Şimdi Ara

Nedir Bizim Bu Batı Özentiliğimiz ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
4
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çünkü 3. Dünya ülkesiyiz ve diğer 3. Dünya ülkeleri gibi asimile olmaya mahkumuz.

Yapacak şey yok.Yuzyillar önce fırsat varken öne geçmek lazimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=act0a34zgC8
    zaman ayırıp izleyiniz.
  • çok basit bir cevabı var sanane
    isteyen istediği şekil yaşar asimile olur sende kendin gibi insanları bulup onlarla yaşarsın sosyalleşirsin yani
    bende klasik türk insanından bıktım herkesi herşeyi yaftalayan hüloğcu zihniyetten
    pedofiliye çocuk gelin diye şirin bir isim takıyoruz hırsızlığı meşrulaştırıp iş bilmek olarak tanımlıyoruz daha yazardım da uzun ve sıkıcı olmasın
  •  Nedir Bizim Bu Batı Özentiliğimiz ?

nedir bu arap özentiliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimhead

Nedir Bizim Bu Batı Özentiliğimiz ?

nedir bu arap özentiliği

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence kurtulus savasindan sonra ortaya atilan batililasma furyasiydi nedemi. milletimizin herseyi oldugu gibi bunuda kicindan anlayacagi tahmin edilmeliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

Napalım yobaz araplara mı özenelim?

noktayı koymus.
    Arap kulturu ıle 600 yıl kadar yasanmıs ne kadar ılerı gıdılmıs sen onun acıklamasını yap sonra nenden ılerı gıdenlere kendını ılerıye goturen ınsanlara ozenıldıgı onlar gıbı olma ıstegı ortaya cıktıgını arastır haaa ben tekrar o kulturde yasamak ıstıyorum dıyosan neden Türkiye "de duruyosun onu dusun.
  • Konuyu okumadan cevap verenler gerçekten çok komik siniz.Konu sahibi arkadaş düşüncelerine kesinlikle katılıyorum kardeşim eline sağlık yazmışsın o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Napalim dostum?
    Hepimiz salvar giyip turku mu dinleyelim?
    21 yasindayim.
    Ergenken rap dinledim.sonra rock, heavy metal dinlemeye basladim.
    Ne yapayim simdi ben?
    Oturup surekli sazli sarkilar mi dinleyeyim?
    Ha dinlemiyor degilim ama neden saz a yogunlasmak isteyeyim?
    Neden eski gibi olayim?
    Kimene ne dokunuyor rap dinleyince?
    21yasindayim univ. deyim alkol su gibi gidiyor.
    Gitsin arkadasim bundan kimene?
    Napayim 20li yaslarda?
    Kac sefer 20-30 arasi olacagiz bu dunyada?
    Kimene yahu bekçimisiniz siz.
    Her turlu ustunluk batidayken kanunlari bile oralardan almisken ne bekliyorsun?
    Kuşanalim kilic kalkani savas mi acalim?

Budur. Merak etmeyin hocam. Coğunlukta olan nesil bizim gibi geliyor. Bunlarsa bizi otekilestirip asimile oldugumuzu filan dusunuyorlar. Bosversene.

• Anneden eve gel diye bir ton azar işitmenin doğru bir kültür olduğunu düşünüyorsan yazdıklarında haklısın ama Türkiyeden hem kültürel hem de maddi açıdan çok daha gelişmiş ülkeler var ve onların yaptıklarından esinlenmek bana çok da yanlış gelmiyor.

• Avrupaya Özenti olanların aşağılık Kompleksi var da ondan.

