Şimdi Ara

Neden biz Türk tüketicisini güdük akıllı telefonlara mecbur bırakıyorlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok kafamı kurcalıyor son yıllarda teknolojiylede fazlasıyla haşır neşir
    olmaya çalışıyorum imkanlarım elverdiğince yaşımda 55
    akıllı cep telefonlarıyla tanışmam nokıa E72 ile oldu daha sonra iphone 4s alıp kullandım

neyse sadete geliyim
    hep deriz ya bu akıllı telefonların pilleri neden az gidiyor diye
    kimi firma pili uzun giden telefon yapıyor lakin en alt eksik seçeneği olan ürünlerini
    bu ülkede pazarlıyor samsung gibi yada üst düzey seçenekli bir ürün yapıp
    batarya gibi seçeneğini düşük tutuyor buda samsung gibi

yada motorola razr maxx gibi pili ve seçenekleri yüksek bir telefonu bu ülke tüketicisine
    neden resmi olarak satışda sunmuyorlar hiç düşünüyormusunuz

hep bir taraftan bilerek kasti eksikleri olan ürünleri bize itelemeye çalışıyorlar

tabi bunların içindede en yüksek kapasiteli iphone firmasını görüyoruz
    allahları var adamlar ne ürün çıkarsa tümünü ülkemizde pazara sunuyorlar
    lakin gelin görün bu telefonunda çok hassas yapılması en ufak bir düşürmede
    telefonun bozulup kırıldığıyla ilgili kardeşim neden bu telefonun dış korumasını
    nokıa gibi yapmıyorsun diye soruyor insan içinden.artı düşürdüğünde bozulduğunda
    servise verdiğinde garantisinden bile faydalanamıyorsun

gelelim bu tabletlere ben tabletlere bilgi sayarların palyoçosu diyorum
    güdük hafızalı palyaço kılıklı dizüstü bilgisayardan bozma ürün bunlar
    adamlar bir pc parasına güdük hafızalı tabletleri pazarlamaya çalışıyorlar bu ülke
    insanlarına ne yazıkki
    gerçekten bu tabletlere verilen paraya yazıktır günahdır bu tabletlere bu kadar verip yanınızda taşıyacağınıza
    diz üstü pc imi taşırım daha iyi

ha ülkemizde pazarlanan teknolojik ürünlerde şunu beklemiyorum alalımda 5-10 yıl ömür boyu kullanım falan
    sakın yanlış anlamayın en azından bir ürünü aldıkmı 1.5 2 yıl gönül rahatlığıyla kullanabilmeliyiz
    teknolojik meraklılar olaraktan

madem hepimiz teknolojiyle alakalı insanlarız hepimizin kafası az çok bu işe basıyor
    öyleyse bizler ne zaman ülke insanı olarak bize sunulandan daha fazlasını daha iyisini hakedecek
    bir ürüne sahip olmak için seçici davranacağız

sürçü lisan ettiysek affola sevgi ve saygılar
    Ali Erkan
    cantosman-D.H
    ---------------------

• bu saydıklarınızı daha çok kazanabilmek için yapıyorlar.malum kapitalist düzen.hele bizim gibi tüketim bilinci tam olarak oturmamış bir ülkede!vur Allah vur.
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ;

Sadece bizim ülkemiz için ve KENDİ KANAATİMİ söylüyorum. Teknoloji abazalığı.Bu sebeple ne gönderirlerse göndersinler, ne kadar eleştirsekte bir şekilde birşeyleri alıyoruz.Almak istiyoruz.Egomuz durdurmuyor vs.vs...Bu adamlar bizi bizden daha iyi bildikleri için 300 liralık şeyi 600-700 liralara bize satıyorlar.Tabi bunların böyle olmasının sebeplerinden biri de gösteriş hastalığımızdır.

Ek olarak şunu da belirtmek isterim.Her firma en iyi özellikteki bir makinayı üretmez.Bu firmalar danışıklı dövüş yaparlar.Kısacası anlaşırlar.Ben şunu şu özelliklerde iyi yapayım sen şunu bu özellikleriyle yap gibi. Dikkat edin bakalım samsung ve htc'de(bence)tasarım noksanlığı varken sony ve nokia'da da tasarım güzelliği varken 4 çekirdekli işlemci eksikliği var.Veya sony ve nokianın kamerası iyi iken samsungun ve htc'nin kamerası(one x hariç) onlar kadar iyi değil.Diğer şeyler insanları cezbedici yönleri çok da önemli değildir.Bu işlemci-kamera-tasarım 3'lüsü alıcıları cezbetmesi bakımdan en önemli faktörlerdir.Kısacası birinin 2 şeyi özelliği iyi iken 1 özelliği kötü olur.Bu hep böyledir.Bütün firmalar en iyisini yapabilir.Ama neden en iyisini yapıpta aradaki pasta payından kendilerini mahrum bıraksınlar.?

