Şimdi Ara

Neden Zenciler İyi Koşucu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
7.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çocukluğumdan beri Olimpiyatları ve Atletizm şampiyonalarını dikkatle ve zevkle izlerim. Özellikle koşu dalında dikkatimi çeken bazı noktalar var:

    1) Uzun ve kısa mesafe koşularını zenciler kazanıyor. Orta mesafe koşularını ise genelde uzak doğu veya doğu Avrupalılar kazanıyor.

    2) Uzun mesafe koşularını kazanan doğu afrikalılar oluyor ve genelde sonradan iltica etmiş olanlar haricinde kendi ülkeleri adına yarışıyor.

    3) Kısa mesafe koşularını kazananlar batı afrika kökenli olmasına rağmen doğum yerleri Amerika kanada veya jamaika oluyor. Esas memleketleri olan batı afrika ülkeleri adına yarışan kısa mesafe koşucusu yok.

    4) 100 metreyi 10 sn altında koşan beyaz neredeyse yok.

    Bunların nedenleri hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.



  • Cunku kas yapilari farkli. Dogru hatirladigimdan emin degilim ama kaslarinin daha uzun yapilanmasindan diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertdnc

    Cunku kas yapilari farkli. Dogru hatirladigimdan emin degilim ama kaslarinin daha uzun yapilanmasindan diye biliyorum.

    +1 bence de böyle. bulundukları coğrafyanın da etkisi vardır
  • Aynı zamanda zenciler iyi yüzücü olamazlar. Bu da kas yapısıyla alakası olması lazım. Yine beyazlardan kısa mesafelerde ara sıra süpriz yapan oluyor ama yüzme de ben şu ana kadar başarılı olmuş bir zenci görmedim.
  • Zencilerin yarışları kazanmalarında etkili olan neden akciğerlerinin yaşadıkları iklime göre adaptasyonudur.
    Akciğer sıcak havada normalden daha fazla çalışmak zorundadır.
    Bu yüzden kapasitesini ve alveol sayısını arttırır.
    Ciğerlerdeki bu artış avantaj sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nucleus7

    Zencilerin yarışları kazanmalarında etkili olan neden akciğerlerinin yaşadıkları iklime göre adaptasyonudur.
    Akciğer sıcak havada normalden daha fazla çalışmak zorundadır.
    Bu yüzden kapasitesini ve alveol sayısını arttırır.
    Ciğerlerdeki bu artış avantaj sağlar.

    ben onlarda kas fazla diye duyuyordum tabi ne kadar doğru bilemem ama sizin dediğiniz de mantıklı geliyor
  • iyi basketbol da oynarlar aynı zamanda ama voleybol da yoklar
  • Genetik olarak kas yapıları farklı. Tip II denilen hızlı kasılan lifler daha fazla bulunuyor kaslarında. Bir de bundan dolayı ağırlık merkezleri de az biraz farklı beyazlara göre. Patlayı kuvvet gerektiren sprintlerde, kasları hızlı kasılan (fast twitch) fiberleri daha fazla içerdiği için başarılılar.

    Koşu sırasında uzun bacak - kısa göğüs işe yarıyor. Göğüs kısmı bacaklar için bir yük koşucular söz konusu olunca. Yüzmede ise tam tersi, göğüs kısmı sörf tahtası gibi vücudu suyun üzerinde tutmaya yarıyor. Dolayısıyla beyazlar siyahlardan çok daha iyi yüzücü oluyor.
  • Sanırsam siyahilerde 2 bağ fazla vardı. Sebebi buydu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şu var: Kenya ve Etyopyalılar kendi başına dağ bayır antrenman yapıp uzun mesafeleri kazanabiliyorlar. Kısa mesafe için daha profesyonel bir eğitim mi gerekiyor ki Afrikadan pek kısa mesafeci çıkmıyor.
  • Bacaktaki bir damarın da bu işe etkisi olduğunu duymuştum zamanında. Bu ne kadar doğrudur peki?
  • Afrikalıların koşu branşlarında başarılı olmasının nedeni, Avrupalıların yüzme branşlarında başarılı olması veya Asyalıların estetik/jimnastik gerektiren dallarda başarılı olmasıyla aynı bence. Birde sanırım R.Carlos'un 100m'yi 10sn'nin altında koştuğu bir kulüp rekoru vardı yanlış hatırlamıyosam.
  • Yaşadıkları coğrafya ve ırk yapısı en büyük etken.Göğüs küçük,bacaklar uzun bu da onların iyi koşmasını sağlıyor.
  • Yaşadıkları coğrafyada yırtıcı hayvanlardan kaçabilenler ve çevik olanlar türlerini devam ettirebildiler, ağırlar öldü. bu.
  • zenciler coğu olaylarda başarılılar.(en çok müzikte,sporda)
    ben bunu amerikanın zamanında zencilere köle muhamelesi yapıp ezmesine bağlıyorum.adamlar kendilerini kanıtlamak için çok azmettiler.ve başarılı oldukları durumlarda tutuklarını kopardılar.
  • Zencilerin beyaz insana göre kırmızı kas sayısının fazla olduğunu izlemiştim bir belgeselde.
  • Özellikle afrika uzun yıllar sömürüldü. 600 Yıl sanırsam.

