Şimdi Ara

Nedir Bu Quaresma Aşkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir önceki yazımda Q7’ye değinmiştim kısaca, kaldığım yerden sürdüreyim. Hep eleştiri konusu Q7. Hatta son G.Birliği maçında duyduk, yayıncı kuruluşun sunucuları bile fütursuzca konuşuyor onun hakkında: “İçlerinden biri askere gitmiş gelmiş, Q7’nin hala golü yokmuş”, bak şu işe. “O kadar top yitirmiş, iki hareket çekince tribün adını bağırıyormuş”, taraftar cahil, ne yaparsın? Bu sadece en güncel örnek. Türk futbolundaki yorum ve eleştiri tarzının hoyratlığını anlamakta zorlanıyorum artık. Kimse şike soruşturmasına falan sığınmasın, yıllardır “futbol sevgisi”ni yavaş yavaş öldüren bu esasen. Aynen devam, ey futbol kültürümüz!

Q7 futbolun güzelleşmesine katkıda bulunuyormuş, kime ne? “Q7 takım oyuncusu değil, takımı bozuyor.” Böyle buyurur “başarı kültürü”nün sözcüleri. C.Ronaldo gelse, ona da kulp takarlar. Nani’yi ilk yılında kovarlar United’dan. Onlar her daim haklıdır. Her yıl ola ola bir takım şampiyon olduğuna göre, geriye kalanlar için vurulmadık baş koymayacaklardır memlekette. “Her koşulda başarı”yı yücelte yücelte bizi bir şike soruşturmasının eşiğine getirip bıraktılar zaten.

Bir de “Q7 bize uymaz” ekolü var. Evet, “Halkın Takımı”dır Beşiktaş. Semt takımıdır. Evet, Beşiktaş taraftarı muhaliftir, isyankardır, aykırıdır. Ama yıllardır pompalanan “İki Büyük” arayışına tepkilidir bir de. O yüzden Maradona’nın Napoli’ye gelişi gibidir Q7’nin Beşiktaş’a gelişi. Endüstriyel futbolun taraftara kazığı değildir Q7. Hep söylüyorum: Endüstriyel futbolun önce parlatıp sonra öğütmeye başladığı bir yetenek, aradığı sevgiyi tribünlerde kurulan “Son Barikat”ta bulmuştur. Sevgi, muhabbet karşılıklıdır. Q7’nin gözlerinde o muhabbeti görmediği gün zaten tavrını koyar Beşiktaş taraftarı. Kampanyaya, zihin bulandırmaya ihtiyacı yok. Yorumcular eliyle ipinin çekilmesine karnı tok. Ha, olup bitende, tüm bu “yapay sorun”da Q7’yi “sezon sonu gönderme” hesabı varsa, o hesabı yapanlar iki kere düşünse yeridir.

“Takım Oyunu” ve Yıldız

Yıldızla da takım oyunu oynanır (Cruyff’lu Hollanda), yıldızsız da takım oyunu oynanır (Her daim Almanya). Yıldızla takım oyunu oynanamadığı olmuştur, yıldızsız takım oyunu oynanamadığı da çoktur. Eh, her türlü formül işliyor demek futbolda. Bu kadar dinamik bir alana bu kadar statik formüller getirmek, “Bize şu uyar, bu uymaz” demek: Ancak futboldışı bir bakış açısının ürünü olabilir.

Yıldız dediğin de çeşit çeşittir üstelik. Kimisi tüm takımı oynatır (Maradona), kimisi olmayacak işler oldurur (C.Ronaldo, Q7), kimisi ortalığı dağıtır (George Best, Yusuf Tunaoğlu, Gascoigne ve elbet yine Maradona). Onlar sizinle yaşamayı öğrenemez, siz onlarla yaşamayı öğreneceksiniz. Kırk yıl önceye gitsek, Yusuf Tunaoğlu’nu yerdi bu sefer aynı bakış açısı. Sahi, yediler Yusuf’u da zaten, öyle değil mi? Mahrum bıraktılar güzelim Beşiktaş formasından! “Kendisi kaşındı” masalını anlatmasın hiç kimse. Hep aynı hikaye.

G.Birliği yenilgisi

Skoru önemsemiyorum. Esasen 2-2’ye geldikten sonra “beraberliğe ayarlı” izlenimi veren bir maç. Üstüne talihsiz bir gol. Son gol de zihinsel çöküşün ürünü. Açıklayıcı olan skor değil, Beşiktaş’ın 2. yarıda maç 2-2’ye gelene kadar tek bir gol girişimi üretmiş olması. Ha, Mustafa o golü atsa 3-0 olacak, G.Birliği oyundan düşecek. Ama mesele o kaçan gol de değil.

