Biraz önce yaşadığım hadiseyi anlatıyorum. Annemle masa tenisi oynarken evde bi anda boğazıma tükürüğüm kaçtı ve nefes alamamaya başladım. Nefes alırken boğazım tıkalı bildiğiniz hava geçmiyor. 4-5 saniye nefessiz kalıp ölecek gibi hissediyorum. Bu süre bitince hafiften açılmaya başlıyor boğazım. Küçük küçük nefes alarak tekrar hayata dönüyorum. Bu olay hayatım boyunca 10 kere yaşanmıştır.(17 yaşındayım) . Doktora da gittik. Birşey yok dedi orada bi kapakçık varmış işte bikaç saniye öyle kalıp kesinlikle açılırmış. Ama ben bunu yaşamak istemiyorum. Her seferinde suratım bembeyaz oluyor. Annem korkudan ölecek gibi oluyor. Terler döküyorum. Bilgili birisi ya da aynı şeyleri yaşayan ya da tavsiyesi olan varsa lütfen yazın. teşekkürler.
kesinlikle doktoro görün bi nefes testi yaptır kardeş, belli ki bir problem var.. o tarz vakalarda elinden geldiği kadar sakin ol,panikledikçe nefes alamaman zorlaşır.. ben de astım hastasıyım sağlıklı nefes alamamak nedir çok iyi biliyorum.. kesinlikle erken teşhis çok önemli.. inşallah ciddi bir şeyin yoktur..
Bu gün kbb gittim. Doktor normal dedi işte yemek borusuyla soluk borusunu ayıran kapakçık tükrüğümü yutarken nefes almaya çalışırken ya da konuşmaya çalışırken nefes borumu kapatmış. o 10 saniye boyunca hiç birşey yapmadan beklersem kapakçık kendini açacakmış zaten ama işte o panik o kadar kötü ki zorluyosun kapakçığı. Yapacak birşey yok dedi doktor.
Nefessiz kalınca aniden panik yapıyorsun. Tekrar böyle bir şey olursa yapacağın şey sakin olmak bu sürenin geçmesini beklemek. 10 saniye çok uzun bir süre değil. Eminim denizde +30 saniye nefessiz kalabilirsin. Tek yapman gereken sakin kalman. Zaten yılda en fazla 1-2 kere başına gelir bu olay.
anladım abi. tamam beklesem 10 saniye rahat tutarım nefesimi zaten dalıyorum tüplü tüpsüz tecrübeliyim. o panik anında çoook çok az da olsa nefes alabiliyorum. 10 saniye nefesimi tutarsam sonra nefes almaya çalışınca yine nefes alamama durumu olmaz değil mi ? @Latissimus Dorsi
quote:
Orijinalden alıntı: nurborden
anladım abi. tamam beklesem 10 saniye rahat tutarım nefesimi zaten dalıyorum tüplü tüpsüz tecrübeliyim. o panik anında çoook çok az da olsa nefes alabiliyorum. 10 saniye nefesimi tutarsam sonra nefes almaya çalışınca yine nefes alamama durumu olmaz değil mi ? @Latissimus Dorsi
yok olmaz öyle bişey. sen yine o 10 saniye içinde ara ara kontrol et nefes alıp alamadığını.
Aynısı banada sürekli oluyor.Dikkatsizlikten dolayı.Önceleri çok panik olurdum bende.Şimdi diyelim tükürük kaçtı umursamıyorum aklımı oraya vermiyorum geçip geçmediğini bile anlamıyorum. Ne işle meşgulsem bir şey yokmuş gibi ona devam ediyorum.
2 gün önce banada baklava yerken oldu iftar sonrası tatlı yerken baklavayı tam aldık ayakustu atıstırıyım gıdıyım dıye ulan bogaza takıldı rahat 7 8 sanıye nefes alamadım hııı hııı dıye bı ses gelıo nefes almaya calısıyorm yok :D ıyı korktum ama hemen lavaboya gıdıp cıkarttım ama aklım basımdan gıttı bı an :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme