|
Bildirim
|
low frost: az buzlanma anlamına gelir. eski statik sistem dolabın entegre regüle devrelerle desteklenip dijital termostat vasıtasıyla ayarlanan ısı seviyesini hassas biçimde koruyabilen halidir. soğutma odasındaki statik panelde oluşan karlanma hızlı müdahalelerle eritilip buharlaşma tavasına aktarılır. bu sırada kabin ısısı yükselmez ama soğutucu panel kısa süreli ısınıp tekrar soğutmaya geçer. bu sistemle soğutma odası buzlanmadan korunur. aynı şey dondurucu bölüm için geçerli değildir. burada buz oluşmaması için kaliteli bir izolasyon yeterli gelir zaten. dondurucuya ambalajsız gıda konmazsa, kapağı sık açılmazsa mevcut kaliteli izolasyon sayesinde hemen hiç buzlanma-karlanma olmayacaktır. soğuk hava fanı olmadığı ve duvar izolasyonuna engel hava sirkülasyon kanalları bulunmadığı için enerji tüketimi oldukça düşüktür. ayrıca 48 saat kesintiye dayanıklıdır. fakat bu üstünlüklerine rağmen firmalar low-frostu olağanüstü pahalı satıyorlar. no-frosttan ucuz satmalarına rağmen low-frost yaptıran sistemin maliyeti buzdolabının satış bedelinin otuzda biri kadar bile değil. uğur cam kapaklı şişe soğutucuya işçilik dahil yüz lira civarında masrafla dijital termostat taktırdım, dandik şişe soğutucu resmen low-frost dolap haline geldi. aşı dolabı olarak kullanıyorum. +4 ile +8 arasında sıcaklığını koruyor, hafifçe buzlanıp buzlanıp eritiyor. ön kapağı cam olduğu için bütün aşamaları takip edebiliyorum. saygılarımla. |
Hocam çok bilgili olmasam da kafanızda şekillenmesi açısından yazayım.
Eskiden evlerimizde kullandıklarımız statik dolaptı. Bu dolaplar çok fazla buzlanma(karlanma) yapardı bildiğiniz gibi. No-frost ise karlanma yapmayan bir teknoloji bunu da soğuk kuru hava üfleyerek başarıyor. Low frost ise Bosch-Siemens-Profilonun ürettiği statik dolaplara verilen isimdir. Liebherr bu teknolojiye smart frost ismini vermiştir misal. Low frost anlamından da anlaşılacağı üzere az miktarda buz demektir ve eski statik dolapların yeni versiyonu, daha az karlanma yapan tipidir. Soğutucu kısımdaki karlanma oluşmazken(aslında oluşur da dolap kendisi eritip suyu dışarı verip buharlaştırır), dondurucu kısımda oluşan karlanma çok azdır ve senede 1 eritme işlemi yetmektedir (çok sıcak iklimde değilseniz ve kapağı fazla açık bırakmazsanız) Bosch-Siemens-Profilo(BSH) için iki dolap türünü kıyaslayayım size kısaca... No Frost: karlanma yapmaz, her rafın sıcaklığı eşittir, enerji tüketimi fazla fiyatlar pahalıdır. Low Frost: Sadece derin dondurucu kısmında az miktarda karlanma yapar, soğutucu kısmında raflar arası sıcaklık farkı vardır(7-8 dereceyi gören kullanıcılar var), enerji tasarrufu daha fazla fiyatları daha ucuzdur. NoFrost-LowFrost tercihini kendiniz yapmalısınız. Ben de buradan öğrendiklerim sonucunda low frost dolap tercih ettim. Low frostun 2 önemli dezavantajı var. Birincisi derin dondurucu az da olsa karlanma yapıyor. diğeri ise raflar arası sıcaklık farkı ki bunu avantaj olarak görenler de var. Benim için de avantaj olabilir eğer çok fazla fark olmazsa. Buna karşın Lowfrost daha ucuz, enerji tüketimi daha az. Yerimizin genişliği 72cm olduğundan bizim için en fazla net hacim verecek dolap tipi olması da cabası. BSH için konuşursak yiyeceklerin taze tutulabilmesi açısından Low-Frostların çok daha iyi olması benim tercihimi etkileyen kriterdi. Ayrıca BSH grubunun no-frostlarını pek beğenmemiş kullananlar. Bosch Siemens Profilo aynı fabrikadan çıkar modelleri de aynıdır birkaç aksesuar dışında, fakat profilo daha ucuzdur(malzeme kalitesi farkından diyenler var forumda) No-Frost Sharp ve Liebherr harici model bakmadığımdan tavsiyede bulunamam, fakat low frost almaya karar verirseniz liste fiyatlarıyla Boschun 2 dolabını yazayım. Sadece enerji tüketimleri farklı bildiğim kadarıyla. KDV58VW30N--A++ 1649TL KDV58VW20N--A+ 1399TL Bayilerden ve internetten daha ucuza bulabilirsiniz ya da Siemens muadillerini Serdar Beyden alabilirsiniz forumdan uygun fiyatlarla. Ya da daha uygun fiyatlarıyla profilo tercih edebilirsiniz. A++ olan model A+'ya göre senede 30 lira daha fazla tasarruf sağlar elektrikten ama kağıt üzerindedir bu fark. Gerçek hayatta bu değer daha mı fazla yoksa daha mı az olur bilemiyorum. |
M mahçup demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
Low Frost teknolojisinin fanla uzaktan yakından alakası yok. Low Frost'un dayandığı teknoloji elektronik soğukluk kontrolüdür. En ideal sistem dondurucusu no frost, soğutucusu statik ayrı bir sistemle soğutulan buzdolabıdır. Bu tip dolap da maalesef piyasada çok az. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 16 Eylül 2013; 15:15:33 > |
|
|
|
|
|