Şimdi Ara

Neden her hastalığın bir ilacı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her biyolojik bozulmanın doğada tersi var: İlaç.

Bir gün, keşfedilip-sentezlenip hastalıklar iyileştiriliyor.

Her hastalığın bir ilacı olması neden?

Bu doğal-biyolojik mecburiyet midir?

Bu zorunluğun maddesel temeli nedir ??

Neden her hastalığın bir ilacı var?

• her hastalığın bir tedavisinin var olduğunu Efendimiz sav söylemiştir.

şöyle basit bir yaklaşımda bulunmak da fayda var ...

organizmalar mükemmel işleyen sistemlerdir.

eğer sistemde bir bozulma olursa tedavisi yönüne gidilir.

mesela barsaklarda milyonlarca bakteri vardır.

iyi ve kötü bakteriler birbirleri ile denge içerisinde yaşarlar. kötü bakterilerin sayısının çoğalması ile oluşan bir hastalık: iyi bakterilerin sayılarının artırılması ve kötülerinin azaltılması ile tedavisi sağlanabilir.

bunu da bir ilaç ile yapabiliriz ...

netice itibari ile organizmada bozulan dengelerin tekrar sağlanabilmesi için ilaçlar birer lokal müdahaledir diyebiliriz ...

ve bütün denge bozukluklarını dengeye getirmek için de bir tedavi yöntemi

vardır...

bu kadar açıklamadan sonra senin soruna verilecek cevap ise hastalığı verenin tedavisi içinde bir sebep yarattığıdır diyebilirim ...

ama sorun cidden hoş, üzerinde düşünülmesi gerekir ...

• bütün hastalıkların tedavisi var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ShineOn_

bütün hastalıkların tedavisi var mıdır?

evet var ...

ama şu an itibari ile yok ...

zamanla bulunacaktır ...
  • waow
  • Üstelik bir değil birden fazla ilaçları var her bir hastalığın.

Ben herşeyin ancak zıddıyla bilinebilirliği ilkesi ile mümkün görüyorum bunu.

(Bu topiğe acıdım gerekli ilgiyi görmedi oysa bilimsel izahları olmalıydı...)

• Belki size öyle geliyordur. Çaresi olmayan da bir sürü hastalık var. Veya hastalıklara iyi gelmeyen maddeler var. nakka nın oluşum kasıt virüsü sizin de her tarafınızı sardı bakıyorum. adamı einstein yapacaksınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde bir topik açılmıştı, sigara içenleri tedavi etmek istemeyen bir Türk doktor hakkında ve bir topik daha açılmıştı, yüz nakli yapılan bir kadın hakkında. Doktorlar tedaviye zararlı olacağı ve büyük zararlar vereceği uyarısında bulunmalarına rağmen bu kadın sigara içmeye başlamış. Şimdi gel de şu bizim Türk doktoruna hak verme. İnsanlar kendi kendilerini hasta ediyorlar sonra da nerede bu hastalığın ilacı?
  • quote:

waow

• quote:

Orjinalden alıntı: ak34

Belki size öyle geliyordur. Çaresi olmayan da bir sürü hastalık var. Veya hastalıklara iyi gelmeyen maddeler var. nakka nın oluşum kasıt virüsü sizin de her tarafınızı sardı bakıyorum. adamı einstein yapacaksınız.

çaresi olmayan değil çaresi bulunamayan bir sürü hastalık var ...

çaresi olmayan dediğimiz zaman o hastalık hakkında bütün araştırmaları durdurmak lazım ki henüz labaratuarlarda bu hastalığa çare yoktur deyip bırakılan bir hastalık olduğunu zannetmiyorum ...
  • Normal işleyişin ne kadar beğeni ve teşekküre layık olup şükredilmesinin gerekliliği insana en iyi hastalıklarla anlatılırdı.Öyle de yapılıyor.

Mesela hastanede bir amca ile yanyana oturuyoduk.Elleri dua eder gibi yukarıda idi .Derdini sordum,''Oğlum''dedi''Sen şu ellerin suyla temas edebilmesinin ne kadar büyük bir nimet olduğunu bilir misin?Cildim suyla temas edemiyor! Anında her yeri kabarıp,yara bere içinde kalıyor,halinize çok şükredin!''

Suyu avucuna alıp kullanabilmek...Bu nasıl bir nimetmiş,aman Allahım,cildin suya sabuna dokunur olarak tasarlanıp yaratılması ne mükemmellik ve ne harika bir nimetmiş!Hiç düşünmemiştim!Gözlerim yaşardı,''Allah şifa versin amca!''diyebildim.

İşte hastalıkların böyle görevleri var.Bir başka örnek;

Yine hastanede 17-18 yaşlarında bir genç kız ,oturuşunda bir sıkıntı hissettim ve sordum''Eklemlerdeki sıvının yapısı normal değil!'' yani kıvamı normal olandan biraz daha farklı yoğun bir sıvı imiş.

Şimdi düşünüyorum,eklem sıvısını bizim tam oynar kemiklerimizin birleşim yerlerine böyle yoğunluğu ayarlı koymak diye mükemmel bir nimet varmış!Ne kadar şükretsek azdır.

Bu insanlar sabırları ile kazanmanın yanında, şifa ile de bu nimetleri tatmak istiyorlar,ve şifa yolları için ,tiryaklar,ilaçlar,macunlar,şuruplar,ile hastalıklarının tedavisine çalışıyorlar.Dertler çok,elbette dermanlar da çok olacak.Bu tıp gelişiminin dur durağı olmayacak diye düşünüyorum.

