Şimdi Ara

Nedir bu piyasa arabası mantığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bak abim bizim memleket öyle garip insanların barındığı bir yer ki örnek vermek gerekirse aynı model renoult clio , megane , laguna aynı fiyattır , ama aralarında sınıf farkı vardır...
    Piyasası bol araç mantığı parçası ve bakımı ucuz araba mantığıdır , halbuki avrupa bir araç aynı parçayı 2 yılda eskitiyorsa bizim piyasa arabaları 8 ayda bitirir aynı parçayı bizim kafa ucuzdan yanadır ya bilmeyiz halbuki zarar ettiğimizi , hala ilk önce araba alırken çok yakıyor mu diye bin kere düşündük ama 20 sene aynı kasa doğan şahin satıldı bize yerli diye karbüratörlü dünyaları yakan arabalardı , broadwaylar var birde uçan tenekeler , 1970 lerde fransa için yapıldı bu arabalar ama fransızlar beğenmedi istemedi bunları renoultda bizim memlekete kakaladı senelerce satıldı ve yıl 2013 hala broadway yok satar bizde , toyota corolla 1996 modelleri efsane kasa derler ya :) yeri gelir 2004 modeli ile aynı fiyata alıcı bulur neden derseniz bilinmez 4 teker bir direksiyon sever bizim millet abs klima 4 cam elektrik olmasada olur günün birinde arıza çıkarırsa bunlar kim yaptıracak dimi?bu böyle gider bizim milletin 4 teker 1 direksiyon efsaneleri bitmez onlara göre ne kadar lüks o kadar ileride arıza riski demektir
    Sonra Dodge Ram arabalar görürsünüz etilerde clublerin önünde , Amerikada odun taşırlar bu kamyonetlerle mesela herşey ters mi yürür bizim memlekette?
    bizim millete göre konfor ve sürüş zevki en son plandadır , bu yüzden onların popoları lüks arabaya asla değmez değsede koltuk kabul etmez , mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 15 Haziran 2013; 1:20:05 >

• Değer ve değse kabul görür elbet. Ancak bu dediğiniz ekonomik olarak dengesiz bir ülkede yaşıyor olmamızdan kaynaklı bir durum. İnsanın ne zaman paraya sıkışacağı, ne zaman batacağı ya da işten atılacağı tamamen şansa kalınca ister istemez en kolay gözden çıkartılabilecek seçenek olan araba seçim kriteri de başka oluyor haliyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes aracı senin benim gibi görmüyor hocam ulaşım aracı olarak görüyor benim için bir keyif bir hobi cebimde beş kuruş param olmasın ama kapımın önünde kmde 1 lira yatan araç olsun zevk alıyorum çünkü..
  • 20 bın lıralık aracı 60 bıne alınca oyle olması normal. Fiyatlar o denlı yuksek kı ınsanlara o clıolar luks gıbı gelıyor. Buna bır de bazı fırmaların baglantıları sayesınde servıs agının vs. daha gelısmıs olması dusunulunce durum daha bır komıklesıyor. Mazda gıbı marka ıkıncı elde sıkıntı yasayıp renolar pejolar satıs rekorları kırıyor.

Makul mantıklı vergıler koy (Mesela bır araba uzerındekı en yuksek vergı %10 olsun-kdv, otv, abd olmasın adı. Ozel arac vergısı olsun sadece. 20 bıne uretılen arac %10 vergıyle 22 bıne gelsın, satan fırma da 2-3 kar koyup 25 bıne dızel focus satabılsın). Bak bakalım o zaman satıs rakamları nasıl degısıyor.
  • Aynen sana katılıyorum.Bende anlamış değilim ülkemizin güzel insanlarının araba hakkındaki ön yargılarını ; Adam hafif kaza yapıyor gidiyor orjinal parçaları ile sıfırını değiştiriyor , adam gidip 1-2 bin tl para verip aracını full boyatıyor araba cillop gibi cıkıyor meydana ama işte neymiş değişeni var , neymiş full boyalı şu önyargıları bi atlatsa bizim milletimiz zaten piyasada boyasız, değişensiz araçlar azalmaya başladı birde vatandaşlarımızın önyargıları 2.el piyasasını öldürüyor. Tamamen Şahsi görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 14 Haziran 2013; 8:52:49 >
  • Zaten bu yuzden heryer hala sahin broadway. Tamamiyle vatandasin ucuz parca az vergi kaygisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye kadar 2. el piyasasını garip olduğu dünya üzerinde ikinci bir ülke sanırım yoktur.

