Şimdi Ara

Neden Pejo Kötüdür? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
4
Favori
17.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana kalsa samsung alacaktim. Ama bizimki ille arcelik olsun dedi. Mesela siemens bosch falan iyi guzel de epey pahali urunleri. Ama evde kac yillik sony teyp var. Eskiden kocaman olurduya hani. Buyuk wooferli onlardan. Uzerinde tek cizik bile yok. Cok saglam. Japonlar cok iyi o konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene arkadaşım 2005 model dizel C4 aldı en dolusu, yaklaşık 23,000 TL'ye almıştı. 3,000 TL masraf edip kendisi bindi, almadan önce bana da sormuştu ben tavsiye etmemiştim ama dinlemedi aldı. Aldıktan 4 ay sonra sattı arabayı, her yerinden ses geldiğini ver 2 hafta aralıkla oto sanayiye gittiğinden çok masraf açtığından yakınmıştı. Sahibinden.Com'a ilân açmıştı ama arayan soran olmamış, ilânı açtıktan 1 ay sonra satabildi arabasını.
    nsız Renault.
    Kısacası, bu forumda gereksiz yere her şeyi eleştiren boş beleş adamdan bolu bulunmaz ancak PSA Grubu bence de sıkıntılı. Şahsen Renault dışında da Fransız arabası almam, kimseye de tavsiye etmem. Renault diyorum çünkü 1.5 dCi motor mazot düşmanı, Clio 4 aldık yakıt aldığımız zamanı unutturuyor ve şimdi satmak istesek aldığımız fiyatın en az 3,000 TL üstüne alıcısını buluyor. Sahibini üzmeyen tek Fransız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Bana kalsa samsung alacaktim. Ama bizimki ille arcelik olsun dedi. Mesela siemens bosch falan iyi guzel de epey pahali urunleri. Ama evde kac yillik sony teyp var. Eskiden kocaman olurduya hani. Buyuk wooferli onlardan. Uzerinde tek cizik bile yok. Cok saglam. Japonlar cok iyi o konuda

    Beyaz eşya konusunda Arçelik gayet iyidir, evde 20 senelik buzdolabı var tık etmede daha.
  • Fransız araçları bir mercedes,bmw vs. gibi konforlu ve lüks olmasa da alt ve orta sınıfa hitap eden gayet konforlu görece kaliteli donanımlı güzel araçları var motorları bence çok iyi özellikle renault ve psa grubu dizel motorda başarılı benim tek eleştirdiğim nokta kaporta kalitesi ve elektronik aksamın biraz narin olması ancak şimdiye kadar büyük sorunlar çıkaran bir araç görmedim donanım özürlü malzeme kalitesi görece düşük konforsuz yol sesini içeriye alan taş devrinden kalma atmosferik motoruyla sırf sorunsuz ve lpg ile uyumlu diye yüksek fiyatlar çekilen japon arabası alacağıma fransız arabası almak bana daha mantıklı geliyor peugeot 207 1.4 hdi kullandım 25-30 bin bandında 2007-2011 model arasında gayet temiz araçlar var çok özellikli ve kaliteli olmasa da şahsen ciddi ciddi aklıma yattı 2000 model civic için 25 bin istiyorlar yüksek model araca binmek varken neden ömrünü tamamlamış araç alayım.




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Belki bi o kadar daha gidebilir. Ama yeni uretimler hakkinda ayni seyi dusunmuyorum maalesef. 10 sene gitse opup basima koyarim nerdeyse İste bunlar hep planli eskitme. Hep kapitalizm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Belki bi o kadar daha gidebilir. Ama yeni uretimler hakkinda ayni seyi dusunmuyorum maalesef. 10 sene gitse opup basima koyarim nerdeyse İste bunlar hep planli eskitme. Hep kapitalizm

    Olacak o kadar, eski üretimleri daha kaliteliydi, şimdikileri Çin'den parça getirtip montajlayıp satma üzerine kurulu. Zaten 2000 öncesi ile sonrası arasında ciddi fark var, 2000 öncesi uzun ömürlülük ve onarım mantığındaydı, 2000 sonrası kısa ömür ve tüketim üzerine kurulu.




