Bildirim
negatif fotoğrafı pozitife çevirme
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Kağıttan bilgisayara aktarım sorunsuz yapıldıysa Photoshop'ta Image->Adjustments->Invert dediğinizde çevirmesi lazım. Daha önce hiç denemedim ama negatif ile pozitif arasındaki fark sadece buysa işe yaraması lazım. Olmuyorsa sonucu görebilmemiz için resmi koyabilirseniz başka çözüm de bulunabilir sanıyorum. -
negatif ile siyah beyaz farklı şeyler..ani o kadar kolay olmasa gerek renklendirmek..illaki bi yolu vardır da o yol invert değil..bilen varsa söyleyin arkadaşlar bende merak ettim
ama arkadaşım senin elindeki negatifi ise invert ile olabilir..ancak siyah beyaz normal fotoğrafsa olmaz..
quote:
Orjinalden alıntı: oneex
Kağıttan bilgisayara aktarım sorunsuz yapıldıysa Photoshop'ta Image->Adjustments->Invert dediğinizde çevirmesi lazım. Daha önce hiç denemedim ama negatif ile pozitif arasındaki fark sadece buysa işe yaraması lazım. Olmuyorsa sonucu görebilmemiz için resmi koyabilirseniz başka çözüm de bulunabilir sanıyorum.
-
Negatifle siyah beyazı karıştıran yok zaten. Siyah beyaz bir fotoğrafı negatiften pozitife çevirmeye çalışıyor arkadaş. Renklendirmeyi nerden çıkardın? Sırf merakın için araştırdım, dediğim gibi oluyormuş. Renklendirme için de filtre yazılımları var. Belli renk aralıklarına karşılık belirli renkleri getiriyor. Atıyorum %30 siyah için sarı gibi mesela. Ancak bunlar filmin aktarımından ve yıpranmasından kaynaklanan sebeplerle tam doğru renkleri vermiyor. Mükemmel sonuç için uğraşmak lazım epey. Bu yazılımların profesyonel olanları photoshoptan da pahalıdır! -
tamam sakin ol ya bişe demedim.. ztn ben de senin dediğinle aynı şeyi dedim yani "ama arkadaşım senin elindeki negatifi ise invert ile olabilir..ancak siyah beyaz pozitif fotoğrafsa invert ile olmaz "
araştırdığın için teşekkürler..peki photoshopta olmuyomuymuş bu renklendirme işi..denedim de olmadı bir türlü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmnd -- 9 Temmuz 2006; 0:45:58 > -
arkadaşlar ilginize teşekkürler. photoshop la uğraştım ve başardım. belki başkasınada faydası olur diye yazıyorum. benim photoshop cs2 türkçe, görüntü + ayarlar+ ters çevir ile negatif görüntü pozitif oluyor. görüntü+ mod ayarlarından gri ton gibi ince ayarlarla görüntü harika oluyor...
Bilirsiniz çok eski fotoğraflarda negatif film yok. onun yerine negatif cam veya kağıtlar var. o dönemlerden fotoğrafları arşivlemek için çok gerekliydi. tekrar teşekkür ediyorum..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X