Bizim gibi ecdadı ile Osmanlı ile övünen kimseler için sorun yok.

geçmişi ile tarihi ile sorunu olanlar var. Geçmişleri ve tarihleri onların istediği gibi yaşamamış düşünmemiş. Adam bakıyor geçmişe çağ açıp çağ kapatan gemileri karadan yürüten padişahı var ama kendisi gibi yaşamamış. Namaz kılmış islam adına hareket etmiş.bizim beynamaz çağdaş Tabiki yabancı kalmış. Daha doğrusu ne tarihinde istediğini bulabilmiş ne de günümüzde yani ortada kalmış. Anası babası belli olmayan bir çocuk gibi olmuş. Aidiyet duygusunu kaybetmiş. Onun yerine başka Aidiyetler aramaya başlamış. Asimile olmak için çırpınmış ve ortaya garip bir tip çıkmış.

Binlerce yıl doğu batıdan üstün olmuş her anlamda. Şimdi sıra değişmiş. Yeniden öne geçme sırası bizde. Çok çalışıp geçebiliriz. Güney Kore ve Japonya bizden geride iken şu anda neredeler?

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

Anneden eve gel diye bir ton azar işitmenin doğru bir kültür olduğunu düşünüyorsan yazdıklarında haklısın ama Türkiyeden hem kültürel hem de maddi açıdan çok daha gelişmiş ülkeler var ve onların yaptıklarından esinlenmek bana çok da yanlış gelmiyor.

Anne bizim kültürümüzde kutsaldır. Avrupada evli bir kadın Ölene Kadar kaç erkekle düşüp kalkıyor ortalama olarak?
    Aile kültürü koruma ve aidiyet kültürüdür. 18 yaşına gelince başımdan atayım kültürü değildir avrupa da ki gibi?

Deveye sormuşlar boynun neden eğri meselesi gibi. Çok su götürür bu konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: karlos1907

Avrupalı bir insan sorsa ki Türk kültürü nedir nasıldır ? bunun cevabını bulabilir mi ? bulamaz.Ne sistemimiz var ne kültürümüz.

Öncelikle sağol sayende 2 dakikadır gülüyorum. Demişsin ki Avrupalı bir insan Türk kültürünü sorsa cevap veremeyiz. Şimdi burda dur sen kendi kültürünü bilmiyor hatta kültürünün bile olmadığını düşünecek kadar aciz olabilirsin ama tarihten Türk'ü çıkarırsan tarih diye birşey kalmaz ki sen kalkmış kültürümüz yok diyorsun. Ayrıca her ulusun bir kültürü olur olayı direk karamsarlığa bağlama. Türkülerimiz, ahlakımız, aile yaşamımız, mutfağımız, destanlarımız kültürümüze örnektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

Avrupaya Özenti olanların aşağılık Kompleksi var da ondan.

Bizim gibi ecdadı ile Osmanlı ile övünen kimseler için sorun yok.

geçmişi ile tarihi ile sorunu olanlar var. Geçmişleri ve tarihleri onların istediği gibi yaşamamış düşünmemiş. Adam bakıyor geçmişe çağ açıp çağ kapatan gemileri karadan yürüten padişahı var ama kendisi gibi yaşamamış. Namaz kılmış islam adına hareket etmiş.bizim beynamaz çağdaş Tabiki yabancı kalmış. Daha doğrusu ne tarihinde istediğini bulabilmiş ne de günümüzde yani ortada kalmış. Anası babası belli olmayan bir çocuk gibi olmuş. Aidiyet duygusunu kaybetmiş. Onun yerine başka Aidiyetler aramaya başlamış. Asimile olmak için çırpınmış ve ortaya garip bir tip çıkmış.

Binlerce yıl doğu batıdan üstün olmuş her anlamda. Şimdi sıra değişmiş. Yeniden öne geçme sırası bizde. Çok çalışıp geçebiliriz. Güney Kore ve Japonya bizden geride iken şu anda neredeler?

