Alım gücü olarak Almanya'mı Amerika'mı daha iyi ?
-
-
Almanya da asgari ücret düşük gibi gözükse de Almanya da sosyal devlet anlayışı var. Almanya işsiz vatandaşlarına maaş veriyor,hastanelerden ücretsiz faydalandırıyor.
Ama ABD de sosyal devlet yok,işsizsen kimse sana para vermez,sigortan yoksa ABD hastaneleri sana kol gibi fatura çıkartır.
ABD girişimcilerin ülkesi,fırsatlar ülkesi. yani ABD ye giden adam girişken olacak,girişimci olacak yoksa ayvayı yer.
-
Doğru diyorsun hocam fakat Almanya'da şöyle bir durumda var kazancın ne kadar yüksekse verdiğin vergide o kadar fazla oluyor diye biliyorum -
Soru şöyle olursa daha iyi olabilir. Almanyaya gidenler mi daha rahat yoksa abd ye gidenler mi? Çünkü Almanyada türk kökenliysen 3.sınıf insan muamelesi görülmesi normal. Almanların yapısı gereği. Ancak abd de bu yok. Abd de zenci olunca işler değişiyor. Bir ön yargı geliyor insanlarına malesef. Mesafe dışında türk vatandaşı için şu an abd daha iyi. Ancak 0 dan başlamak nerede olursa olsun zordur her yerde. Alım gücü genel bir konu herkesin durumuna göre değişir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben sero -- 12 Ocak 2021; 23:24:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
almanya gerçej anlamda sosyal devlet alt tabakayı iyi yaşatıyor normal bir insan için avrupa iyidir
Zeki üçkağatcı kafası çalışan adam için amerika daha iyi
Amerika özgürdür seni sınırlamaz kendin düşünüp akıl edersin risk alırsın en basiti sağlık sigortanı sana zorunlu tutmaz kendin yaparsın bunu farkedecek zekan olması lazım
Benim kariyerde parada bulda gözüm yok insan gibi yaşayam çoluk cocuk cici aile tablosu -----:> almanya
Ben para kazanmayı deneyecem girişken adamım aile düzen falan ikinci planda diyorsan ------:> amerika
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Az bile ırkçılık yapıyorlar çocuk yapıp adamları sömürüyorlar -
İki ülkeye de gitmedim ama duyduklarıma göre amerika çalışıp para kazanmak için iyi. Avrupa ise yaşamak için iyi, işsiz kalsan bile sosyal devlet ihtiyaçlarını gideriyor ama amerika böyle değil orada tek başınasın ama daha fazla para kazanma fırsatın var.
Bire seçim şansım olsa alamanya'yı seçerdim. Çok para kazanmak gibi bir derdim yok, insan gibi sosyal bir devlette yaşamak isterdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 13 Ocak 2021; 0:7:39 > -
ben olsam amerika tercih ederdim.abd alım gücü daha fazla. bi de sıfırdan dil öğrenmek bana çok zor geliyor
almancaya kim hakim ki? üniversitede okuyanlara sor hepsi biraz ingilizce bilir fakat almanca bilen çok az.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X