Şimdi Ara

Nedir bu Assassin Creed'in hikayesi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
40.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk önce lütfen bana ana konuya bak ya da oraya yaz gibi cevaplarla gelmeyin lütfen. Malum ana konuya hem bakan yok hemde orada bu yazının cevaplanması günler sürebilir ve benim o kadar zamanım yok. Lütfen bu konuda yorum yapmayın. Şimdi soruma geçiyorum.

!!!spoiler içerir, oyunu henüz oynamayanlar okumasın!!!
    Arkadaşlar ben birşeyi merak ediyorum. Oyunu bitirmemin üzerinden 1 seneden fazla bir zaman geçmesine rağmen ingilizcem olmadığı için oyunun konusunu hiç anlamadım. Assasin creed konusundaki sayfa başında yapılan kısa açıklama da tatmin etmedi. Mesela en merak ettiğim konu bir makinenin içine girip oyuna bağlanıyoruz. Oyunun sonunda makineden çıkıp bir iki görev daha yapıp oyunun sonunu getiriyoruz. Bu makine nedir? Oyundaki yerler aslında o makinenin yarattığı sanallık mı? Bunları cevaplarsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 30 Haziran 2009; 7:31:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Assassin's Creed: Gizli Tarih ve Ebedi Mücadele

"Assassin's Creed", Ubisoft tarafından geliştirilen, tarihsel kurgu ve gizlilik unsurlarını harmanlayan bir aksiyon-macera video oyunu serisidir. Serinin ana teması, gizli suikastçılar loncası olan Assassinler ile gizemli, dünyayı kontrol etmeye çalışan tarikat Tapınakçılar arasındaki ebedi mücadeledir.

Assassin's Creed oyunlarında, farklı zaman dönemlerinde geçen senaryolarla karşılaşacaksın. Bu dönemler arasında Üçüncü Haçlı Seferi, Rönesans İtalyası ve Amerikan Devrimi yer alır. Her oyunda, o döneme özgü suikastçılar rolünü üstlenecek ve gizli görevleri yerine getireceksin.

Assassin's Creed'in hikayesi, günümüzde Anımus adı verilen bir cihazın icat edilmesiyle başlar. Bu cihaz, kullanıcıların geçmiş atalarının anılarını deneyimlemelerine olanak tanır. Oyunlarda, bu cihazı kullanan Desmond Miles adlı bir karakterin geçmiş yaşamlarına yolculuk edeceksin.

Desmond'un ataları Altaïr ibn La-Ahad ve Ezio Auditore da Firenze gibi tarihteki ünlü suikastçılardır. Onların anılarını deneyimleyerek hem Assassinler hem de Tapınakçılar arasındaki gizli savaşı öğreneceksin.

"Assassin's Creed" oyunları, tarihsel doğruluğa önem vermeleriyle bilinir. Oyunlarda yer alan olaylar ve karakterler genellikle gerçek tarihi olaylara ve kişilere dayanmaktadır. Bu sayede Assassin's Creed serisi, oyunculara eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde tarih öğrenme fırsatı sunmaktadır.

Assassin's Creed oyunları dünya çapında milyonlarca kopya sattı ve eleştirmenlerce beğenildi. Oyunlar, aksiyon dolu hikayeleri, gizlilik unsurları ve muhteşem görselleriyle beğeni topladı.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SPOİLER!!!
    Bi hazine var. Bilim adamları bu hazineyi istiyor. O makineyle geçmişe gönderip hazinenin kendi ellerine geçmesini sağlamaya çalışıyorlar.
  • Sağol da bu çok kısa oldu yahu?
  • Benim hatırladığım şöyle umarım yanlış hatırlamıyorumdur

Animus denen bir makineye bizi bağlıyorlar ve makineye bağlanılan kişi geçmişteki (dayısının,dedesinin ) yerini alabiliyor.Bizde Altair'in vücuduna giriyoruz.Gerekli suikastları yaparak geçmişteki insanların beynini yıkamak ve din inançlarını değiştirmek için suikastlar düzenliyoruz.Peki doktorlar bizden ne istiyor?Doktorlar bu şekilde insanların beynini yıkayarak dünyayı ele geçirmek istiyor.
  • Animus adlı makineyle büyük büyük dedemiz Altair'in anılarına dönüyoruz(atalarımızın hatıraları DNA mıza geçiryormuş meğersem) Altair,Hasan Sabbah'ın süikast örgütüne üye.İlk başlarda sadece otorite istediğini sandığımız ustamızın başka şeyler peşinde(Artifect di galiba,büyük güç veren bir taş) olduğunu öğreniyoruz. Bunun yanında üzerimizde deneyler yapan şirket de bu taş(lar)ın peşinde.Oyunun sonunda Hasan Sabbah'ı da öldürüp taşı alıyoruz ve harita da diğer taşlarında yeri gözüküyor.