Saygılar...

yahu bıkmadınız geçmişte yaşamaktan arkadaşım ya.
    Kim niye tarihinden utansın yahu?
    Bu nasıl mantıktır?
    Şimdiki namaz kılanlarıda görüyoruz yolsuzluk had safhada.
    Allah aşkına saçmalamayı kesin.
    Osmanlıdan önceki ecdadında Göktürkler uygur türkleri v.s idi.
    Ne yapalım şimdi biz gök tanrıya tapıp kımız içip at mı sürelim?
    ne kadar dar, ne kadar basmakalıp düşüncelisiniz yahu.
    Sen osmanlı gibi olabileceğini mi sanıyorsun bu devirde.
    Şu tarihi nasıl algılıyorsunuz siz yahu?
    Bir devir kapanır öteki açılır.Şunu anlayın artık.Bırakın geçmişe bağlı yaşamaktan.
    Kimse burda ecdadından utanmıyor.
    Ama ecdadının yaptıklarını yapmak zorunda değilsin.
    Kendi hür düşüncen var anlıyor musun?
    Sanki şuan padişahlık ile yönetilsek çok mu mutlu olacağını sanıyorsun sen?
    Bırak internete girip buralara düşüncelerini yazmayı pc yi bile açamazdın emin ol.
    Boş boş konuşupta adamın canını sıkmayın.
    Azcık duyduklarınızla değil , geçmişle değil şimdi ile yaşayın.
    Bırakın bu osmanlıcılık ayaklarını.Sanki osmanlı saf türk kültürünü yansıtıyor.Bildiğin arap özentisi bir kültür.
    Yeter be

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 9 Mart 2014; 17:29:15 >

• Çok iyi bir yazı. Gençlerin okuyarak kendilerini düşünsünler.
  • Bak güzel kardeşim burada yazıcağım herşeyi avrupa da yaşam kalitesini görmüş buna alışmış ve geri dönmek zorunda kalmış biri olarak yazıyorum belki birazda olsa yardımcı olabilirim sorduğun sorulara.

Zaten seninde söylemiş olduğun bişeyi tekrar ederek başlıyım. Bizden ilerderler. öyle 3-5 senede değil rahat bir 20 yılı var. Hatta belki de daha fazladır abartmadan bunu söyleyebilirim. Aslında bu soruların cevabı için biraz tarihi kurcalamak yeterlidir. Batıya ambargo koyan , batıya diklenen ve gerektiğinde de sözünü dinletebilen devlet adamlarının sayısı bu ülke için bir elin parmağından az sayıdadır. Zamanla başan gelenler yüzünden okadar alışmışız ki batılılara ve dünyayı yönetenlere boyun eğmeye , tarihte tüm dünyanın en çekindiği ülkeyken şuan tüm dünyanın sömürmek için sıraya girdiği bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız.

Bu forumda daha önceden de yazdığım bi yazıda belirtmiştim. Bu ülke kendine fazlasıyla yeticek şekilde yer altı ve yer üstü zenginliğine sahiptir dostum. Ama bu kaynakları kullanabilmek için birilerinden izin almak durumundayız ne yazık ki . . . .
    Ve büyüklerimiz hep derler ki medeniyeti bulan Türklerdir. Ama ne yazık ki medeniyeti bulan Türkler , medeni yaşamayı öğrenememiştir. Birilerinin istediği şekilde yaşıyoruz arkadaşlar. olması gerektiği gibi yaşayamıyoruz. Batıyla aramızda ki en büyük fark , tüm dünyada evrensel olan haklar , hukuklar ne yazık ki bu ülkede yoktur. Daha yaşamayı bilmeyen eğitim seviyesi düşük bir toplumda üzülerek söylemeliyim ki sömürülmeye muhtaçtır.

Akıllı olalım , düşünmeden konuşmayalım okuyalım öğrenelim , herşeyi bilelim. herşeyden haberimiz olsun. Birilerinin yazdıklarına inanmayalım , sokağa çıkalım bakalım ne oluyor ne bitiyor. Havanın nasıl olduğunu perdenin arkasından göremezsin. ya sokağa çıkacaksın ya pencereyi açacaksın.
    Eğer tüm dünyadan geride kalmak istemiyor , onları yakalamak istiyorsak yapılıcak şeyler budur.

