Şimdi Ara

Neden herkes Türkiye'yi Süper-Güç sanıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
2
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi hepsini okumadan bir şey yazmayın, dediklerimi araştırıp da bulabilirsiniz. Araştırmadan bir şey yazmayın. Ya da bana vatan haini mualemesi yapmayın. Bunlar gerçek. Gerçeği söyleyince vatan haini olunmaz.

Bir değil, iki değil arkadaşlar. Youtube açın dünyanın en güçlü 10 ordusu yazın. Yüzlerce video çıkacak ve çoğunda Türkiye 1. sırada. Bir de video altındaki yorumlarda savunuyorlar. Türkiye'nin AB'den ekonomik, sosyal, askeri vb. her türlü alanda daha güçlü olduğunu düşünenler var. Anlamıyorum neden böyle düşündüğünüzü. 3 tane seçenek var:
    Ya türk medyası gözünüzü boyamış,
    büyük bir cahilsiniz,
    ya da çok aşırı milliyetçi bir ailenin çocuğusunuz.

Dalga geçtiğiniz Suriye'nin elinde, bizim 15-20 yıl sonra elde edebileceğimiz şeyler var. Ülkede savaş var ama beni ilgilendirmez. Eğitim sistemine bakın, ordusuna bakın. Her yerde görebilirsiniz. Adamlarda B52 heavy bomber var lan.
    Avrupada bulunan hiçbir ülkeden daha güçlü değiliz. Herhangi alan olabilir. Eğitim sistemlerinde en küçük bir sorun yok. İktidar karşıtı olup iktidara karşı olan yok. Hukuk üst düzeylerde. Sosyal alana zaten girmiyorum. Nükleer Santralleri var ve en küçük sorun çıkmıyor. Adamlar 1940'lı yıllarda Nükleer Santral kurup uranyum işletiyor, biz 2023 yılında yapacaz diye övünüyoruz. Ülkemiz fay hattı, nereye kuracan santrali? Bor bile işletemiyoruz. İşletimi en kolay madenler arasında bor. Millet 1950 yılından beri uzaya araç gönderiyor, tüm güneş sistemi, tüm galaksi uydularla çevrili. Biz 1-2 uydu atıyoruz Nokia 3310'un kameralı hali gibi fotoğraf çekiyor bununla övünüyoruz.

En basitinden Rusya-ABD arasında savaş çıksa muhabbeti var. Nerede duysam bu muhabbeti Türkiye'yi kim yanına alır? Arkadaş, kim Türkiye'yi ne yapsın? Diyelim ABD tarafıyız. Rusya ABD'ye giderken üzerimizden geçer. Tamamdır savaş dışıyız. Ne teknolojimiz var? Adamlar A-10, B-2, ile saldıracak. Bunlara karşı koyacak roketimiz yok. Bunlarla açık alanda savaşma kabiliyetine sahip uçağımız yok. Savaş gemilerimiz dahi, İngiltere'nin 1920 yıllarında I. Dünya savaşı sırasında kullandığı gemilerden biraz daha iyi. Uçak gemimiz yok, helikopter olaylarına hiç girmeyelim.

Yok şu borç bitmiş, diğer borç bitmiş deniyor. Bu para nereden geliyor? Ekonomimiz bu kadar mı iyi? Vergi değerleri hepinizin gözü önünde. Yıllardır kazık kadar vergiyi ödüyorsunuz sorun yok, ama eylemciler 2-3 otobüs yakınca " ooo nasıl yaparlar! vatan hainleri yapamazlar oo! " Otobüs parasını sanki sen ödeyecen. Devlet bunu da vergiye yansıtır merak etme. Herkese 20 kuruş daha fazla ödese. Herkes 6-7 tane ürün alsa tamamdır. Filoya 4-5 yeni otobüs daha gelir. Yunanistan krizin eşiğinde, borçlar kuşatmış durumda. Hala kendilerini ayakta tutabiliyorlar. Biz de en küçük kriz çıksa sanki dünyanın sonu arkadaş.

