Şimdi Ara

Nedir bu otopark saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yahu arkadaş sanki açık alanda araçlar birbirine 10 metre mesafede park ediyormuş gibi,
    kapalı alanda LPG ye yasak var. Birader kapalı alanda patlayınca farklı acık alanad afarklı mı.,
    Bu patlama sacmalıgı nedir. Avrupada yasak masak yok bizde sacmalık hala suruyor. Kapalı yerde
    yangın söndurme standartları belli. Hiç bir yer bunlara uymuyor gelip LPG araclara bik bik edip
    duruyorlar anasını satayım. Gına geldi bu uygulamadan. Eğer varsa sorunun arac muayenede
    neden geciriyon. Geciriyorsan o zaman bana yasak koymayacan. O kadar arastırdım hic bir yerde
    mevzuatı yok. Allaha emanet. Aparttmanlardada sorun. Aidat oduyon ama park edemiyon. Millet
    bilip bilmeden yok patlıcak yok turkler uzaya cıkıcak ayda yuruyecek. Kozmetik ulkenın kometik insanları.

Var mı bilen biri bunla alakalı bi kanundur mahkeme kararıdır felan burda paylaşsın.

• Geçen bizim orda kapalı otoparka bir adam girmiş. Nasıl girmiş onu da bilmiyorum. Arabada kaçak varmış bu arada. Arabanın yanından geçer geçmez çok ağır bir gaz kokusu geldi burnumuza. Çok tehlikeli bir durumdu. Arabayı çalıştırmadan çekici ile çektiler galiba. O Avrupa olayına gelince oradaki adamların kaçı lpg kullanıyor ki? Oralarda da burdaki gibi yaygın olsa orada da yasak olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafik bu araçlara izin veriyorsa bunun cözümü yasak değildir. Aynı lavuk LPG den değil dikkatsizliktende trafikte baskasına kıyar.
  • Mantıklı bir açıklaması olduğunu sanmıyorum. Sadece yasak !
  • Ben lpg kitine bakımlarımı her zaman zamanında yaptırıyorum, tüp de araçta gizli şu güne kadar bir güvenlik arkadaş durdurmadı, ben tesisata güveniyorum arkadaş her 3 ayda bir kontrol ettirtiyorum, bu neden ile her kapalı açık otoparka girişimi de yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar giremediğim yer olmadı, genelde şahin vs. kuş serisi ve eski araçları sokmuyorlar.
  • Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik

4.18- Yakıtı sistemi tadilatı

4.18.1- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun (BM/AEK) 1958 Cenevre Andlaşması çerçevesinde yayımlanan ECE R-67 Regülasyonu ve ECE R-110 Regülasyonunda belirtilen emniyet ve teknik esaslar dikkate alınarak, araçlarda alternatif yakıt olarak kullanılmak üzere, Likit Petrol Gazı (LPG), Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) ve Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tadilatı yapılabilir.

4.18.2- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Araçlarda kullanılan aksam ve parçalar; yakıt olarak LPG kullanacak araçlarda ECE R-67 Regülasyonunda, CNG veya LNG kullanılacak araçlarda ECE R-110 Regülasyonunda belirtilen teknik esaslara, LNG depo tankı ve aksesuarları ise ilgili Amerikan veya uluslararası standartlara göre imal edildiğini belgeleyen sertifikalara sahip olmalıdır.

4.18.2.1- Firmalar, tadilat işlemlerini yaptıkları işyerleri için, Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) Hizmet Yeterlilik Belgesi almak zorundadır.

4.18.2.2- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Firmalar, aksam ve parçaların prototip araç üzerine montajını yaptıktan sonra, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurum/kuruluşlarca düzenlenecek “Yakıt Sistemi Uygunluk Raporu”nu alacaklardır.

4.18.2.3- Bakanlık veya Bakanlığın Yetki verdiği kuruluştan Yetki Belgesi almış Makine Mühendislerine çizdirilen tadilata ait projeler Bakanlık veya yetki verdiği kuruluşça onaylanır.

4.18.2.4- Tadilat yapılan araçlarda eski, kullanılmış, standart dışı malzemeler kullanılamaz.

4.18.2.5- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Araçlarda LPG, CNG ve LNG dönüşüm işlemleri, projesine uygun ve dönüşümle ilgili eğitim almış uzman kişilerce yapılacaktır.

4.18.3- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Seri tadilat olarak LPG, CNG ve LNG dönüşüm montaj işlemlerini yapan firmalar için, madde 4.18.2, madde 4.18.2.1, madde 4.18.2.2, madde 4.18.2.3, madde 4.18.2.4 ve madde 4.18.2.5’te belirtilen hususları sağlamak kaydıyla, Bakanlık veya Bakanlığın yetki verdiği kuruluş tarafından AİTM Tip Onay Belgesi verilir.