Saygılarımla.

• işte bu kapitalizm oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

Arkadaşlar çok kafamı kurcalıyor son yıllarda teknolojiylede fazlasıyla haşır neşir
    olmaya çalışıyorum imkanlarım elverdiğince yaşımda 55
    akıllı cep telefonlarıyla tanışmam nokıa E72 ile oldu daha sonra iphone 4s alıp kullandım

neyse sadete geliyim
    hep deriz ya bu akıllı telefonların pilleri neden az gidiyor diye
    kimi firma pili uzun giden telefon yapıyor lakin en alt eksik seçeneği olan ürünlerini
    bu ülkede pazarlıyor samsung gibi yada üst düzey seçenekli bir ürün yapıp
    batarya gibi seçeneğini düşük tutuyor buda samsung gibi

yada motorola razr maxx gibi pili ve seçenekleri yüksek bir telefonu bu ülke tüketicisine
    neden resmi olarak satışda sunmuyorlar hiç düşünüyormusunuz

hep bir taraftan bilerek kasti eksikleri olan ürünleri bize itelemeye çalışıyorlar

tabi bunların içindede en yüksek kapasiteli iphone firmasını görüyoruz
    allahları var adamlar ne ürün çıkarsa tümünü ülkemizde pazara sunuyorlar
    lakin gelin görün bu telefonunda çok hassas yapılması en ufak bir düşürmede
    telefonun bozulup kırıldığıyla ilgili kardeşim neden bu telefonun dış korumasını
    nokıa gibi yapmıyorsun diye soruyor insan içinden.artı düşürdüğünde bozulduğunda
    servise verdiğinde garantisinden bile faydalanamıyorsun

gelelim bu tabletlere ben tabletlere bilgi sayarların palyoçosu diyorum
    güdük hafızalı palyaço kılıklı dizüstü bilgisayardan bozma ürün bunlar
    adamlar bir pc parasına güdük hafızalı tabletleri pazarlamaya çalışıyorlar bu ülke
    insanlarına ne yazıkki
    gerçekten bu tabletlere verilen paraya yazıktır günahdır bu tabletlere bu kadar verip yanınızda taşıyacağınıza
    diz üstü pc imi taşırım daha iyi

ha ülkemizde pazarlanan teknolojik ürünlerde şunu beklemiyorum alalımda 5-10 yıl ömür boyu kullanım falan
    sakın yanlış anlamayın en azından bir ürünü aldıkmı 1.5 2 yıl gönül rahatlığıyla kullanabilmeliyiz
    teknolojik meraklılar olaraktan

madem hepimiz teknolojiyle alakalı insanlarız hepimizin kafası az çok bu işe basıyor
    öyleyse bizler ne zaman ülke insanı olarak bize sunulandan daha fazlasını daha iyisini hakedecek
    bir ürüne sahip olmak için seçici davranacağız

sürçü lisan ettiysek affola sevgi ve saygılar
    Ali Erkan
    cantosman-D.H
    ---------------------

şimdi baba sen kendince yazmışsın bende seni destek verecek bir kaç cümle yazayım şimdi bu büyük firmaların son kontrol bölümleri vardır elektrik testi devre testi dış yüzey testi herşey oradan çıkar son kontrolden sonra kutulama işlemi yapılıyor iphone5 çıktığında kutudan bozuk çıkmalar,çizik cihazlar sence bu kadar açık belirtili sorunlar gözdenmi kaçar yoksa nedir diye adam sorar yada bende 4s aldım 9 ay önce kulaklık sorunu vardı direk ses gitmez açıp kapatmak lazım yada 4 alanlarsa anten sorunu adamlar sizce akılsızmı bunun farkına varmazlar yada polemik yaratarak etki tepki meselesi ile dahada mı merak olayı sigara bugün 13 yaşındaki çocuk niye içiyor zararlı olduğunu bildiği halde meraktan içiyor tüketicilerde tam bie egoistlik ile ay şimdi iphone4s yada iphone5 alacağım ya çizik çıkarsa ya sarı ekran çkarsa ya kulaklık sorunlu çıkarsa diye almadan önce kafasına sokuyor bilmişlik yaparak tatmin oluyor ben bile maalesef 4s cihazımı turkcellden alırken aldığım arkadaşa bak eve giderim açarım kutuyu sarı ekran falan olursa bozuşuruz direk değişim isterim dediğimi biliyorum yani yazmış olduğunuz bununla aynı değerde nasıl çözüömleme