Sezon başından beri vurguluyorum: 1) Ofansif bir “deplasman stratejisi”ne ihtiyacı var Beşiktaş’ın. 2) Bu takımın kadro yapısı “kontrollü” oynamaya uygun değil. G.Birliği maçı iyi bir örnek bu yüzden. Çok da iyi oynamadığı bir maçta 2-0’ı yakalıyor Beşiktaş. Sonra? Topun arkasına geçip “takım savunması” yapıyorum derken bilinçsizce geriye yaslanıyor. Fizik yıpranmayla baş etmenin başka bir yolu var: Takımın boyunu geriye yaslanarak değil, oyunu orta sahaya sıkıştırarak kısaltmak. Savunmayı biraz önde kurmaya cesaret etmek. Bu yolla, aradığı hızlı hücum fırsatlarını da çok daha kolay bulur Beşiktaş. Carvalhal’in bu soruna da çözüm bulacağına inanıyorum.

Canbolat Hakan Arslan
    Star / 9 Kasım Çarşamba

Yazı biraz uzun gelebilir ancak okuyunca hak vereceksiniz bu yazılanlara.

• Bize CR7 gelse "çok bireysel, hep kendi atıyor başkalarının atmasını istemiyor" diye eleştirirler.
  • Yeter artık. Bu kadar uğraşılmaz bir takımla. Bizim taraftar da hemen inanıyor bu yazılara; bu adamların karşısına geçmek yerine arkasında duruyor.
  • en çok da lig tv spikerlerinin satılmışlığına dikakt çekmek istiyorum..
    lig tv spikerleri kimden emir alıyor acaba..beşiktaş düşmalığı 70 milyona bu kadar alenen yapılabiliyorsa ortada bir zafiyet var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soho

en çok da lig tv spikerlerinin satılmışlığına dikakt çekmek istiyorum..
    lig tv spikerleri kimden emir alıyor acaba..beşiktaş düşmalığı 70 milyona bu kadar alenen yapılabiliyorsa ortada bir zafiyet var demektir.

ilave yapmak istedim..

bizim başkan denen korkuluk fenerin haklarını korumaya çalışacağına beşiktaş'ın haklarını korusun..
    lig tv spikerleri beşiktaş düşmanlığı yapmakta neredeyse birbirleriyle yarışıyorlar..aziz yıldırım olsa o spikerlerin anasını bellerdi ama bizim bostan korkuluğu oralı bile değil..
  • Quaresma Futbolu bırakana kadar beşiktaşta kal.
  • bu arada neden bjk liler gelen futbolcularin ismini falan kısaltıyorlar cr7 q7 yok audi bunlar nerden çıktı hala bilmiyorum

bu arada bjk taraftarının %60 ı futbolcularını takımından üstün görüyorlar bunu hala anlamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • q7 yazmak bile takıntı sebebi oluyorsa anlamaman gayet normal
  • quaresma ile ronaldoyu karşılaştırmayın bir zahmet.hala "ronaldo gelse .... denir" lafları çok saçma.ronaldo bu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat.ksd

bu arada neden bjk liler gelen futbolcularin ismini falan kısaltıyorlar cr7 q7 yok audi bunlar nerden çıktı hala bilmiyorum

bu arada bjk taraftarının %60 ı futbolcularını takımından üstün görüyorlar bunu hala anlamıyorum

Ayni olay Gs taraftarlarindada mevcut 3 sene basarisiz gecen dönemde Kewell, Baros diye yirtinan sayisi coktu hala Baros icin bir söz söyle aynisini yapiyorlar.
    Fb ise farkli Tuncay ve Apiah gibi oyuncular ayrilinca bunu bir süre yaptilar sonrasinda daha esnek oldular oyuncularin yeri her zaman dolar ama bunu cogu taraftar anlamakta zorlaniyor.
    iyi bir takim baskani futboldan anliyorsa yeri doldurulamiyacak adam yoktur bunu bazen 200 bin dolara bazen 20 milyon dolara yapar ama mutlaka oyuncu yeri dolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrek Cestav

quaresma ile ronaldoyu karşılaştırmayın bir zahmet.hala "ronaldo gelse .... denir" lafları çok saçma.ronaldo bu ya

Quaresma gelmeden de ayni bu laflar dendi. Quaresma bu yaa dendi. Lutden mesajimi alintilayip CR7 Q7 kiyaslamasi baslatmayin. Adam harcamakta uzerimize yok bunu demeye calisiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mancukya

quote:

bu arada neden bjk liler gelen futbolcularin ismini falan kısaltıyorlar cr7 q7 yok audi bunlar nerden çıktı hala bilmiyorum

Ayni olay Gs taraftarlarindada mevcut 3 sene basarisiz gecen dönemde Kewell, Baros diye yirtinan sayisi coktu hala Baros icin bir söz söyle aynisini yapiyorlar.
    Fb ise farkli Tuncay ve Apiah gibi oyuncular ayrilinca bunu bir süre yaptilar sonrasinda daha esnek oldular oyuncularin yeri her zaman dolar ama bunu cogu taraftar anlamakta zorlaniyor.
    iyi bir takim baskani futboldan anliyorsa yeri doldurulamiyacak adam yoktur bunu bazen 200 bin dolara bazen 20 milyon dolara yapar ama mutlaka oyuncu yeri dolar.