• İngilizce yaz birde dünyanın en güçlü ordusu diye.
  • quote:

Dalga geçtiğiniz Suriye'nin elinde, bizim 15-20 yıl sonra elde edebileceğimiz şeyler var. Ülkede savaş var ama beni ilgilendirmez. Eğitim sistemine bakın, ordusuna bakın. Her yerde görebilirsiniz. Adamlarda B52 heavy bomber var lan.

Dan sonrasını okumama gerek yok.He şimdiden söyleyeyim Türkiye'yi süper güç görmüyorum.Sonra ordan vurursun başka bişeye kafan basmaz zaten.

Ekleme: Aslına bakarsanız
    quote:

Youtube açın dünyanın en güçlü 10 ordusu yazın.
    buradan sonra okumamam gerekirdi.Ben yaptım bi hata siz yapmayın beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 11 Haziran 2013; 14:35:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

İngilizce yaz birde dünyanın en güçlü ordusu diye.

http://www.youtube.com/results?search_query=world+greatest+army&oq=world+greatest+army&gs_l=youtube.3..0.2376.7516.0.7690.21.13.1.7.7.0.124.1420.0j13.13.0...0.0...1ac.1.11.youtube.K_aU97HcUIU

Buyur bak. 2-3 tanesini izledim sen de izle.

@elbiskuha
    İşte sorun burada. Suriye'nin dahi bizden daha güçlü olduğunu kabullenmiyorsunuz. Daha sonra süper güç olduğumuzu savunmuyorum diyorsunuz.
    Evet yaptığın edit ile milliyetçi olduğunu fakat bunu belli etmek istemediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Yaptığın değişiklik ile fikirlerini belli ettin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 11 Haziran 2013; 14:36:55 >

• Tüm Avrupa hava kuvvetleri gelse TURAF'ı etkisiz hale getiremezler.Gelmiş ne diyorsun.

• Biz süper gücüz, Öyle böyle değil Taramalı Bonbamız var, Kangal var sonra... Kimde var bunlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

İngilizce yaz birde dünyanın en güçlü ordusu diye.

http://www.youtube.com/results?search_query=world+greatest+army&oq=world+greatest+army&gs_l=youtube.3..0.2376.7516.0.7690.21.13.1.7.7.0.124.1420.0j13.13.0...0.0...1ac.1.11.youtube.K_aU97HcUIU

Buyur bak. 2-3 tanesini izledim sen de izle.

@elbiskuha
    İşte sorun burada. Suriye'nin dahi bizden daha güçlü olduğunu kabullenmiyorsunuz. Daha sonra süper güç olduğumuzu savunmuyorum diyorsunuz.
    Evet yaptığın edit ile milliyetçi olduğunu fakat bunu belli etmek istemediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Yaptığın değişiklik ile fikirlerini belli ettin.

https://www.youtube.com/watch?v=QU5Vd0lpmcM

https://www.youtube.com/watch?v=PKD2qvww1VE

öyle bişey görmedim dostum Türkiyenin süper güç olduğunu bende savunmuyorum zaten aynı taraftayızda kahvedeki dayılardan başka süper güç olduğumuzu iddia eden fazla kişi yok süper güç olduğumuz bir nokta var oda vergi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp

İki silah adı öğrenmişsin artistlik yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

Tüm Avrupa hava kuvvetleri gelse TURAF'ı etkisiz hale getiremezler.Gelmiş ne diyorsun.

Ne kuvvet ama. Yaklaşık 120 ülkede olan A-10 uçağı bulundurmuyor.
    Yaklaşık 80 ülkede olan B52 bulundurmuyor.
    Yaklaşık 60 ülkede olan B2 bulundurmuyor.

bunlar sadece benim ilgimi çekip araştırdığım uçak türleri. Ordudaki en iyi uçak ef 18 uuu manyak off

• quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp

İşte kardeş. Bu site gücü, sayı sanmış. Tepemize 2 tane hidrojen bombası atılsa ne yapacaksın? Ben bunu soruyorum. 4 bin tane tankın varmış. Bunlar teknoloji ile donatılmamışsa ne işe yarar? 2 bin uçakmış. Demin birisine daha yazdım. Önemli olan teknoloji. 2013 yılındayız. 1920 yılında idi o nüfusu çok olan, tankı çok olan alır muhabbeti.

