Şimdi Ara

Neden Volvo (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
6.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hesheit

Ford'un Volvo'yu satın almasının sebebi Volvo'nun güvenlik ve dizaynda sahip olduğu patenlere el koymaktı, yoksa Volvo'nun pazar payını kapmak değil. El koydu mu koydu ve bunun sonucu olarak da Ford modelleri de EuroNcap'ten beş yıldız almaya başladılar. Bundan sonra da almaya devam edecekler. Ford seven arkadaşlar hiç kusura bakmasınlar ama Focus yeni S40'ın tam bir kopyası. Kalitesi düşük S40 da diyebiliriz.

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay
    focus small family cars sınıfında girmiş
    s40 large family cars sınıfında girmiş teste
    artıııı zaten focus sınıfında en yüksek puanı aldı çürük araba değilki
    volvo da fordun zaten
    zaten topiğin başında volvonun kendi yaptığı testlere bakarsanız , adamların ncap ı falan hiç kafalarına takmadıkları belli
    bi yandan birde önden çarpışma testi için hazırlık yapılmıyor orda gerçekten insan hayatını kurtarmak için uğraşıyor adamlar
    bu puanlama kriterleri çok değişik aynı modelin 9 hava yastıklısı 8 havayastıklısından daha fazla puan alabiliyor gibi bişey işte.

ford volvo yu ne zaman aldı söylermisin bilmediğimden soruyorum tam tarihini.

• 1999. Hatta bir ara internette satış sözleşmesinin detaylarını da okumuştum. Bu satış sözleşmesi Avrupa ve ABD'dedeki üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders olarak filan da okutuluyor.

"Ford purchased Volvo in 1999, not just for Volvo’s marketshare, but for the patents it holds on their designs, safety and technology. If these patents are used in other vehicles the consumer takes notice and will pay more, because Volvo has created their image on safety and technology".

quote:

ford volvo yu ne zaman aldı söylermisin bilmediğimden soruyorum tam tarihini.
  • quote:

"Ford purchased Volvo in 1999, not just for Volvo�s marketshare, but for the patents it holds on their designs, safety and technology. If these patents are used in other vehicles the consumer takes notice and will pay more, because Volvo has created their image on safety and technology".

Harbi güzel sözleşmeymiş. Böylece Volvo da imajını korumuş oluyor ne güzel.

Ama birşey söyliyim mi Fordun Volvoyu aldığını öğrendiğim an soğuma olmuştu bende, hiç sevmiyorum ya bi şirketin bu kadar çok otomobil markasına sahip olmasına, araçları hep birbirlerine benzer çıkıyor.

En güzeli Honda hep kendine özgü. (:
  • ford akıllılık etmiş o zaman her kullanacağı teknoloji için patent yada telif ücreti ödeyeceğine hamudunnan götürmüş :)
  • maden mühendisliği son sınıf öğrenciyim isveç çeliği kesinlikle tartışılmaz
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

volvo abicim volvo işte biz boşuna madencilikte volvo kullanmıyoruz bide volvo s 40 1.6 D alabilirsem tamam olacak Allah nasip eder inş.

allah kalbine göre versin
    bende v50 istiyorum aslında
    madencimisiniz eğer öyleyse arkadaşlara isveç çeliğinden biraz bahsedermisin , diğer çeliklerle ne farkı var , çelik tencere işi yapan bir arkadaş var o bile isveç çeliğinden yapılan tencerelerin çok daha sağlam olduğunu fiyatlarınında o oranda daha pahalı olduğunu söylemişti ,işte volvolarda kullanılan çelik isveç çeliği imiş sağlamlık birazda onla alakalı heralde.