Ben bu ülkedeki 2. el piyasasının mantığını çözemedim, çözemeyeceğim de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç bu fiyata alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • keşke herşey dediğiniz gibi olsa

araç alma arifesindeyim

hemen hemen 1 aydır araç bakıyorum

bütçem 20 bin civarı

aklıma reno megane 2 hb yatmıştı halen de yatıyor

fakat bir bakıyorsunuz hızlı satılan araç olduğu için cılkı çıkmış

yok hasar kayıtlısı yok pert kayıtlısı km si düşürülmüş vs vs fakat satıcı burnundan kıl aldırmıyor

bu durumları görünce diyorum daha az revaçta olan araç bakayım hadi gene reno olsun

laguna 2 lere bakıyorum müthiş özelliklere sahip her yönü ile mükemmel araçlar fiyatları megane 2 lerle hemen hemen aynı hatta daha ucuz

soruyorum etrafa aman alma son sahibi olursun diyorlar

yukarıda arkadaş güzel bahsetmiş öyle bi ülkede yaşıyoruz ki heran başımıza bi halt gelebilir

satılacak ilk şeyde araba oluyor haliyle

halkımız arbaları yatırım aracı olarak gördüğü sürece bu durum değişmeyecek

tabi yüksek vergiler işin cabası

atıyorum fatura tutarı 10 bin olan arabayı 20 bine alıyoruz

bi ara kdv indirimi oldu peynir ekmek gibi satıldı araçlar

devlet adil bi şekilde vergi toplayamadığı için

bu açığı alabileceği garanti ürünlerden topluyor

akaryakıt,tekel,vasıta vs vs

gerçi halimize bin şükür

yaşı genç olan arkadaşlar hatırlamaz

biz zamanında sıfırı 6 milyon iken 6 ay sıra beklememek için 1 yaşındaki kartal aracı 7.2 milyona aldık

o zamanlar şimdiki gibi öyle 24 bin liraya 24 ay sıfır faiz yoktu aylık faizler %8-10 civarıydı

neyse eskileri hatırladım gene

• bilinçli olmaksızın en mantıklısını yine türk haklı yapmaktadır. eski araç en iyisi çizilir, kaza yaparsın, çocuklar içine dışına eder, yollar tümsekler altını üstünü mahfeder. trafikte korkusuzca ilerlersin, yolun tam ortasına park edebilirsin gözün arkada kalmaz. ilgi çekmediği için kimse yanından geçmez. elbise değiştirir gibi yenisi kolaylıkla alınabilir vs... :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

herkes aracı senin benim gibi görmüyor hocam ulaşım aracı olarak görüyor benim için bir keyif bir hobi cebimde beş kuruş param olmasın ama kapımın önünde kmde 1 lira yatan araç olsun zevk alıyorum çünkü..

Vatandaşın 2. ele yaklaşımı normal, herkes butçesi dahilinde rasyonel davranmaya çalışıyor ama forumun genç uyelerinin bu piyasa araçlarına fanatiklik derecesinde ilgileri asıl ilginç olan.
  • ben onu bunu anlamam arkadaş, adamın altındaki araç kişiliğini yansıtır...

bu işhanı olupta torosa binen adam içinde geçerlidir (başkası anlatsa inanmam, bunu da gördüm yani...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ben onu bunu anlamam arkadaş, adamın altındaki araç kişiliğini yansıtır...

bu işhanı olupta torosa binen adam içinde geçerlidir (başkası anlatsa inanmam, bunu da gördüm yani...)

