Şimdi Ara

lg buzdolabı fazla soğutuyor :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lg gr-m762gshw buzdolabı şu son birkaç gündür hiç durmadan çalışıyor. burası çok sıcak, insan bile zor duruyor böyle çalışması normal diyorsanız işin tuhafı soğutucu kısmı 0 derecede duruyor. oysa 5 dereceye ayarlı. buzdolabında termometre var oradan kontrol ediyorum yüzde 80 0 ila 2 derece arasında duruyor. bazen 5-8 derece arasında gidip geliyor vs..

tamam sıcak anladıkta ben 5 dereceye ayarladığım halde neden 0 derece oluyor?

hal böyle olunca 0 derece bölmesinde peynirin suyu falan donmuş.

normal midir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG Buzdolabı Fazla Soğutuyorsa Ne Yapmalısın?

LG buzdolabınız fazla soğutuyorsa, ayarlarda birkaç basit değişiklik yaparak sorunu çözebilirsin.

• Soğukluk Ayarını Kontrol Et:

LG buzdolaplarının soğukluk ayarı genellikle 1 (en soğuk) ile 5 (en az soğuk) arasında değişir. Buzdolabın fazla soğutuyorsa, ayarını 1'den daha yüksek bir değere yükseltmeyi dene.

• Yaz ve Kış Ayarlarını Kullan:

LG buzdolapları, yaz ve kış ayları için farklı soğutma ayarlarına sahiptir. Yaz aylarında, ayarını daha yüksek bir değere (ör. 3 veya 4) ayarlamalısın. Kış aylarında ise daha düşük bir ayar (ör. 1 veya 2) kullanabilirsin.

• Yiyecekleri Doğru Şekilde Sakla:

Yiyecekleri buzdolabının en soğuk bölümlerine (sebze çekmeceleri gibi) yerleştirmek yerine, orta bölümlerde saklamalısın. Bu, yiyeceklerin eşit şekilde soğumasını ve fazla soğumasını önler.

• Sensörleri Temizle:

Buzdolabındaki sensörler, sıcaklığı algılayarak soğutma ayarını buna göre ayarlar. Bu sensörler kirlenirse, buzdolabı doğru sıcaklığı algılayamaz ve fazla soğutarak çalışabilir. Sensörleri nemli bir bezle düzenli olarak temizlemelisin.

• Termostatı Değiştir:

Yukarıdaki adımları denedikten sonra buzdolabın hala fazla soğutuyorsa, termostat arızalı olabilir. Termostatı değiştirmek için kalifiye bir teknisyene başvurmalısın.

Bu adımları uyguladıktan sonra LG buzdolabının fazla soğutma sorunu çözülmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım BSH grubu ürünlerinin birinde denk gelmişti; soğutma gruplarında yaz/kış dönemi çalıştırma modu/ayarı varmış. Hem soğutma hem de elektrik sarfiyatı yönünden buna dikkat edilmesi öneriliyordu. Belki sizin üründe de böyle bir ayar mevcut olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Sanırım BSH grubu ürünlerinin birinde denk gelmişti; soğutma gruplarında yaz/kış dönemi çalıştırma modu/ayarı varmış. Hem soğutma hem de elektrik sarfiyatı yönünden buna dikkat edilmesi öneriliyordu. Belki sizin üründe de böyle bir ayar mevcut olabilir.

buzdolabında ne yazıkki böyle bir özellik yok.
  • 5 dereceye ayarlı olduğunda 0 a kadar soğutuyorsa siz de daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

5 dereceye ayarlı olduğunda 0 a kadar soğutuyorsa siz de daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın.

6 dereceye aldım fakat asıl mesela neden 0 derece de durduğu
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Aynı şehirdeyiz sanırım :) burası oldukça sıcak. Eğer termometreyi hava üfleme deliklerine yakın yere koyduysanız 0 dereceyi gösterebilir. Kapı rafına koyup da ölçmeyi deneyin. Sıcaklarda dolabın uzun süre çalışması normaldir evin içi bile 36 derece oluyor ilk defa bu sene bu dereceyi gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Aynı şehirdeyiz sanırım :) burası oldukça sıcak. Eğer termometreyi hava üfleme deliklerine yakın yere koyduysanız 0 dereceyi gösterebilir. Kapı rafına koyup da ölçmeyi deneyin. Sıcaklarda dolabın uzun süre çalışması normaldir evin içi bile 36 derece oluyor ilk defa bu sene bu dereceyi gördüm.

Denizlideyim :) cam rafin ustunde dolabin tam ortasinda duruyor yani direkt hava uflemiyor. Gercekten cok sicak gecen sene salonun 36 derece oldgnu gordum bu sene 30.5u gecmedi daha :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BUZDOLABI AŞIRI SOĞUTMA SORUNU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada, bir şey sorucam; 1 en düşük, 5 en yüksek soğutma kademesi değil mi? Yani siz 5'i ayarladığınızda dolap en soğuk kademede çalışıyor, haliyle 0°C'de tutuyor ve bunu muhafaza etmek için sürekli çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 10 Temmuz 2013; 12:32:43 >
  • quote:

Bu arada, bir şey sorucam; 1 en düşük, 5 en yüksek soğutma kademesi değil mi? Yani siz 5'i ayarladığınızda dolap en soğuk kademede çalışıyor, haliyle 0°C'de tutuyor ve bunu muhafaza etmek için sürekli çalışıyor.

Alt kisim dijital dereceli, eski usul cevirmeli degil :)

5 e getirdiginiz zaman dolap 5 derecede calisiyor, 0 a getirdiginiz zaman 0 derecede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Bu arada, bir şey sorucam; 1 en düşük, 5 en yüksek soğutma kademesi değil mi? Yani siz 5'i ayarladığınızda dolap en soğuk kademede çalışıyor, haliyle 0°C'de tutuyor ve bunu muhafaza etmek için sürekli çalışıyor.

5 e getirdiginiz zaman dolap 5 derecede calisiyor, 0 a getirdiginiz zaman 0 derecede.

Anladım, ben baya eski kalmışım :))

Elbet siz de bakmışsınızdır ama şuan yapabileceğim tek şey internetten kullanım kılavuzuna bakmak oldu; cihazda arıza teşhis testi varmış, onu çalıştırdınız mı? Herhangi bir arıza kodu beliriyor mu? Olmadı bir servisi arayıp sorun isterseniz, garanti devam ediyorsa gelip bir baksınlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Anladım, ben baya eski kalmışım :))

Elbet siz de bakmışsınızdır ama şuan yapabileceğim tek şey internetten kullanım kılavuzuna bakmak oldu; cihazda arıza teşhis testi varmış, onu çalıştırdınız mı? Herhangi bir arıza kodu beliriyor mu? Olmadı bir servisi arayıp sorun isterseniz, garanti devam ediyorsa gelip bir baksınlar.

bildiğim kadarıyla arıza teşhis kodu arıza olursa ekran kod gösteriyor. yani kendiniz çalıştıramıyorsunuz.

şimdilik en yüksek sıcaklık olan 6 dereceye aldım 6 derecede duruyor

• bana bu satıcıların olur olmaz her konuda kendi sitelerini link vermeleri o kadar antipatik geliyor ki. ne alaka şimdi bu başlığın içeriği ile satıcının verdiği reklamın, sitenin ilgisi nedir söyler misiniz?

o siteden alacağım varsa da artık kalmıyor alma isteğim. çöplüğe çeviriyorsunuz başlıkları. ayıp ya...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.