Şimdi Ara

Neden mi elektrikli araba uretilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya da altarnetif enerji kaynaklı otomobiller yok denecek kasar az.
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Gelirlerine_göre_en_büyük_şirketler_listesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel tespit

• Petrolden dolayı olduğu doğru buna karşılık elektrikli aracın maaliyeti fazla deniliyor mekanik araçlara göre
  • Benzin var rant var ;)

• Bununla ilgili belgesel seyretmistim hatta discovery'de. Yapilsa yapilir ama yapilmiyor, hatta california'da denemislerdi ama sonra benzinle calisan araba yapan sirketler dava falan acmisti.
  • üretiliyor kralı burda;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hafif Ticari mi yoksa Duster mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence cok talep gormediginden zaten 200 km gidebiliyor bi sarjda, yolda kalma ihtimalini düşünürsek 5 saat gibi bir sure kim benzincide bekler ki? Eger bu mesafe uzar ya da hizli sarj olursa neden olmasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holştayn

Bence cok talep gormediginden zaten 200 km gidebiliyor bi sarjda, yolda kalma ihtimalini düşünürsek 5 saat gibi bir sure kim benzincide bekler ki? Eger bu mesafe uzar ya da hizli sarj olursa neden olmasin.

Gövde güneş panellerinden yapılarak yoldaykende şarj edilebiliyor yada arabanın gövdesine entegre türbinler konularak rüzgar sayesinde de şarj olabiliyor. Bu şekilde yapılırsa olabilir aslında ama çok maliyetli olur.
  • Türkiye'nin geçmesi zaten zor.

Şuanki kurulu güç,anca yetiyor,hatta yetmiyor desek yeri olur. Daha nükleer enerjiye karşı çıkıyorken, bir de evden şarj edilebilen araba çıkarsa, hepten elektriksiz kalırız. ABD'de 100, fransa'da 56 tane olduğunu hatırlatayim. Kıçı kırık romanya'da var. Ermenistan'da bir tane var,bizim sınırın dibinde. Bir şey olsa onlardan ziyade,bize zararı var :))
  • Bölümümden dolayı bu tür tartışmalara çok tanık oldum. Elektrikli araca sadece elektrik üretiyor diyip onu fiyatlandırarak bakarsan doğru sonuç ortaya çıkmıyor. Elektrik üretim sürecinin başından itibaren bir fiyatlandırma yapmak lazım ve bunu yapınca petrolle çalışan araçlardan çok çok tasarruflu bir sistem ortaya çıkmıyor. Şuan şirketler prototifleri geliştirip ne kadar uygun olduğunu araştırıyor. Benim düşüncem elektriğin büyük kısmının fosil yakıtlardan üretildiği ülkelerde uygun olmadığı ki şuan çoğu ülke o durumda.
  • Aslınde elektrikli araba var. Ancak bunu üretmekle kar değil zarar ediyorlar. 100 km rahat gidecek kadar elektriği depolayamıyorlar. Depoladıklarıda oluyor tabii ama çok uzun sürüyor bu yüzden. Aracınla istasyona girip 2 dk de doldurabilmen lazım işte. Bu olana kadar benzinli araçlar hakimiyetini kaybetmeyecek.

Edit: Bazıları kazanmasından olduğunu sanmıyorum. Bu olsaydı benzinciler bu kez daha çok kazanırdı. Bu sefer benzinciler benzinden değil hızlı şarj makinelerinden kazanırlardı. Ve elbette yine benzin gibi elektrik değerlenirdi. Bu kez elektrikten kazanırlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 2 Ocak 2014; 1:29:31 >
  • Bazıları kazansın diye

• Adam haklı beyler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exxonun yıllık geliri 482 milyar $ mı benmi yanlış anladım
  • Güncel Liste bu
    $b = milyar dolar

Rank Company Name Revenues ($b) Profits ($b)
    1 Royal Dutch Shell 481.7 26.6
    2 Wal-Mart Stores 469.2 17.0
    3 Exxon Mobil 449.9 44.9
    4 Sinopec Group 428.2 8.2
    5 China National Petroleum408.6 18.2
    6 BP 388.3 11.6
    7 State Grid 298.4 12.3
    8 Toyota Motor 265.7 11.6
    9 Volkswagen 247.6 27.9
    10 Total 234.3 13.7

Revenue : Gelir
    Profits : Kar

http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 2 Ocak 2014; 1:41:27 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt pilleri geliştirilir ve ucuzlarsa, piyasadaki elektrikli araç sayısı ve çeşidi artacaktır.
  • Bi arkadas benzincide kimse beklemez yazmis

O olay mesela arabanin bos bataryasini tup gibi dolusuyla degistirirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.