Alakası yok hocam. Şuan kullandığım araç Partner. Kaplumbağa mıyım ben? Halbuki çok severim hız yapmayı.

Bu tamamen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişen bir hadisedir. Kiminin parası yoktur, brodway, Toros alır. Bu adam için araba kişiliğini yansıtıyor diyemezsiniz. Parası olsa neler alır kim bilir...

• ben parasından ziyade altındaki aracı çığrından çıkaranlar için söylemiştim aslında
    olabilir herşey Allahtan, insanın parası olur olmaz o ayrı
  • Kompak bir aile sedanının 50 bıne zor alındığı bir ilkede insanlar ister istemez arabayı yatırım aracı olarak görüyor. Bu durum böyle devam ettikçe popumuzun kıymetini canımızın değerini bilmeyeceğiz.

Tabuta binmeye, Bmwlere iç geçirerek bakmaya devam edeceğiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bmvv

Aynen sana katılıyorum.Bende anlamış değilim ülkemizin güzel insanlarının araba hakkındaki ön yargılarını ; Adam hafif kaza yapıyor gidiyor orjinal parçaları ile sıfırını değiştiriyor , adam gidip 1-2 bin tl para verip aracını full boyatıyor araba cillop gibi cıkıyor meydana ama işte neymiş değişeni var , neymiş full boyalı şu önyargıları bi atlatsa bizim milletimiz zaten piyasada boyasız, değişensiz araçlar azalmaya başladı birde vatandaşlarımızın önyargıları 2.el piyasasını öldürüyor. Tamamen Şahsi görüşüm.

Mesele niye boyatıyor..önyargı değilki bu.. 40-50 bin para vereceğim aracın geçmişinide bilmek isterim..hasar kaydının bile sildirilebildiği bir ülkede bu kadar şüpheci yaklaşılması normaldir. bu riske girmemek için gittim 0 aldım.. boya tamponda olsa anlarımda kaputtaki boya soru işaretidir, tavandaki boya soru işaretidir.

• ne bekliyorsunuz ki ne kadar arabayı beğensemde gidip lancia delta almam mesela bu ikinci el ile nasıl gidip alayım.
    Bakın milletimiz araba alırken en çok şunlara dikkat eder
    -kmde kaç kuruş yakıyor
    -herhangi bir hasar durumunda ne kadara geri toplarım
    -sanayiye girdimi kaç paraya çıkarım
    -eğer sıfır alıyorsa bakım masrafları ne kadar
    -Eğer sıfır alıyorsa vergi boyutu
    -paraya sıkışırsam ne kadar hızlı elden çıkarabilirim, değer kaybım ne kadar olur
    -normal bir şekilde değiştirmek için satmak istersem değer kaybı ne kadar olur
    -arabanın işlevselliği. (örneğin kartal, renault 12 gibi arabalarla küçük baş hayvanlar taşınabilir. Bagajı geniş olması)
    şimdi bunların hepsi birleşince ortaya çıkan bir kaç model var insanları bunları tercih ettiği için suçlayamazsın. hiç kimse bugün sıfır aldığı arabayı 1-2 yıl sonra 7-8 bin kaybederek satmak istemez.

Şimdi dürüstçe cevap verebilirseniz bir soru sorayım kaçımız proton, lancia gibi markalardan sıfır araba alır? şahsen ben almam.Milletimiz dacia alıyor ama bu markalardan almıyor. özellikle protonlar distribütörden kaybediyor. Vergi konusuna zaten değinmek istemiyorum.

