Şimdi Ara

Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
8
Favori
7.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Yazışmanın bundan sonrası 'fasit daire' hükmünde olacağından uzatmaya gerek yok. Sen ve senin gibi milyonlarca insan benim ve benim gibilerin söylediklerine yüzlerce yıldır şia ve son yıllarda da ateist uydurması diyor. Bu yeni bir şey değil. Görmek istemeyen göze, hiçbir şey gösteremeyiz. Haliyle dilediğine inanırsınız, dilediğinize de inanmazsınız. Sizin bileceğiniz iş. Tabii aynısı bizim için de geçerli. Bu arada o gönderdiğin videoları ve çok daha fazlasını Türkiye'de ilk kez vizyona sokan kişi şu an kedicikleriyle birlikte hapiste. Bilgin olsun. :)


    Velhasıl benim derdim zaten iyi niyetli müslümanlarla vs. değil. Ahlakı dine önceleyen herkese kapım sonuna kadar açık.


    Eyvallah.

  • @sething Konunun sofestaisi de geldi. Sana göre dünya da kainatta yok. Sen var olduğunu düşündüğün için var değil mi?


    Akıldan istifa etmek böyle birşey işte.

  • erdemms E kullanıcısına yanıt
    Bende bloklu alıntıdan okudum
    Mucizeler varmış

    Kediciklerin efendisi aktif faaliyet yürüttüğü yıllarda , para ile Amerika’dan doktor sıfatlı kişilere bu tarz açıklamalar yaptırttığını çoğu kişi bilmez
    Bizim sözümüz kıymetsiz kimse inanmıyor , amerikalı avrupalı birine dedirtelim de millet inansın argümanı her zaman kullanılıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Dünya düz diyen kitap güneşin döndüğünü bilecek öyle mi?


    "Güneş kendi yolunda gider" cümlesini "güneş samanyolu galaksinin çevresindeki yörüngede yüzer" diye yorumlayan adamlarsınız. Madem kuran bu kadar mucizevi bir kitap, 1 kere olsun bilim adamları keşfetmeden önce söyleyin o "kimsenin bilmediği" şeyleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdemms E kullanıcısına yanıt

    Adamın yazdığı şeylerin hiçbirine cevap verememişsin hemen kaçıp gitmişsin.Klasik türkiye ateisti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Lan o taptığınız batı yıkanmayı temizliği İslam aleminden öğrendi. Bizim Peygamberimiz Asm çölde müslümanlara Cuma günü mutlaka yıkanmalarını tavsiye etti. Cinsel ilişki sonrası yıkanmayı farz kıldı. Haftada en az bir yıkanmayı farz kıldı. O sırada avrupa pislik sefalet içindeydi. Haçlı seferleriyle yıkanmayı temizliği görüp öğrendilerde şimdi insana benziyorlar.


    Avrupa'nın Ortaçağ'da düpedüz pis, daha doğrusu diğer mekanlar ve zamanlara kıyasla çok daha pis olduğu veya orada yıkanma diye bir şeyin bilinmediği oldukça popüler bir mit. Ortaçağ Avrupalıları sanıldığı kadar kirli ve hijyen yoksunu değildi; Aydınlanma ve modernite de sanıldığı kadar (en azından çok çabuk biçimde) temizlik ve hijyen getirmedi. Yine de içinde bulunduğumuz son iki asır rahat biçimde önceki asırlardan daha temizdir. Eskilerin geneli bizim standartlarımıza göre pis kalıyor. Misal hamam ve rutin ibadet için abdest kültürüne rağmen Osmanlı'da da büyük pislik vardı; özellikle de Anadolu taşrasında.

    Batı temizlik kültürünü esas geldiği uygarlık olan Greko Romen antikitesinden bilir; malum hamamlar, çeşmeler, su kemerleri, temizlik malzemesi olarak zeytin yağları vs. Ki Yunan ve Roma uygarlıkları İslam'dan daha eski. İslam Uygarlığının altın çağını özel kılan zaten bu uygarlığı (Fars ve Yakındoğu uygarlıklarıyla beraber) birçok açıdan devam ettirme hevesiydi. Yoksa İslam Uygarlığının temizliği icat ettiğini söyleyemeyiz. Binlerce yıllık öncül uygarlıklara düpedüz haksızlık olur bu.

