Şimdi Ara

neonumuzu da kendimiz yapalım da herşey elimizden çıkmış olsun.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
34.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • keşke kasa kapağım pencereli olsaymış
  • cok guzel bir çalışma
  • Çok iyi olmuş eline sağlık
  • bende yapmıstım ama benım balast cok ısınıyodu yanı sısteme ısıktan cok sıcaklık etkısı oluyordu o yuzden cıkarttım senınkısı ısınıyormu
  • beyler Bu Florosan lar da Dikkat edilmesi şeyler var

ÖNCELİKLE

E L E K T R İ K 220 V A D A M I K Ü L EDER

220v luk bı akımdan aldıgı için Dikkat beyler 100 v ustunu ınsan Vucudu kaldıramıyor bıldıgım kadarıyla 220 sı ne yapar sız dusunun Elektırık le ilgiili İlk çalışması olacak olan arkadaslar Kesınlıkle bunu yapmasın Giddin Led li Neon lar yapın bunu yapmayın
  • bu güzel konu için teşekkür ederim necoinside güzel paylaşım
  • slm konuyu fazla okumadım ama birşey sormak istiyorum 1 florasanlı devreye anahtarı balastın bir ucundan fişin bir ucunamı koyucaz acil cevap bekliyorum
  • İlk mesajda fiş ile florasanın boşta kalan kabloları arasına takabilirsiniz demiş
  • evt fişe giren kablonun tekini anahtara bağlarsan anahtarda boşta kalan uçdan kablo çıkıp fişin boşalan ucuna bağlarsın böylelikle anahtar koymuş olursun..
  • tüh ya konuyu yeni gördüm. benim uv floresan vardı balast yüzünden vazgeçtim .isteyen uv led kullanabilir ısı istemezseniz
  • ledler noktasal aydınlık veriyor birden çok ledi farklı farklı yerlere göre ayarlamak gerekir bi de rengi çok açık etrafa aydınlık yapıyor.. florasanlar çok daha iyi oluyor o yüzden..
  • 12 v ile çalışan elektronik balast kullanan var mı? ışıldakta ki devreden öle bir alet var mı? ama parçalayacak ışıldak yok şimdi
  • ışıldak devreleri fazla yer kaplıyor ama kendin yapmak istersen ufak olan devre var ve oldukça basit yapımı.. bi ara onu da anlatayım..
    12v ile çalışan elektronik balast kullanan biri vardı bu konuda bişiler yazmış olması gerek..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmurat07

beyler Bu Florosan lar da Dikkat edilmesi şeyler var

ÖNCELİKLE

220v luk bı akımdan aldıgı için Dikkat beyler 100 v ustunu ınsan Vucudu kaldıramıyor bıldıgım kadarıyla 220 sı ne yapar sız dusunun Elektırık le ilgiili İlk çalışması olacak olan arkadaslar Kesınlıkle bunu yapmasın Giddin Led li Neon lar yapın bunu yapmayın

220 volt adamı kül mül etmez. şahsen çarpıldım 2 sn. kadar hiçbir şey olmadı.

Paylaşım için eline sağlık ama direk 12 voltta çalışan florosan yok mu? Varsa ne kadar?

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 28 Temmuz 2008; 16:25:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Said6

quote:

Orjinalden alıntı: bmurat07

beyler Bu Florosan lar da Dikkat edilmesi şeyler var

ÖNCELİKLE

220 volt adamı kül mül etmez. şahsen çarpıldım 2 sn. kadar hiçbir şey olmadı.

Paylaşım için eline sağlık ama direk 12 voltta çalışan florosan yok mu? Varsa ne kadar?

Edit: Yazım hatası

220 v adamı kül etmez yerden yere vurur sadece

şaka bir yana arkadaşlar elektrik yönetmeliğinde 42 volttan yukarısı hayati tehlike arz eder. 65 volt tan yukarısına maruz kalmak ölüm sebebidir. arkadaşın çarpılma durumu sadece faz a temas etmesindendir aynı anada faz ve nötr e dokunursa esas o zaman çarpılır.(kücükken denedim hiç iyi olmuyor beni kanepenin altına fırlatmıştı ) hadi selametle.

• küçükken bende ucu takılı ama diğer ucu açık fişi ağzımla düzelmeye kalkmışdım,sonra kendim düzeldim,
    yaklaşık 5 kere 220 yedim,allaha şükür hepsi fazla sürmedi,hâlâ ayakdayım,
    ama komşum da 220 yedi gitti geçen yaz...
    sonuçda elektrik şakaya gelmez,
  • bende bu floresan işini yapmayı istiyorum ama uv led leride düşünüyorum floresan hem kasadan ayrı kablo kirliliği yapacak hem sıcaklık yapacak ledlerde bunlar yok kararsızım ledler kötü aydınlatacak

bende küçükken şarj adabtörünü dilime deydirdimde allahtan amperi düşüktü biraz sarstı geçti gitti :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: westcolera

Mor floresanları biliyordum ama düşünmemiştim iyi oldu aldım floresanımı yaptım bende hazır kasamı modlarken sağol :)

/>

rt sevdim bende yapmıştım orta boy bi florasanı kasaya çapraz tıkıştırmıştım işe yarıo güzelde duruo

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.