Şimdi Ara

Neden Pejo Kötüdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
424
Cevap
4
Favori
17.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar beyler. Bugun yine arabalardan muhabbet acildi. Zaman zaman konustugumuzda da ayni seyi goruyorum. Bazen konular aciliyor ya o araba alinmaz. Kotudur. O da marka mi yea. Deniliyor. Ama bir aciklama yok. Kotu o kadar. Simdi size sorayim. Pejo neden almazsiniz? Neyi var adamlarin? Mis gibi motor yapmis yine yaranamamislar. Ayni sekilde fiat. O da araba mi yea. Almam kesinlikle. Neden diyorsun. Cevap yok. Fiat neden alinmaz? Onun da mjet gibi guzel bir motoru var. Bunlar alinmaz peki ne alinir? Vosvogen alsana. E onun neyi var? Jettalar cok super. Simdi bakiyorum. Fiyat / fayda onemli benim icin. Az paraya cok sey almak istiyorum. Neden bos arabaya markasi var (kisiden kisiye gore degisir) diye fazla para vereyim? Sizin yorumunuz nedir bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vw alan kesime göre dsg en iyi şanzıman, en iyi kapı sesi vwde, fiat çöp, fransız arabaları çöp, japon arabaları çöp. Çalışıp çabalayıp, kredi çekip linea, fluence alan adamlarla dalga geçiyorlar. Hepsi için konuşmuyorum ama bir çoğu Türkçe anlamı halk arabası olan, almanyada çerez niyetine tüketilen vwyi ilahlaştırmak ve diger araclari kötülemekten başka iş yapmıyor
    Kesinlikle. Geçen arabayı kaportacıya götürdüm. Araba Citroen idi. Usta dedi ki neden bunu aldın? Niye, rahat araba ve dizel dedim. Dedi ki bunlar çok arıza verir. Arabayı bir arkadaş sürdü, bana dedi ki parçası bulunmaz, çok arıza verir, debriyajı çok aşağıda kavrıyor, sıkışık trafikte vurursun dedi. Araba hidrolik debriyajlı ve kavraması sıkıntısız. Bana keşke almasaydın dedi. Aldığıma pişman ettiler. Ama ben memnunum. Kimseyi takmıyorum.
    Peugeot denilen kadar kötü bir marka olsa idi ;

205-106-306 Gti gibi zamanının efsane arabaları üretilemezdi.

206 ile sınıfının satış rekorunu kıramazdı.

HDi gibi az yakan bir motor üretemezdi.

BMW gibi bir marka, ortak kullanılan THP motorlar için PSA yerine başka bir firmayla çalışırdı.

1.2 THP 130 hp gibi bir motor olamazdı.

Yani öyle ''o kötü bu kötü'' diye kestirip atmak fanboyluktan başka bişey değil.
    Eski modelleri bilmem ama Pug 308 şu an açık ara en iyi dizel+otomatik HB'dir.

Sorunsuz tork konvertörlü şanzıman, çift kavramalar gibi düşük tüketim, gayet iyi bir güç aktarımı, vs. vs.

Aracın iç mekan işçiliği ve malzeme kalitesi de gayet iyi.

