Şimdi Ara

Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
8
Favori
7.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fatih Şeker, ilber gibi aman bize laf gelmesin, arablara birşey söylemeyelim tadında korkak tarihçiler olduğu sürece okullarda öğretilmez tabi.

    Hele bu arab aşığı fatih şeker, arablar türkleri katletmiş müslüman olmalarına vesile olmuş, iyi de olmuş demiştir.

  • O rakam bir şey değil Talkan ve Cürcan katliamlarında 100 bin Türk katledilip 50 bin köle alındığı tahmin ediliyor. Bildiğin soykırım, o dönemin dünya nüfusuna göre çok çok büyük bir rakam, bugünki 100 bin gibi düşünmemek lazım.

    Katledilen Türklerin ağaçlara asıldığı 24 km'lik bir yol, nehir kenarında katledilen bir halkın kanıyla kızıla boyanmış bir nehir...

    Yağmalanmış zengin şehirler...


    Konu hakkında bir yazı okumuştum, Zekeriya Kitapçının kitabına ve Taberi'ye dayanıyormuş bu yazı, ama bu adam hakkında ekşide yazılanlar ters duruyor, kaba etimden sallayıp bir tahminde bulunmam gerekirse belki sonradan baskı falan görüp geri vites yapmıştır bilemiyorum.


    Yazının linkini aşağı bırakırım ama aslında Türgişlerin ve Hazarların tarihini okumak lazım bu ikisi İslamın yayılmasına karşı savaştılar, Hazarların bu olaylarla ilgisi yok ama Türgişlerin Sulu Kağanı önemlidir; kendisi ölünce halife şükür orucu tutulmasını söylemiş.



    Tarih-i Taberi / cilt 3/ (alıntı)


    70 sene süren Türk-Arap savaşlarının en ehemmiyetli noktaları ve sonuçları:

    1- 100.000’in üstünde Türk katledilmiştir.

    2- 50.000’in üstünde Türk genci köle ve cariye yapılmıştır.

    3- Şehirler yağmalanmış , ganimet diye halkın herşeyi talan edilmiştir.

    4- Tüm zenginlikler , tarihi yapıtlar yok edilmiş , yakılmış , yıkılmıştır.

    5- Dünyanın en büyük katliamlarından biri olan “Talkan katliamında” 40.000 Türkün kesilerek 24 kilometre yol süresince ağaçlarda sallandırılmıştır.( tarihte örneği çok azdır.)

    6- Aynı şekilde “Curcan katliamında da esir alınan 40.000 Türk’ün nehir kenarında kafaları kesilmiş , nehrin suyu kıpkızıl olmuş , cesetler yine ağaçlarda sallandırılmıştır.

    7- “Teslim olursanız canınız bağışlanacak” sözü hiç bir zaman yerine getirilmemiş , “şeriat söz tanımaz” denilerek kadın-erkek kılıçtan geçirilmiştir.

    8- Araplar tarihte yaşadıkları bu en büyük yağma ve talandan çok büyük servet ele geçirmişlerdir.

    9- Türkler böyle bir vahşet ve mezalimi Çinlilerden bile görmemişlerdir.

    10- Türkler bu katliamların ardından arap dinine zorla geçirilir ve asimile edilir. bu tarihi gerçekler “İslam etkilenmesin” düşüncesiyle gizlenmekte , söz edilmemektedir.

    (syf-349-350)


    https://1000kitap.com/yazar/zekeriya-kitapci

    Bahsettiğim yazı:

    ekşi sözlük
    türklerin islamiyete geçişi
    https://eksisozluk.com/entry/23750073



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538194B84 -- 27 Haziran 2022; 12:28:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arrapların dinini savunmak,akıl işi değil,bir sürü örneği var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arapçılığı araplaşmayı savunup yücelten atalarına en büyük ihaneti yapanlardır, tarihimiz boyunca sebep sonuç ilişkileri ortadadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih kitaplarımızı sorgulamaya mı başladınız? Atatürk düşmanları olarak sizi ihbar etmem gerekiyor. Bu ülkenin tarih kitaplarına karşı çıkan Atatürk düşmanlarını İstiklal mahkemelerine havale ediyorum. Kelleleri orada alınır


     


    Edit: İstiklal mahkemeleri şuan olsaydı bu konuda birçok kişinin kellesi uçmuştu bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 27 Haziran 2022; 16:47:33 >
  • savaş olmadan dinlerin yayılmasının mümkün olmaması sorunsalı....

    mesela bir imam gitsin 1400 yılında ispanyaya dini anlatsın 100 kişi müslüman olsun diyelim bunu duyan kilise

    hemen engizisyon mahkemesini kurar o 100 kişiyi imamla beraber yakardı...

