Şimdi Ara

Neden kaslarım yok??!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeste vücut on numara beş yıldız millet çakıyo tozu yapıyo vücudu bende tık yok beyler. Öncelikle spor geçmişimden bahsedeyim ki o kadar fazla değil. 7 yaşımdan beri yüzüyorum yaşım 20 oldu olimpik havuzlarda yüzdüm hep ilk başlarda yüzme kursuyla başladı lisans çıkartmadım hiç yarışma falan uğraşamam diye ama gel git yüzme hocasıyla aramı iyi tuttum beni her yıl yarışmaya hazırlıyor gibi ilgilendi hep gruptan ayrı yüzdüm tek seferde 300-300 metre şeklinde. Bu yaşıma kadar fitness salonundan verim alamadım. Hadi dedim yüzüyoruz spor iyi güzel bari bi vücut şeklim olsun güzel dursun falan uğraşmaya başladım. 14 yaşında spor salonuna yazıldım o zaman tabi marketten eve damacana bile taşıyamıyorum. 1 ay gittim düzenli olarak tam kas ağrıları geçti rutin egzersizler derken bıraktım gelişim görmedim diye. Halbuki devam etmem gerekirdi ama küçüklük işte. Sonrasında 16 yaşında bi daha başladım bu sefer düzenli gidicem dedim. 17 yaşına girene kadar yaptım (yaklaşık 7 ay). Ciddiye aldım dedim olcak bişeyler heralde. Ama yok nerde. 7 ay gidince insanlar tanıdık olmaya başladı tabi yeni yüzler hemen anlaşılıyor. Ben giderken bi çocuk kaydolmuştu hiç unutmam. Aynı yaştayız çocukla o da benim gibi ilk başta acıyo her yerim evde yattığım yeri beğeniyorum falan diyo. Çocukla arada sırada merabalaşıyoruz falan sonra benim günler uyuşmadı çocukla dershane falan var diye 8 9 gibi gitmeye başladım ben spora. 2 ay denk gelmedik çocukla. Sonrasında beraber gidiyomuşuz 1 ay o da geceleri benimle bir gelmiş ama ben tanıyamadım çocugu o derece. Lan bi anda çocuk irileşmiş böyle bi değişik olmuş. beraber bench falan girerdik ben 40-50 arası zorlanmazdım 15er takardım iki tarafa da çocuk benim yardımımla 10 takardı yapamazdı falan baktım 25 25 takıyor dayamış proteini. Gel gelelim benim de hevesim kaçtı tabi. Bıraktım salonu o ara ygs lys derken aradan 2 yıl geçti. Geçen gün arkadaşı aradım doğum günüydü içmiyon mu olm falan konuşuyoruz yok kanka dedi ben spora yazıldım 1 aydan sonra toz kullanıcam aldım herşeyi falan dedi ben bi bozuldum tabi sen de mi brütüs modundayım. Ertesi gün feyste dolanıyorum enes diye arkadaş var iyi çocuktu takılırdık dershanede ben bunu hep kafa kola falan alırdım cılızdı bu. Çocukla 6 7 aydır görüşmüyoruz bi baktım fotoğraf atmış omuzlar şişik kollar desen kafam kadar nasıl gücüme gitti anlatamam. Ben de artık kafaya koydum kullanıcam mereti. Düz yolla spor yapsam 40 yaşımda fit vücuda gelirim kafasındayım o yüzden o yola hiç girmeyin arkadaşlar. Bana söyleyin ne yapmam lazım? Hangi marka protein tozu ne zaman başlamalıyım kullanmaya deri eldiven markasına kadar söyleyebilirsiniz fikirlere açığım. Bu arada boyum 1.90 kilom 64. Yağ oranımı da 1 lira atıp ölçüm yapan cihazları baz alarak söylüyorum yüzde 9. Yani göbek falan filan yok.

• Dostum boyuna göre kilon çok düşük önce kilo alman gerekiyor 80 kiloya cikman gerekiyor günlük kalori ihtiyacın 2500 ise senin 3000 kalori alman gerekiyor sağlıklı bir şekilde kilo alman lazım bunun içinde sağlıklı ürünler kullanman lazım ve herşeyden öncesi sağlam bir spor salonu ve sağlam bir hoca ve en önemlisi sabır 80 kiloya 5 ayda falan çıkarsın zaten sonra ağırlık antrenmanlari falan filan 1 senede baya fit bir vücudun olur .

