Şimdi Ara

Neden samsung degilde iphone?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar s6 kullaniyordum telefonu denize dusurdum yalan oldu. Simdi yeni telefon alacagim ama kararsizim. Hic iphone kullanmadim. S6yi 1 seneden fazla kullandim ve bi gun kastigini yavasladigini gormedim. Ekrani kamerasi mukemmeldi. Tasarimida gayet guzel bence. İphonedaki uygulamalarin hepside var. Fiyatida iphonedan ucuz. Neden iphone almaliyim? Bu kadar apple kullanicisi bu paralari verdigine gore illaki bi bildigi vardir. Neden s7 degilde iphone 6s almaliyim mesela? İphonun samsungtan iyi olan ozelligi ne? Sonucta o kadar para vercez almisken en iyisini almak istiyorum



  • Anlatılmaz yaşanır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İYF

    Anlatılmaz yaşanır
    Bu konunun benzeri en az 200 konu açılmıştır ama ben yinede sizlere çok kısaca cevaplıyayım.

    İnsanların Apple yi seçmesinin nedeni samsungtan çok üstün olduğu için felan değil, yada kamerasının çok üstün olduğundanda değil. Samsung müşterisini koyun yerine koyarken Apple müşterisini en azından müşteri sıfatına koyuyor. Apple'nin şirket politikası ve verdiği güven 2400 TL veripte S7 değil, 3100 veripte iPhone 6S aldırtıyor.
  • S7 alsam 6 aya kalmadan eskiyecek . Güncelleme desen gelmeyecek . BaZıları yavaşlatıyor desede her güncelleme virüs,güvenlik vb gibi iyileştirmeler sağlıyor . Geçenlerde okuduğum bir yazıda android 5 ile 4.4.1 arasında bile güvenlik olarak dağlar varmış . İnternet Bankacılığı uygulaması kullandığım için iPhone tercih ettim . Böyle şeylerde işin yoksa s7 de uzun süre seni götürür . Şuanki +2000 lira amiral dedikleri tüm cihaz seni yarı yolda bırakmaz . S6 dan memnunsan daha fazla veripte iPhone da yapacağın birşey yok :) . Parana yazık etme s6 alıp yoluna devam et .

    Düzenleme: 6s kullanıyorum evde İPad Air vs bir sürü ürün var kimse bana fanboy diyerek fanboyluk yapmasın .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 17 Temmuz 2016; 2:49:26 >
  • 6 yıl iphone 1 yılda android kullanmış biri olarak neden iphone ;

    -iphona asıl geri dönme sebebim androidde sosyal medya uygulamarında emojilerin çıkmamasıydı kutu kutu gözüküyodu o zamanlar note 3 e 2000 liraya yakın para vermiştim ve basit bir gülen surat emojisini bile gösteremiyodu öyle teknolojimi olur 5-6 ay içinde zaten kasmalar çökmeler başlamıştı bende androide tövbe ettim. Halada s7 ler note 5 ler emoji göstermiyo.

    -İkinci en büyük etken ekrandı amoled ekran çok abartılı sarımsı kırmızımsı sıcak renkler beni boğuyodu çok kalitesiz uyduruk geliyodu iphonun ips ekranı daha mat soğuk renkler ama gerçekçi olduğu için tercih sebebi. Kaldıki mesleğimde görsellik üzerine olduğu için amoled ekranda renkler başka , baskıda renkler başka tonları tutmuyodu falan çok sıkıntılı.

    -Servis kalitesi

    -Aksesuar desteği (şuan heryerde iphone 4 kılıfı bulabilirsin ama s2,s3 kılıfı bulamazsın)

    -4 yıl güncelleme (samsungda 2 yıl)

    -iphone malzeme olarakda daha kaliteli samsungların bataryası 1,5 yılda ölürken iphonu 2,5 yıl kullanabiliyosun rahatça evde 4-5 yıllık bir iphone 4 var bitek bataryası değişti hala taş gibi çalışıyo.

    -samsungun yedekleme sistemi kötü demicem belki sevenler vardır ama ben icould a alışık olduğum için tek geçerim hem çok pratik hem çok garanti.

    -androidde push mail için kaç takla attım bilmiyorum ama zarzor internet araştırmalarıyla başarmıştım. İphone da ise kendi mail uygulamasına giriş yapınca mailler tak diye geliyo uğraştırmıyo aksatmıyo.

