü bişeydir bundan dolayı size dostça naçizane tavsiyem mümkün mertebe bütçenizi aşmadan işinizi görecek bir araba almanız olacaktır.

    Kısacası ne şiş yansın, ne kebap.




  • 15 bine git fabia al rahat rahat bin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.