• quote:

maden mühendisliği son sınıf öğrenciyim isveç çeliği kesinlikle tartışılmaz
    quote:

quote:

volvo abicim volvo işte biz boşuna madencilikte volvo kullanmıyoruz bide volvo s 40 1.6 D alabilirsem tamam olacak Allah nasip eder inş.

madencimisiniz eğer öyleyse arkadaşlara isveç çeliğinden biraz bahsedermisin , diğer çeliklerle ne farkı var , çelik tencere işi yapan bir arkadaş var o bile isveç çeliğinden yapılan tencerelerin çok daha sağlam olduğunu fiyatlarınında o oranda daha pahalı olduğunu söylemişti ,işte volvolarda kullanılan çelik isveç çeliği imiş sağlamlık birazda onla alakalı heralde.

volvo s40 lar belçika da üretiliyo,volvo cars da artık isveçlilerin degil ford satin aldi,volvo binek araba uretmiyo yani iş makineleri,kamyon vesayre... alanına yöneldiler
    volvo nun isveçle ne gibi ilişkisi var hangi volvolar isveç de uretiliyo

• çin de üretilen sony ler çin malı kalitesinde mi?
  • Bir ara avrupada "Türk Çeliği ile üretildi" diye bir arabanın reklamı vardı, isveçliler söktürmüştü haklı olarak

Hatırlayan var mı, hangi araçtı o?
  • evet elarabası
    :)

belçikada üretilsin n'olur ki..
    adamlar amerikaya çelik gönderirken belçikaya mı üşenecekler?

Güvenlik = Volvo
    Bu kadar
    Ama TÜrkiye deki distribütörün yedek parça ve servis politikasını kınıyorum. Herkes bu güvenliği hakediyor. Bunun tersini kim iddia edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decsan -- 13 Kasım 2006; 10:53:30 >
  • S40 dışındakilerin tümünün montajı Volvo'nun Göteborg'daki (Torslanda ve Uddevala) fabrikasında yapılıyor. S40 ise Belçika'nın Gent kentindeki fabrikada. Buna ek olarak, Volvo otomobillerin motor bileşenleri İsveç'in Skövde kentindeki fabrikada, gövde parçaları yine İsveç'in Olofström kentinde, krank milleri ve fren diskleri de İsveç'in Floby kentindeki fabrikada üretiliyor. Volvo AB (kamyon üreticisi olan) ile Volvo Cars bu topiğin ilk sayfalarında görüntüleri verilen Göteborg'daki çarpışma test merkezini ortak kullanıyorlar. Volvo'nun İsveçle alakası ağırlıklı olarak İsveç'de üretilmesi ve Ford'un Volvo'nun üretiminde hiçbir işe karışmamasıdır. Volvo'nun hissedarlarının Volvo'yu Ford'a satmaya razı olmasının sebebi de budur. Ford'un amacı Volvo'yu yok etmek değil, Volvo'nun birikiminden yararlanarak Avrupa pazarında VW'e rakip olmaktı ve bunu başarmak üzere. Eskiye oranla fark yok mu var: artık Volvo'nun karı Ford'un kasasına giriyor.
    Volvo AB iş makineleri ve kamyon alanına otomobil bölümünü sattıktan sonra yönelmedi, ezelden beri iş makinesi ve kamyon üretiyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino
    volvo s40 lar belçika da üretiliyo,volvo cars da artık isveçlilerin degil ford satin aldi,volvo binek araba uretmiyo yani iş makineleri,kamyon vesayre... alanına yöneldiler

• izveçte üretildiğini söylemiyoki kimse isveç çeliği kullandıklarını söylüyoruz fark var
    quote:

quote:

maden mühendisliği son sınıf öğrenciyim isveç çeliği kesinlikle tartışılmaz
    quote:

quote:

• quote:

S40 dışındakilerin tümünün montajı Volvo'nun Göteborg'daki (Torslanda ve Uddevala) fabrikasında yapılıyor. S40 ise Belçika'nın Gent kentindeki fabrikada. Buna ek olarak, Volvo otomobillerin motor bileşenleri İsveç'in Skövde kentindeki fabrikada, gövde parçaları yine İsveç'in Olofström kentinde, krank milleri ve fren diskleri de İsveç'in Floby kentindeki fabrikada üretiliyor. Volvo AB (kamyon üreticisi olan) ile Volvo Cars bu topiğin ilk sayfalarında görüntüleri verilen Göteborg'daki çarpışma test merkezini ortak kullanıyorlar. Volvo'nun İsveçle alakası ağırlıklı olarak İsveç'de üretilmesi ve Ford'un Volvo'nun üretiminde hiçbir işe karışmamasıdır. Volvo'nun hissedarlarının Volvo'yu Ford'a satmaya razı olmasının sebebi de budur. Ford'un amacı Volvo'yu yok etmek değil, Volvo'nun birikiminden yararlanarak Avrupa pazarında VW'e rakip olmaktı ve bunu başarmak üzere. Eskiye oranla fark yok mu var: artık Volvo'nun karı Ford'un kasasına giriyor.
    Volvo AB iş makineleri ve kamyon alanına otomobil bölümünü sattıktan sonra yönelmedi, ezelden beri iş makinesi ve kamyon üretiyordu.

