Şimdi Ara

Neden Dolmuşta/Otobüste Bayanlar Erkeklerin Yanına Oturmaz ? ANKET EKLENDİ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
0
Favori
12.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Neden Dolmuşta/Otobüste Bayanlar Erkeklerin Yanına Oturmaz ? ANKET EKLENDİ

(En Son Oy Tarihi: 29.7.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: Dersah.

Diğer koltuklar boşsa ve bu durumda bir bayan gelir bir erkeğin yanına oturur ve ayıp karşılanırsa bu durum. Kadın normal, toplum yobazdır.
    He birtek senin yanın boş diye ayakta duruyorsa. Herkes normal, kadınsa ya özürlüdür, ya yobaz.

herkesin mezhebi sizinki kadar geniş değil.Siz karınızla başkasını dans ettirir biz medeniyiz diye sevinirsiniz.Aferin size.Namusuyla yaşamaya çalışan insanlara yobaz deyin gerici deyin ne derseniz deyin.Birinin yanına oturmakla kimsenin namusu kirlenmez ama kız arkadaşının gidip de şu forumun çoğunun olduğu gibi abaza bi erkeğin yanına oturduğunu düşün?Tanıdığım bir çok kız var ki artk otobüse binmekten endişe duyuyorlar.Gençleri bırak 30-50 yaş arası koca adamların hiç çekinmeden yanaştıklarını tip tip baktıklarını söylüyorlar.Ve bi kız bundan rahatsız olup da ayakta yolculuk etmeyi tercih ediyor diye rahatsız oluyorsunuz öyle mi?Buna resmen yerde duran kazığı kendine batırmak denir.Başka derdiniz yok insanların ayakta yolculuk etmesinden mi rahatsız oluyorsunuz.Varın siz oturun, yanınız da boş kalsın, iyice yayılın devam edin yolculuğunuza...
  • Executor06
  • uzun otobüs yolculuklarını anlıyorum uyuyoruz falan kimin neresi neresine değeceği belli değil de şehir içi dolmuş ya da otobüslerde yer seçenlere uyuz olurum,erkeklerin yerine kendimi koyduğumda sapık damgası vurur gibi boş yer varken ayakta durmak çok terbiyesizce,adam gibi adam olanda sen yanına oturduğunda bi çeki düzen verir kendine,haa yok illa da bacağını sürttürecekse sende yapacaksın gerekeni çantayı yer kafasına :D olay çıkarmada da hiç çekinmem valla,ama bu duruma hem gülüyorum hem de işime yarıyor devamlı boş yer bulabiliyorum
  • çok zaman belediye otobüsüne binmemiştim. geçenlerde bir bindim ve çok az yolcu vardı içeride. inmem gereken yeri şoförden söylemesini rica edip ona yakın bir yere oturmak istedim. sağ önde kısacık saçlı sarışın bi kadın vardı. onun arkasındaki ikili koltuklar boştu ve oraya oturdum. neyse baktım önümdeki sarışın kadın kendi kendine konuşuyor. otobüsün gürültüsüne karışıyordu başta sesi ama sonra kafasında canlandırdığı olay neyse, biraz daha sinirli ve sesli konuşmaya başladı. şoför de duyuyor ve aynadan bakıyordu arada kadına. kadın özellikle "s" harflerini üstüne çokça basarak ve vurgulayarak şu şekilde cümleler kuruyordu durmaksızın. (ilgili sözcüğü sansürleyerek yazıyorum)

"çağırıcaksın, alıcaksın orda seviceksin. al paranı diyceksin sevdir ediceksin. çarpıcaksın suratına sevip atıcaksın. çarpıcaksın suratına, ağzını sevivericeksin"

arkasındaki ikili koltukta oturan olsa, belki de kadının yanına oturmuş olurdum, hemen şoförün yakını diye. Allah korumuş. yani kadınların yanına oturmak bazen çok tehlikeli.
  • Sakarya hendek myo da okuyorum..Otobüste biryer boş oda bayan yanı diyelim sizi oturtmazlar muavin koltuğuna oturursun muavin ayakta kalır kadında rahat rahat yayılır
    Ayrıca bazı kadınlar yanyana oturmuyoryorlar ayrı koltuklara oturuyor 3-5 erkek ayakta kalıyoruz he unutmadan sıcakta cam kenarına oturup saçı bozulacak diye cam açmıyorlar
    otobüs kleş gibi apış arası kokuyor uyarıncada hastayım esir diyorlar gel yer değiştirelim deyincede şimdi incem açarsın sonra diyorlar
  • sahil kentleri ile esk.de kimse rahatsz olmaz pek.geri kalan iller yobaz oldugu ve erkekleride ac oldugu icin sorun olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SgtHeadshot

quote:

Orijinalden alıntı: SauronxTR

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Çünkü diğer koltuklar boş olduğu halde erkeğin yanına oturan bayanı beynimiz ...pu olarak algılar.

