Şimdi Ara

Neden 'Ünlü Müslüman Bilim Adamı/Alim'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç "Ünlü Hristiyan bilim adamı Newton" ya da "Ünlü deist bilim adamı Edison" diye bir cümle duydunuz mu?

Peki neden her zaman "Ünlü Müslüman Bilim adamı/alim" lafını duyarız?

• Sürekli Müslümanların bilime hiç katkı sağlamadığını söyleyen , İslam'ın bilim karşıtı bir din olduğunu söyleyenler olduğu içindir bunun nedeni.
  • Kompleks.
  • O her işe karışan bir dinin övünmesidir, ilk önce girer bilimi tamamen yok eder sonra da islami tekerlemeleri ezberleyen 3-5 kişiyi bilimadamı olarak kakalar! Hristiyanlık 3-400 yıl önce bilimlerden kovalandığından bu konuda gıkı çıkamaz, hristiyan bilimadamı denilmez! Ama hala kendisinden kuşku duyan İslamiyet, benimde alimim var demeye getirerek kullanır "meşhur islam alimi" vs. gibi deyimleri!

Ek: Nietsche tüm bilgeliğiyle tek kelimede ruhun derinliklerine inmiş zaten!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Mart 2010; 18:23:52 >
  • Richard Dawkins'in ateistliği, profesörlüğünün önüne geçmiştir.
  • Kendi sığındığın mağarayı emniyete almak. Alternatifsizlik yarışının sonucunda alınacak olan hediye paketi.

Çünkü insanlar bu ihtiyaca, kutsallığın meyvesini alamadıklarından dolayı sahipler.

Analiz hatası yaptıklarının farkında değiller.
  • Hristiyanlar da kiliselere tabi ünlüleri paylaşırlar forumlarında sürekli. Olay kendi fikirlerine veya doktrinlerine destek sağlama aracı bulmak ve geri kalmışlık kompleksi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu sikayet ettim.

Sebebine gelince, tartismanin hangi yone dogru gidecegi neommy arkadasimizin attigi mesajdan belli olmustur.

Konu sahibinden ozur dielrim.
  • Var olanı söylemek forumda suç olmamalı, zaten diğer söyleyenlerde benim açıkça söyledğimin ifadesi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Var olanı söylemek forumda suç olmamalı, zaten diğer söyleyenlerde benim açıkça söyledğimin ifadesi!

Suc olmamali, katiliyorum ama forumun kurallari aksi yonde. Elden birsey gelmiyor ne yazik ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen
    quote:

Var olanı söylemek forumda suç olmamalı, zaten diğer söyleyenlerde benim açıkça söyledğimin ifadesi!

Suc olmamali, katiliyorum ama forumun kurallari aksi yonde. Elden birsey gelmiyor ne yazik ki.

Bu tavır konuya görüş yollayan başkalarının hakkını engelliyor ve benim " girdikleri yeri mahvediyor" tanımıma uygun!
    Size bir teklifim var. Sonraki mesajda.
  • quote:

Konuyu sikayet ettim.

Sebebine gelince, tartismanin hangi yone dogru gidecegi neommy arkadasimizin attigi mesajdan belli olmustur.

Otoriteye sığınmakla haz mı alıyorsunuz yoksa içeriklerden rahatsız mısınız bilemiyorum ama bırakın birileri tartışarak sizin olgunluğunuza erişsin. En azından zaman kazandırabilirsiniz. Zaten onca kişi damla aklın kükremesinden salya içinde kalmış, siz de pisliğinizle yanımıza gelmeyin.

Kurallar, kurallar, kurallar... Tüm bunların objektifliğine güvenmenin veya yoldaşlığını yapmanın sağlığını gözetecek forum kullanıcıları nerede?

Bunu sürekli şikayet etmeniz sebebiyle yazdım. Belki etkilenirsiniz diye umuyorum çünkü forumdaki paylaşım hassasiyeti, paylaşanların dayanışmasıyla yürütülmezse hiç birimiz kendimiz olamayız.

• quote:

O her işe karışan bir dinin övünmesidir, ilk önce girer bilimi tamamen yok eder sonra da islami tekerlemeleri ezberleyen 3-5 kişiyi bilimadamı olarak kakalar! Hristiyanlık 3-400 yıl önce bilimlerden kovalandığından bu konuda gıkı çıkamaz, hristiyan bilimadamı denilmez! Ama hala kendisinden kuşku duyan İslamiyet, benimde alimim var demeye getirerek kullanır "meşhur islam alimi" vs. gibi deyimleri!

