Şimdi Ara

Nefes: Vatan Sağolsun (2009) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
0
Favori
33.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

/!\___DİKKAT GÖMEBİLİRİM___/!\

İmzam El Yapımıdır Çalmayınız.
    eski nick:nicer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crauser

Böyle eleştirmek olmaz yanlış yapıyorsunuz filmde olabildiğince teröristleri göstermekten kaçınmışlar çünkü olaya askerlerin gözünden bakılıyor ve yaşadıkları anlatılıyor filmi beğenmezsiniz olabilir ama bir kaçtane köpeğin ölümünü görmedin diye filmi kötüleyemezsin.

Belki ben duygusal bakıyorum yani bu nefretle teröristlerin de öldürülüşünü görmek istedim.
    Ama kendi askerimin tabiri caizse ( bu benzetmemde emin olun herhangi bir art niyet yok sadece kızgınlığımdan dolayı) tavuk gibi ölmeleri içimi acıttı.
    Tamam baskına hazırlıksız yakalandılar ama duygusal bakıyorum ben olaya, yıllarca amerikanların en zayıf yerde kahramanlıklarını izledik. Perdede askerimin kapana kısılmış fare gibi gösterilmesi beni üzdü.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)

• Bu tip karakolların hepsinde mutlaka bir emniyet tepesi olur. Ve burada karakolda bulunan mevcuta göre değişebilen 1 tim olur, 1 bölük olur 24 saat üzerine yerleştirilir. Bu tepe karakoldan daha yüksekte ve araziye daha hakim bir noktada bulunur. Sanırım yüzbaşının ilk geldiğinde askerleri uyurken yakaladığı yerde bu emniyet tepesiydi.

Şimdi bu tepe düşmeden karakol düşmez. Ve genelde "karakol basıldı" şeklinde verilen haberler de aslında basılan karakol değil de bu emniyet tepesi olur. Yanlız büyük gruplar halinde yapılan baskınlarda karakolun içine kadar girildiği de görülmüştür.

İşte bu filmde bu emniyet tepesindeki çarpışmalara hiç değinilmemesi de bence bir eksiklik olmuş.

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Böyle eleştirmek olmaz yanlış yapıyorsunuz filmde olabildiğince teröristleri göstermekten kaçınmışlar çünkü olaya askerlerin gözünden bakılıyor ve yaşadıkları anlatılıyor filmi beğenmezsiniz olabilir ama bir kaçtane köpeğin ölümünü görmedin diye filmi kötüleyemezsin.

Belki ben duygusal bakıyorum yani bu nefretle teröristlerin de öldürülüşünü görmek istedim.
    Ama kendi askerimin tabiri caizse ( bu benzetmemde emin olun herhangi bir art niyet yok sadece kızgınlığımdan dolayı) tavuk gibi ölmeleri içimi acıttı.
    Tamam baskına hazırlıksız yakalandılar ama duygusal bakıyorum ben olaya, yıllarca amerikanların en zayıf yerde kahramanlıklarını izledik. Perdede askerimin kapana kısılmış fare gibi gösterilmesi beni üzdü.

mete yüzbaşının rambo misali ayağa kalkıp 1500teröristi öldürüp dağları yıkmasını beklemiyoduk ki zaten filmi izlemeye başlarken?filmin amacı insanların ordaki askerlerin psikolojisini anlamasını sağlamak.bu konudaki yorumunu merak ediyorum ben açıkçası?sizce psikolojik açıdan nasıl yansıtılmış film?görüşümü daha öncede belirtmiştim zaten.bu açıdan kusursuz ve mükemmel bir film olmuş...

@HiGHWAYMOUSE

yanlış hatırlamıyorsam oraya 2kere roket attılar.ilkinde bişey olmadı ama 2.sinde orası tamamen havaya uçtu.makinalıyla ordan ateş açılırken gösterdi bikaç kez.tabi karıştıroyda olabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 18 Ekim 2009; 18:49:26 >

• @CCaaNN

Doğrusu sinemada yer kalmamış bir tek ön sıranın arkasında ikili koltuk boştu. Perde ise çok büyüktü. Kafamı yukarıya doğru kaldırıp seyretmeye çalışmaktan çoğu sahneyi görmekte zorlandım. Harala gürele bir izlenim oldu. Bir daha izlemek lazım DVD'si vs. çıkınca...

Bu nedenle haklı olabilirsin. Ben de atlamış olabilirim.