Bizim taraftarda da var bu aralar gözüme çarpıyor stoch boy canerdi falan laf atıyorlar birbilerine.Bizim insanımızda var heralde bu fanatik gibi futbolcu desteklemek.

• quote:

quote:

Baros umrumda değil ama Kewell'ın bu takımdan gönderilmesine hala üzülüyorum. Tamam yaşı ve fizik gücü kemale erdi adamın ama onun gibi profesyonel ve efendi bir kişilik sırf örnek olsun diye tutulabilirdi. Sorarım Riera'dan ne kadar kötü oynayabilirdi oynadığı zaman . O adamı keşke antrenör+oyuncu yapsaydık. Benim gözümde Kewell, Arda'dan daha değerli bir oyuncu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bass strings

quote:

quaresma ile ronaldoyu karşılaştırmayın bir zahmet.hala "ronaldo gelse .... denir" lafları çok saçma.ronaldo bu ya

Quaresma gelmeden de ayni bu laflar dendi. Quaresma bu yaa dendi. Lutden mesajimi alintilayip CR7 Q7 kiyaslamasi baslatmayin. Adam harcamakta uzerimize yok bunu demeye calisiyorum

Hatta senin dediğin tarzda mesajlar içeren 10 sayfa dolusu Q7 fenerbahçede konusu vardı, hatırlarsınız illa ki.
  • quote:

hocam gelmiceğini, öle bişeyin söz konusu olamıcağını hepimiz biliyoruz, kör değiliz... o kurulan cümlelerde kastedilen medyanın karalama arzusu. hani "en iyisi gelse yine karalanır" demek istiyoruz yani. anlamamanıza şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatake~Kakashi

quote:

quote:

Baros umrumda değil ama Kewell'ın bu takımdan gönderilmesine hala üzülüyorum. Tamam yaşı ve fizik gücü kemale erdi adamın ama onun gibi profesyonel ve efendi bir kişilik sırf örnek olsun diye tutulabilirdi. Sorarım Riera'dan ne kadar kötü oynayabilirdi oynadığı zaman . O adamı keşke antrenör+oyuncu yapsaydık. Benim gözümde Kewell, Arda'dan daha değerli bir oyuncu.

Hangi efendilik sevgili arkadasim ?
    Kendi milli takiminda 6 7 mac üst Süte oynayip Gsda oynadigi dönemde 3 mac ardi ardina oynamama efendiligimi ?
    ingilterede kariyerinde topladigi parayi bizden 2 senede hortumlamasimi ?
    Bazilarinin dedigi sekilde cirkef Lugonoyu 1000 tane Kewell gibi hirsiza tercih ederim bana gene oynadigi mac sayilarini cikarmayin 18 kisilik kadro ve 1 dakikalarda var o listelerde.
    Bu adamlar Gs takiminda son 2 senede bütün temel taslari bozdular taraftarinda büyük bölümü siz gibi hala konusuyor.
    Ama arada fark var Q7 en azindan sakatim ayagina yatmiyor bizdekiler gibi.

• Bunlar normal şeyler arkadaşlar ne bekliyorsunuz bazen anlamıyorum. Özellikle adam askere gelmiş gitmiş hala Q7 gol atmamış kısmına ben de gıcık oldum ama dediğim gibi normal şeyler.

Q7 bir asist yaptığı zamanda işte O q7 bunu başka kimse yapamaz. Muhteşem gol vs demesini de biliyorlar. Nihayetinde yıldız olmak milyonlar almak kolay değil. Nasıl iyi olunca milyonlarca BJK taraftarı adama sümme haşa ilah gibi davrandıysa tabi ki kötü olursan eleştirileceksin.

Bizim toplumun ayarı biraz kaçmış o yüzden iki tarafta da aşırıya kaçıyoruz. Vur deyince öldürüyoruz.
    Ya yerin dibine sokarız ya da baş tacı ederiz. Türk milleti yıllardır medya ve cehalet sayesinde böyle oldu işte. İşin garibi her zaman da bu işler yapılırken uyaranlar olur ama sallayan olmaz. Doğru dürüst değerlendirenler hiç bir zaman dinlenmezler, raiting almazlar, ilgi görmezler.
    Bunu düşünmeyip millete laf edenler de buna katkıda bulunuyorlar.

• sahada ne yaparsa yapsın bu adamı seviyorum. yapmacık değil samimi ve doğal bir insan.karakterli bi adam.bu kadar ilgiyi desteği kimse ister istemez şımarır değişir yani ama Q7 de böhyle bişey yok.

inadına Q7
  • Bir takım başarılı olunca cebinize para giriyor herhalde.Benim amacım yetenekli adamları izlemek,bir iki çalım görmek,30-40 metreden gol izlemek.
  • bizim oyuncuların milli takımlarında bile bu kadar ruhsuz oynadıklarını görünce, quaresma'yı öpüp başımıza koymamız gerektiğini hissettim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.