    Bunun öncesindede pek gelişmiş bir teknolojileri yoktu. Yani Beyaz insanın artık at üstünde gittiği yolları, onlar yürüdüler. Beyaz insanın yediği buğdayı onlar biçti 600 yıl boyunca, Yani beyaz insan yatarken onlar hem beyazı hem kendilerini besleyecek kadar çalıştı.

    Ayrıca Piramitlerede bakarsak, afrikada uzun yıllar Köle gibi çalışan insanlar olduğunu düşünüyorum. belkide 2 bin yıl. Bunu tarihçilerin yorumlaması daha mantıklı sadece fikir yürütüyorum şu an.

    Bence bu durumda Evrilmiş, yada onlarda bir evrim olmazken, bizde olmuş olabilir. Biz rahatla beraber iyice zamanla körelmiş olabiliriz.

    Bu sorunuzun cevabı benim için kısaca evrimden gelir diyorum.
  • Ten renklerinin ve saçlarının eski insanları andırması sebebiyle onlara primitif yani ilkel diyen ve hatta zeka bakımından geri görenler de var. Tabii bunu bilimsel araştırmalara ve sosyolojik çalışmalara dayandırdıkları için, kalkıp siz ırkçısınız diyemiyorsunuz. Neticede bilim deyip görmezden geliyoruz. Ama bu ilkelliğin, belki, bizde de bir zamanlar varolan, ama yavaş yavaş, sanayi ve makineleşmeyle terkettiğimiz kas gücü ve sert doğa koşullarına dayanıklı yapı olarak onlarda bir katkısı olmuş olabilir. Bel altı konuşmalara hiç girmeyeceğim bile, ortalamasını alsak, beyaz erkeklerin tavan skorlarına denk falan düşüyor. Ayrıca beyazlarda flacid penis daha yaygınken zencilerde tam tersi. Belki de beyazların kafasına fazladan kan gittiği için böyledir kim bilir?

    Yani lafın kısası, zencilerde hayatta kalma güdüleri ve araçları beyaz ırka nazaran daha az körelmiş ve böylelikle üstün anatomik özellikleriyle önplana çıkmış olabilirler. Ten renkleri, derinin kalınlığı, saçlarının yapısı, hep kuru, çorak ve çok güneşli ortamda en az suyla hayatta kalma amacıyla evrilmiş olduğundan, beyazlarla aynı avantaj onlara verildiğinde elbet ortada bir açık ara fark olabiliyor sanırım.




  • Yahu utanmasanız özel yapım rus robotu diyeceksiniz yok 2 damar fazladan bacakta varmış yok ekstradan bir kas varmış yok kas yapıları farklıymış...

    Bu hızlı yada yavaş koşmanın pskolojik etkiside mevcut beyazla siyah aynı anda kalkıp kosmaya baslayınca 300 m fark atmıyor heralde. Yani adaptasyona bağlı bir durum her insanın kendine özgü kas yapıları mevcut her siyah yada her beyaz aynı diyemeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onların kas yapıları daha gelişmiş ve daha uzundur çünkü tanrı ırkçıdır. tabii varsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.