    Konuyla ilgili olarak Müslümanların prestijini takıntı yapmış dinsel bir popüler tarih anlatısından ve müfredatından verdiği bilgilerde seçici ve dışlayıcı olmayan bilimsel bir tarihçilik tavrında olması beklenemez. :D Muhammed dahil Müslümanların da insan olduğu ve kendi çağlarının şiddet dolu ve insan hakları kavramının icat edilmediği özel bağlamına göre hareket ettikleri gerçeği hep unutuluyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    Aslında gülmemek lazım. Bunlar hep bilgisizlikten zira ve gerçekten çok üzücü. Bilgisizliğin asıl sebebi de bu ve benzeri öğretilerin de(!) aynı dinler gibi kulaktan nakil yoluyla yayılması. Ama en önemlisi bu kitlenin niteliklerinin düşüklüğü oranında niceliksel çoklukları. Yani çok kalabalıklar ve bu sebeple de kararları doğrudan ülkenin yönetimini belirliyor. Atatürk'ün halk evlerini açma sebebi bu tür kulaktan dolma, saçma sapan hurafeleri yok edip bilime dayalı bir yöntem oluşturabilmekti. Çünkü halk aydınlanmadan maalesef hiçbir zaman kalıcı bir çözüm sağlayamayacağız. Kolay değil, Avrupa'nın dogmatik din belasından kurtulması 500 yılını aldı ki halen tam olarak kurtulabilmiş değiller zira hangi dinden olurlarsa olsunlar bu tür insanlar daima şartlar kendileri için kötüleştiğinde mağaralarına kapanıp vakti gelinceye kadar beklemeyi bilirler. Bu arayı da takiye ile geçirirler.


    Bakın mesela, aşağıdaki kitap bu tür 'mucize zırvalarının' Türkiye'de ilk kez tanıtıldığı kitaptır. Gördüğünüz ilk ciltli baskısıdır. Keza yine aynı yıllarda Ben bu kitabı ilk okuduğumda 14 yaşındaydım. Yani üzerinden 30 yıl geçti. 30 yıldır bu ve benzeri yüzlerce kitap okudum. Senenin 80'lerin başı olması tesadüf değil. Türkiye'ye dayatılan İslamlaşma politikası ile paralel. Bunun ilk hazırlığı on yıl önce MHP'nin Bozkurt'u bırakıp, Üç Hilal'e dönmesi ile başlatılmıştı. Alparslan Türkeş'in 'öğretmeni' Nihal Atsız'ı def etmesi ile yani. Tayyip'in öğretmeni Necmettin'i def etmesi tesadüf mü sanki? Hepsinin asıl öğretmeni o nefret ettiklerini sandıkları(!) masonlar ne de olsa. Neyse uzun konular bunlar...


    Kısacası ben şimdi bu arkadaşlara oturup uzun uzun bunları anlatsam ne değişecek? Hiçbir şey. Zira sadece bir kuşaklık mesele değil bu. Annelerinden, dedelerinden beri safsatalara inanan insanları değiştirmek ancak Atatürk gibi bir devrimcinin, topyekün bir eğitim paradigması değişikliği ile yapabileceği bir şeydi. Çünkü öğrenebilmek, gerçek bilgiye ulaşabilmek için önce insanların ön yargılarını bırakmaları gerekir. Bu ise çok ama çok zordur. Kolay olansa arkadaşların yaptığı gibi sorgulamadan biat etmek.



    Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ?




  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Çok net bir cevap verdim, uzatmak gereksiz olurdu zira. Sen okuduğunu anlayamamıştın.


    Sana da aşağıdaki kitabı gönderelim o halde:



    Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ?

    Biliyor musun diye sormuyorum, zira bilme ihtimalin oldukça düşük ama bu seri sizin ata babalarınızın fikirlerinin(!) temelini oluşturdukları ana kaynaklardan birisidir. Hepsini okudum ben. Çünkü neye karşı olduğunu bilmeden karşı çıkan insan aslında bir şeye karşı çıkmıyordur. Kitabının ifadesi ile 'atalarının dini üzeredir.'





  • erdemms E kullanıcısına yanıt
    Allah şifa versin. Tıp sahasındaki terakki bu illetinize elbet bir çözüm bulacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdemms E kullanıcısına yanıt

    Benim atalarım iranlı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdemms nickli arkadaşın mesajlarından eğitim seviyesi ve kitap okuduğu çok net belli.

    Diğerleri hakkında pek konuşmaya gerek yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Mhtevazi olduklarindan evvela bilim adamlarinin kesfetmesiini bekliyorlar.

    Sonra da onaylayici olarak ortaya atliyorlar.Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tayyip in necmetinden

    Bahceli nin turkesten farkli oldunu mu dusunuyorsun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk milletinin huzura kavuşması için Arap masallarından uzaklaşması gerekir böylelikle kimse din ile halkı kandırıp sömüremez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt

    Tabii ki, hepsi birbirinden farklı. Özellikle Necmettin Erbakan ile Tayyip'in mukayese edilmesi dahi Necmettin Erbakan'a hakarettir. Zira Necmettin Erbakan Türkiye'nin görüp görebileceği en büyük beyinlerden birisi idi. Bu tür dehaların en büyük noksanı, idealist yapılarından ötürü, politikanın bir numaralı kuralı olan 'siyaseten doğru' kavramını yadsımalarıdır. Haliyle politik hayatları ekseriyetle fecaate dönüşür. Erbakan da bu bağlamda siyasetten en uzak durması gereken insanlardan birisiydi zira hem Türk hem de İslam mefkuresinin gerçekleştirilebileceğine 'gönülden' inanıyordu. Türkiye siyasetine yön verenlerin kendisini dehleyip yerine Tayyip'i getirmelerinin sebebi de buydu zaten. Zira Erbakan'ın istediği Türkiye ile Tayyip'in istediği Türkiye uzaktan bakıldığında birbirine benzese dahi yaklaşıldığında aslında birbiriyle taban tabana zıt idi.