• quote:

Benim yorumum değil ama harfi harfine katıldığım bi yorum.

quote:

Sitede ki liste gerek sayılar gerek güç sıralaması olsun tamamı ile yanlış. zaten istense dahi bu kadar net karar ve sıralamalar çıkan bir liste yapılamaz. Her ülke ordu envanterini çarşaf çarşaf vermiyor ,aynı şekilde işin içine stratejik sistemler dahil edilmiyor ,nükleer silahlar ,ICBM ler ya da SSBN ler gibi mesela. Orada rakam olarak bir elin parmağını geçmeyen sistemler savaşların ve dünyadaki güç dengelerinin rotasını değiştirmeye yetiyor da artıyor bile...

Kaldı ki nicelik nitelikten her zaman önemlidir. Yukarıdaki sonuçlar tamamen niceliğe dayanarak çıkartılmış ki rakamlarında hiçbir doğruluk payı yok...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

Tüm Avrupa hava kuvvetleri gelse TURAF'ı etkisiz hale getiremezler.Gelmiş ne diyorsun.

[simage]http://kokpit.aero//image/cache/data/Resimler/Resimler/Turk%20Hava%20Kuvvetleri/152%20filo/152filo1-300x200.jpg[/]

Ne kuvvet ama. Yaklaşık 120 ülkede olan A-10 uçağı bulundurmuyor.
    Yaklaşık 80 ülkede olan B52 bulundurmuyor.
    Yaklaşık 60 ülkede olan B2 bulundurmuyor.

bunlar sadece benim ilgimi çekip araştırdığım uçak türleri. Ordudaki en iyi uçak ef 18 uuu manyak off

Çok meraklıysan bu konulara zaten bu forumda bu konuları tartışmazdın.Son olarak daha beni alıntılama sen.

• elbiskuha kullanıcısına yanıt
    Tamam alıntı yok mention var
    Süper zeka değilim, askeri şeyleri de kodu koduna bilmem. Bildiğim önemli birkaç şey var ve böyle bir ülkede yaşayıp, böyle bir ülkede milliyetçi olanları kınıyorum sadece
  • quote:

quote:

İşte kardeş. Bu site gücü, sayı sanmış. Tepemize 2 tane hidrojen bombası atılsa ne yapacaksın? Ben bunu soruyorum. 4 bin tane tankın varmış. Bunlar teknoloji ile donatılmamışsa ne işe yarar? 2 bin uçakmış. Demin birisine daha yazdım. Önemli olan teknoloji. 2013 yılındayız. 1920 yılında idi o nüfusu çok olan, tankı çok olan alır muhabbeti.

Yıl 2013 olsa da ele geçirmeler hala kara harekatıyla yapılıyor. Ayrıca kim kime hidrojen "çakmış" şimdiye kadar?

• sen bilir kişi misin?, sen uzman mısın?, sen kimsin lan?
  • AB ülkelerinden kurucu ve eski üyeler hariç diğerlerinden ekonomik olarak güçlüyüz ayrıca eğitim sistemimiz vs kat kat daha iyi.Onların borcunun olmadığını herkesin çok refah mı yaşadığını sanıyorsunuz..

AB'nin en yeni üyeleri Letonya Litvanya Polonya Slovenya Slovakya Romanya Bulgaristan bu ülkelerin ekonomisi olmadığı için AB'ye üye oldular.Ve AB'den sürekli para alan devletler bunlar ayrıca Yunanistan'da dahil bu gruba.Bu ülkeler , ülkelerindeki işsiz populasyonunu AB'nin gelişmiş ülkelerine gönderiyor her zaman ve oradaki iş gücünü azaltıyor.(Yakın zamanda İngiltere bu konu hakkında bir yasa düzenledi)

Bu yukarıda saydığım ülkelerin eğitimininde Türkiye'den iyi falan olduğu yok anca bize paralel olabilirler.Rankingler ne kadar taraflı olsada bakıp görebilirsiniz.Bu ülkelerdeki öğrencilerde okumak için başka yerlere gidiyorlar bkz.Almanya'da ki Polonyalı öğrenci sayısı 25.000 , Türkiye'den gelen Türk öğrenci sayısı ise 7.000 )

AB o kadar iyi bir sistem olsaydı Norveç ve İsviçre'de üyesi olurlardı , onlar geri zekalı mı ?