  • Samsung buzdolabı ve televizyon dışında uzak durulması gereken bir marka çamaşır makineleriyle ciddi sorun yaşayanlar var serviste yetersiz bence bu işi en iyi almanlar yapıyor mesela miele adamlar öyle bir makine yapmış ki 20 yılda hiç arıza yapmadan hala taş gibi olan ürünleri var.

    Bence hiçte pahalı değil aynı fiyat aralığında ki bir arçelikten daha kaliteli

    örneğin

    http://www.arcelik.com.tr/camasir-makineleri-8-kg-8127-N-Camasir-Makinesi.html


    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAW28560TR.html?source=browse




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Oyle olmamali ama yapacak bir sey yok iste napalim. Her seyde durum bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu beyaz eşya bölümü gibi oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet fiyatlari ayniymis. Yani bu fiyat araliginda bakiyor olsam arcelik dusunmem ben de. Ama bunlar da epey pahali. Biz mesela sunu almistik.

    http://www.beyazesyam.com/Arcelik-8103-HE-8-Kg-1000-Devir-A-Enerji-Sinifi-camasir-Makinesi-3-YIL-ARcELiK-GARANTiLi-_17030.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exotic. kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ustam biraz oyle oldu. Ama burda planli eskitmeden dolayi eski esyalarin daha kaliteli oldugundan bahsediyoruz Aynisi arabalar icin de gecerli. Mesela gecen bir mercedes test videosu yayinlamistim. Adamlar o yillarda supet araclar yapiyorlardi. Ve daha kaliteliydi. Bunu mercedesde kabul ediyor. Simdiki her sey kullan at

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı fiyat aralığında boschta var hocam bu kısır bir döngü aslında arçelik geçmişin kaymağını yiyiyor birde müşteriyle daha ilgililer arızalanan bir ürünü sıfırıyla değiştirebiliyorlar.
  • büyük konuşmayacaksın, ben de araba almadan önce senelerce marka ve modelleri araştırdım , bilenlere sordum, sonunda klişe olarak duyduklarıma itibar ederek araç alma aşamasında kendime şunu düstur edindim:

    " Dacia, Tata, Peugot, Citröen, Renault, Hyundai ve Fiat HAYATTA ALMAM"

    gel gör ki aldığım 3 araçtan 2 si Renault , 1 i Fiat idi. Renault'lardan memnundum, Fiat' a ise aşık oldum, eksi yanları vardı ama asla alınmayacak araç değiller. Şimdi yine Fiat alacağım inşaallah.
  • Hocam 20 yıllık arçelik çamaşır makinesi var şimdi köyde duruyor taş gibi dediğiniz gibi Hotpoint ariston var altları çürümeye başladı ve kapak kilit sorunu verdi daha simdiden
  • Yaklaşık iki ay önce peugeot 407 aldık. Arabayı yeni almışım, arkadaş gördü. Hayırlı olsundan önce 'niye bunu aldın?' diye sormaz mı? :) Bu fiyata başka d sınıfı araba söyle diyorum bu modelde bu temizlikte, cevap veremiyor. Bu fiyata niye linea almadın diyenler bile çıktı karşıma :) Yani lafım yok linea belki parça bakımından falan avantajlı 407nin parçaları pahalı ama bi lineayla 407 de bir kefeye konulamaz yani. Ufak tefek şeyler dışında şimdilik sıkıntımız yok ve rahat bir şekilde biniyorum. Bu kasaya göre yakıtıda gayet iyi. Çekişe gelirsek yapıştırdın mı gitmiyor ama sizi de üzmüyor. Yani lafın özü, bir şey aldın mı milletin sözüne çok bakmıyacaksın. 'Bana kalsa sen bunu bi an önce elinden çıkarmaya bak' vs. Araban senin işini görüyorsa sorun çıkarmıyorsa gülüp geçmek lazım :)
  • exotic. kullanıcısına yanıt
    Mesela reklamlarda brosurlerde falan gosteriyorya. Cok ucuz diyor. Bakiyorsun bir beyaz esya 2 3 bin falan. Ayrintili arastirmadim bosu. Neyse garantileri bitmek uzere. Yakinda bozulurlar.