bunlar benim görüşümdür. herkesin görüşüne de saygı duyarım

sevgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

Guzel noktalara deginmissiniz de muzik konusu abarti.olmus. Onun haricinde begendim

hocam müzik konusu kesinlikle doğru. geçen sene liseden mezun oldum, belki siz daha önceden mezun olduğunuz için sizin zamanınızda olmuyordu, lise 2'ye geçerken bu müzik olayı başlıyor genelde. kimi rock kimi rap. %90lık kesim müzik seçimine göre giyimini kuşamını değiştiriyor. rapçiyse bol tişörtler, facebookta tupac resimleri paylaşmalar vb. rockçıysa siyah ağırlıklı giyinmeler, yaz kış demeden siyah bot giymeler. bir de rock dinleyenler kendini bişey zannediyor, senin dinlediğin şarkıyı adamdan saymıyolar neden çünkü rock metal dinlemek farklılık...

konuya gelirsek, batıya bende çok özeniyorum ama şu konuda; teknoloji ucuz, benzin ucuz, yaşam daha kolay. burada 2000tl alan orada 2000euro veya 2000pound neyse onu alıyor. yaşam standartları daha yüksek. özendiğim başka bir kısımda orada özentiliğin olmaması, sonuçta orada çıkıyor normal olarak görülüyor. orada çıkan birşeyi burda kopyalayıp özentilik yapanlara sinir oluyroum, ülkemizde malesef bu tarz insanlar çok var. bunlar dışında özendiğim birşey yok, gece hayatıymış içkiymiş aileye karşı rahat rahat konuşmak vb. özenmiyorum. orada doğup büyüseydim o tarzda yaşardım. orada doğmadım diye burada o tarz şeylere özenecek halim yok. yazın çok güzel olmuş bu arada, bir solukta okuyuverdim

edit: tr'de yaşanılmaz zaten, şansım olsa gider oraya kurulurum. tv'yi açıyorum siyaset... yok başörtüsü yok şu hapise girmiş yok ayakkabı kutusundan milyonlar çıkmış vbvb. hiçbir ülkede bu kadar saçmalık yok. bu ayrı bir konu tabi ama batıda bu tarz şeylerin olmaması bile özendirici. kimse orada başörtüsünü veya ne bileyim kürtajı konuşmuyor. çok daha ilerideler bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vasto Lorde -- 9 Mart 2014; 17:51:06 >

• Önceki yazım sikayet edilmiş

Demek istedigim şudur, elin ecnebisi daha uretken ve gelişmiş diye

onlara ozenip taklit etmeye calısma, ayrıca gelişmiş olmak için noel kutlayıp

onlar gibi davranmaktan vazgecin, lisan ve alfabede hic sorun olmaz ( bakınız japonya)

sen yeterki samımı olarak uretmek ıste basarmaya calıs, ne demişler ellerin ekmegine bakan, kendi onundeki baklavayı goremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt-2 -- 9 Mart 2014; 18:04:44 >

• Valla sen oyle diyosan oyledir dostum ama insanlar nasil davranmak istiyorlarsa oyle davranirlar. Sonucta eve gidip aynaya baktigin kisi yine kendin olursun. Ister popi ol, ister etrafa kufret, ister kendini begen begenme insan kendini kandiramaz. Ayrica boyle bir genelleme yapmak icin insan sarrafi falan olman lazim, yazdiklarina bakilirsa degilsin. Uzgunum ama nasil dogduysan oyle olursun. Her ne yaparsan yap.

• Herşeyden önce o batı özentisi arkadaş çevresi çok bozuyor çocuklarımızı, siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın çocuk anne babanın değil arkadaş çevresinin sözünü dinler oluyor anne babaya asi oluyor iyice, ve bunlar iyice normal görülmeye başlandı yorumlardan da anlaşılacağı üzere, adamlar sanane demiş çok yazık, ailevi değerlerimizi koruyarak aile ilişkileri sağlam kendini kötü alışkanlıklara karşı koruyan ahlaklı çalışkan vatana millete faydalı çocuklar gençler yetişmesi hepimizin görevi değil mi?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.