    -Haaa androide tövbe etmemin en büyük üçüncü sebebini unutmayalım saçma sapan rehber sistemi ! Simi ayrı , telefon hafızası ayrı , whatsapı ayrı , viber ayrı , facesi ayrı , osu ayrı busu ayrı gözüküyo bi bakmışsın aynı kişiden listede 5 tane var başka bi kişiden 4 tane var öbüründen 3 birinden 6 derken rehber veresiye defterine dönüyo. Bunları kapatabiliyosunuz biliyorum ama neden uğraşıyım ki rehber düzenlemekle dicem ama mecburen uğraşmıştım ve düzene sokamadım çünkü facesini simini bilmem nesini kapatınca bu seferde eksik kalıyo rehberde bazı kişiler bu sefer baştan numarayı kaydetmek gerekiyoki örneğin sadece telefon hafızasını açıp ordakileri görüceksin ama ahmet abi simde kayıtlı hobaaaa işin yoksa telefon hafızasına kaydet. İphoneda herkes tek isim basıyosun üstüne o zaman görüyosun zaten mailini facesini cartını curtunu üstelik icouldda yedekli telefona formatta atsan rehberin her daim yerli yerinde.

    -son olarak androidin arayüzü gereksiz kalabalık ben yoruluyodum telefonu kullanırken bi fotoğraf açıcam iki saat hangi uygulamayla açılsın falan diye soruyo boş boş. Ayarlarda bişey bulmak zulüm zaten çok karışık o menüleri alt başlıkları çok alakasız yerlerden alakasız şeyler çıkıyo çoğu zaman. Telefon klavyesi bile işletim sisteminden kaynaklı çok kararsız çalışıyo sanki tuşa dokunmamışsında o hasbel kader neye dokunucağını iman gücüyle buluyo gibi bi tuhaf mesaj yazarken güvensiz hissediyosun.

    -İphone hakkaten kalite akıyo heryerinden klavyesinin renginin grisi bile çok güzel seçilmiş , androidin cırt turuncuları ve mavinin özenle en aptal tonlarını seçmeleri sinirimi bozuyodu bir tasarımcı olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 17 Temmuz 2016; 21:11:47 >




  • Daha uzun süre stabil ve maddi olarak değerli kalıyor
    Çok satmasında fazla sebep arama genelde herkes alıyo iyidir diyip alıyorlar zaten
    Ben de androidden çok çektiğim için 3 yıl sonra apple a geçtim
  • Geri tuşu yok mu iphone 6 da?
  • Iphone'da tek bir tus vardir. Herseyi onunla yaparsin. (Guc dugmesi, sessize alma ve ses yukseltip indirme haric).
    Soruna gelecek olursak Iphone uc kelime ile tarif edilebilir:
    Hiz Stabilite Guvenlik...
    Ayrica malzeme kalitesi de rakiplerinden daha iyidir.
  • 1 ay once 5s aldim ve suanda en ufak sorun yasamiyorum hatta sorun yasamadigim gibi cikacak olan guncellemeyi bile alabiliyorum dusunki bu cihaz 2013 yilinda cikmis piyasaya yani 3 sene olacak hala destek var.

    Note3 kullaniyordum bundan once ve lollipop guncellemesi almamasi icin hic bir neden yoktu hatta bugun note3 dedigimiz cihaz ip6s ile kafa kafaya gelir bana gore bunlara ragmen zorla verdiler zaten gelen guncellemede cihazi rezil etti. Note3un uzerine seri halde cikardiklari notelar zaten yeterli bir sebepti. Samsung bu note9 da ciksa s9 da ciksa ayni politikayi uygulayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuvo'

    1 ay once 5s aldim ve suanda en ufak sorun yasamiyorum hatta sorun yasamadigim gibi cikacak olan guncellemeyi bile alabiliyorum dusunki bu cihaz 2013 yilinda cikmis piyasaya yani 3 sene olacak hala destek var.

    Note3 kullaniyordum bundan once ve lollipop guncellemesi almamasi icin hic bir neden yoktu hatta bugun note3 dedigimiz cihaz ip6s ile kafa kafaya gelir bana gore bunlara ragmen zorla verdiler zaten gelen guncellemede cihazi rezil etti. Note3un uzerine seri halde cikardiklari notelar zaten yeterli bir sebepti. Samsung bu note9 da ciksa s9 da ciksa ayni politikayi uygulayacak
    Iphone 7'nin çıkmasına 2 ay kaldı kamerada epey bir gelişim olacak, eski bir telefonla 2 ay sabretmeye çalış ondan sonra kaç sene kafan rahat olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 17 Temmuz 2016; 18:48:13 >
  • Hocam cevabını kendin vermişsin zaten. Para vermişken En İyisi olsun. 😂😂😂
  • Elbet iyi yan sayısı android de daha fazladır ancak ben şunlar yüzünden seviyorum

    1- Garanti. Bu olayı yaşayan insanlar genelde 1 haftalığına apple fanboyu olacak şekilde etkilenir

    2- Karizma. Apple ın adı var

    3- jailbreak çıkınca özgürlük olayı root lu android den daha fazla oluyor çünkü android için bir cydia yok

    4- video çekme kalitesi s6 hariç diğer tüm telefonlardan daha iyi. G5 ile video testi yaptım. İPhone daha iyi
    Ama foto konusunda g4 bile daha iyi
    Bu demek değilki iPhone fotonda kötü. Hayır harika

    5- Hayali olarak bir taşın üstüne oturmuş hissine kapılıyorsunuz. Böyle sağlam bir kaya. Taa ki yeni iPhone çıkana kadar. Sonra üvey evlat lık başlıyor.
    3-4 yıl sonda jon snow dan fazla dışlanıyor

    6- iOS da oyun deneyimi müthiş.