    @exotic. Bizim koyde aynen oyle bir buzdolabi var. Belki 30 yildir canavar gibi calisiyor. Vestel aldi valide garanti bitti bozuldu. Namissizlar tamir de olmuyor. Gidip bir daha profilo aldik. O iyi. Vestelin malum tutumu var zaten. Bir daha hayatta almam

    Neyse konu cok dondu. Fazla karistirmayalim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 2 Eylül 2015; 12:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun ustam. Motoru bilmem. Ancak 1.6 hdi kullandim. Gayet yeterli motoru var. Arkadasin bir kullanmasi var sanarsin 2000+ motor. Hdi gercekten iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 206 bir dönem için efsane diye nitelendirebileceğimiz bir araçtı.

    308 ise şu an için Peugeot'ta en kullanılabilir araçtır benim gözümde.
    Tabi özellikle Ford ve VW binek araç kategorisinde rakipsiz, insanların sürekli Ford'u veya VW'yi övmesinin sebebi
    kaçan paranın üzüntüsü değil, araçlarından gerçekten memnun olmalarıdır.

    Ford için de VW için de aynı şeyi söyleyebilirim. Piyasadaki diğer araçlara göre seviye olarak çok farklı bir noktadalar.

    Ancak Peugeot'u da tavsiye etmiyorum diyemem. Araç alırken yapılacak tercihlerden biri de estetik kaygıdır sonuçta, hangisi gözünüze daha hoş geliyorsa onu alırsınız.

    Adama c4 güzel geliyordur onu alır, başka birine Golf, başka birine de Fiesta güzel geliyordur, Bana da Guiletta güzel geliyor, ben olsam hiç uğraşmam onu alırım. 65-70 bin lira verip Peugeot 308 alacağıma direkt Alfa Romeo Guiletta alır tartışmayı kapatırım açıkçası.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Selamlar beyler. Bugun yine arabalardan muhabbet acildi. Zaman zaman konustugumuzda da ayni seyi goruyorum. Bazen konular aciliyor ya o araba alinmaz. Kotudur. O da marka mi yea. Deniliyor. Ama bir aciklama yok. Kotu o kadar. Simdi size sorayim. Pejo neden almazsiniz? Neyi var adamlarin? Mis gibi motor yapmis yine yaranamamislar. Ayni sekilde fiat. O da araba mi yea. Almam kesinlikle. Neden diyorsun. Cevap yok. Fiat neden alinmaz? Onun da mjet gibi guzel bir motoru var. Bunlar alinmaz peki ne alinir? Vosvogen alsana. E onun neyi var? Jettalar cok super. Simdi bakiyorum. Fiyat / fayda onemli benim icin. Az paraya cok sey almak istiyorum. Neden bos arabaya markasi var (kisiden kisiye gore degisir) diye fazla para vereyim? Sizin yorumunuz nedir bu konuda?

    Motor, dış tasarım, görsellik süper. Amma ve lâkin işçilik, malzeme ve son kontrol konusunda mühendislerin zekâ ve insafları facia. Benim takıntılı olduğum ve önem verdiğim konularda bariz çuvallamışlar. Ancak yine de temel bazda benim beklentilerimi karşılıyor ama bir sonraki arabam asla Peugeot olmayacak Allah'ın izniyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Renodan sonra hondaya gectim. Tamam modelli arabalar degildi. Ancak cok sukur buyuk arizalari pek olmadi. Clioda bobin degisimi haricinde tabi. Pejo da 2002 civic kadar sorunsuz olsa yeter bana. Gicirtilara tikirtilara da raziyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.