O ucube konsol tasarımı olmasa "kusursuz" denebilecek bir dizel + otomatik HB.
    Gecen ay abim 110 bin tl ye audi a3 sedan aldi 2016 model.
    1.6 dizel otomatik ambiante mi be paket beyaz.
    Dedim keske otomatigini almasaydin yok bisey olmaz dedi 1 ay sonra serviste sanzimani komple degistirdi.
    Yani servis garanti kapsaminda yeni dsg sanziman takti.
    Ama simdide sizin pejoya dediginiz gibi bir turlu sifir gibi olmadi.
    Her hafta yine serviste.
    Sanziman yuzunden.
    Yani yeni takilan sanziman uymadi mi ne yapti anlamadim :-))
    Dsg almayin bence
    Ben 2016'da sıfır 308 alıp 42 bin km kullandıktan sonra sattım ve 1 sene de sıfır aldığım Golf'ü kullandım.
    Evet Vw kalite olarak önde ama Pejo'nun da bir arızasını görmedim açıkcası.
    Hatta 42 bin km'yi bozuk yollarda, şehir içinde kasislerde fren yapmayarak vs kullanmışımdır, tık ses gelmedi.
    EKran arkasına denk gelen ufak bi trim sesi vardı soğuklarda, aynısı Golf highline'da da oldu.
    Motor kısmından derinden bi gırıltı vardı, benzeri olarak Golf'te direksiyon pompasının sesi hastalıklı idi. Servis normal dedi. Vs vs..
    Şimdi sattığım 308'in bu sefer 2. elini aldım, yine diyorum malzeme kalitesi (en basitinden makyaj aynası bile) vw'den biraz düşük kalitede ama motor 2 gömlek üstün bence. Aradaki fiyat farkını da düşündüğümde Pejo'nun makul bir seçenek olduğunu düşünüyorum. 308'in bol oyuncaklı bir modelini kullanmama rağmen elektronik bir kusurla karşılaşmadım. Servislerini de hem ucuz hem müşteri dostu buluyorum.
    Peugeot geçmişten bugüne iyi arabalar yapar.Bir kaç modelinde elektronik bir kaç problem olduğu için kötü bir marka olamaz.

Avrupada en çok satan markalardan biridir ve bu başarısı haklıdır.Seat ile felanda karşılaştırılmaz.

Karşılaştıracaksanız, en sıkı rakibi VW ile karılaştırın.Peugeot,Fransa'nın Mercedes'idir.
  • Tok kapı sesi der geçerim

• Claudio Marchisio kullanıcısına yanıt
    Kapisi guzel ses cikartiyor diye fazla para vermek mantikli yani?

• bende de fransız ön yargısı var.

çünkü fransız kullanıp sorun yaşamayan arkadaşım yok. her ay maaşını 206'sına yatıran arkadaşım vardı mesela.

pug denince aklıma 2 şey geliyor: az yakıt, bol bol sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Vw alan kesime göre dsg en iyi şanzıman, en iyi kapı sesi vwde, fiat çöp, fransız arabaları çöp, japon arabaları çöp. Çalışıp çabalayıp, kredi çekip linea, fluence alan adamlarla dalga geçiyorlar. Hepsi için konuşmuyorum ama bir çoğu Türkçe anlamı halk arabası olan, almanyada çerez niyetine tüketilen vwyi ilahlaştırmak ve diger araclari kötülemekten başka iş yapmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Claudio Marchisio

quote:

Vw alan kesime göre dsg en iyi şanzıman, en iyi kapı sesi vwde, fiat çöp, fransız arabaları çöp, japon arabaları çöp. Çalışıp çabalayıp, kredi çekip linea, fluence alan adamlarla dalga geçiyorlar. Hepsi için konuşmuyorum ama bir çoğu Türkçe anlamı halk arabası olan, almanyada çerez niyetine tüketilen vwyi ilahlaştırmak ve diger araclari kötülemekten başka iş yapmıyor

Bence şu an 65.000 e fluenceın boş modelini almak gayet mantıksız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• r0x kullanıcısına yanıt
    Gecmiste sorun yasanmis olabilir dogrudur. Birseyci olarak degil. Merak ettigimden soruyorum. Sonucta ciddi bir rekabet ortami var. Yeni araclarinda epey gelistirmis olmalari gerekli bunlarin. Degil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sakın mazda almayın ,neden mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Claudio Marchisio kullanıcısına yanıt
    İste bunu aklim almiyor benim. Yahu alti ustu araba iste. Abartmanin ne alemi var. Bir markaya bagli degilim mesela ben. İsime ne geliyorsa onu kullanir, soylerim. Honda kullaniyorum. Ama bazen en cok ben sovuyorum belki. İyiyse iyi kotuyse kotu yanlarini soyle arkadas. Toz kondurmuyor adam. Sanki para veriyorlar ona