  • Osmanlı'da bizim Bizans'ta bizim Hititler'de bizim Sümerler'de bizim.Genlerimiz gösteriyor en azından %30-%50 oranında Anadolu geni taşıyoruz.İmparatorluklar diğer medeniyetlerin devamıdır bize bırakılan mirasa sahip çıkmaliyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 28 Haziran 2022; 0:0:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Gereksiz tartışma konusunu İslam düşmanları doldurmuş:


    Yahu yazılanların İslam düşmanlığıyla alakası ne? Muhammed senin de dediğin gibi bir Arap lideridir. O kadar. Peygamberliği falan da Allah'tan(!) değildir, Varaka ve Hatice'nin gazıyla kendi kendine ilan etmiştir. Varaka ölünce pıt pıt gelen ayetlerin bir anda kesilmesi(!), akabinde intihar girişimleri vs. vs. Tabii bunları okutmazlar. Varsa yoksa Arap masallarıyla dolduruyorlar boş beyinleri, böylesi daha makbul çünkü.


    Sanarsın İslamdan önce Türk milletinin bir başarısı var. Türk tarihi tüm başarılarını İslam olduktan sonra elde etmiş.:


    Belli ki papağanlardan öğrendiğiniz masallar haricinde İslam tarihini bilmiyorsunuz ama Türk tarihini de bilmediğiniz belli. Yahu hiç olmazsa bir Attila kimdi neler yapmıştı onları bir açıp öğrenseydin böyle saçma sapan bir argümanda bulunmazdın.


    Şu son 200 senede İslamdan uzaklaştıktan sonra geldiğimiz nokta ortada.


    İslam'dan uzaklaşmak için önce ona yaklaşmak gerekir. Türkler asla İslam'a yaklaşmadı. Bugün bile sizin gibi istisnalar haricinde halen Türkiye halkının büyük çoğunluğu heteredokstur. Sizin sesinizin çok çıkmasının sebebi sayıca çoğunluğunuz değil, arkanızda iktidarın olması. Gerçi az kaldı, yakında yine küçük mahallelerinize dönüp yeni yeni FETÖ'ler oluşturmaya başlayacaksınız.


    Lan o taptığınız batı yıkanmayı temizliği İslam aleminden öğrendi...


    Kerameti kendinden menkul hacılardan hocalardan alınma hikayelerden birisi daha. Tabii insan Antikite dönemini bilmezse böyle saçmalar. Şaşırmamak lazım.


    Bizim Peygamberimiz Asm çölde müslümanlara Cuma günü mutlaka yıkanmalarını tavsiye etti. Cinsel ilişki sonrası yıkanmayı farz kıldı...


    Muhammed bunları kendi getirmedi, hepsini Yahudilerden öğrendi. Onu bile bilmiyorsun. Ama tabii kendisi başarılı bir pazarlamacı olduğundan yeni bir şey gibi sunmaya çalıştı ve gününü değiştirdi.


    Peygamber Asm'ın tarihin en akıllı ahlaklı insanı olduğunu dost düşman kabul etmiş yazmış siz hala iftira atmaya devam edin.


    :) Peygamberin akıllı olduğuna zaten şüphe yok, gerçi Varaka'dan, Hatice'den taşıma akıl olarak başlamış ama üzerine koymuş zamanla. Ahlak konusu ise epey su götürür. Malum evlatlığını karısı yapan kocası Zeyd'i de ölene kadar seferden seferden yollayan ben değildim. Bana 'emin' ünvanını verene 'cehaletin babası' diyen de ben değildim yahu hepsini geçtim beni çocuğu bilen, büyüten yetiştiren Ebu Talip'i bile cennetime(!) almayıp cehennemi reva görmek hangi ahlaka sığar?


    Sözün özü, cehalet maalesef paçalarınızdan akıyor. Hala da bir şey biliyormuş gibi millete hava atıyorsunuz. Bilsem kafanız alacak sizin gibilere saatlerce dininizi anlatırım ama biliyorum ki boşa kürek çekmek. Masallarla büyütülmüşsünüz maalesef yapacak bir şey yok. Haliyle kandırılmanız(!) kadar normal bir şey de yok. Dün Fetö kandırmıştı, yarın bakalım kim kandıracak sizi!





