Şimdi Ara

Neden kendimize ait bir OTOMOBİL markamız yok ??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
0
Favori
14.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Kaptanın seyir defteri, yıldız tarihi 2006, bütün ülkeler, Allah' ın Çeki, Koresi, Alman' ı, Fransız 'ı , Japon' u cillop gibi arabalar yapıyorlar ancak ülkemizde hala tık yok. Kardeşim bu iş bu kadar zormudur? Yokmudur bu ülkenin mühendisi, uzmanı , işadamı vesairesi? Bzi neden otomobil yapıp dışarıya gururlar Made in Turkey yazıp satamıyoruz?

Ah Ulu Ata' m, ne vardı bir 15-20 sene daha yaşasaydın? 1938 yerine 1968' lerde aramızdan ayrılsa idin şu an biz satıyor olurduk canavar gibi arabaları başka memleketlere.

Neden kendimize ait bir OTOMOBİL markamız yok ??? Neden???

• quote:

Orjinalden alıntı: cosdeniz

örnekler çoğaltılabilir piyasadaki bütün isuzular türk malı motor dışardan geliyor geri kalan herşey burada ama objektif olmak lazım varsayalım hattat diye otomobil yaptık c segmentinde olsun rakipler reno megan, astra, 307 ,focus vb.... bu rakiplerin arasında şansı ne olabilirki hep konuşulur türkiyede yapılan araçlarla yabancı ülkelerde yapılan araçların kalite farklılıkları. Güleryüz'ü çok iyi biliyorum aynı sektörün içindeyiz Bursa Türkiye'nin otomobil üssü muhteşem işler başardıklarını da hepimiz hemen her gün yaşıyoruz.
    İlk önce kafaların değişmesi gerekir bu güne kadar gelen bütün markaların doğumları çok büyük özveriyle olmuştur(ör. Luis Renault'un otomobil fabrikasına devlet tarafından el konmuş kendisi hapse atılmış buna benzer bir çok olaylar yaşanmış diğer markalarda) şu anda etrafınıza bir bakın bu özveriyle çalışabilecek yatırım yapabilecek kaç kişi var herkes oturduğu yerden kafasına göre ahkam kesiyor ama insana saygı gerektirecek hiç bir unsur yapılmıyor çok klasik olacak ama kaç şöför yaya geçidinde yayaya yol veriyor
    Şu anda 30 yaşındayım ve bu yaşıma kadar öğrendiğim tek şey Türkiye'de yapılan herşey ama herşey rant için yapılıyor Türkiye için herhangi bir karşılık beklemeden herşeyi yapan tek kişi Mustafa Kemal'dir . Tabi onun ideallerine ve ona inanıp peşinden gidenleri de unutmamak gerekir yukarıda da yazıldığı gibi eğer 30 yıl daha yaşasaydı şu anda hepimizin altında birer Devrim veya birer Anadol ve onun güncel modeli olurdu

HADİ DİYELİM SENİN GİBİ DÜŞÜNELİM O ZAMAN HERŞEY ÇOK KARAMSAR OLMAZMI TAMAM BENDE POLLYANNA GİBİ MUTLULUK OYNU OYNAYALIM DMEİYORUM AMA YİNEDE BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞALIM . BENCE BİR ANADOL İSMİ ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM GÜNCELLENEBİLİR DEĞİŞEBİİLR İYİ NİYETLİ İNSANLARIN ELİNDE ŞEKİLLENBİLİR HİÇ BİRŞEY OLMAZSA TÜRK İNSANI BİNER EN AZINDAN TÜRK İNSANI BİNER SONRASI ALLAH KERİM

• YBA niki altında defalarca yıllar evevl buralarda yazmıştım

demiştim,
    ülkemi seviyorum doğan tofaş fiat vb koç sabancı ürünü kullanmıyorum

niye kıyamet kopar

O bursa niye bu halde
    Tofaş ı o hale getirdi
    Mercedes e yedek parça bosh a yedek paarça tofaş sayesindemi satıyorlar

Sabancı koç un tek amacı daha fazla para,
    Sabancı Toyatayı bile batırdı
    sonra kaarlı olmuyor deyip bıraktı ki japonlar bize bizden daha fazla saygı duyuyorki daha karlı olmasına rağmen rusyaya balkanlara gitmeyin fabrikasını yeniledi