• zamanında çok satan 307 206 lar sanırım çok arıza çıkardı türk halkı sevmiyor pejo linea zaten 2015 model şahin daha ncap a giremiyor ayrıca vw in halk arabalığı ancak almanyada söker ortalama memur 6 aylık maaşıyla sıfır km golf alabilir burda ne alabileceğini siz hesaplayın

• Tenekelayn dsgli passat = 89.700 TL

2 sene sonra dsg yi ele alıp bayiye gitmek = paha biçilemez

• FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    Valla ben de cozemedim onu iste. Bakiyorsun arabanin elle tutulur bir yani yok. Ama en iyisi o sozde. Kimsenin umrunda degildir tabi. Ancak sirf bu milletin tutumu yuzunden vosvos almam arkadas.

• Kesinlikle. Geçen arabayı kaportacıya götürdüm. Araba Citroen idi. Usta dedi ki neden bunu aldın? Niye, rahat araba ve dizel dedim. Dedi ki bunlar çok arıza verir. Arabayı bir arkadaş sürdü, bana dedi ki parçası bulunmaz, çok arıza verir, debriyajı çok aşağıda kavrıyor, sıkışık trafikte vurursun dedi. Araba hidrolik debriyajlı ve kavraması sıkıntısız. Bana keşke almasaydın dedi. Aldığıma pişman ettiler. Ama ben memnunum. Kimseyi takmıyorum.
  • quote:

Gecmiste sorun yasanmis olabilir dogrudur. Birseyci olarak degil. Merak ettigimden soruyorum. Sonucta ciddi bir rekabet ortami var. Yeni araclarinda epey gelistirmis olmalari gerekli bunlarin. Degil mi?

bugüne kadar arızayla nam salmış adamlar, bugünden sonra o imajı düzeltmeleri için totolarını yırtmaları gerekiyor :=)

epey geliştirmişler derken, pug - citroen arabalarda gördüğüm tek şey şu, maliyetten kısmak için yapmayacakları şey yok.
  • Millete kalsa abartmiyorum tartisma olsun diye de soylemiyorum vosvostan baska araba alinmaz. Araba yea. Neyi var say desen sayamaz. Yani iyidir hostur lafim yok. Ancak abartmamak lazim diye dusunuyorum

• r0x kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim artik. Su an uretilen her arac kaliteli olmak zorunda. Yoksa zamana ayak uyduramayip kaybolup gider. Simdi milletin lafina bakmayip gidip pejo alacagim. Bakalim kim hakli cikacak

• Merhaba.
    1500 km susuz ve sorunsuz gidebilen 1.6 hitler motor mucizesi yaşadım.
    Peugeot' u kime sorsam bilen bilmeyen alma dedi.

• Millet herşeye konuşur Bmw alsan , niye mercedes almadın diyenler çıkar onun için millete bakmamak lazım.

• quote:

Ne bileyim artik. Su an uretilen her arac kaliteli olmak zorunda. Yoksa zamana ayak uyduramayip kaybolup gider. Simdi milletin lafina bakmayip gidip pejo alacagim. Bakalim kim hakli cikacak

Ne alacaksin hocam?

• quote:

yav aslında bende senin gibi düşünüyorum reyiz, yeni arabalarda mutlaka toplamışlardır bende pek bir şey duymuyorum zaten. benim demek istediğim "fransız sorunludur" imajını yıkmaları çok zaman alacak :)

hayırlı olsun şimdiden, ne alıyorsun ?
  • Bende 6 ay sonra c4 almayı düşünüyorum 1 önceki kasa c4 kullanan var mı ? c4 istemememin tek sebebi stilo gibi dolu ve ucuz olması stiloyu ancak c4 unutturabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 1 Eylül 2015; 1:53:14 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.