4.18.3.1- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Münferit olarak LPG, CNG ve LNG dönüşümü yapılan araçlar için, madde 4.18.2, madde 4.18.2.1, madde 4.18.2.2, madde 4.18.2.3, madde 4.18.2.4 ve madde 4.18.2.5’te belirtilen hususları sağlamak kaydıyla, Bakanlık veya Bakanlığın yetki verdiği kuruluş tarafından Münferit Araç Uygunluk Belgesi onaylanır.

4.18.4- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) LPG, CNG ve LNG yakıt sistemi tadilatı yapılan araçların trafiğe tescil edilebilmesi için, aracın montajının projesine uygun olarak yapıldığına dair Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurum/kuruluşlarca düzenlenecek “Montaj Tespit Raporu” ve “Gaz Sızdırmazlık Raporu”nun alınması gereklidir.

4.18.4.1- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonundan veya Makine Mühendisleri Odasından temin edilen, örneği bu Ekin Şekil-1, Şekil-2 ve Şekil-3’ünde gösterilen, LPG yakıtı kullanan araçlarda üzerinde LPG yazısı, CNG veya LNG yakıtı kullanan araçlarda ise üzerinde CNG veya LNG yazısı bulunan yansıtıcılı (reflektif) etiketler, araçların ön ve arka camlarının sağ üst köşelerine yapıştırılacaktır.

4.18.4.2- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Araçlarda LPG, CNG ve LNG dönüşümlerinde araca montajı yapılan yakıt tankının üzerinde, LPG, CNG ve LNG dönüşümünü yapan Firmanın adı, adresi ve dönüşüm tarihi, LPG, CNG ve LNG tankı imalatçısı firmanın adı, adresi ve imal yılını belirten bir etiket, sökülemeyecek şekilde bulunacaktır.

4.18.5- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Yakıt sistemi tadilatla, LPG, CNG ve LNG’ye dönüştürülen araçların trafiğe kayıt ve tescil işlemleri, Karayolları Trafik Kanunu’nun 32 nci maddesine ve bu Yönetmelik esaslarına göre yapılacaktır.

4.18.6- Araçlarda yakıt sistemi dönüşümü ile ilgili her türlü teknik ve mali sorumluluk; araç projelerini hazırlayan Makine Mühendislerine, Yakıt Sistemi Uygunluk Raporunu veren Kuruluşa, aksam ve parçaları imal veya ithal eden firmalara, dönüşüm montajı yapan firmalara aittir.

4.18.7- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) LPG, CNG ve LNG yakıt sistemine dönüştürülen araçların periyodik muayenelerinde; Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenen Gaz Sızdırmazlık Raporu aranır. Yetkilendirilmiş araç muayene istasyonlarınca düzenlenen onaylı araç muayene raporu da Gaz Sızdırmazlık Raporu yerine geçer. Ayrıca, araç muayenesinde yetkilendirilmiş herhangi bir kurum/kuruluştan temin edilmiş geçerli bir Gaz Sızdırmazlık Raporunun ibraz edilmesi halinde bu rapor muayene istasyonlarınca kabul edilir. LPG, CNG ve LNG yakıt sisteminde aksam ve parçaların değiştirilmesi durumunda, bu işlemin uygunluğuna ilişkin Montaj Tespit Raporunun ibrazı gereklidir.

4.18.8- Bakanlıktan veya yetki verdiği Kuruluştan kendi firmaları adına AİTM Tip Onay Belgesi alan firmalar, belgelerini diğer firmaların araç dönüşüm işlemlerinde kullandırdıkları takdirde, bu firmaların belgeleri iptal edilir.

4.18.9- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) Araçlarda bulunan LPG ve CNG tankının her 10 yılda bir değiştirilmesi zorunludur.

4.18.10- (Değişik:RG-26/6/2012-28335) LPG, CNG ve LNG yakıtı kullanan araçlar kapalı garajlarda park edilemez.

Nedir bu otopark saçmalığı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admylmz -- 13 Şubat 2016; 23:57:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LPGli araçlar sızıntı sebebiyle kapalı garajlara giremiyorsa dizel araçlarda giremesin, hatta şehir içinde dizel araçlara ilave vergi gelsin. Dizellerin standartların çok üzerinde NOX yaydıkları ortaya çıktı.
    Bana göre problem montajı da bakımı da savsaklanmış eski tip yani kuş serisi gibi araçlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.