Türkiyede yıllardır mercedes firması var bilirmisiniz

forumda her geyik te işte yabancı marka yok şöle böyle denir

Bursayı bugunkü halin egetiren mercedestir
    adamlar başlangıçta ki fazla maliyetlere bakmadan her şeyi Türkiyede ürettiler
    bu işi firmalara verdiler
    belli kalite standartlarını zorunlu tuttular
    ne oldu o firmalar iş yapmasını öğrendi
    artık o firmalar dünyaya mal satıyor

bunlar çok uzun yazılar

ABD yi ABD yapan özel sektörüdür
    Türkiyede bu halde ise özel sektör büyük kabahatlidir

2000 yılında Sabancı çıkıyor bu yıl gelirimizin yarıdan fazlası faizdi diyor
    gazeteler alkışlıyor akıılı yatırımcı

bu özel sektörün...

ülkemi seviyorum ve yerli olmasına bakmadan bu ülkeye yatırım yapanın malını kullanıyorum

10000 tane geyik çıkar
    MC Donnalds ın Türkiyeye ne kadar para kazandırdını biliyormusunuz,
    eskiden hiç bir temzilik standardı yok tu ne yediğimi bilmezdik adamlar tüm standartları getirdi Türkiye gıda sekteründe çağ atladı

aman neyse sonuç benbeni kaz keriz yerine koyanın malını almam insana insan değeri verenin malını alırım
    örneğin sonun akadar karşı çıktım bu sene Şirkete albea lar yerine hyundailer alındı
    istemiyorum kendi halkını kaz yerine koyanları

• tofaş fiat oyak renauılt bunlar yıllarca otomotiv sektörüğnde türkiyedeki pastanın büyük bir bölüğmünü hatta neredeyse tamamını yediler ama kabahat bizde 1974 te neyse 90 lardada aynı olan arabayı alıp durduk bugün bile kat kat özlelikleri fazla olmasına rağmen iyi olmasına rağmen piyazxaya bir araç girdimi buna art niyetli bakanlarımız çok fakat konumuz bu değil ben sabancıyı yada koç u bırakalım diyorum onları yeterince zengin ett mbu millet benim derdim kendimize ait bir otomobil bunu yapacak olanın da ellerinden öperim ben düşünmüyorum satabilirmiyiz diye işte reno ile felnan baş edebilirmiyiz düşüncelerini ben bu işe inanan insanları destekliyorum eminim başaracaklar buradan da sesimizi onlara duyurabilit,yor isek ne mutlu ben bunu başarırız diyoırum işte o kadar arkadaşlar
  • YAPACAĞIZ İNŞALLAH
  • bencebu konuyu sürekli gündemde tutmalıyız çok özemli bir konu
  • anadol var ya yetmez mi?
    ama kim aldı anadolu ? kimse!
    tabi arabanın saman olduğunu anladı adamlar.
  • ne yaptıkki bugüne kadar?
    araba üreten dünyaya satan bi ülke olsaydık,bugün bodrumda almanlar ingilizler yerine tokattaki vatandaş tatil yapıyor olurdu.
  • kötüleme ile bir şey olmaz hocam önemli olan birşeylere üretmerk üretceği inancında olmak başarmayı istiyorsan başarırısın benim bildiğim budur
  • kendimize ait neyimiz varki otomobil markamız olsun.. biara baklavamız, rakımız var derdik onlarıda lavuk yunanlılar sahiplendi..
    amerika ve avrupanın elindeki iplere bağlı kukla gibiyiz malesef, günümüzde devletleri güçlü ve saygın yapan o devletlerin ekonomisidir bizdeki borsanın durumuna ve döviz kuruna bakınca ne halde olduğumuz belli oluyor, cebinde 300 - 500 milyon doları olan ülke ekonomisine yön veriyo malesef..

haa bu durum düzelemez mi, düzelir tabiki ama tek çözüm yolu var oda üretmek, sanayi toplumu olmak.. avrupa diğer birçok milleti sömürerek sanayileşti ve kalkındı bize örnek olacak olan avrupa değildir, bizim japonyayı örnek almamız gerekir.. yani hep birlikte çok çalışmamız lazım, çalışmaktan zevk almamız lazım.. başka türlü ne kadar çırpınsak okadar batağa saplanırız..
  • Yahu yapmayın arkadaşlar. Japonya dediğiniz kıç kadar yerden dünyaya teknoloji satıyor bilim satıyor. Dünya harıl harıl çalışıyor. Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. Bu işlerin kuralları belli. Çalışacaksın, hem de çooook çalışacaksın millet olarak. Akıllı olacaksın. Bireysel değil, toplum olarak sinerji koyacaksın ortaya.