  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    Bedevi kitaplarini sorgulamayin diyen dinci mankurtlardan tam bikmisken ataturk le ilgili hic bir seyi sorgulatmayan turkcu mankurtlar turemeye basladi.

    Ulke 2 pislik kesimden kurtulsa da rahatlasa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asimetrik irk-milliyetcilik medeniyet gelistirmekten uzak tum toplumlarin kaderidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 28 Haziran 2022; 2:9:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasadigini varsayarak yaptigin yorumlarin hepsine katilmakla birlikte

    Muhammed diye biri hic yasamadi.

    Hayal urunu bi karakterdir.

    Tum milletler uluslasmayi saglamak adina hayali karakterler uretir.

    3 5 kisiyle koca ordari dagitir.demirden daglari eritir.ufacik kayikla okyanuslar asirtir vs.

    Muhammed o hayali karakterlerden biri.

    Zeus apollo hadesten farki yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslam düşmanı, faşist ırkçı kaynıyor konu. Gelibolu'da , Hicazda yüzbinlerce Türk askerini katleden İngiliz'e hayranlık besler, kültürünü alır , asimilasyon demez. Eğer derdin Türklerin katliamı ise birini kayırıp diğerine küfretmeyeceksin, ikisine birden tepki göstereceksin.

  • Türkler araplara bulaşmasaydı şimdi dünyanın süper gücüydü.

    Hala bu arap bedevilerini savunanlar var.Bunlar Türklük düşmanı hainler.

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    O konuda haklısın. Türk askerlerini ya da Türkleri katleden Araplardan sürekli bahsedip Araplaştığımızı söylerler ancak kendilerinin de yüzlerce yıl savaştığımız batının kültürel asimilasyonuna maruz kaldıklarından bahsetmezler. İkiyüzlülük işte.

  • Şöyle farzedelim.Bir devlet olgusunun olmadığı tamamen konar göçer yaşamın ve devamlı bir savaşın hüküm sürdüğü devamlı başka başka yapıların hükmü altına girdiğiniz bir zaman diliminde.


    Birileri geliyor.


    Size seçim yap diyor.Ya ölüm yakınlarınıza çocuklarınıza tecavüz yada bu dini kabullenip hükmümüz altına girip asimile olma.


    O zamanın dinamiklerine bakarsak karşı çıkan ölmüş kabullenende asimile edilmiş.Kaçanda kaçmış işte.Yahudi de var dinsiz de var hristiyanda var.Türk boyları en çok dağılmış olan boylardır.Tarihi geçmişe bakacak olursak aynı zamanda en fazla asimilasyona uğrayan yapılardır.Çin ve arap etkeni hiç değişmemiş mesela hep aynı ama türklük bitmiş.


    Kurdukları devletler hep birbir ile mücadele edip yok olup gitmiş.Bakın şuanki durumda öyle özünden dönenin sonu bellidir.Öyle Atatürk dedi şu dedi bu dedi demeyin aynı adam bir ton şeyde söylemiş.Uyuyan milletler köle olur.Kurumlarınız bir ekonomik kaledir.Türk çocuğu arap topraklarında savaşmayacaktır.Say say bitmez.Sen oturduğun yerden ya bize birşey olmaz de dur.Olduğunda uyandığında geç olacak zaten.





  • Yazdığın ateist uydurması birçoğu şia kaynaklı yalan dolanla bilmişlik yapan sensin maalesef ben değilim.


    Yok Varakadan almışta yok bilmemneymişte. Varaka ne zaman ölmüş Kur'an-ı Kerim'in inzali ne zaman bitmiş zerre bilgin yok. Aşağıda paylaştığım Kur'an mucizelerinin bazısı son 30-40 senede bazısı son 200 senede bazısı ise daha yeni keşfediliyor. 1400 sene önce çölde birisinin bu bilgileri kendi uydurduğu kitapta - haşa- yazıp hiç hatasız tutturması! mümkün mü? Birde üstüne apaçık meydan okur mu? Bu güven nereden geliyor?


    Sadece ateist ve şia kaynaklı zırvalıkları safsataları burada yazınca kendini bilmiş kabul ediyorsun Erdem kardeş.


    Sana söylüyorum yazdıklarının %99'u uydurma yalan.


    Tek tek cevap bile yazmıyorum çünki kafanı çorba etmişsin.


