Şimdi Ara

Neden Hidrolik Disk Fren

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim merakım neden hidrolik disk fren avantajları dezavantajları nelerdir?

• HD frenin avantajı genel olarak çamurlu ya da yağışlı/ıslak zeminlerde ortaya çıkıyor. V frenlerde, pabuçların temas ettiği jant yüzeyi, biraz evvel bahsettiğim zeminlerde ıslandığı için ya da çamurla kaplandığı için daha geç tepki gösterebiliyor (ya da hiç göstermiyor). HD'lerin balataları tamamen farklı bir konumda olduğu için bu negatif durumdan muaf tabiki.

Bunun yanı sıra HD frenlerin bakımı zordur. Konuya hakim olmayan birisi, HD frenlerin bakımını kolay kolay halledemez. Kısacası yolda giderken frenlere bir şey olsa, bir bisikletçi bulana kadar o frenleri unutman lazım. Ayrıca HD fren sistemleri bisiklete ilave ağırlık demek oluyor.

Ben, zırt pırt pabuç değiştirmekle uğraşmayayım diye HD kullanıyorum ama şimdiki aklım olsa bir daha HD sistemli bir bisiklet alır mıyım? Pek sanmıyorum.
  • V fren ideal ya. Tamiri kolay, kendin sök-tak. Baradine pabuç da taktın mı tamamdır.
  • Kısa fren mesafesi, her şartta kullanılması. Özellikle arazide verdiği keyif bambaşkadır. Yalnız bakımı zor ve pahalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arazide dik bir inişte v frenle duramazsın.
  • v frene herkes çamur atıyor bazen bu durumu sevmiyorum, düzgün bir v fren mekanik diskten bile daha iyidir kuru havada. ben haftada 2 kere kontrol eder papuçları ayarlar yola çıkarım adam hidrolik disk alır 2 ay dokanmaz.
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Mekanik ile Hidroliği karıştırma. :P

Yukarıda da yazmıştım sırf bakım muhabbeti olmasın diye HD sistem tercih ettim. 7 aydır ne bir yağ takviyesi yapıyorum ne de rotorlardan kaynaklı herhangi bir sorunum var. Sürüş öncesi fren kontrolü yapmak ve sürüş esnasında fren yapmak dışında yüzüne baktığım yok fren sisteminin. Bisikletçiye gittiğimde, usta bile frenlere bakmıyor bir bozukluk var mıdır diye. :P
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hidrolik disk fren havası alma
    10 yıl önce açıldı
    Fren Diski ve Balatası Seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olursa hidrolik v fren yapıcam
  • Mtb disinda gereksiz

• En önemli avantajı sıvıların sıkıştırılamaması prensibiyle sıvıyı iterek fren kolu ve kaliperllerdeki çapların farkıyla parmağınızla çektiğiniz kolun misliyle kuvvet uygularlar. Özellikle dik inişlerde ve maksimum kontrol gerektiren teknik inişlerde yalnızca tek parmağınız ile rahatlıkla frenleme yapmanızı geri kalanlarıyla elcekleri kavramanıza olanak verir.

Giriş seviyesi disk frenler daha fazla müdahale gerektirir. En azından kaliperi ortalayacak kadar eliniz alet edavat tutmalı. Ayarları daha çabuk bozulur. Fakat yine de kapalı sisteme müdahale etmeniz gerektiren bir arızayı kolay kolay çıkarmazlar.

Yolda sistemde bir arıza oluştuğunda ne kadar iyi bir bakımcı olduğunuzun önemi yok, ne yazık ki yolunuza o fren olmadan devam etmeniz gerekir. (-Kaliperin sağa sola kayması haricinde) Kolay kolay da olacak bir şey değil, sağa sola çarpmadığınız sürece.

Çamur yağmur söylenmiş zaten, bir diğer konu da pabuçların eridiği şekilde jant yüzeyleri ve rotorlar da erirler. Rotor değişimi jant çemberinin değiştirilmesinden çok daha ucuz ve kolaydır.

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

olursa hidrolik v fren yapıcam

Hazırı senelerdir piyasada yapmak için uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

olursa hidrolik v fren yapıcam

Hazırı senelerdir piyasada yapmak için uğraşmayın.

v nin hidrolikleri varmı edit: harbiden varmış la hiç bilmiyordum

ayriyetten ben genelde birşeyleri hazır almak yerine imal etmeye çalışmaktan yanayım her zaman

edit2: bütün hevesim gitti la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 12 Ocak 2014; 23:10:39 >

• Disk veya v fren tercihi kullanım tarzına göre değişir. Ben mtb için kesinlikle disk diyorum. internetten okuduğum şeylerle değil hem de. V fren ayaklarının altına biriken çamur tekerin dönmesini engelleyip, bisikleti sırtımda taşımaya zorladığı zaman v fren almakla hata ettiğimi anladım. Mekanik olsun disk olsun diyorum artık. Tabi zor arazileri seven biri olarak söylüyorum bunu. Şehirde kullanmak için v fren + baradine papuç her işi görür.

• Bataklığın, çamurun içinde sürmeyecekseniz eğer hidrolik fren kullanmasanız da olur. Baradine 4 mevsim fren pabuçu ideal.
  • arkadaşlar peki bende şuan giant revel 29 er 1 var. Üstünde mekanik disk fren var ben bu freni hidrolikle değiştireyim mi yoksa devam mı ediyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeakyuz1

arkadaşlar peki bende şuan giant revel 29 er 1 var. Üstünde mekanik disk fren var ben bu freni hidrolikle değiştireyim mi yoksa devam mı ediyim

Devam edin. Arada bakımını yaparsanız işinizi fazlasıyla görür.

Bakımdan kastım da basitçe fren telini yağlarsınız, sabit padin ayar vidası ile padler eridikçe rotora yaklaştırırsınız, bittikçe değiştirirsiniz bu kadar.

Tabi ki bisikleti sadece kullanmak değil benim gibi bazıları için mekaniği de bir tutkudur, sökersiniz yeni parçalar alır takarsınız. Orası sizin bileceğiniz iş, ama mesajınızdan gördüğüm kadarıyla fonksiyonel olarak sizin için ihtiyaç değil.
  • quote:

arkadaşlar peki bende şuan giant revel 29 er 1 var. Üstünde mekanik disk fren var ben bu freni hidrolikle değiştireyim mi yoksa devam mı ediyim

sürüşünüze bağlı bişey. yeterli geliyorsa değiştirmeye gerek yok.
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    peki önerdiğin bir mekanik disk fren serisi markası var mıdır
  • Yeni bir mekanik fren mi alcaksınız? Elinizdekiler işinizi görüyorsa masraf etmeyin.

Memnun değilseniz de sadece kaliperleri değiştirebilirsiniz. Avid BB5 ve BB7 modelleri piyasadaki en iyi mekanik disk fren kaliperleridir.

http://www.sram.com/avid/component/mechanical-disc-brakes
  • quote:

peki önerdiğin bir mekanik disk fren serisi markası var mıdır

bb5

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.