Su an protein tozu kullanman yararından çok zararına olur benden söylemesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spor zamanlarında beslenmen hakkında bilgi vermen lazım, ayrıca protein tozu daha çok kasların çabuk toparlanmasını sağlar biliyorsundur çalışma sonrası eski kaslar yıkılıp yerine daha güçlü kaslar yapılır işte tozlar bu süreyi kısaltıyor. ancak ben mesela protein tozunu çok nadir kullanmama rağmen kayda değer gelişme sağlayabiliyorum. sabah 2 akşam 2 yumurtayı(kesinlikle sarısını ayırma) bol zeytinyağıyla birlikte kısa süre pişirirsen güzel olur. çünkü yumurta önemli. ayrıca beslenmeden önce şunu da sorayım ağırlık çalışmasından sonra hemen ya da 1 2 gün sonra çalıştığın kaslarda bir ağrı yanma mevcut mu? eğer ağrı hissetmiyorsan kaslar uyarıyı almamış demektir.
  • Sorun şu ki ben kilo alamıyorum. Günde en az 1 litre kola içerim ki zararlarının farkındayım ama benim yerime başkası olsa domuz gibi olurdu bende yine hiç bişey yok. Daha yeni balık yağı hapına başladım bakalım ondan bişey olur belki. Ben yaklaşık olarak 2 senedir 64 kiloyum. Karbonhidrat protein tozu karışık olanlar var o şekilde olmaz mı?
  • rexpos R kullanıcısına yanıt
    Her spor yapışımdan sonra veya yüzme antemanından sonra tavuk-kırmızı et ağırlıklı beslenirim. Aileme de bu şekilde tembih ettiğim için ben spora gidip geldikten sonra bu şekilde besleniyordum. Sabahları 2 yumurta kırıyorum akşama kadar rahat 1 buçuk ekmek yerim sulu yemek veya kızartma ile birlikte. Zeytinyağı alamıyorum çğrencilik malum ama ayçiçek yağı var bol kullanırım her zaman. Çalıştırken yanmadan çalıştıktan sonra ağrıdan acı çekerim her zaman yani uyarı dediğin olay var bende. Peki sen ne düşünüyorsun protein tozu karbonhidrat karışık olan tozlar hakkında?
  • brsyksk kullanıcısına yanıt
    eti falan çok abartmana gerek yok mesela sürekli et yemiyorum yeşil mercimek yoğurt bulgur pilavı yumurta peynir falan abartısız tok tutacak kadar yememe rağmen optimum seviyede olmasa bile ona yakın bir gelişme oluyor bende ve çoğu kişide. sindirim sisteminde bozukluk olabilir, barsaklarında parazit olabilir. parazit sık karşılaşılan bir durum makatta gece kaşıntı yastığa ağız akıntısı falan belirtileri var forumdada başlığı var zaten çok kişi muzdarip. bu yönde bir belirti yoksa bence doktora görünmelisin hormon bozukluğu olabilir. yoksa anormal bir durum yani 7 aylık düzenli çalışma ve beslenmeyle kayda değer gelişme olması gerekiyor.
    Daha Fazla Göster
  • brsyksk kullanıcısına yanıt
    hocam sigara falan o şekilde imkansız yani bu işin insülini var hormonu var bence bir an önce doktora gidin en azından bir tahlil yaptır :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilginiz var mi hocam nereye gideyim tahlil için yani hangi alana ne tahlili yaptırayım?

basbaya bunyeden bunyeye. mesela kimileri kas calisir balon gibi kaslari gelisir, kimilerinin de yumurta gibi kaslari gelisir.
    yeme aliskanliklarindan da olabilir. gunluk yedigin yiyecekleri yokla. protein emilimini azaltan birseyler yiyor olabilirsin
    mesela bol limonlu yiyenler genelde fazla sismanlamaz. surekli limon yemek limon eksikligi gibi zararli olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tek bende var hocam bu zayıflık. Annem normal kilosunda babam göbekli kardeşim daha 9 yaşında 34 kilo. Sıkıntı bende sanırım bi gidip dediğinizi yapmamda fayda var sanıyorum.
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam her öğünü özenle seçiyorum sabah karbonhidrat öğlen sebze akşam protein ağırlıklı öğle ve akşamı değiştiriyorum o şekilde beslenme şeklim. Limon da o kadar fazla tüketmem anca çiğköfte yersem veya kırk yılın başı salata yaparsam.
  • Ne yalan söyliyim hocam yazının hepsini okumaya üşendim ama temelini anladım.Kilon arkadaşların dediği gibi boyuna oranla oldukça düşük.Cidden hem iç kaslarını güçlendirip hemde aynı şekilde dış güzellik(görüntü) olarak istiyorsan vücut geliştirmeye başla günde 5-6 öğün ye imkanın dahilinde ,metobolizman dahilinde 6-7 ay a kadar vücudun güzelleşir diye düşünüyorum.Ayrıca Bu vücut geliştirmeyi çok iyi birşekilde yapıp dietine yediklerine çok iyi şekilde dikkat etmek ve püf noktalarını araştırmak filan lazım.Ben 2 senedir bodybuilding yapıyorum,vücudum allaha şükür gayet güzel çünki özenle çalışarak yediklerime dikkat ederek yaptım.Geçmişte karete , kung fu , judo filan yapmışlığım var şimdide kickbox ve ilerde mma.Bu sayede kaslarım hiç zayıflamadı ve gücüm hep en üst seviyede kaldı.
  • Kolayı kesinlikle bırak. Kemiklerine zararı çok. Süt tüket.
    Salondada başkası seni ilgilendirmesin. Birkaç kişi kısa sürede öyle oldu diye kendinide öyle olmak zorunda hissetme.
    Bir diyetisyene git anlat derdini burdaki gibi sana kan tahlili yapar spora başlıcam diyede belirtirsin ona göre liste verir belki ilaçta verebilir kilo alman açısından.

Orijinalden alıntı: brsyksk

Hocam ben kafaya koydum başlıyorum spora alışma dönemi geçsin hardline progainer alıcam karbonhidrat ağırlıklı. Öğrencilikte olmuyor o 5 6 öğün o yüzden bu şekilde daha iyi olucak sanırım

Hocam bence protein ağırlıklı bi gainer al optimimun öneririm cidden piyasadaki en iyi kilo aldırıcılardan.Aynı şekilde bende kullandım ve etkisini gördüm.5-6 öğün yemeden kastım sabah öğlen akşamı güzel yedikten sonra aralarada yoğurt meyve (muz , elma, kivi , avakado) badem fındık ceviz tarzı şeyler sıkıştırırsan etkisini fazlasıyla görürsün

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.