Orijinalden alıntı: CCaaNN

mete yüzbaşının rambo misali ayağa kalkıp 1500teröristi öldürüp dağları yıkmasını beklemiyoduk ki zaten filmi izlemeye başlarken?filmin amacı insanların ordaki askerlerin psikolojisini anlamasını sağlamak.bu konudaki yorumunu merak ediyorum ben açıkçası?sizce psikolojik açıdan nasıl yansıtılmış film?görüşümü daha öncede belirtmiştim zaten.bu açıdan kusursuz ve mükemmel bir film olmuş...

Tabii ki o kadar fantezik bir sahne beklemiyorum ama dediğim gibi bu kadar ezik görmek üzdü beni.

Belki ben abartı beklentilerle gittim, ama fragmanlardan bize verilen ''gaz'' bir film olacağı idi. Ama nedense en sonunda bir köşeye pısmış bir yüzbaşı gördüm.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

imdb de 4 verdim. fazla mı verdim diye de düşündüm ama milliyetçilik yaptım ister istemez.

-senaryo: yok denebilir, konu 0. "g.doğudaki askerler ve öldürülmeleri" herangi bi olay örgüsü yok. 2/10

-yönetmenlik: çatışma hariç bir yönetmenlik görmedim. çatışma da karanlıkta, az bütçeyle çekilmiş birşeydi. 5/10

-oyuncular: oyuncular çok fazla görmediğimiz yüzler. dar bir kadro olsa da gayet iyilerdi. 7/10

benim için boşa gitmiş 2 saat ve yorgunluk oldu diyebileceğim bir film.

beğenenler elbette olacaktır, ama ben beğenmedim

Dostum, beğenmemişsin ona saygı duyarım ama saydığın gerekçeler biraz zayıf.

Konu: Sıfır, G.Doğudaki askerler ve öldürülmeleri haricinde harhangi bir olay örgüsü yok demişsin. Daha ne olacaktıki? Vietnam savaşı üzerine yapılmış en iyi filmlerden biri Platoon (Müfreze) dur. IMDB'depuanı 8,4 civarı birşeydi. Bu mantıkla bakarsak o filmde de Vietnam'a giden Amerikan askerleri ve ölmeleri veya öldürmelerinden başka bir şey yok. Zira "Band of brothers" dizisi ki muhteşem bir yapıttır. Onda II.Dünya Savaşı'ndaki Amerikan askerleri, savaş, asker, ölüm başka ne varki? Bu tip örnekler çoğaltılabilir.

Ben mesela bu tip filmlere aşk-meşk karıştırılmasını hiç sevmem. Hele gişe düşünülerek başrolde zorlama bir güzel kadın rolü bulmak filmden alacağım gerçeklilik hissini büyük ölçüde tırpanlar.

Oyuncuların ise bana göre bilindik yüzler olmaması bir avantaj.

Neyse şimdi işim çıktı. Yoksa eleştrine biraz daha eleştirel yaklaşacaktım.

1.si saydığınız filmlere herangi bir hayranlığım yok, bi gerekçe olamaz.
    ayrıca bu olay örgüsü olmadığı gerçeğini de değiştirmez.
    filmin asıl sahnesi yani izlerken beklediğiniz bölüm elbette çatışma sahnesi. peki sizce yeterli bir yönetmenlik ve oyunculuk içeriyor muydu? buna evet diyemiyorum ben.
    ama bu tip filmleri çekmiş yapım şirketimiz veya oyuncularımız yok. daha ilk filmlerden(kv-ırak vs) er ryan'ı kurtarmak, pearl harbor beklemek yersiz olur. buna katılabilirim.
    filmin anlamından bahseden arkadaşlar; ben gerizekalı veya olanlardan bihaber birisi değilim. ama anlatım çok kötü

okadar reklamı yapılan bi film böyle olmamalıydı

• Filme kritkleri okuyup gitmiştim. Bir ön yargı vardı.

Senaryoda bazı mantıksal hatalar vardı. Yüzbaşının mermileri boşa sıkması vs.
    İlk bölümde kritiklere hak verdim. Ancak 2.bölümden çıktığımda bendeki film koptu.
    Amerikan filmindeki bütçe onlardaki kadro olmadığı için olağansütü bir şeyler bekleyenler bunun bir Türk yapımı olduğunu düşünsünler.

Birkaç kişide 2 saatin boşuna gittiğini söylemiş. Buna bir yorum yapamıyorum çünkü bu tip zihniyetlere diyecek sözüm yok. Eminim bu tip insanlar magazin haberlerini şehit haberlerine yeğliyordır.