2. Oyundaki Ezio'nun da Ana karakter Desmond Miles'ın atası olduğuna dair söylentiler var.

Benim bildiğim konu böyle.Avrupalılarla,Amerikalılar bilim-kurguyu niye bu kadar severler anlamam.Tarihi konular üzerinde duran güzelim oyunu yine taşlara falan bağladılar

• ben hacli kumandanini oldurmeye calisiyoruz diye biliyodum ama yanlismis meger
  • Oyunda Animus cihazıyla geçmişi hatırlamamızı ve o güç taşı mıdır nedir ondaki haritayı almamızı sağlıyorlar, ancak o işin hikaye kısmı...

Oynanış olarak oyunda, 1200lü yıllarda yaşamış Hasan Sabbah'ın Haşhaşiler denilen, sadakatiyle ünlü özel suikastçilerinden biriyiz.
    Çeşitli haçlı elebaşlarına suikastlerde bulunuyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz bu konuyu arasıtrdım

Bulundugum labaratuvardaki doktorlar falan aslında bir deney yapıyorlar desmond un ataları olan altair in gecmisteki havızasına girebilimesini saglıyor oyuna ilk girdigimizde falan bayanlar vardı bize görev veren siyah cübblli usta bize hashas vererek böyle halisünasyon görmemizi saglıyor insaları böyle kandırarak yapacaklarını söyliyerek buraya gidebileceginizi öneriyor ama altair pek bunlara kanmıyor dogrusu söyliyebilirim altair bir cok görev yapıyor ama madenlerdeki muhafızı öldürürken basırısız oluyorduk altair iste bu basarısızlık sonucu en alt seviyeye düsüyor asassin bölgesinde tekrar saygınlık kazanmak icin suikastler isliyoruz amacımız kuduse gelen haclı ordusu ile ilgili önemli kritik adamlara suikast düzenliyip savası yatıstırmaya calısıyor bizimki doktorların animus denilen aletle anılara göndermesinin sebebi ise artifact denilen taslar var bunları kullanıp desmond un günündeki insaların beynini yıkamak en son ustayla savasırken bu artifact taslarından birini bize karsı kullanıyor ilizyon falan olaylarına sahip olay bu tas diyer artifactlarında yerini gösteriyor bizim desmond altairin vucuduna gire gire eagle vision özelliginide kapıyor ve oyun bitince tekrar labaratuvara döndügümüzde kanla yazılmıs isaretler ve yazılar falan görüyoruz bunların anlamı deneyle ilgili insaların beyninin yıkanacagı bu deneylere yardım edilmememisyle ilgili bizden önceki kobayın ölmeden önceki yazdıkları onun ölümü gecmisteki atasının vucuduna hapis olup kendi zamananına dönemediginden kaynaklanıyor benden bu kadar :) sıkıcı oldu biraz ama insallah aydınlatmısımdır

• +1

quote:

Orjinalden alıntı: KingRoger

Animus adlı makineyle büyük büyük dedemiz Altair'in anılarına dönüyoruz(atalarımızın hatıraları DNA mıza geçiryormuş meğersem) Altair,Hasan Sabbah'ın süikast örgütüne üye.İlk başlarda sadece otorite istediğini sandığımız ustamızın başka şeyler peşinde(Artifect di galiba,büyük güç veren bir taş) olduğunu öğreniyoruz. Bunun yanında üzerimizde deneyler yapan şirket de bu taş(lar)ın peşinde.Oyunun sonunda Hasan Sabbah'ı da öldürüp taşı alıyoruz ve harita da diğer taşlarında yeri gözüküyor.

