Şimdi Ara

Nerede Yaşamak İstersiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangi şehirde nasıl bir evde yaşamak istersiniz ? Bulunduğunuz şehirdeki ev-villa fiyatları nasıl ?
    Mesela Aydın'da ve İzmir'de hangi semtlerdeki hangi projelerden daire alınmasını tavsiye edersiniz ?
    İstanbul'da yaşıyorum ve büyükşehirin stresinden trafiğinden bıktım. Daha küçük bir şehirde yaşamayı istiyorum.
    Denize kıyısı olan, yaşam kalitesi yüksek ve fiyatları çok yüksek olmayan.
    Herkes kendi şehrinden bahsetse süper olur aslında.

• istanbul un stresinden kalabalığından bende sıkıldım..aydın ,manisa,balıkesir,mugla ..vb ege-marmara illerinden birine yerleşmeyi düşünüyorum...
    aslen kastamonu'luyum...
    kastamonu'da konut fiyatları ( biraz şehir dışı olan yerde-kuzeykent) 150 metrekare 180.000-200.000 civarı..merkezde ise 150 metrekare 210 000 -240 000 arası

150 metrekare kiralık 600-650 lira(merkezin dışı) kuzeykent olarak geçen kısım
    150 metrekare kiralık 750-800 (merkez)
    kastamonu doğa oalrak güzel bir yer ama deniz açısından sıkıntılı denize ulaşım zor ve karadeniz olduğu için deniz genel anlamda dalgalı ege gibi değil...
    30 yıldır istanbuldayım...istanbuldan sonra küçük bir şehirde yaşayabilirmiyim korkusu var...2-3 arkadşım istanbuldan bilmedikleri akraba ortamı olmayan şehirlere gittiler..dalyan,alanya manisa gibi...
    istanbuldan gitsen bir dert gitmesen bir dert karar vermek zor...ama gün geçtikçe herşeyin kötüye gittiği bir gerçek...yaşamak zor bu şehirde...

• quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

istanbul un stresinden kalabalığından bende sıkıldım..aydın ,manisa,balıkesir,mugla ..vb ege-marmara illerinden birine yerleşmeyi düşünüyorum...
    aslen kastamonu'luyum...
    kastamonu'da konut fiyatları ( biraz şehir dışı olan yerde-kuzeykent) 150 metrekare 180.000-200.000 civarı..merkezde ise 150 metrekare 210 000 -240 000 arası

kastamonu doğa oalrak güzel bir yer ama deniz açısından sıkıntılı denize ulaşım zor ve karadeniz olduğu için deniz genel anlamda dalgalı ege gibi değil...
    30 yıldır istanbuldayım...istanbuldan sonra küçük bir şehirde yaşayabilirmiyim korkusu var...2-3 arkadşım istanbuldan bilmedikleri akraba ortamı olmayan şehirlere gittiler..dalyan,alanya manisa gibi...
    istanbuldan gitsen bir dert gitmesen bir dert karar vermek zor...ama gün geçtikçe herşeyin kötüye gittiği bir gerçek...yaşamak zor bu şehirde...

kastamonuda iş sıkıntısı var hocam pek fazla iş yok sayılır kira fiyatları o kadar yok örneğin salı pazarı taraflarında 180metrekarelik ev doğalgazlı filan 650 lira kuzeykentte 400 filandır

• konut fiyatları istanbul a göre uygun olabilir izmir de, ancak kentin fiziki yapısı göz önüne alındığında fiyatların bir hayli yüksek olduğunu düşünüyorum.

örneğin bugün itibariyle inönü caddesi üzerinde güzelyalı tansaş ın karşısında bina yaşı 45-50 arası olan bir daire 300.000 liraya satılabiliyor ( bir kaç gün önce satıldı), diyeceksiniz cadde arkasında kalıp bir daire alsak, o da 200000 üzerinde oluyor. bodrum kat, zemin kat daireleri saymıyorum tabi. basın sitesi, hatay, güzelyalı, göztepe, poligon gibi yerlerde ev fiyatları hak ettiğinin çok üzerinde maalesef. düzgün bir evin size maaliyeti 200.000 - 240.000 arasında.

istanbul lular uzun mesafelere alışık :) yeni yerleşim yerlerinde mesela karşıyaka tarafında zübeyde hanım mah, örnekköy mah gibi yerlerde uygun fiyatlı ve yeni, site anlayışında bazıları, otopark sorunu olmayan, manzaralı ( yani tepede ) dairelere bakmakta fayda var. ama bu yerlerde evde bir otomobil şart.

izmir li olarak izmir i fiziki açıdan tavsiye etmiyorum, insan açısından ayrı. aydın da sakin yerlerde müstakil ev almak ya da izmir in kuzeyinde çandarlı tarafında yerler bakmak daha huzur verici.

• quote:

istanbul un stresinden kalabalığından bende sıkıldım..aydın ,manisa,balıkesir,mugla ..vb ege-marmara illerinden birine yerleşmeyi düşünüyorum...
    aslen kastamonu'luyum...

Arkadaşlarınız gittikleri yerde memnunlar mı ?

• newton1635 N kullanıcısına yanıt
    iş olarak bir sıkıntı yok. internet üzerinden çalıştıgım için iş olanakları hiç önemli değil.

mesafe olarak da şehir merkezinde olması önemli değil. nasıl olsa altımda araba var her yere istediğim zaman gidebiliyorum.

otopark sorunu olmayan bir yer tabiki tercihim.

Aydın tarafı sanki biraz daha cazip gibi geliyor didim civarları.

bütçe 180 000 TL yi aşmamalı. çünkü içine de baya bi masraf yapılarak yeni bir ev dizilecek. mevcuttaki evimi bozmadan ikinci bir ev planlıyorum.

Residence, yada site içi ferah yerler terchim. Hem yazları hem de kışları oturulabilecek bir yer arayışı içerisindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

quote:

aslen kastamonu'luyum...

Arkadaşlarınız gittikleri yerde memnunlar mı ?

evet memnunlar bir şikayetleri yok şuan için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölmek mi yaşamak mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • izmir bırakın rezidansı daha site mantığı ile doğru düzgün tanışamadı. ama yeni yerleşim yerlerinde size uygun yerler olabilir.

karşıyaka tarafının üst kısımlarına yani örnekköy mah, dedebaşı mah belki oralara bakın. diğer yerlerde istediğiniz fiyat ve özellikte daire bulmanız zor.

ama bornova tarafında my via evleri var 1+1 evler yaklaşık 190-240 bin arasında. rezidans değil ama ona yakın olabilir. oraları inceleyin.
  • Değişim istiyorsan ki yazından onu anladım, herşeyini sat hindistana git, huzur orda
  • İnsandan uzak olsunda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.