Şimdi Ara

Neden AMD ekran kartı almamalısınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
14.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen nvidia ile devam et ozamsn biz amd kullanmaya devam edelim...evet yazilimsal sorun var ama bence sorun biosta guc limitlerinde...sicaklik sorunuda yok hic gpu 45 lerde boşta boştada 30w i gectiginide gormedim msi afterda rivada hw infoda kullaniyorum hic sorun yok siyah ekran hatalari kartin anlik guc cekisinin fazla olmasindan kaynaklaniyor guzel bir bios ayariyla hallediliyor bende olmadi hic ama bellekleri cok zorlayinca oluyor..144hz yide biosa fan ayari sabitleyrek 55 56 derecelere bellek sicakliklarini dusurebiliyorum...amd yi tercih etmem uygun olmasi ve biosla oynamama izin vermesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep AMD ekran kartı kullanmış biri olarak diyorum haklısın, mesela çevreme rahatça AMD işlemci önerebiliyor iken ekran kartı öneremiyorum, fiyat olarak çok daha avantajlı olmasına rağmen sıkıntıları çok.
  • yav bir tek amd kullanıcıları sorunlarını yazdığı için sadece amd sıkıntı çıkarıyormuş gibi bir algı oluşuyor. ben de nvidia ekran kartı kullanıyorum, bazen mavi ekran veriyor, reset atınca komple ekran kartı görünmemeye başlıyor, birkaç saat sonra yeniden reset atınca düzeliyor. mesela online oyunun ortasında olursa geçmiş olsun, o oyunu kaybettin. yaşıyorum böyle problemler ama yazmıyorum, demek ki konu açmak lazım illaki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ay önce sattığım rx 570 imde siyah ekran sorunu vardı, sebebi ise radeon adrenalin 2020 ile msi afterburner ın çakışmasıydı, msi afterburner ı kaldırdıktan sonra hiç siyah ekran almadım, sorunu bir daha yaşamadım, sıcaklık olayına geleceksek, dark n10 kasama takılıydı ekran kartı hava sirkülasyonu gayet yeterli geldiği için boşta 30-35 derece alıyordum, oyun içinde elbetter 66-67 dereceleri gördüğüm oldu, fakat hiçbir zaman 70-80 suyun kaynama noktasını görmedim,
    hala alan arkadaşlara da şaşırıyorum,
    Belki psunun beslemesi zayıftı, belki kasa sirkülasyonun iyi değildi, çünkü hala dark n10 kasamın içinde 1660ti var ve değerler aşağı yukarı aynı, BF1 kasamda 2070 takılı onda sıcaklık boşta 45-50 derece, sanırım tamamen sirkülasyon gibi duruyor
  • Gtx 1080 den rx5700 e geçmek hiç mantıklı gelmedi. Sorun vardır yoktur bilmem ama ben buraya takıldım
  • Adamlar konsollarla birlikte 550 milyon ekran kartı satmış demek ki bu arkadaşa göre hepsi böyle sorunlu!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Haziran 2020; 0:15:19 >
  • Ekran kartı olarak x700 serisi cidden sıkıntılı hem sıcaklık hem yazılım. Ben 5600xt almayı düşünüyorum en sorunsuz o geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur_298

    Gtx 1080 den rx5700 e geçmek hiç mantıklı gelmedi. Sorun vardır yoktur bilmem ama ben buraya takıldım
    Garantisiz GTX1080 i sattığım paraya sıfır, 2 yıl garantili RX5700 aldım üstüne de cebime 150 TL para kaldı

    Mantıksız mı bir daha düşün.
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Ne zaman ve hangi model merak ettim piyasa da en ucuz 2150 ye buldum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FR13NDSLX

    Ekran kartı olarak x700 serisi cidden sıkıntılı hem sıcaklık hem yazılım. Ben 5600xt almayı düşünüyorum en sorunsuz o geldi.
    İkisi de mevcut bende. Sorun donanımsal değil, yazılımsal. Benzer sorunlar 5600XT'de de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FR13NDSLX

    Ne zaman ve hangi model merak ettim piyasa da en ucuz 2150 ye buldum.
    Geçen hafta. RX5600 XT thicc II pro.
  • Kullanmadan bilemem yani 2020 de çıkmış bir ürün yazılımı düzelmeli. Bende Pulse düşürmeye çalışıyorum aynı paraya thicc 3 düşüyor. Artık hangisi gelirse alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Bana mantıklı gelmedi sırf garantisi olucak ve cebime 100 200 kalıcak diye kasayı açmaya dahi tenezzül etmem yani kişisel tercihler. Çıktığı vakitten beri 1080 kullanıyorum bu arada. Umarım sorunlarınız çözülür. Vaktinde 960 ile aşırı oc yaptıktan sonra 3d uygulamalar çöküp durmaya başlamıştı bir ara çok gıcık bir durum.
  • aslında mesela 5700xt saphir nitroyu ıncelemedim güzel kart ancak amd yazılımda kaybedıyor intel nvidia yazılımda iyi ama performans düşürüyor kasıtlı olarak son zamanda gönlümde bi amd sevgisi oluşmaya başladı işlemcide amd olabilir
  • Ortalık Wattman hatasından kırılırken gittim RX590 aldım, ne siyah ekran ne wattman ne başka bir şey var. Yalnız boşta güç tüketimi bende de 30W gözüküyor, bana da fazla geliyor. Laptop benzer şartlarda tüm sistemden 1/5i kadar güç çekiyor neredeyse (ikisi de boşta).
  • Burası FORUM. Sen kimsin ki, insanlara KONUYU TERKEDEBİLİRSİN diye çekirmeyi kendine hak olarak görüyorsun? Burada nasıl beyni olmadığı halde fikri olan bireyler dahil gelip konu açıp, insanlara çemkirebiliyor ise, diğer tüm bireyler de bu konunun altında fikirlerini beyan etme özgürlüğüne sahiptir.
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Bence o biraz da rx590 ın çok güç çeken bir kart olmasındandır. Çoğu kişi gidip rx590 alıp bide üstüne şöyle ısınıyor böyle güç çekiyor diyor. Öyle bir kart alıp şikayet etmek (genel konuşuyorum) mantıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1050ti ların 1100 tl satıldığı zamanda rx570 i 850 tl ye aldık sıfır. orta segmentte büyük avantajı var. ayrıca 144hz monitör kullanıyorsanız bir zahmet nvidia kullanın.
  • Burada tek bir nokta var Nvidia alım gücü olan zaten AMD almaz. Ortada bu kadar büyük bir gerçek varken devamlı AMD şöyle demenin böyle demenin anlamı ne git Nvidia al o zaman yada o paraya aldığın AMD ekran kartından daha düşük performansa sahip Nvidia al.
    Hem Tofaş parası vereyim hem Mercedes gibi uçayım. Bu neyin zekası anlamiyorum. Bendede rx580 vardı o paraya 1050 ti almak varken gittim rx580 aldım. Kartın bana ne verebileceği ortadayken devamli böyle saçma saçma yorumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettiğim millet neden bu sorunları yaşıyor ? Yaklaşık 8 ay önce R5 2600 Cpu ile upgrade ettim sistemi Önceden FX4100 ile birlikte kullandığım Rx470 Hala çatır çatır çalışıyor. Dün Sekiro denedim 1080p60fps sabit %60-65 arası kullanımdaydı. Strix Kart olduğundan fan bile açmadı.

    Bu arada Linux ile opensource Amd driver deneyenler varmı ? İki adet sistemim var birisini tamamen Linux için kullanmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.