Benim mesajımda neden rahatsız olduğunuzu lütfen belirtin bana da PM ile veya burada yazarsanız, ama yerine önerdiğiniz kelime ile beraber veya cümleyi de işaretleyerek, bende o kelime veya cümleyi değiştirerek yazmaya çalışayım!
    Ben konunun kapanmasını haksızlık olarak görüyorum ve anlatmak istediğimi anlatmak yeterli benim için!
    İşleyişi bilmiyorum ama sizinde şikayetinizi çekip konunun kapanmamasını sağlamanızda beklentimdir tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

quote:

Konuyu sikayet ettim.

Otoriteye sığınmakla haz mı alıyorsunuz yoksa içeriklerden rahatsız mısınız bilemiyorum ama bırakın birileri tartışarak sizin olgunluğunuza erişsin. En azından zaman kazandırabilirsiniz. Zaten onca kişi damla aklın kükremesinden salya içinde kalmış, siz de pisliğinizle yanımıza gelmeyin.

Kurallar, kurallar, kurallar... Tüm bunların objektifliğine güvenmenin veya yoldaşlığını yapmanın sağlığını gözetecek forum kullanıcıları nerede?

Bunu sürekli şikayet etmeniz sebebiyle yazdım. Belki etkilenirsiniz diye umuyorum çünkü forumdaki paylaşım hassasiyeti, paylaşanların dayanışmasıyla yürütülmezse hiç birimiz kendimiz olamayız.

Oncelikle forumda her turlu tartismanin seviyeli bir sekilde yapilmasi taraftariyim.

Kurallar uymak icin vardir, buraya uye olurken kurallari kabul edip uye oldunuz. Kaldi ki bu tarz kurallar koyulmasinin sebebi kullanicilarin kendisidir. Zamaninda tartismanin adabinin bilinmemesinden dolayi suan icinde bulundugumuz durumdayiz.

KB bolumu sadece evrim ve din uzerine paylasim alani olmamali.

Kurallar gayet acik, degismedigi surece aykiri konu ve mesaklari sikayet edeceim. Bu benim kendi gorusumdur, haksiz isem zaten konu silinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 24 Mart 2010; 16:20:03 >

• quote:

quote:

O her işe karışan bir dinin övünmesidir, ilk önce girer bilimi tamamen yok eder sonra da islami tekerlemeleri ezberleyen 3-5 kişiyi bilimadamı olarak kakalar! Hristiyanlık 3-400 yıl önce bilimlerden kovalandığından bu konuda gıkı çıkamaz, hristiyan bilimadamı denilmez! Ama hala kendisinden kuşku duyan İslamiyet, benimde alimim var demeye getirerek kullanır "meşhur islam alimi" vs. gibi deyimleri!

Benim mesajımda neden rahatsız olduğunuzu lütfen belirtin bana da PM ile veya burada yazarsanız, ama yerine önerdiğiniz kelime ile beraber veya cümleyi de işaretleyerek, bende o kelime veya cümleyi değiştirerek yazmaya çalışayım!
    Ben konunun kapanmasını haksızlık olarak görüyorum ve anlatmak istediğimi anlatmak yeterli benim için!
    İşleyişi bilmiyorum ama sizinde şikayetinizi çekip konunun kapanmamasını sağlamanızda beklentimdir tabii.

Kelime olarak degil, mesajin genel icerigi din ile alakali. Mesajinizin benim acimdan bir sakincasi yok ama konunun gidisatini olumsuz etkileyecegini belirtmek isterim.

Bu arada belirtmek isterim ki konuyu sikayet etmedim, edemedim desem daha dogru olur cunku benden once biri sikayet etmis.

• quote:

Hristiyan din adamlarının bilimden kovalanma sebebi az çok belli. Avrupa'nın sefillikten ne yapacağını şaşırdığı zamanlarda müslüman alimleri din ve bilimin beraber nasıl yürütülebileceğini en güzel şekilde ortaya koymuşlardır. Sizin kompleks olarak nitelendirdiğiniz şey son 1-2 yüzyılda yaşananlardan yola cıkarak yaptığınız yorumdur.

• @Bethrezen

Burada evden çıkmış vaziyette hak eleştirisi yapma çağrısında bulundum, siz ise evden bana mesaj yolladınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

@Bethrezen

Burada evden çıkmış vaziyette hak eleştirisi yapma çağrısında bulundum, siz ise evden bana mesaj yolladınız.

Suan isteyim, isten mesaj yaziyorum

Tekrarliyorum, her turlu tartismanin yapilmasi taraftariyim ama millet olarak tartismayi bilmiyoruz. Siz de bu bolumun eski bir uyesisiniz. Ne demek istedigimi cok iyi biliyorsunuz.

Kurallar degismeden once uyelerin zihniyetinin degismesi gerek.

Ekleme: Dusundum de hakli oldugunuz nokta var. Tartismadan nasil ogrenilecek, seviye gelisecek. Bu sebeple belli bir sure, kural disi konu ve mesajlari sikayet etmeyecegim. Sonuclarini gorelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 24 Mart 2010; 16:29:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.