quote:

okulda volvo tarihi mi okuttular yaw , ancak bu kadar merak olur :)

• Benim Volvo ile ufak bir kaza yaptım geçen Nisan ayında.

Arabaya sol taraftan tramvay sürttü.

Serviste arabayı kapıları komple sökülmüş halde gördüm, yani kapıların içine de görebildim. Hakikaten çok sağlam yapılmışlar, kalınca çaprazlama çelik barlar vardı içinde.

Servis, sadece kapı sacı değiştirmek güvenlik zaafiyeti yaratır diye iki kapıyı da komple yenisiyle değiştirdi.

Bu konuda hassasiyet göstermeleri de hoşuma gitti açıkçası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topgear

Benim Volvo ile ufak bir kaza yaptım geçen Nisan ayında.

Arabaya sol taraftan tramvay sürttü.

Serviste arabayı kapıları komple sökülmüş halde gördüm, yani kapıların içine de görebildim. Hakikaten çok sağlam yapılmışlar, kalınca çaprazlama çelik barlar vardı içinde.

Servis, sadece kapı sacı değiştirmek güvenlik zaafiyeti yaratır diye iki kapıyı da komple yenisiyle değiştirdi.

Bu konuda hassasiyet göstermeleri de hoşuma gitti açıkçası.

Bu işlem kaça fatura edildi?
  • serviste işi biliyomuş yaaaani
  • bakıyorum volvo yorumları çığ gibi buyuyor.
    Herkese slm.
    Bende servisimde volvo s40 a yan kapısından vurmuş bir brodway gördüm. vurulan volvoyuda gördüm. kapıda sürtme izi ve bira göçme vardı. Brodwayı siz tahnin edin artık. araç çekicide gelmişti.
  • Hiç para ödemedim, kasko karşıladı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topgear

Hiç para ödemedim, kasko karşıladı.

Fatura ne kadardı? Görmediniz mi?
  • Gerçekten faturayı görmedim. Kaza olunca sigortacıyı aradım, arabayı onlara teslim ettim. Bir kez servise uğradım, ikinci kez de teslim almaya gittim. Sadece o arada periyodik bakımı yapılmıştı onu ödedim 100 Euro.
  • Şu isveç çeliği olayını biraz deşelim isterseniz....

Eskiden (yani demir cevheri işleme süreci henüz çok teknolojik bir seviyede değil iken) İsveç'te çıkarılan demir cevherinin içeriğindeki Fosfor ve Kükürt'ün nispeten daha düşük seviyede olması sebebiyle bu ülkede üretilen çelik malzeme daha yüksek mukavemetli oluyordu. Bunun örneklerini Volvo'nun eski araçlarında görebiliriz.

Ancak günümüzde durum bu şekilde değil... Topraktan çıkarılan cevherin niteliği nasıl olursa olsun sonradan uygulanan bazı işlemlerle kükürt ve fosfor istenen seviyelere çekilebiliyor. Dolayısıyla artık "isveç çeliği sağlamdır" gibi bir cümlenin anlamı yok çünkü isteyen herkes aynı mukavemette çelik üretebiliyor...

Ama işin bir de araştırma geliştirme yönü var. Başka markalar maliyet düşürme üzerine çalışmalar yaparken bu adamlar (Volvo) güvenliği arttırmak amacıyla çalışmalar yapıyorlar, yatırımlar yapıp devasa test merkezleri kuruyorlar. Bu noktadan sonra pazardaki yönünü belirlediği ve o yöne yatırım yaptığı için Volvo diğer markalardan daha güvenli oluyor, "isveç çeliği" kullandığı için değil...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.