    Sadece Kur'an-ı Kerim'in mucize olduğuna dair birkaç örnek yazacağım. Sonra sen bunu Peygamber ASM'ın 1400 sene önce nasıl bilebildiğini anlatabilirsen anlat. Klasik ateist zırvalığı olan yok Zeyd'in karısını aldı vs hikayeleriyle gelme bana. Yaşadığı dönemde düşmanları tarafından istediği herşey; kadın, makam, para teklif edilmiş kabul etmemiş bir Zat(ASM) böyle birşeye tenezzül etmez. Amcasının cehenneme gittiğini nereden biliyorsun? Sanarsın Allah'ın ortağı bereber karar veriyorlar. şia kaynaklı saçmalıkları burada yazmayı bırak. Ama şu yazdıklarından tövbe etmezsen senin gideceğin yer hiç güzel değil.


    Gelelim Kur'an-ı Kerim'in birkaç mucizesine.


    1. İnsan embriyosunu detaylıca tarif etmiştir. Bu tarife insanoğlu 1970-1990 seneleri arasında anca ulaşabilmiştir. Buyrun dünyaca ünlü, embriyoloji kitapları tıp fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan Dr.Moore'u dinle. Altyazısı da mevcut belki ingilizce bilmiyor olan vardır.
    Delilleriyle İslamyoutube
    Dünyaca ünlü, kitapları üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan embriyolog Dr Keith L Moore'un 1990 yılında Illinois üniversitesinde verdiği Kuran ve Embriyoloji Dersi Dr Moore'un kitabının İslami kaynaklara atıfla genişletilmiş baskısını linkden indirebilirsiniz. https://drive.google.com/file/d/1mvClTg-QOJgnZDKeJIpS8SYdNu_UWuOs/view?usp=sharing
    https://www.youtube.com/watch?v=eQ_L4TyJUcw

    2. Arıların cinsiyeti 250-300 sene önce keşfedilmiştir. Ama Kur'an bunu 1400 sene önce bildirmiş. Arılardan bahsederken dişi ekiyle bahsetmiştir. Gary Miller bunu ve yine Güneşinde döndüğünün 1400 sene öncesinde Kur'an da geçtiğini anlatıyor. Başka mucizelerde mevcut. Güneşin döndüğü ne zaman keşfedilmiş bak bakalım. Peygamber ASM yine tutturmuş!!!


    Quran Dyoutube
    Gary Miller is a mathematician and a theologian. Using Critical Thinking based on clear proof, he shows how we can establish true faith by setting standards of truth. He illustrates a simple but effective method of finding out the right direction in our search for truth.
    https://www.youtube.com/watch?v=_ePp2TIjGeQ


    Sabır MEŞHUR - Dublajyoutube
    Sabır Meşhur / Mısırlı gazeteci Türkçe Facebook hesabım : https://www.facebook.com/profile.php?id=100056275326280 Facebook mesajlarım: https://www.facebook.com/sabermashhouur/ Türkçe Twitter hesabım: https://twitter.com/MeshurSabir Twitter mesajlarım: https://twitter.com/saber_mashhour Türkçe Instagram hesabım: https://www.instagram.com/meshoor_sabir/ Mesajlarım: telegram kanalı : https://t.me/+iRHMPpK0WPM1ODg0
    https://www.youtube.com/watch?v=I9JZxMvab-s

    3. Karıncaların konuştuğu Kur'an-ı Kerim'de geçiyor. Bugüne kadar hormonal salgılarla iletişim kurduklarına inanılıyordu ama konuştukları yeni keşfedildi. Peygamber ASM 1400 sene öncesinden yazmış!!!


    Cenâb-ı Hak buyurur:


    “Süleymân’ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan müteşekkil orduları toplandı; hepsi bir arada (onun tarafından) düzenli olarak sevk ediliyordu. Nihâyet Karınca Vâdisi’ne geldikleri zaman, bir karınca: «–Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin!» dedi.” (en-Neml, 17-18)



    Sabır MEŞHUR - Dublajyoutube
    Sabır Meşhur / Mısırlı gazeteci Türkçe Facebook hesabım : https://www.facebook.com/profile.php?id=100056275326280 Facebook mesajlarım: https://www.facebook.com/sabermashhouur/ Türkçe Twitter hesabım: https://twitter.com/MeshurSabir Twitter mesajlarım: https://twitter.com/saber_mashhour Türkçe Instagram hesabım: https://www.instagram.com/meshoor_sabir/ Mesajlarım: telegram kanalı : https://t.me/+iRHMPpK0WPM1ODg0
    https://www.youtube.com/watch?v=Onw1QdgNLGc

    Demem o ki bu tip bilimsel bilgiler öyle sallamayla çölün ortasında tutturulamaz. Bunlar ve daha niceleri Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın kelamı olduğunu ve Hz.Muhammed ASM'ın da Peygamber olduğunun apaçık delilleridir.