Avrupa var Avrupa var bu nokta üzerinde dikkat etmek gerekir her zaman.

Diğer konularda haklısın da ülkeyi yerden yerevurmanın da anlamı yok tamam kötü olabilir de sanki hiç iyi tarafları yokmuş gibi konuşuyorsunuz ( Siz ülkeyi yerden yere vurunca modern , biz ülkenin kötü tarafları olmasına rağmen iyi taraflarını da söyleyince hükümet yanlısı oluyoruz -ki baştaki partiyle alakam olmamasına rağmen)

http://www.dw.de/almanyada-alt%C4%B1-ki%C5%9Fiden-biri-yoksul/a-16702905

http://www.ntvmsnbc.com/id/25424094/

http://www.haber7.com/dunya/haber/1037110-avrupa-bu-goruntuleri-es-gecti

http://www.internethaber.com/yunanistanda-hukumet-karsiti-eylem-olaysiz-sona-erdi-542044h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing for the moment -- 11 Haziran 2013; 14:59:55 >

• quote:

quote:

quote:

Yıl 2013 olsa da ele geçirmeler hala kara harekatıyla yapılıyor. Ayrıca kim kime hidrojen "çakmış" şimdiye kadar?

Kara Harekatı yapsan ne yazar. Teknoloji yok diyorum kafaya bak ya. Tüm tankları sal Avrupadaki herhangi bir ülkeye. Sağ çıkabiliyorlar mı? Sen şimdi Vietnam Savaşı, Afganistan Olayları ve Körfez'den yola çıkarak böyle bir şeye vardın değil mi? Bu devletler zayıf. Nükleer başlık veya teknolojik silah kullanmaya gerek yok. Gerekirse ama 2 haftada alırlar hepsini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 11 Haziran 2013; 14:59:28 >

• @Dil Mühendisi

Yanlış tahmin. Atatürk hakkındaki fikirlerimi söylemek istemiyorum kan çıkar İktidar düşmanı da değilim. İktidara kim geçerse geçsin bu durum değişmeyecek.

@Keep on rising
    Türkiye'nin iyi yanları yok demiyorum. İyi olmayan yanlarını iyi göstermeye çalışanlara, iyi olmadıklarını göstermeye çalışıyorum

Edit: Belki bir kıpraşı hareket ettire bilirim diye düşündüm ama nafile. Ülkemiz aşırı milliyetçi akımla sarılı. Bu milliyetçilik kör ediyor sizi. Beni anlayıp, doğru olduğunu görme gibi lüksünüz yok. Beyniniz sadece Türkiye'yi savunmaya, gelen kötü şeyleri devirmeye yönelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 11 Haziran 2013; 15:03:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kara Harekatı yapsan ne yazar. Teknoloji yok diyorum kafaya bak ya. Tüm tankları sal Avrupadaki herhangi bir ülkeye. Sağ çıkabiliyorlar mı? Sen şimdi Vietnam Savaşı, Afganistan Olayları ve Körfez'den yola çıkarak böyle bir şeye vardın değil mi? Bu devletler zayıf. Nükleer başlık veya teknolojik silah kullanmaya gerek yok. Gerekirse ama 2 haftada alırlar hepsini

hocam ne saçmalıyosun Allah aşkına?
    Avrupa'yı sıksan 5 ülke çıkar sağlam. gerisi nedir ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Code Doctor

hocam ne saçmalıyosun Allah aşkına?
    Avrupa'yı sıksan 5 ülke çıkar sağlam. gerisi nedir ki?

AB'den bahsetmiyorum. Avrupa diyorum:

İngiltere
    Fransa
    Hollanda
    Almanya
    Çek Cumhuriyeti
    İsveç
    Norveç
    İspanya
    İtalya
    Portekiz

Bu ülkelerin bizden daha iyi olduğu aşikar. Diğer ülkeleri bilemem, iyi bir araştırma ve gözleme bağlı diğer ülkelerin bizden iyi olup olmadığı kararı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.