Tabi benim yukarda değindiğim nokta hastalıkların bin hikmetinden biri.

Müthiş bir hastalıktan şifa bulmak...Eğer Allahın hikmeti noktasında bakılsa , birden, zemin denilen büyük hastahanede bulunan bütün dertlilere, âlem denilen büyük eczahaneden ilâçları ve dermanlarıyla şifa ihsan etmek olayının üstünde , çok şefkatli bir Allahın şefkatinin güzelliği ve rahmetinin mükemmellikleri çok geniş bir surette görünür.

Eğer tevhid anlayışı olmayan bir gözle sadece doğal...diye bakılsa ,göre göre , bile bile , bilinçli olarak ilaçların maddelerine özellikleri veren ve gösteren Allahın şifa vermesini , cansız maddeler olan ilâçların özelliklerine ve kör kuvvete ve özellik verebilecek bilinci olmayan doğaya vermek gerekir, bütün bütün mahiyetini ve hikmetini ve kıymetini kaybeder.

Evet; ilaçlara şifa özelliklerini veren ve ilaçların zerrelerini vücutta ihtiyaç olan yere taşıma mekanizmalarını kuran ve çalıştıran Allah'tır.

• daha neler,
    İnsanları ikna etmek için yaz iki hadis-i şerif dünya toz pembe olsun,
    ama nedense herşey o kadar basit değil rakamların dili nedense bunun tam dersini söylüyor.2 ile 2 nin çarpımı yine dört ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yalnızca

daha neler,
    İnsanları ikna etmek için yaz iki hadis-i şerif dünya toz pembe olsun,
    ama nedense herşey o kadar basit değil rakamların dili nedense bunun tam dersini söylüyor.2 ile 2 nin çarpımı yine dört ediyor.

aynı yorumu senin için de yapıyorum :

çaresi olmayan değil çaresi bulunamayan bir sürü hastalık var ...

çaresi olmayan dediğimiz zaman o hastalık hakkında bütün araştırmaları durdurmak lazım ki henüz labaratuarlarda bu hastalığa çare yoktur deyip bırakılan bir hastalık olduğunu zannetmiyorum ...
  • her araştırma sonuç vermez. araştırmalara "bir çare bulabiliriz" diye başlanır, "zaten bir çare var ve biz onu bulacağız" diye başlanmaz.
  • quote:

her araştırma sonuç vermez. araştırmalara "bir çare bulabiliriz" diye başlanır, "zaten bir çare var ve biz onu bulacağız" diye başlanmaz.

herkesin niyeti farklıdır ...

edison belki de binlerce tane deney yapmasının arkasındaki sır onun çözüme bulacağını inanmasında gizli olabilir ...

senin dediğin niyetle araştırma yapanlar olduğu gibi ben bunun tedavisini bulacağım diye yola çıkanlar da mevcuttur ...

kimse diyebilir mi ki kuş gribi veya aids in tedavisi yoktur diye ...

bunların tedavisi bugün için yoktur belki de tedavisi bir adım ötededir ...

bu yüzden eğer bu konu hakkında olumsuz bir fikre sahipsen sana bir sorum var:

Tedavisi yok diye üzerinde çalışılması bitmiş bir hastalık var mı?

bir çare bulabiliriz diye başlanmasının da her hastalığın tedavisi olduğu gerçeğini örtecek bir düşünce olmadığını düşünüyorum ...

Tabii ki olayı evrimsel açıdan irdelersek her hastalığın bir tedavisi var tezi geçerli olmayabilir çünkü bir organizma hastalık yapmak üzere evrildi ise başka bir organizma da buna tedavi olarak evrilmeli ancak bunu denk getirmek hayli zayıf bir ihtimal ...

Ama bir Yaratılış düşüncesi sahibi içinse oldukça manidar bir sözdür çünkü hastalık yapan bir organizmayı Yaratan Yaratıcı tedavisini de yaratmıştır ...

Bu kadar basit ...

tabii burada hastalık ve tedavi yöntemlerini irdeleyip şifalı bitkileri bir kenara insanlardaki hastalıkları diğer kenara koyup bitkiler insanlardaki hastalıkları tedavi edecek şekilde nasıl evrildi diye soru sorarak konunun evrime kaymasını istemeyiz tabii ki ...

• quote:

Alıntı Akarahmet:
    Normal işleyişin ne kadar beğeni ve teşekküre layık olup şükredilmesinin gerekliliği insana en iyi hastalıklarla anlatılırdı.Öyle de yapılıyor.

Çok güzel değinmişsinniz.Şu forma sizin yazılarınızı görebilmek için girer oldum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ak34

Belki size öyle geliyordur. Çaresi olmayan da bir sürü hastalık var. Veya hastalıklara iyi gelmeyen maddeler var. nakka nın oluşum kasıt virüsü sizin de her tarafınızı sardı bakıyorum.

Bize öyle gelmiyor, baksana her derdin en az bir dermanı var!

Hem hastalıklara iyi gelmeyen şeylerin var olması bunun cevabı değil.

Hastalıklara iyi gelen çok şey var ve üstelik bunların büyük çoğunluğu "doğal"!
  • birileri beni formda yalnız zannediyo galiba!

Pek çok değerli ve benimde faydalandığım arkadaşları görememek biraz insafsızca olmuş desem acaba gücendirmiş olurmuyum,kardeş!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.