• süpersin arkadaşım
    seni nokia lumia konusundan hatırladım
    millet sana kızdı durdu lakin sen çok haklısın
    bende yeni çıkan bir teknoloji ürününü
    ilk alanlardan olmak istemiyorum
    maalesef eksikleri çok oluyor bunun kazığını
    ps 2 ve buna benzer ürünleri ilk çıktığında hemen alarak yaşamıştım
    o yüzden şu anda bekliyorum lumia telefon kesin alacağım aklımda
    yalnız biraz daha bekleyeceğim telefonun donanımsal olarak
    bazı eksiklerini gördüm fakat provakatörlük olmasın diye yazmıyorum o konuda
  • Teknolojiyi 1 sene geriden takip etmek lazim yoksa cok fena zarar ediyor insan.Motorola nin Türkiye ye urun getirmemesinin sebebi ise zamaninda Cem uzan in onlara attigi kazik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

Teknolojiyi 1 sene geriden takip etmek lazim yoksa cok fena zarar ediyor insan.Motorola nin Türkiye ye urun getirmemesinin sebebi ise zamaninda Cem uzan in onlara attigi kazik.

Cem Uzan atmadı Abisi attı... ayrıca sadece Motorola değil NOKIA ve ERICSSON'da o kazıktan etkilendi... ama hala Türkiye pazarında varlar... sadece Sony Ericsson olarak vardı artık SONY olarak devam ediyor... Motorola satmadığından kaçtı...
  • en iyisini symbian ile nokia yapıyordu oda hızdan çözünürlükten çalıyor. bir n8 , 808 telefnları hızı ve ekran çözünürlüğü dışında kusursuz oldukları gibi hem çok sağlam hemde ağzına kadar çaka çaka dolu cihazlar. içinde yok yok. gel gelelimki destek bitti vede dediğim gibi hızı ortasınıf.
  • evet ahmet zaten sen ben gibilerde nokiayı tercih etmemizin
    sebebide bu durumdur yani symbıan dı fakat geliştirmediler
    güdük bıraktılar bu sistemi nokıa bir kafalı adam bulup bu sistemi
    çok daha ilerilere geliştirebilirlerdi adınıda
    SYMBIPHONE koyabilirdiler mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

evet ahmet zaten sen ben gibilerde nokiayı tercih etmemizin
    sebebide bu durumdur yani symbıan dı fakat geliştirmediler
    güdük bıraktılar bu sistemi nokıa bir kafalı adam bulup bu sistemi
    çok daha ilerilere geliştirebilirlerdi adınıda
    SYMBIPHONE koyabilirdiler mesela

of hocam yine aynı muhabbetler. symbian hep eski uygulamaları da destekleyeyim derken kaybetti. Misal blackberry 10 işletim sistemi, daha önceki blackberry 7 sisteminden tamamen farklı bir işletim sistemi olarak sıfırdan yazıldı. Ve başarılı olacağa benziyor, hatta wp8 için tehdit de sayılır. rim'in önündeki en büyük sorun ürünlerin geç çıkıyor olması misal blackberry x10 ve z10 30 ocakta tanıtılacak. Sizin anlayacağınız, eğer işletim sisteminiz hantallaşmaya başlamışsa en iyisi sıfırdan yazmak. wp8'de de, blackberry 10'de de hep aynı şey oldu. Bu ikisi de başarılı olacak. Hantallaşmış bir işletim sistemini, ben bir boya, bir de sıva ile bunu adam ederim derseniz ve bu işe öyle girişirseniz başarısız olmaya mahkumsunuz. bkz: s60v5, symbian^3, anna, belle, belle refresh ve belle fp2.

• bizde zaten seninle aynı şeyi söylüyoruz ültimate arkadaşım bu konuda hemfikiriz
  • Çok iyi pazara sahip bir ülkede yaşıyoruz.
    Ne gazlarlarsa gidiyor, adamlar ne kadar dayanıksız ürün yaparlarsa bu kadar çok satıyorlar.
    Zaten bir ürünü aldıktan sonra ihtiyacınızı karşılayan başka bir ürün alma sebepleriniz arasında şarjının daha iyi gitmesi ve teknolojik üstünlükleri yer alıyor.