resimdeki senmisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Diğer koltuklar boşsa ve bu durumda bir bayan gelir bir erkeğin yanına oturur ve ayıp karşılanırsa bu durum. Kadın normal, toplum yobazdır.
    He birtek senin yanın boş diye ayakta duruyorsa. Herkes normal, kadınsa ya özürlüdür, ya yobaz.

herkesin mezhebi sizinki kadar geniş değil.Siz karınızla başkasını dans ettirir biz medeniyiz diye sevinirsiniz.Aferin size.Namusuyla yaşamaya çalışan insanlara yobaz deyin gerici deyin ne derseniz deyin.Birinin yanına oturmakla kimsenin namusu kirlenmez ama kız arkadaşının gidip de şu forumun çoğunun olduğu gibi abaza bi erkeğin yanına oturduğunu düşün?Tanıdığım bir çok kız var ki artk otobüse binmekten endişe duyuyorlar.Gençleri bırak 30-50 yaş arası koca adamların hiç çekinmeden yanaştıklarını tip tip baktıklarını söylüyorlar.Ve bi kız bundan rahatsız olup da ayakta yolculuk etmeyi tercih ediyor diye rahatsız oluyorsunuz öyle mi?Buna resmen yerde duran kazığı kendine batırmak denir.Başka derdiniz yok insanların ayakta yolculuk etmesinden mi rahatsız oluyorsunuz.Varın siz oturun, yanınız da boş kalsın, iyice yayılın devam edin yolculuğunuza...

E sizin gibiler yüzünden işte? Öküz olmayın bu kadar; abazalıktan gözünüz, o ufacık beyniniz dönmesin kızlar da korkmasın, rahatsız olmasın. Burda erkeğin yanına oturan kız mı mantığa/etiğe aykırı yoksa yanına oturan kıza yiyecek muamelesi yapan asalak yaratık mı?...

Savunduğunuz, yanlısı olduğunuz fikri bi mantıklı düşünün saçmalamadan önce... Fikri savunmak fikri daim kılar ve yüceltir.

öküz olmayın diyor birde, anlama özürlüsümüsün sen? öyle abazalar olduğu için oturmak istemiyorlar diyorum.Ben yaptığım için mi diyorum.Daha okuduğunu anlamaktan acizsin bi de karşı çıkar gibi yazmışsın.Ne demek istediğimi anla önce.Toplumda böyle sapıklar varken neden otursunlar diyorum.Ben öyle yapıyorum mu diyorum?
  • Anadoluda erkeklerin kızların yanına oturmasının günah olduğunu söyleyen bir arkadaşım vardı. Dini sebeplerden dolayı haremlik selamlık hat safhada. Batıda öyle değil mesela bizi çağdaşlıkla suçlarlar genelde :)

batıda ya da en azından benim yaşadığım yerde kadın erkek yan yana oturuyor rahatça ve karışan da yok. türban konusunda da sıkıntı yok. ama bir keresinde anadoluda bir şehirde bir kadının yanına oturmak zorunda kaldım ve kadın türbanlıydı. 5 km yol boyunca of pof ede ede bitirdik yolu :)
    başındakini umursamıyorum ama ona bir şekilde dayatıldığı sözde inancı gereği benim rahatımı bozmaya da hakkı yok.

yanına oturunca namusu gitti sanki. bana göre insanlar dini sebepler yüzünden bazen mantıklı düşünemiyorlar. hatta bunu kullanıp adet diye yutturuyorlar.
    böyle konularda din istismarı oluyor.

bir gün de şehirler arası yolculuk yapıyorum son dakika biletimi almışım bilet görevlisi 25 diye söyledi ağzından koşarak gitti otobüse buldum 25 numarayı baktım benim yaşımda üniversiteli bir kız :)

ne ballıyım demedim tabi o durumda biraz şaşırdım da tam oturuyordum kız bağırmaya başladı kalk yanımdan diye :)
    muavin geldi anlattım işte demin bilet görevlisi 25 dedi diye bilete baktık ki 23 yazıyor

muavin artistlik yaparak geç yerine diyip yerimde oturan çocukları da kaldırmayıp beni arkalara atmaya çalışınca benim kayış koptu o anda
    bu da böyle bir anım siz siz olun biletçilere güvenmeyin asla

Not: bu olay tamamen gerçek kişilere dayanır ve anadolunun orta yerinde gerçekleşmiştir.
  • Seviyeli tartışmalar oluyor gerçekten
  • Bide arka tarafta oturursun cam kenarında yanına gelip kalkmanı ister -pardon cam kenarına geçebiirmiyim ? -Siz böyle geçseniz ?
    Yanında kocası oturur tamamdır namusu koruduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F246E119 -- 9 Ekim 2010; 12:01:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _yuhele_

bir gün de şehirler arası yolculuk yapıyorum son dakika biletimi almışım bilet görevlisi 25 diye söyledi ağzından koşarak gitti otobüse buldum 25 numarayı baktım benim yaşımda üniversiteli bir kız :)

ne ballıyım demedim tabi o durumda biraz şaşırdım da tam oturuyordum kız bağırmaya başladı kalk yanımdan diye :)
    muavin geldi anlattım işte demin bilet görevlisi 25 dedi diye bilete baktık ki 23 yazıyor

muavin artistlik yaparak geç yerine diyip yerimde oturan çocukları da kaldırmayıp beni arkalara atmaya çalışınca benim kayış koptu o anda

Not: bu olay tamamen gerçek kişilere dayanır ve anadolunun orta yerinde gerçekleşmiştir.