Japon dediğin nasıl çalışıyor bir araştır. Adamlar işyerinde boş geçen 1 dakikanın hesabında. Bizim millet nasıl peki? ''Lan, biryerden voleyi vursam da, devirip yatsam geberene kadar'' mantığında. Hangimiz sahte rapor alıp tatile çıkmadık, ya da işten yarım saat kaytarmanın dayanılmaz hazzını tatmadık. Birkaç nesil sonra atasözü olarak anılacak olan ''neresi beleş oraya yerleş'' türü stratejilerle götürüyor durumu bu millet. Hangi gelişmiş ülke haftada iki gün tatil yapıyor bir araştırıverin lütfen. Üşenmeyin.

Olmaz agam olmaz. Ülke topla tüfekle korunmaz. Ekonomi en güçlü silah bugün dünyada. Tek mermi sıkmadan duman ederler ülkeyi. Aha da 1 ayda tüm milletin cebindeki paranın 5'te 1'i gitti. Ama benim saftirik insanımın ruhu bile duymaz. Cebinden paralar Soros'un hesap defterlerine doğru buhar olur ama milletim, analarım banu alkan'ın aşk günlüğünü tutmakla meşgul ne de olsa.

Böyle sığ bir toplum mu araba üretecek, teknoloji üretecek. Para ticaretle kazanılır. Ticaret için iyi, kaliteli, ucuz mal üretmek gerekir. Böyle verimli üretim için çok çalışmak gerekir. Kafa patlatmak gerekir. Teknolojiyi ya hazır satın alır geliştirirsin ki çok pahalı bir iştir hatta bazen geliştirmene izin bile vermezler, ya da kendin sıfırdan başlayıp geliştirirsin.

Şarkıcı İzel'in bir şarkısında dediği gibi: ''bu işin formülü çok açık, bir sen, bir ben, bir de bebek'' Bu kadar basit. Kafanı çalıştıracaksın, bedenen çalışacaksın, hımbıllık yapmayacaksın. Bizim fenerbahçeliler hala köprüdeki GS bayrağını kesmek için kafa patlatıyor. Millet birbirini doğruyor sağda solda. Bitirmişler bu milleti. Ölmüş, ruh bitmiş. Millet birbirini düdükleme peşinde.

İki dünya savaşını da hezimetle kaybeden, donuna kadar kaybeden almanya'nın bugün nasıl dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olabildiğini, almanların nasıl bir iş mantığına, çalışma performansına sahip olduğuna bakın anlarsınız demek istediklerimi. Bizdeki ''salla gitsin'' ya da ''birşey olmaz'' ifadeleri adamların sözlüklerinde yok.

İki üç kişinin çabasıyla olmaz bu işler. Zincir gibi birbirine bağlı. Herşey, sağlam, ucuz, iyi tutan, paslanmayan ilk vidayı üretmekle başlar. Dünyayla rekabet edebilir ilk vida. Komik dimi... Ama mantık her yerde, her sektörde aynı.

Hiç bir şey imkansız değildir. Yemek tarifi gibi tarifi var bu işlerin. Yeter ki millet olarak aynı fikre, aynı zikre sahip olabilelim. Bu tarife uyabilelim. Bunu başardığımız gün dev bir adım atmış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special123456 -- 25 Haziran 2006; 4:00:14 >

• konu dağılıyor beyler aynen size katılıyorum ama iyi şeylerde olmuyor değil
  • yaparız zamana ihtiyaç var gün gelir devran döner gelmiş geçmiş en ulu milletiz biz yeri gelecek araba da üretecez uzay gemisi de.

• quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Kaptanın seyir defteri, yıldız tarihi 2006, bütün ülkeler, Allah' ın Çeki, Koresi, Alman' ı, Fransız 'ı , Japon' u cillop gibi arabalar yapıyorlar ancak ülkemizde hala tık yok. Kardeşim bu iş bu kadar zormudur? Yokmudur bu ülkenin mühendisi, uzmanı , işadamı vesairesi? Bzi neden otomobil yapıp dışarıya gururlar Made in Turkey yazıp satamıyoruz?

Ah Ulu Ata' m, ne vardı bir 15-20 sene daha yaşasaydın? 1938 yerine 1968' lerde aramızdan ayrılsa idin şu an biz satıyor olurduk canavar gibi arabaları başka memleketlere.

Neden kendimize ait bir OTOMOBİL markamız yok ??? Neden???