    Kur'an da Allah apaçık meydan okuyor. Bilgiyi veriyor buyur aksini ispatla diyor. Yukarıda Gary Miller bunu çok güzel anlatmış. İstifade etme niyetin varsa dinle.


    Ölüm seni uyandırmadan uyan aklını başına al.


    Paylaştığım videoları özellikle Dr.Moore ve Gary Miller'ı izlemeden yazdığın hiçbir ateist ve şia zırvasına cevap vermeyeceğim.





  • Burdakilerin çoğunluğu "güdülenmiş duygusal tepki" aşamasında, yazdığını fikir zannediyor, alayı ezber, üzerine düşünmediği için ikiyüzlülüğe ve çelişkiye düştüğünün farkında değil. . Ne arabı bilir, ne Türkü bilir ne dini bilir ne de tarih bilirler.. Anlık tatmin peşinde gençler işte.

  • sething S kullanıcısına yanıt

    İsa'dan farklı olarak Muhammed'in yaşadığına dair tarihsel kanıtlar mevcut. Zaten İsa olsun, Musa olsun hep kaynağı aynı yerden çıkma, temeli güneş kültüne dayanan mitolojik öğretinin sembolizmine dairken, Muhammed'in, öğretisinin ve öğreti biçiminin bunlardan oldukça farklı bir yapısı vardır. Bu noktada tam karşılamamakla beraber bir nev'i sahte peygamberdir diyebiliriz. Zira peygamberlik diye bir kurum da yoktur zaten.


    Diğer yandan Atatürk ile Muhammed'i karşılaştırmak ve Atatürk'ü savunanlara 'mankurt' demek de doğru değildir. Çünkü Atatürk iyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla kendi döneminin paradigmalarını baz alarak bir devlet inşa etmiştir ve en önemlisi bu devleti inşa ederken Muhammed'den farklı olarak arkasına hayali karakter ve objeleri(!) almamıştır. Yine benzer şekilde 'bir gün benim söylediklerim bilimle çelişirse, bilimi tercih edin' şeklindeki sözü de kendisinin kafa yapısını ortaya koyar. İşte, 'Ne mutlu Türküm diyene' olsun; 'Türk budur, yıldırımdır kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir' olsun Türklüğü öven türdeki sözlerini değerlendirirken de dönemin paradigmalarının göz ardı edilmesi bir taraftan sizin gibi insanları çıkarırken diğer yandan 'mankurt' olarak nitelendirdiğini kesimin çıkmasına sebep olur. Her ikisi de bence eşit oranda yanlıştır.


    Ben kendi adıma Muhammed'e de de Atatürk'e de ciddi anlamda bir hayranlık beslerim zira birisi hiç yoktan bir din uydurmuş ve ölümünden 1500 yıl geçmesine rağmen bugün hala kendisine inanan 1.5 milyar kişinin önderi olmayı başarmıştır. Diğeri ise bir ulusu küllerinden yeniden var etmiştir. Tabii bunun için her ikisi de olabildiğince pragmatist ve oportünist davranmıştır ki başka türlüsü zaten olmazdı. Yine benzer şekilde Muhammed öldükten sonra anında dinden ayrılmalar başlamış ve o yaşarken bileğini bükemeyenler öldükten sonra getirdiği dini kendi inanışlarıyla yeniden oluşturmuşlarken, Atatürk yaşarken bileğini bükemeyenler de girdikleri mağaralardan(!) onun ölümünün ertesinde çıkmış ve kendi ideolojilerini geri getirmeye çalışmışlardır. Zaten bugün iktidarı ele geçirenler de o gün mağaralarına kapananların torunlarıdır.


    Kısacası benim inancıma göre Atatürk de Muhammed de (ki bu ikisini karşılaştırmak bu bağlamda oldukça normaldir) bir devlet kurmaya çalışmış ve olanakları dahilinde bunda başarılı olmuşlardır. Kullandıkları enstrümanlar farklıdır ama amaçları benzerdir. İkisi de bu bağlamda benimsenmese dahi, saygı duyulması, takdir edilmesi gereken figürlerdir. Özellikle bu nokta Muhammed'in hakkını vermek gerekir. Kitabıyla olsun, ibadetleriyle olsun bir din kurmak hiç de kolay bir iş değildir. Bunu geçmişin dinlerine dayandırarak inşa etmek de bence başarısını kesinlikle gölgelemez.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.