Şimdi Ara

Neden Internetten Alkol Satilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
24.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
301 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçkinin internet üzerinden veya telefon üzerinden satılmasını yasaklayan Siyasal İslam Türkiye'nin en büyük kanseridir.

Şuan Yemeksepetinden, getir sitesinden, bira veya şarap vs yasak nedeniyle satılamıyorsa burda serbest piyasa ihlali vardır. insan özgürlüğüne karşı net terör var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 24 Aralık 2020; 12:36:57 >

• Abi siz ahmak mısınız, ahmak rolü mü kesiyorsunuz husûsî?

Bandrollü içki internetten elbet satılabilir ve servisi yapan elemana teslim ettiği şahsın şüphe durumunda kimliğini görme yetkisi verilir, yaş sorunu da hallolur, sahte sorunu da.

Engellenme sebebi tamamen bir adamın keyfi. Nasıl "oynamasınnar la" diyip konsollara cart diye %50 vergi konulduysa aynı o sebepten. Tamamen kendi yargılarını başkalarına empoze etme hadisesi.

İnternetten satış yasaklanıp alkole vergi değil HARAÇ gelmiş de ne olmuş. En sağlıklı biz miyiz? Kadınlar katledilmiyor mu? Çocuklara tecavüz edilmiyor mu? Neyi çözmüş tam olarak bu çağdışı yasak?

Savunan dümdüz ahmaktır, akli ehliyeti yoktur.

Sebebinin ne olduğu belli değil mi? İlla ki açık açık izah etmemiz mi gerekiyor?

Din kardeşim din..yaşadığımız bütün bu çıkmazların, tartışmaların, trajikomik durumların temelinde din ya da radikal dincilik yatıyor. Bunu yazdım diye uzaklaştırma alacam yine😂

Türkiye’de insan hakları konusunda düzenleme yapılacağı zaman “ Ulemaya danışalım “ diyen AKP hükümetini gördü bu gözler. Çamurda debellenip durmamızın, bir türlü düzlüğe çıkamıyor olmamızın bir sebebi budur. Tek sebep bu değil elbette ama konu alkol vs. islami ideolojiye ters olan şeylerde durum bu.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Neden İnternetten Alkol Satışı Yapılmıyor?

İnternetten alkol satışı, bazı ülkelerde yasal olsa da Türkiye'de yasaktır. Bu yasağın arkasında yatan birkaç temel neden bulunmaktadır:

• Gençlerin Erişimi: İnternet üzerinden alkol satışı, gençlerin alkole daha kolay erişmesine neden olarak bağımlılık risklerini artırabilir.
    • Sorumsuz Tüketim: İnternet üzerinden alkol satışı, sorumsuz tüketimi teşvik ederek toplum sağlığına zarar verebilir.
    • Yasal Düzenlemeler: Türkiye'de alkol satışını düzenleyen mevzuat, internet üzerinden satışına izin vermemektedir.
    • Denetim Zorluğu: İnternet üzerinden alkol satışı, denetimini zorlaştırarak kaçakçılık ve sahtecilik risklerini artırabilir.

Bu nedenle, Türkiye'de internet üzerinden alkol satışı yasal değildir ve yetkililer bu yasağı uygulamak için sıkı denetimler yapmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gebermeyesiniz diye olmasın?

Vericekler sahte alkolü kör olup gideceksin.

Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

No özellikle oy verdim siyasal islam seküleri ezsin diye. Buna rağmen seküler sistem geldiğinde ben keyfimle yaşamaya devam edeceğim.

Daha da üstüne birde muhalefet olduğum için tırım tırım her açığı kollayıp ben saldırıcam siz birde savunmak zorunda kalacaksınız.

Ben o arada röpteşambır viski puro üçlemesi ile kahkaha atıyor olacağım ekran başında.

• Adamlara bak sürekli Ak parti seçmenini yargılamak ile tehdit ediyorlar, hiçbir zaman iktidara gelemeyeceksiniz

Hakan FİDAN
  • Millet hastalıktan kırılıyor, bunların derdine bak. İçecez de içecez. Her mahallede 2-3 tane Migros var gidin alın kardeşim. Allah akıl fikir versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Millet hastalıktan kırılıyor, bunların derdine bak. İçecez de içecez. Her mahallede 2-3 tane Migros var gidin alın kardeşim. Allah akıl fikir versin.
    millet hastalıktan kırılıyorsa eve servis yapılsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erikli Su'da Florür Yok mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Vergileri insanı boyuta indirirsen sahte içki diye birşey kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

PSN : Jeopol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Vergileri insanı boyuta indirirsen sahte içki diye birşey kalmaz.

Türkiye de yaşıyoruz farkında mısın bilmiyorum. Bizim halk leblebi tozunda bile hile yapmaya çalışıyor alkolde neler yaparlar hayal bile edemiyorum.

Açıkçası onu alıp içmek cesaret ister :)

Bandrollü içki internetten elbet satılabilir ve servisi yapan elemana teslim ettiği şahsın şüphe durumunda kimliğini görme yetkisi verilir, yaş sorunu da hallolur, sahte sorunu da.

Engellenme sebebi tamamen bir adamın keyfi. Nasıl "oynamasınnar la" diyip konsollara cart diye %50 vergi konulduysa aynı o sebepten. Tamamen kendi yargılarını başkalarına empoze etme hadisesi.

İnternetten satış yasaklanıp alkole vergi değil HARAÇ gelmiş de ne olmuş. En sağlıklı biz miyiz? Kadınlar katledilmiyor mu? Çocuklara tecavüz edilmiyor mu? Neyi çözmüş tam olarak bu çağdışı yasak?

Savunan dümdüz ahmaktır, akli ehliyeti yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: circassianman

Tekeller bile sahte satıyor bazen. İnternete güvenilmez.
    boş yapma hocam sigara bile yasak internetten satılması
  • Hiçbir mantıklı sebebi yoktur zaten tüm tekeller telefon veya whatsapp üzerinden sigara ve alkol siparişi kabul ediyor.

İleride bu değişirse ve Getir, Banabi gibi platformlar sigara, alkol satışına başlarsa zaten tekellerin sonu gelir.

Bu arada Getir ve Yemeksepeti gibi platformlarlar kimlik ile yaş doğrulayıp gerçekten +18 kişilere satış yapabilir. Çokta güzel olur.
  • 18 yaşından küçüklere satılamaz yasasını denetleyemezler ondandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

boş yapma hocam sigara bile yasak internetten satılması

Alıntıları Göster

İnternetten satılmasını geçtim, üniversitelerde kampüs içinde bile satışı yasak. Dünyanın yolunu yürüyorduk bir sigara için.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.