Şimdi Ara

Nedir Bu Distorsiyon Ve Empedans ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son günlerde Ses sistemlerine merak saldım.
    Heryerde karşıma çıkıyor,
    Watt
    Distorsiyon
    empedans

Bilen üstadlarımız olayı öyle bi anlatsınki
    ilkokul üçüncü sınıfa giden çocuk bile anlasın.
    Teknik konularda Biraz kavrama zorluğu çekiyorum da

• Yapay Zekanın Yanıtı

Distorsiyon ve Empedans

Ses sistemlerinde karşılaşabileceğiniz iki temel kavram distorsiyon ve empedansdır. Bu kavramları anlamak, ses sisteminizden en iyi performansı almanızı sağlar.

Distorsiyon Nedir?

Distorsiyon, ses sinyalinin orijinal formunun bozulmasıdır. Bu, sesin tiz veya boğuk çıkmasına neden olabilir. Distorsiyon, genellikle ses sistemi aşırı yüklendiğinde veya bileşenleri arızalı olduğunda meydana gelir.

Empedans Nedir?

Empedans, bir elektrik devresindeki akımın akışına gösterilen dirençtir. Ses sistemlerinde empedans, hoparlörlerin güç amplifikatörüne sunduğu direnci ifade eder. Empedansın doğru eşleştirilmesi, ses sisteminin verimli çalışması için çok önemlidir.

Distorsiyon ve Empedans Arasındaki İlişki

Distorsiyon ve empedans yakından ilişkilidir. Yüksek empedanslı bir hoparlör, düşük empedanslı bir amplifikatöre bağlandığında, amplifikatör hoparlöre daha fazla güç sağlamaya zorlanır. Bu da distorsiyona neden olabilir. Benzer şekilde, düşük empedanslı bir hoparlör, yüksek empedanslı bir amplifikatöre bağlandığında, amplifikatör hoparlöre yeterince güç sağlayamayabilir. Bu da sesin boğuk çıkmasına neden olabilir.

Distorsiyonsuz ve Verimli Bir Ses Sistemi İçin İpuçları

• Hoparlörlerin ve amplifikatörün empedansını dikkatlice eşleştirin.
    • Ses sisteminizi aşırı yüklemeyin.
    • Bileşenlerin düzenli olarak bakımını yapın ve arızalı bileşenleri değiştirin.
    • Ses sisteminizi uygun akustik koşullarda kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorduğun 3-4 kelime soruyu açıklamanın bedeli en az 4-5 sayfa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika
    Sorduğun 3-4 kelime soruyu açıklamanın bedeli en az 4-5 sayfa.

Bu terimlerin anlamını kavrayamamam normal demekki.
    Problem benim hafızamda değilmiş.
    Oh be şimdi sevindim işte. teşekkür ederim teknika üstadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 2 Ağustos 2008; 16:58:01 >
  • Sana giris babinda soyle soyliim:
    Watt'in yuksek olmasi,
    Distorsiyon'un dusuk olmasi,
    Empedans'in yuksek olmasi
    genel olarak istediin sey.
  • hocam kısaca.
    distorsiyon sinyal şeklinin değişmesidir. cihaza giren sinyalin çıkanla aynı olmamasıdır.
    empedans bir alıcının (mesela hoparlör ) alternatif akımda ve belli bir frekansta gösterdiği dirençtir. omik dirençle karıştırılmamalıdır ,
    watt güçtür gerilim x akımdır. o cihazın vrebildiği büyüklüktür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 3 Ağustos 2008; 12:21:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

hocam kısaca.
    distorsiyon sinyal şeklinin değişmesidir. cihaza giren sinyalin çıkanla aynı olmamasıdır.
    empedans bir alıcının (mesela hoparlör ) alternatif akımda ve belli bir frekansta gösterdiği dirençtir. omik dirençle karıştırılmamalıdır ,
    watt güçtür gerilim x akımdır. o cihazın vrebildiği büyüklüktür

Ben konuya yeni vakıf oldum.Ve pek bir şey bilmiyorum.Ses sistemimdeki, 5 watt 4 ohm empedansa sahip uydu hoparlörleri 10 watt 12 ohm'a çıkardım.
    "omik dirençle karıştırılmamalıdır " demişsin.Elektriksel direncin ses direnciyle farkı nedir ? Ohm'un yüksek olması daha mı iyidir.Değilse,optimum değerler nasıl belirlenir.
    Bu arada cevaplayacak arkadaştan ricam,konuyu ilk açan arkadaşın dediği gibi ilkokul 3. sınıf olayını unutmasın.Herşeye rağmen,tabii ayrıntıyı da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ohm ve Spl Nedir ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.