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

yaw bırakın otomobil fln üretmeyi.........Bana kalem üretin yaw.......
    Şuan lise son sınıftayım.... dershane fln uğraşıyoruz......Bir tane türk markası kalem yok ortada.....Rotring,tombow,faber castell,,
    başka yok kimse kullanmıyor...kaliteli değiller....ztn marketlerde fln da yok .....bir tane türk markası olsada kaliteli uç kırmayan yere düşünce çatlamayan bir kalem üretse....herkes onlardan kullansa ....bizim binlerce dolarlarımız yurt dışına gitmese fena mı olur???.....
    biz sömürge bir devlet olduğumuz sürece hiç bir şey üretemeyiz .....izin wermezler....ürettiğimiz tarım ürünlerine bile karışıyorlar....acı ama gerçek sömürülüyoruz......

FATİH DİYE Bİ MARKA VAR OLDUKÇADA GÜZEL BEN ÇOK KULLANDIM. KULLANAN GORDUM

• Hepsi yapılır ama Türkiye ye montaj sanayiini sokan ve mazeret olarak biz yapsak tutmazdı satamazdık gibi bahanelerin arkaasına saklanan Koç Sabancı vb gibiler oldukça üreteceklerinde önü kesilir.Ama ben umutluyum önümüzdeki 10 yıl içinde üretiriz.Bir tata,bir skoda,bir vw yapmak çok zor diil yaparız.Sonuçta hepsi dört teker tenekeden yapılıyo.Yok teknoloji çok ilerlemiş de motor parçaları hala aynı biraz sürtün me azaltıldı ve yazılım gelişti.Biz Pardus gibi yerli işletim sistemi bile çıkarıyoruz.Bütün iş sermaye ve sermaye yi bulunca komplo ya gitmemek.
    Şimdi iller arası kullanmak için 30-40 kişilik pervaneli uçaklar üretsek hazır TAI var ya...
    Tren yolları için ray üretiyoruz,Lokomatif üretsek,
    Logan gibi ucuz otomobil üretsek
    Yerli iş robotu bile ürettik,her türlü kaynak,montaj, işlemlerini yapabiliyo.
    Yazılım üretebildiğimize göre herşeyi yapabiliriz,sonuçta bunları da üreten insan.Bizlerde zeki olduğumuza göre...Bizlerin bu üretimi engelleyen sermayelere çözüm bulması gerekir,sorun burda yoksa ver odtü ye projeyi sana son nesil vvti dizel üretsin bakın piyasada vvti dizel yok.
    Yani sorun üretmek diil üretmeyi engelleyenleri durdurmak...
    Buda yerli denemelerden imza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 28 Ocak 2007; 12:12:22 >

• aaaa arkadaşlar lütfen öle demeyin aslında bizim de bir markamız var 'Güleryüz' adamlar şuan dışarıya otobüs gönderiyo iç talebi karşılayamıyo
  • NEDEN KENDİ OTOMOBİL MARKAMIZ YOK? sorusunun cevabı bence şöyle olmalıydı :

Çünkü, biz millet olarak çok konuşup az iş yapmayı severiz. Kendi markamız olması için bi şeyler yapmak, bi yerlerden başlamak yerine, bunu bizden önce yapan çinlilerin mallarına b.k atarız. eğer içimizden birileri otomobil üretmek için bi şeyler yapmaya kalkarsa da onları doğduklarına pişman ederiz. çünkü biz birbirimizi çekemeyiz. birbirimizin kafasına basıp suya batırıp boğmaya bayılırız, bunu kamufle etmek için de "türkün türkten başka dostu yoktur" deyip, herkesi kendimize düşman ilan ederiz ama aslında kendimize kendimizden büyük düşman yoktur. daha ne diyeyim, yetmez mi?
  • zamanında ürettiğimiz otomobil ozamanki dediğim dedik diktatör siyasetciler olmasaydı benzini bitipte çalışmayan bir otomobil tek bir sözle üretimi durduruldu DEVRİM şimdi canım türkiye mimde vardı markası,keşkelerle bir yere varılmaz ABD biraz sıkıştırınca baktık çaresi yok aselsanı yaptık şimdi ABD ye de gereken şeyleri satmaktayız,allah korusun yarın bi ambargoda mecbur kalırsak yapılabilir ama öyle olacağına olmasın mecbura kalınca yapamadığımız şey yok ama ondan önce saldım çayıra mevlam gayıra...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.