Fiyatlandırmadaki derin uçurumlar konusunda da haklısınız fakat mobil ürünler bu fiyatlara izin veriyor.
    Günümüzde ülkemizde kullanılan düşük internet hızları ve yüksek fiyatları düşününce, koyun misali kalıyoruz ortada.
    Yurt dışında belediyeler vergi ödediğiniz için sokaklara açık internet koyuyor, bizde telefon şebekelerine kota aşımında 10-100 mb arasında ücret ödüyoruz.
    Bırakında bu telefonları satan firmalarda rahatça kazıklasınlar, sonuçta ülkemizde AT&T gibi firmalar hizmet vermiyor.
    Telefonu alırken ayrı, şebekesine ayrı, internetine ayrı para veriliyor.

Ayrıca bende 2 bin üzerinde bir rakama telefon satın aldım, kısaca bu paraya değmez.
    Aynı bütçe ile alınan bir notebook çok daha iyi iş görür fakat elbette telefon ya da taşınabilir bir bilgisayar ihtiyacınız oluyor ve bu işi yapan cihazlar için bazı baz özellikleri istediğinizde fiyat maalesef değerinin çok üzerinde kilitleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

Çok iyi pazara sahip bir ülkede yaşıyoruz.
    Ne gazlarlarsa gidiyor, adamlar ne kadar dayanıksız ürün yaparlarsa bu kadar çok satıyorlar.
    Zaten bir ürünü aldıktan sonra ihtiyacınızı karşılayan başka bir ürün alma sebepleriniz arasında şarjının daha iyi gitmesi ve teknolojik üstünlükleri yer alıyor.

Fiyatlandırmadaki derin uçurumlar konusunda da haklısınız fakat mobil ürünler bu fiyatlara izin veriyor.
    Günümüzde ülkemizde kullanılan düşük internet hızları ve yüksek fiyatları düşününce, koyun misali kalıyoruz ortada.
    Yurt dışında belediyeler vergi ödediğiniz için sokaklara açık internet koyuyor, bizde telefon şebekelerine kota aşımında 10-100 mb arasında ücret ödüyoruz.
    Bırakında bu telefonları satan firmalarda rahatça kazıklasınlar, sonuçta ülkemizde AT&T gibi firmalar hizmet vermiyor.
    Telefonu alırken ayrı, şebekesine ayrı, internetine ayrı para veriliyor.

Ayrıca bende 2 bin üzerinde bir rakama telefon satın aldım, kısaca bu paraya değmez.
    Aynı bütçe ile alınan bir notebook çok daha iyi iş görür fakat elbette telefon ya da taşınabilir bir bilgisayar ihtiyacınız oluyor ve bu işi yapan cihazlar için bazı baz özellikleri istediğinizde fiyat maalesef değerinin çok üzerinde kilitleniyor.

bu kadar güzel yorum yapılıp izah edilir ancak
    yorum için teşekkürler arkadaşım

• şöyle bir durum da var . psikolojik altyapısı var olayın adam asgari ücret civarlarında maaş alıyor , mutsuzluk dizboyu vs. yaşamını anlamlandıracak bir şeyler yok . gidiyor işte taksitle maksitle alıyor akıllı telefonu kendisine psikolojik bir rahatlatma yaşatıyor geçici bir süre de olsa . telefonu kurcalıyor ,çıkarıyor masaya koyuyor vs . bir süre sonra o da anlamsız gelmeye başlıyor elbet .

fight club'ın yazarı Chuck Palahniuk'un sözleri durumu daha net belirtiyor :

Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız..hepimiz heba oluyoruz..bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş..reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz..nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz.. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız..bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık..bizim savaşımız ruhani savaş.. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

şöyle bir durum da var . psikolojik altyapısı var olayın adam asgari ücret civarlarında maaş alıyor , mutsuzluk dizboyu vs. yaşamını anlamlandıracak bir şeyler yok . gidiyor işte taksitle maksitle alıyor akıllı telefonu kendisine psikolojik bir rahatlatma yaşatıyor geçici bir süre de olsa . telefonu kurcalıyor ,çıkarıyor masaya koyuyor vs . bir süre sonra o da anlamsız gelmeye başlıyor elbet .

fight club'ın yazarı Chuck Palahniuk'un sözleri durumu daha net belirtiyor :

Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız..hepimiz heba oluyoruz..bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş..reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz..nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz.. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız..bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık..bizim savaşımız ruhani savaş.. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.