Bende "Şehitler ölmez vatan bölünmez" lafını klişe buluyorum bu filmden sonra.

Sözün özüne gelirsek
    Senaryo 9/10
    Teknik 7/10
    Ortalama 8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicentre -- 18 Ekim 2009; 20:39:07 >

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

1.si saydığınız filmlere herangi bir hayranlığım yok, bi gerekçe olamaz.
    ayrıca bu olay örgüsü olmadığı gerçeğini de değiştirmez.
    filmin asıl sahnesi yani izlerken beklediğiniz bölüm elbette çatışma sahnesi. peki sizce yeterli bir yönetmenlik ve oyunculuk içeriyor muydu? buna evet diyemiyorum ben.
    ama bu tip filmleri çekmiş yapım şirketimiz veya oyuncularımız yok. daha ilk filmlerden(kv-ırak vs) er ryan'ı kurtarmak, pearl harbor beklemek yersiz olur. buna katılabilirim.
    filmin anlamından bahseden arkadaşlar; ben gerizekalı veya olanlardan bihaber birisi değilim. ama anlatım çok kötü

okadar reklamı yapılan bi film böyle olmamalıydı

-Spoiler içerebilir. Seyretmeyen mesajın devamını okumasın-

Benim beklentilerimi de tam karşıladığını söyleyemem. O yüzden sana yazdığım mesajdan sonraki mesajımda 7 puan vereceğimi söyledim. 10 puanlık bir film olarak görmüyorum ben de evet...

Fakat konudan ziyade başka eksiklikler vardı sanki. Belki kurgu denebilir. Örneğin en basitinden fragmanlardaki havayı aynı sahne olmasına rağmen veremedi. Şu ilk başlardaki pusu sahnesi buna örnek verilebilir. Fragmanda bir pusu sahnesi bir eğlenen askerleri göstermesi o sahneye apayrı bir hava katmıştı. Ama filmin kendisinde bu sahne düz işlenmiş dolayısıyla o hava kaçmış. Ve bu sahnenin farklı kısımlarının filmin farklı anlarında parça parça verilmesi de özellikle o ortamlardan habersiz insanların anlamasını oldukça zorlamakta.

Yüzbaşının filmin sonlarına doğru psikopat bir havaya girmesi de biraz bende olumsuz etki bıraktı. Filmin sonunda insanlarda şöyle bir düşünce oluşabilir mesela: Yüzbaşı o doktor lakaplı teröristle inatlaşmaya girmeseydi o kadar asker ölmezdi... gibi.

Velhasılı eleştrilebilecek kısımları var. Ama yine de bence kötü film denmeyi hak etmiyor. Süper,mükemmel değil ama iyi bir film...

• Neden bir Türk filminin hakkı olan puanları alıp yukarlara çıkması tad kaçırsın? kimin tadı kaçacak?

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell
    Arkadaşlar iyi güzel beğendinizde imdbde 10 puan verip tadını kaçırmayın lütfen. 40 kişi oylamış hepside 10 puan vermiş.
    Filme gelince, gereksiz sahneler, diyaloglar çok fazla.Yinede türk yapımı olduğu için vasat(!) demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 18 Ekim 2009; 21:04:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

Neden bir Türk filminin hakkı olan puanları alıp yukarlara çıkması tad kaçırsın? kimin tadı kaçacak?

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell
    Arkadaşlar iyi güzel beğendinizde imdbde 10 puan verip tadını kaçırmayın lütfen. 40 kişi oylamış hepside 10 puan vermiş.
    Filme gelince, gereksiz sahneler, diyaloglar çok fazla.Yinede türk yapımı olduğu için vasat(!) demiyorum.

IMDB'de en yüksek puan alan filmler 9-9,1 civarı olduğu için inandırıcılık sorunu olacağını düşünmüş diye tahmin ediyorum. Eurovizyon yarışmasında çoğu ülkenin siyasi açıdan kendine yakın ülkelere oy vermesi sebebiyle şarkı kalitesi olarak gerçeği yansıtmayan sonuçlar çıkması ve güvenirliliğini kaybetmesi gibi...