2. Oyundaki Ezio'nun da Ana karakter Desmond Miles'ın atası olduğuna dair söylentiler var.

Benim bildiğim konu böyle.Avrupalılarla,Amerikalılar bilim-kurguyu niye bu kadar severler anlamam.Tarihi konular üzerinde duran güzelim oyunu yine taşlara falan bağladılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Overmedia

Biraz bu konuyu arasıtrdım

Bulundugum labaratuvardaki doktorlar falan aslında bir deney yapıyorlar desmond un ataları olan altair in gecmisteki havızasına girebilimesini saglıyor oyuna ilk girdigimizde falan bayanlar vardı bize görev veren siyah cübblli usta bize hashas vererek böyle halisünasyon görmemizi saglıyor insaları böyle kandırarak yapacaklarını söyliyerek buraya gidebileceginizi öneriyor ama altair pek bunlara kanmıyor dogrusu söyliyebilirim altair bir cok görev yapıyor ama madenlerdeki muhafızı öldürürken basırısız oluyorduk altair iste bu basarısızlık sonucu en alt seviyeye düsüyor asassin bölgesinde tekrar saygınlık kazanmak icin suikastler isliyoruz amacımız kuduse gelen haclı ordusu ile ilgili önemli kritik adamlara suikast düzenliyip savası yatıstırmaya calısıyor bizimki doktorların animus denilen aletle anılara göndermesinin sebebi ise artifact denilen taslar var bunları kullanıp desmond un günündeki insaların beynini yıkamak en son ustayla savasırken bu artifact taslarından birini bize karsı kullanıyor ilizyon falan olaylarına sahip olay bu tas diyer artifactlarında yerini gösteriyor bizim desmond altairin vucuduna gire gire eagle vision özelliginide kapıyor ve oyun bitince tekrar labaratuvara döndügümüzde kanla yazılmıs isaretler ve yazılar falan görüyoruz bunların anlamı deneyle ilgili insaların beyninin yıkanacagı bu deneylere yardım edilmememisyle ilgili bizden önceki kobayın ölmeden önceki yazdıkları onun ölümü gecmisteki atasının vucuduna hapis olup kendi zamananına dönemediginden kaynaklanıyor benden bu kadar :) sıkıcı oldu biraz ama insallah aydınlatmısımdır

hacı ne ettin insan yavas yavas yazar insan basını yakaldımı sonunu yakalayamıyor :d

• Kesin olarak Hasan Sabbah'ın suikastçileri diyemeyiz.Genel olarak benzese de çok büyük farklar var.

Hasan Sabbah'ın suikastçileri yani fedailer hedefi öldürdükten sonra kaçmaya yeltenmiyorlar ama oyunda tahtayı sağlama almak için bayağı kaçıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreverkobe

Kesin olarak Hasan Sabbah'ın suikastçileri diyemeyiz.Genel olarak benzese de çok büyük farklar var.

Hasan Sabbah'ın suikastçileri yani fedailer hedefi öldürdükten sonra kaçmaya yeltenmiyorlar ama oyunda tahtayı sağlama almak için bayağı kaçıyoruz.

evet haklısın, oyundaki suikatsçi cemaati hassasiniler (sadece)'esinlenilmiştir'.

zaten altairin sözlerinden bunu anlayabiliriz.

zehir.. beş para etmez, zayıf insanların kullandığı ölüm oyuncağı..

halbuki sabbahçılar genellikle işlerini zehir ile görürlerdi..

• "Alamut Kalesi" kitabını oku (: Biraz da Hassan Bin Sabbah'ı araştır, tarihten gelen bir hikaye (:
  • dostum hasan sabbah tarihte bilinen ilk teröristtir öyküsü şöyledir