+1

• aynen ali abi doğru söylüyorsun.
    teknoloji de ki yenilikleri evirip çevirip gene bize kaklıyorlar mesela bundan 6 sene önce bir telefon aldım o zamnın parası 700 tl öde allah öde 12 da bitti. bir sürü özellikleri var falan filan. aldık 3 ay özelliklerini kullandık bida telefonda o özelliğin olduğunu bile unuttuk.
    aradan geçti 2-3 sene batarya öldü eskidi yan sanayi bataryalar var ama 2 gün zor gidiyor aradım türkiyedeki en az 20 samsung servisini aradım telefonumum bataryası varmı yok da yok. bir ürünün 10 yıl parçası üüretilmesi ,bulundurulması zorunluluğu var ama telefon çıktıktan 5 yıl sonra yedek parça üretimide yok stoklardada yok. ee ne oldu sapasağlam telefon çöp oldu. ondan sonra 700 tl ye aldığın bırak 3 sene sonra satmayı dene ertesi gün bile büyük zararla satarsın. ben telefonu satyım dedim ben verdim 700 tl bana vereceklerdi 50 tl.

gelelim telefonların yada özellikle lcd tvlerdeki kurnazlığa bir telefon alıyorsun herşeyi var bir özelliği yok tıstan bir özellik mesela radyo telefon diyeli 600 tl bi bakıyorsun aynı marka aynı model numarasaında bir iki numara değişmiş özellikler aynı ama diğer telefonda olmayan özellik bunda var başka bir özellik bu telefonda yok aslında dedimya tırstan bir özellik rahatlıkla telefonda olabilirdi ama bu başka model o başka model o özelliği istiyosan onu başka özellik istiyosan başka alacan ,alacam,alacan.

yedek parça arasan yedek parçalar telefon fiyatına. (misal yazıcı.toner-kartuş gibi)

lcd tvler gene aynı marka aynı boyut birinde bilmen ne var birinde bilmem ne yok fiyatlar bile kuruşuna kadar aynı . ama bu özellikleri tek televizyona koyabileceklerine aynı televizyonu 10 model yapıyorlar.

ahada şimdi çin lg ve samsunga tek el oluşturdukları için basmış cezayı.

fotoğraf makinaları her maarka başka giriş uçları kullanır kablo lazımsa onun kablosunu alacan.
    aynı markada bile bataryalar değişik değişik.

kameralarda mesela sony kendi hafıza kartı var bir çok cihazında kensi hafıza kartı yuvası var kiş onun hafıza kartı alınsın.

allahtan normal hafıza kartlarını adaptörle uyarlıyorlarda onları kullanabiliyoruz.

ıpadler ise tam şimdi milleti söğüşleme dönemindeler aynı Ipad i baakıyorsun bir yerde 200 tl bir yerde 500 tl. şimdi tvlerde çıkıyor satıyorlar 800 tl indirdik yetişen alıyor 199 tl ye la nası indirdin 800 den 199 işi bilen biri bakıyor araştırıyor ki ne görsün zaten o cihaz 190 tl.
    e bilmeyen oooo amma inmiş hemen alayım.

ben bir tv almıştım daha lcd ler yeni çıkmaya başlamıştı 2350 tl kocaman 95 kg. lcd ler çıkınca satayım şunu deim hafif hafif lcd alayım dedim 2350 tl verdiğim tv ye 500 tl bile vermediler.

işte elektronik aslında bizim harcamalarımızn en başında geliyordur.

eskiden büyüklerimiz (ali abi gibi9 telefonbmu vardı? elektrikmi vardı? tv mi ? vardı elektronik eşyamı vardı? e o zamn onlara gidecek para cepte kalıyordu .
    şimdi elektrik faturası telefon faturası internet faturası doğalgaz faturası elektronik eşya taksidi alektronik eşya bozuldu parası parası parası.

teknoloji geliştikçe insanlar her zaman teknoloji alıp kullanıp parasını çar çur edecek. bu böyle gider
    ama bizim ülkemizde hem bilinçsiz bir tüketim hemde kontrolsüz satış pazarlama var. biraz bilnç ve devletin biraz kontrolüyle daha ucuz ve bilinçli teknonoji kullanabiliriz.

HAYDA NE ZAMAN YAZMIŞIM BU KADAR YAZIYI

• birolcum
    öğle güzel şeyler yazmışsınki katılmamak elde değil

m99 arkadaşımda
    çok doğru bir tespit yapmış
    fıght clup filmi benim en favori filmlerimden biridir
    o filmden ders çıkarılacak o kadar dürtü varki
  • Çünkü Biz çalışıp kaliteli telefonlar üretemiyoruz.Teknolojide dış bağımlıyız.ne varda apple'ı biz bulsakta onu elma olarak değiştirsek ..
  • aidata var
    xphone var
    bildiğim türk markaları
    onlarında dokunmatiği yok ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.