    7-Touch ID olayı samsungdan daha kullanışlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desider Specialist -- 17 Temmuz 2016; 19:03:51 >




  • Ekran tepki suresi bile farkli. Ac s7 de browseri bir de iphone 4 de ac. Sayfayi kaydirirken iphone da parmaginla es zamanli ilerler, s7 de ise gecikmeli. (Kasmasindan bahsetmiyorum, tepki suresinden bahsediyorum).
  • kaiser12 K kullanıcısına yanıt
    Mesela şimdi 1000 lira karşılığında yenisini almıştın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

    Ekran tepki suresi bile farkli. Ac s7 de browseri bir de iphone 4 de ac. Sayfayi kaydirirken iphone da parmaginla es zamanli ilerler, s7 de ise gecikmeli. (Kasmasindan bahsetmiyorum, tepki suresinden bahsediyorum).
    Bende s6 kullanıyorum aldığım ilk bir kaç ay seninle aynı düşüncedeydim.Ama şimdi düşüncelerim tamamen farklı ve büyük ihtimal iphone 7 çıkınca alacağım telefon olacak.Samsungdan vazgeçme sebeblerim şöyle:
    -android 6 çıktığında türkiyeye gelmesi aşırı uzun zaman sürdü türk müşterisini adam yerine koymayan bir firmadan artık ne telefon alırım ne de etrafımdakilere tavsiye ederim.
    -Geçen yaz 2500 lira veridğim telefon şuan 1200 lira zar zor ediyor.Aşırı değer kaybetti.
    -Pil durumu rezalet oldu, aylar geçtikçe hızlı şarj yüzünden sanırım batarya folloşa döndü.
    -Kamerasının içinde siyah leke var.Fotoğraflarda köşede sürekli bir siyah çizgi söz konusu bununla ilgili garantiye vereceğim cihazı bakalım orda neler yaşıcaz.
    -2500 lira verdiğm bir telefonda işçilik kusurları söz konusu home tuşu sallanıyor mesela , kulaklığıda 1 ay içinde bozuldu kendi kendine ..
    -Kamerası donanımsal olarak güzel ama kamera yazılımı sıkıntılı flaşlı çekim yaparken flaşı 2 kere yakıyor hesaplıyor ondan sonra bi kere daha flaş yakıp foto çekiyor tabi bu durumda karşınızdaki insan afallıyor çektimi çekmedimi bilemiyor.Oysa iphoneda öyle değil şak diye çakıyor flaşlı çekimde bile.

    daha da zorlasam bulurum yazcak şeyler kısacası bir daha samsunga asla bulaşmam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple Incorporated

    Ekran tepki suresi bile farkli. Ac s7 de browseri bir de iphone 4 de ac. Sayfayi kaydirirken iphone da parmaginla es zamanli ilerler, s7 de ise gecikmeli. (Kasmasindan bahsetmiyorum, tepki suresinden bahsediyorum).

    Bunun için se aldım desem yalan olmaz . Benim için nedense çok önemli bir şey bu tepki süresi .
  • Bende yıllarca android kullandım,üst segment sadece.Iphone 6 64gb lik modelini aldım.İnsan kullandıkça birkaç şey hissediyor.
    Kafam rahat ve insanı uğraştırmıyo.Telefonu aç ve dilediğince dondu kapatıp açayım derdi olmadan kullan.
  • Ortadaki tek tuş geri tuşu değilmi? Bir uygulamadan çıkmak için ona basılmıyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 17 Temmuz 2016; 23:55:54 >
  • Home tuşu o geri icin swipelaman yeterli
  • Ustteki yorumlarda arkadaslar cok guzel aciklamislar olayi, dikkate alin derim. Tek tus mubabbeti de 3 gun icerisinde alisacaginiz bir sey ki ben alisinca otekilerde yapamaz oldum. Cok daha kullanisli bence. Orta tus ana ekran tusu, bununla uygulamadan cikabilirsiniz geri gidemezsiniz, fakat ios isletim sistemini kullandikca "bunun geri tusu surdadir" seklinde alisip ogrenirsiniz, genelde geri tuslari sol ekran ust veya altinda buton olarak gelir.

    iPhone iyidir guzeldir, almanizi tavsiye ederim lakin 2 jenerasyon eskidikten sonra guncellemenizi tavsiye etmem, ne alirsaniz alin iyi gunlerde kullanin

    Ek olarak yukarda 1000 liraya degistirmistin iphone alsaydin diyen arkadas dogru soyluyo, telefonu isterseniz paramparca edin 1000-1300₺ arasi bir fiyata yenisini alabiliyosunuz. Buyuk bir arti bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.