hasan sabbah bi kalede büyük yetkili bi görevlidir aynı yetkide bi diğer şahıs var(sanırsam maliye ile ilgileniyordı) kral bunlara diyor yarın sabaha kadar tüm harcama raporu getirene yetkisini arttırıcam ve haytatını bağışlıcam diğerinin başını vurdurcam tabiki hasan sabbah hazırlıyor diğeri hazırlayamıyor diğeri hasan sabbahın raporlarını çalıyor bunu kanıtlayyaman hasan sabbah mecbur ölmemek içi kaleden kaçar ve zekasını kullanarak bi kale yapar kale o kadar sarptırki hiçbir ordu ulaşamaz vede kalenin altına çukur eşer oraya doldurur yıllarca besin ihtiyacını(eski taktiklerden olan bi yeri fethederken 3-5 ay kale etrafı sarılı tutulur içerdekiler açlıktan ölmemek için teslim olurdu bunu bilen hasan sabbah önlem almış) hasan sabbah katillerini şöyle eğitirdi bunlar intihar saldırı yapacakları zaman bunlara derdi cennete götürcem sizi bunlara uyuşturucu madde verip kafayı güzel ederdi gizli bölmelere cennet gibi yer yaptırmış bu yerleri sağır ve dilsizler bilirdi bu katilelri buraya getirip tatmadıkları zevkleri tattırır sonra sizi cennete gönderdim kısa vadelik ama istersen bu görevi başarı ile yerine getir dermiş seni tamamen cennete göndercem bu yolla kandırırdı katillerini katilleride zehirli bıcakla kralları ve önemli kişileri katlederdi herkes ondan korkardı hatta koskoca moğol devleti zor elegeçirmiştir kalesini hatta şöyle bi vaka oluşmuş

moğol vezirleri gelip bize kaleyi teslim edin yada ölürsünüz der hsana sabbahta bu söz üzerine kuledeki askerlere aşağı işaret ederler adamlar düşünmeden atlar vede orda tarihi bi söz söyler benim askerlerim arı gibidir kedi gider fareye saldırır gücü yeter ama köpeğe saldıramaz ama benim askerlerim arı gibidir ölceni bildiği halde öldürür der

kısaca hasan sabbahın hikayesi budur assasin creed de buna dayanılarak yapılmıştır

• Hikayeyi ben de merak ediyordum. Teşekkürler paylaşanlar için
  • dostum tamamen ben yazdım her ne kadar tarihim iyi olmasada bu tarz kişilere merak etmişimdir heleki hasan sabbah çok zeki bi adamdır
  • Türkler İran'a bu adam yüzünden girememiş. Kalesinin adı Alamut kalesiydi sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overmedia

Biraz bu konuyu arasıtrdım

bende o duvar yazılarını merak ediyordum sağolasın 2. oyun artık daha anlamlı olacak

• dostum girmenin imkanı yoqmuş adam kaleyi en sarp yere yapmş ne at yürür ne insan yaklaşan orduyada okla müdahale ediyorlarmış sonradan içerde teslmi olma iç isyan vs olmuş öle kale fethedilmiş
  • Oyundaki karakter fiziksel oarak geçmişe gitmiyor. Geçmiş zamandaki atasının bedenine gidiyor. Oyunun amacı animusu ele geçirmek. Bizim kaledeki dede bu aleti istiyor. Bizim çağımızı canlandıran karakter geçmişteki atasının özelliklerini almaya başlıyor. Amac o aleti ele geçirip. geçmişten günümüze bazı şeyleri değiştirmek. sonunda haçlı kralı ile konuştuğumuzda asıl suçlunun hizmet ettiğimiz adam olduğunu anlıyoruz. Amaç birazda hristiyan alemindeki kötü şeyleri değiştirmek. Gerçekte Assassin's Sasaniler zamanın yaşamış suikastçı topluluğudur. Oyunun ismi geçmişte olan gerçek olayları andırıyor. Birde o labaratuar gibi yerde oyunun sonunda kırmızı ile yazılmış yazılar görüyoruz. Dikkat ettiyseniz oyunun içinde sanırım "E" tuşuna bastığımızda. görevleri farklı görüyorduk. işte günümüzdeki karekter bu özelliği atasından alıyor. ve o duvardaki yazıları görüyor. o yazıları ise geçmişte orada aynı iş için getirilen başka birinin kafayı yeyip kanla yazdığı söyleniyor. Bazı yazdığım yerleri internette bulmuştum oyun çıkmadan önce. Aslında her suikastı düzenlediğimizde olaylar karışıyor karakterin kafasıda karışıyor. ve oyunun en sonunda gerçek anlaşılıyor. Birde oyun deyip geçmeyin her oyunda oyunu yapanlar kendi düşüncelerini katarlar. özellikle tarih konusunda.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.