Maalesef, benimde dahil olduğum bir tüketim çılgınlığı devrinde yaşıyoruz kimse bir araba alayımda 10 sene bineyim gözüyle bakmıyor. 2 sene sonra yenisini alırım mantığı hakim. Yabancı ülkelerden tanıdığım bazı insanlar benim bu algımı biraz olsun değiştirdi. Adam 15 senelik arabaya biniyor evindeki eşyalar 10-15 senelik ama parasını bunlara harcamıyor. Gezmeye harcıyor ne kadar çok ülke görürsem ne kadar çok yer görürsem benim için daha iyi mantığında. Biz ise gösteriş yapma mantığındayız.Yeni bir tv çıktığı zaman onu almak, yeni bilgisayar teknolojisi telefon vs çıktığında onlara yönelim. Halbuki bir çoğumuz özelliklerini dahi kullanmıyoruz. Sırf gösteriş amaçlı cebimizde evimizde duruyor. Mesela ben bayan arabası olduğunu düşündüğüm için 2006 micra'nın değişmesini istiyorum. Ama babam ya da annem bana hadi gidip yeni araba alacağız demezse değiştirin demem. Gerçi annem geçen, eskidi araba yenisi almak lazım felan gibisinden bir ağzımı aradıysa da öğrenci adama bu bile fazla dedim. Aslında bir bakıma kendimle de çelişiyorum. Maalesef hepimiz bunların ortasındayız. Uruguay devlet başkanı 87i model vosvosa biniyor. Bana şimdi getirip bedava verseler binmem o arabaya yolda kalırım diye. üstteki msjdaki arkadaşta adamın iş hanı var hala torosa biniyor demiş. O adamların düşüncesi bizden çok farklı şimdi insanlar parayı bulur bulmaz araba alma derdinde varsa değiştirme derdinde. Araba bir ihtiyaç ancak 1-2 yılda bir araba değiştirmek ihtiyaç değildir.

• türkiyede ötv vergi falan çok yüksek .türkiye zengnler iyi arabaya biner. bide hava atma meraklıları adam 30 bine araştırsa etse sağlam 2008 2007 dizel sedan alabilir yok ille 1.4 baslangıç baketi polo astra alcak 0 ya ille 0 olacak .ben bir memur olarak güvenlik donanımı full. küçük motorlu vergiden kaçmak için. birde dizel aranması alınması yanlısıyım .tabi zengin olsaydim e63amg binmek kim istemez.kardeş sen çok yanlıs düşünüyosun şartlar adamı buna itiyor .paramı varda lükse kaçalım .araba bir ihtiyaçtır heee zengin insanlar için hobidir buna hç itirazım yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: just sky

quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ben onu bunu anlamam arkadaş, adamın altındaki araç kişiliğini yansıtır...

Alakası yok hocam. Şuan kullandığım araç Partner. Kaplumbağa mıyım ben? Halbuki çok severim hız yapmayı.

Bu tamamen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişen bir hadisedir. Kiminin parası yoktur, brodway, Toros alır. Bu adam için araba kişiliğini yansıtıyor diyemezsiniz. Parası olsa neler alır kim bilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: denizin

quote:

Orijinalden alıntı: Bmvv

Aynen sana katılıyorum.Bende anlamış değilim ülkemizin güzel insanlarının araba hakkındaki ön yargılarını ; Adam hafif kaza yapıyor gidiyor orjinal parçaları ile sıfırını değiştiriyor , adam gidip 1-2 bin tl para verip aracını full boyatıyor araba cillop gibi cıkıyor meydana ama işte neymiş değişeni var , neymiş full boyalı şu önyargıları bi atlatsa bizim milletimiz zaten piyasada boyasız, değişensiz araçlar azalmaya başladı birde vatandaşlarımızın önyargıları 2.el piyasasını öldürüyor. Tamamen Şahsi görüşüm.

Mesele niye boyatıyor..önyargı değilki bu.. 40-50 bin para vereceğim aracın geçmişinide bilmek isterim..hasar kaydının bile sildirilebildiği bir ülkede bu kadar şüpheci yaklaşılması normaldir. bu riske girmemek için gittim 0 aldım.. boya tamponda olsa anlarımda kaputtaki boya soru işaretidir, tavandaki boya soru işaretidir.

Dedigim gibi şahsi olarak konustum ama bence bana gore boya degisen olmasi onemli degil ha pert kaydi olmasın yeter zaten arabasini öyle satan bir insan fiyatinida 2 veya 7 milyar asagisindada veriyor bence almak mantikli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.