    Kısacası Erbakan ile Tayyip'i aynı cümlede anmak dahi Erbakan'a yapılabilecek en büyük hakaretlerden birisidir. Erbakan'ın siyasi görüşlerine hiçbir zaman katılmamakla birlikte ona daima çok büyük bir saygı beslememin sebebi budur. Tayyip Erdoğan ise rasyonel düşünceden, idealizmden olabildiğince uzak, dünya siyasi tarihinin en büyük oportünist ve pragmatist karakterlerinden birisidir. Bunun altında yatan sebep de kendisinin kültürel dünyasının olabildiğince sığ oluşudur. Gerçek hayatta karşınıza alıp İslam tarihi dahil hiçbir konuda on dakika dahi konuşamayacak bir insanın yıllardır Türkiye'yi yönetiyor oluşu da bu bağlamda ülkemizin karakterine ışık tutması bakımından önemlidir.


    Bizim genel hatamız bu işte. Necmettin Erbakan ile Tayyip'i aynı zannetmek. Yahut Atatürk ile İnönü'yü aynılaştırmak. Örnekler çoğaltılabilir tabii ama anlayışı kıt insanoğlunun algısına destek olmak amacıyla icat edilen istatistik biliminin ve onun sosyolojik uzantısı olan kategorizasyon denilen illetin zararları hep bunlar. Oysa ki Atatürk Atatürk'tür, Erbakan Erbakan'dır. Çünkü hepimiz kelimenin tam anlamıyla benzersiziz. Evet; hepimiz hatalıyız, hepimiz noksanız ama noksanlıklarımız dahi benzer görünse de aslında benzersiz.


    Haliyle ancak ve sadece adına ideoloji denilen -ki din de bir ideolojidir- deli gömleklerini üzerimize giymeden yaşayabilmemiz halinde ancak gerçeğe yaklaşabiliriz. Ki bu da bizim benzersiz gerçeğimiz olur. Zira hakikat (mutlak doğru) denilen şey de ideolojilerin dayattığı bir yanılsamadan başkası değildir.


    Hülasa fikrimiz hür, irfanımız hür olsun. Sağlıcakla kalın.





  • erdemms E kullanıcısına yanıt
    Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ?Can Kılıçyoutube
    Ali Yazar Veli Bozar - Barış Manço
    https://www.youtube.com/watch?v=bZ1fln0NGtY
  • erdemms E kullanıcısına yanıt

    Fasit daireyi yazdığın şia, yahudi ve ateist kaynaklı safsatalarla sen açtın. Bu yazdıklarını şia sitelerinde çok görürsün. Ateist sitelerinde niceleri var. Hepsine bunları üfleyende siyonist yahudilerdir. Ama anlamaz bilmişlik yaparlar.


    Sen önce bir Allah'a iman et ondan sonra diğer meseleler yerine oturur. Sen 4 işlem bilmiyorsun ben sana integral çözsem ne anlayacaksın. Senin anlamıyor olman benim çözümümün yanlış olduğu anlamına gelmez. Senin temelinin olmadığı anlamına gelir.


    Kedicikler paylaşmış diyerek işi dalgaya alıyorsun. Kimin paylaştığına değil bilginin doğru olup olmadığına bakalım. Hangi embriyolog çıkıp Kur'an-ı Kerim'in tarifini çürütebildi? HİÇBİRİ. Aksine tasdik ettiler. Buyur istediğin prof embriyoloğu getir bunu 1400 sene önce nasıl yazabilir sor bakalım.


    Sorum açık ve net. Hz.Muhammed ASM bu bilgiyi elinde mikroskop olmadan nasıl keşfetti. Ki çok özel mikroskoplarla görülebildi bunlar günümüzde. Güneşin döndüğünü nasıl bildi? Karınca ve arının dişi olduğunu nasıl bilebildi? Bunlar gibi bilgileri Allah'dan vahiy gelmedikçe kimsenin bilmesi mümkün değildir, 1400 sene önce.


    Videoları o şu paylaşmış diyeceğine izle çürütebiliyorsan meydan burada. Klasik ateist zırvalarını bırakalım.


    Hedef saptırmayı bırakıp işin aslıyla ilgilenelim. O da Allah'a iman mevzusudur. İman etmeyenle diğer mevzuları konuşmanın anlamı yok. Allah'a iman İslam binasının temelidir. Temel yok sen 28. kattan soru soruyorsun cevap verilince bina çöküyor sonra başlıyorsunuz inanmam saçma banane vs mızıkçılığa.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.