Bana öyle bir muavin denk gelecek varya otobüsten aşşağı atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

quote:

Orijinalden alıntı: _yuhele_

Bana öyle bir muavin denk gelecek varya otobüsten aşşağı atarım.

• 3 gün önce şööyle bir durumla karşılaştım

Otobüsteyim gidiyorum ineceğim yere az kaldı ve kapıya yanaşmak için yerimden kalktım
    Bu sırada arkadan genç bir çift geldi

arka kapıya yakın koltuklar şu şekilde dizili
    __....__
    vv....vv
    ^^.....[
    ^^.....

Ben 3.v de oturuyorum ve yan taraftaki 2. v de boş. Ben kalkınca yan sıradan bir v ve benim sıradaki bir v diye adlandırdığım koltuklar müsaitti. kapıya ([) yakın olan 3. ve 4 koltuklardan 4. koltukda bayan oturuyordu bende o koltuktan kalkmıştım arkadan gelen çifte baktım nereye oturacaklar diye adam benim kalktığım koltuğa oturdu yani kızın yanına. Yanındaki kızıda 3 erkeğin olduğu yere oturttu ve bu şekilde konuşa konuşa gidiyorlardı ben indikten sonra ne oldu bilmiyorum ama kızın yanında oturan birisi ayıboğan a benziyordu karşısındaki 2 adamda onun kadar vardı ve arkadaşlardı.

Ben indim ne olduğunu tahmin edebiliyorum

En azından o kızı oraya oturtanın halini ()

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet© -- 10 Ekim 2010; 16:31:36 >
  • yarım saat önde 31 nolu Yenibosna-Yenikapı hattında ilerlerken arkadaki 5 li koltuklarda yolcu dağılımını aktarayım size;
    4 erkek 1 kız
    sorun yok, yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

Siz burada acilan konulari gormediniz mi? Otobuste dolmusta vapurda yanima kiz oturdu ne yapmam lazim diye konu acan abazalardan gecilmiyor. Yolda kolu carpan kadinlardan bile medet uman bir toplumuz. Kisacasi abazayiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: L4st

yarım saat önde 31 nolu Yenibosna-Yenikapı hattında ilerlerken arkadaki 5 li koltuklarda yolcu dağılımını aktarayım size;
    4 erkek 1 kız
    sorun yok, yola devam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

quote:

E sizin gibiler yüzünden işte? Öküz olmayın bu kadar; abazalıktan gözünüz, o ufacık beyniniz dönmesin kızlar da korkmasın, rahatsız olmasın. Burda erkeğin yanına oturan kız mı mantığa/etiğe aykırı yoksa yanına oturan kıza yiyecek muamelesi yapan asalak yaratık mı?...

Savunduğunuz, yanlısı olduğunuz fikri bi mantıklı düşünün saçmalamadan önce... Fikri savunmak fikri daim kılar ve yüceltir.

öküz olmayın diyor birde, anlama özürlüsümüsün sen? öyle abazalar olduğu için oturmak istemiyorlar diyorum.Ben yaptığım için mi diyorum.Daha okuduğunu anlamaktan acizsin bi de karşı çıkar gibi yazmışsın.Ne demek istediğimi anla önce.Toplumda böyle sapıklar varken neden otursunlar diyorum.Ben öyle yapıyorum mu diyorum?

Ne demek istediğini çok iyi anladım, sen de anla biraz okuyup. Bunu kabullenip "öyle" algılamak hakkında yazdım ben de. 18 saat refakatçılık yapıp eve geldim sabah hiç uyumadan, üslubum biraz fazla sert kaçmış sanırım bu yüzden özür dilerim ama fikrim aynı.

EDIT:

Kısa kesmek gerekirse arkadaşa katılıyorum; bir bayan oturursa yanlış değil, yanına oturduğu öküzün düşünceleri yanlış. Kimse "oturmasın" diyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 9 Ekim 2010; 18:20:14 >
  • up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: gdraek

quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

Siz burada acilan konulari gormediniz mi? Otobuste dolmusta vapurda yanima kiz oturdu ne yapmam lazim diye konu acan abazalardan gecilmiyor. Yolda kolu carpan kadinlardan bile medet uman bir toplumuz. Kisacasi abazayiz

yanıma oturunca kendi kendime senaryolar üretmemde yolda birisi çarparsa art niyet ararım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.