• arkadasım iyi güzel herkesin yorumu kendine de sen yazmışsın ki: lütfen artık konusu terör olmayan konulara yönelelim

canım kardeşim türkiye nin en büyük sorunu terördür. bu konu hallolmadan başka konulara yönelmeyeceğiz.

quote:

Orijinalden alıntı: sirkumsali

quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

quote:

Orijinalden alıntı: sirkumsali

kesinlikle katılıyorum, az önce izledim ve tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Türk milleti zaten bu olayları biliyor ve tekrar tekrar gündeme getirmenin anlamı yok.bu filme harcanan zamanı tarihimizde yer alan daha büyük anlara ayırsak daha iyi olurdu...sırf ağlatma üzerine yoğunlaşmışlar ve geçen yılki 120 filmi bundan kat kat güzeldi...ve özellikle içinde bulunduğumuz zaman itibariyle hiç gereği olmayan bir film yapılmış...

Sizin deyiminizle içinde bulunduğumuz zamanın hangi özelliği var ki bu filmi gereksiz yapsın? Merak ettim açıklayabilir misin?

o cümleyi yanlış anlayabileceğinizi tahmin edebiliyorum ama kastım son zamanlarda yapılan bazı siyasi olaylar değil."içinde bulunduğumuz zamandan" kastım artık bu tür film yada benzeri yayınların yapılmamalı, biz bunları zaten biliyoruz ve bunları hissetmek için illa gidip oralarda askerlik yapmamız gerekmiyor...biz de Türk evladıyız ve atılan her kurşunda içimiz cız ediyor...benim söylemek istediğim artık ağlamak istemiyoruz, her kurşundan sonra içimizin cız etmesini istemiyoruz...lütfen bana söyler misiniz, ilk 10 dakikadan sonra ve son çatışma sahnesinden başka filmde ne vardı? Filmin zaten her karesi trajik, çekimler,karakolun tam oraya yapılması, soğuk hava koşulları,askerin uyuması ve komutanın intikam hırsıyla dolması ve daha neler neler...film baştan aşağı trajedi zaten...ya o karakolun düşeceği belli zaten en başta, film seyircide bir merak uyandırmıyor ki seyirci olacakları en baştan biliyor zaten...uyandırdığı tek şey duygusallık ve ajitasyon...ilk defa böyle bir filmde gözümden yaş gelmedi gerçekten söylüyorum...lütfen artık konusu terör olmayan konulara yönelelim...Türk Milletinin kaderi sadece ağlamak olamaz...Sözlerimde yanlış anlaşılmak istemiyorum ve eğer bir kusurum olduysa, filmi beğenenlerden ve sözlerimi yanlış anlayanlardan özür dilerim..herkesin yorumu kendinedir...Saygılarımı sunuyorum

• Arkadaşlar filmde karlı dağlarda normal kamuflaj ile gezen askerler var bu yıllarda askerlik yapan yada bilen varmı ? bunun nedeni nedir ? neden beyaz bir kamuflaj kullanılmamış ? yada gerçekte kullanılmışta filmde unutulan birşeymi
  • quote:

Arkadaşlar filmde karlı dağlarda normal kamuflaj ile gezen askerler var bu yıllarda askerlik yapan yada bilen varmı ? bunun nedeni nedir ? neden beyaz bir kamuflaj kullanılmamış ? yada gerçekte kullanılmışta filmde unutulan birşeymi

Kar olsa bile giyildiği anlarda oluyor, giyilmediği anlarda. Çünkü öyle birşeyki bahar ayıdır bulunduğun karakolda birlikte her neyse hava güneşli yerler kurudur. Dağlara doğru çıkmaya başlarsın hele de dağların kuzey yamaçlarına geçince 1m.kar seni bekler. Bu tip durumlarda zaten askerin yükü yeterince ağırdır kimse birde sırt çantasında kar elbiselerini taşımak istemez.

Ama tamamen kış şartlarının hakim olduğu zamanlarda biraz daha önem verilir kar elbiselerinin giyilmesine.

Şöyle bir düşündüm de ben yaklaşık 11 ay kaldım o taraflarda. Bunun 1/3 kadar zamanı arazide geçmiştir. Hiç kar elbisesi giymek nasip olmadı. Bir kere o da benim katılmadığım bir operasyonda giyilmişti sadece. Onlarda çamurdan, yıpranmadan beyazlığı kaybolmuş daha çok gri gibiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 18 Ekim 2009; 23:58:20 >

• filmde iki şey dışında çok sevdim çok başarılı bizim gerçeklermizi anlatan mükemmel bi film olmuş...

o iki şey ise:

ilki o kadın terorist yakalandığı zaman asteümenin sıhhiyenin yarasını sarıp kanı kısmen durduğu zaman yüzbaşının orda olayı çok kişiselleştirmesi yanlış oldu sanki sedece arkadaşı orhan şehit olmuş gibi haraket etti ve çokta uzattı orda...ikinci ise son sahnede bi teroristşn daha silahına doğru giderken silahı uzatan komutanın vurmaması...film izlerken buralarda çok kaptırdım hatta kendii koca sinamada bi ara sesim fazla çıktı tepki verdim bi anda gelişti refleks gibi ama normalde tabiki böyle bi şey yapmam...yani orda neden vurmuyo anlmadım yüzbalını orda o doktor dene retorist silhı yokken ve yaralı iken vuruyo biz vurmuyoruz....bunu çok konuşurum hatta konuşuruz uzar gider yazmaya kalkasamda çok uzun metin olur burda....

• @HiGHWAYMOUSE filmde hem emniyet tepesi, hemde emniyet tepesini çok rahat kesen karşısındaki daha yüksek bir tepe gösterildi, zannederim dikkatinden kaçmış.

Benim için ENFES bir filmdi, teknik olaylardan, senaryodan, şundan bundan bahsetsem bende eksik yönler söyleyebilirim.Ama zaman itibariyle ve orada yaşayan insanların nelerle karşı karşıya olduğunu, psikolojisini, askerliğin YAN GELİP YATMA yeri olmadığını çok iyi göstermiş.Birde unutmadan hatırlatayım, senaryo değil tamamı, yaşananlardan alıntı ağırlıkta.Hatta bahsedilen kitabı alır okursanız çok daha ilginç şeylerde var.Dvd olarak piyasaya çıktığında koleksiyondaki yerini alacak.

İnanmayın Demiştik!
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

@HiGHWAYMOUSE filmde hem emniyet tepesi, hemde emniyet tepesini çok rahat kesen karşısındaki daha yüksek bir tepe gösterildi, zannederim dikkatinden kaçmış.

Benim için ENFES bir filmdi, teknik olaylardan, senaryodan, şundan bundan bahsetsem bende eksik yönler söyleyebilirim.Ama zaman itibariyle ve orada yaşayan insanların nelerle karşı karşıya olduğunu, psikolojisini, askerliğin YAN GELİP YATMA yeri olmadığını çok iyi göstermiş.Birde unutmadan hatırlatayım, senaryo değil tamamı, yaşananlardan alıntı ağırlıkta.Hatta bahsedilen kitabı alır okursanız çok daha ilginç şeylerde var.Dvd olarak piyasaya çıktığında koleksiyondaki yerini alacak.

Dikkatimden kaçmış olabilir. Çünkü yukarıda bahsetmiştim; sinemada çok öndeydim; biraz da rahatsız. Gözlerim şaşı oldu filme bakarken. Çoğu konuşmayı da anlayamadım. Boğuktu sesler. Hatta fragmanlarda gördüğüm bazı yerleri filmde göremedim gibi bile geldi bana.

DVD veya Blu-ray'i yarın çıksa yarın alırım. Eksikleri olsa da mutlaka arşivde bulunması gereken bir film.

• milletin saçmalıklarına bakmayın. MUTLAKA İZLEYİN. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM
  • Bende filmi bugün (dün) izledim. Gerçekten çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Heleki 2 ay sonra askere gidecek birisi olarak. Film bence Türk sinemasının en başarılı 5 filmi arasına rahat girer. Gerek görsellik gerek sesler müthiş başarılı olmuş. Diğer taraflarında tabiki de eksiklikler var ama bu bütçeye bu film inanılmaz bir iş çıkarmışlar. Kesinlikle tavsiyem sinemada izleyin hakkını verin.

Son çatışma sahnesi haricinde bi işe yaramaz diyenler var.

Yazık hepinize.

Bu filmin psikolojik bir film olduğunu aslında çatışmanın da çok fazla önemi olmadığını, filme kendinizi kaptırdığınızda, film sizi alıyooooooorrrrrr o karakola götürüyor sanki orda bir askermişsiniz gibi, her şeyi içinizde yaşayıp o askerlerle ölüp onlarla diriliyorsunuz.

Bunu anlayamayacak kapasitedeki arkadaşlar, ya filme içeriğini bilmeden gidip vietnam filmi izleyeceklerini sandılar, bol efektli, ya da Doğuda yaşanan terör olaylarından bi haberler.

Bu film aslında tüm lise talebelerine izletilmeli. Algoritma öğreneceklerine ülkenin gerçeklerini öğrenmeleri, ne için savaş veriyoruz, kayıplarımız nedir, bu ülke neden halen gelişemedi vs, bunların cevaplarını az çok bulacaklar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.