Neden 500 - 1000 - 2000 liralık banknotlar basılmıyor?

-
-
6000 lira bir tane tam altın parası sadece.
-
Başlık açılalı beri epey zaman geçti. Bu fiyat artışları da göz önüne alınınca, 50 liralık madeni para ve 5000 liralık banknotlar çıkmalı. Yoksa paraları bavulla taşıyacağız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
200 tl 20 tl oldu bence de daha büyük banknotlara ihtiyaç var
ekonomistleri çağırın
-
Hepimiz ekonomistiz.
-
Artık 5 bin lira çıkarmanın bile zamanı geldi geçiyor.
-
Herkes alış-verişini kartla yapsın böylece daha çok vergi toplansın diye.
-
zırt pırt parayla maalesef oynanamıyor. Madeni ve kağıt paralarda ciddi ülkelerin uyguladıkları standartlar ön plana çıkar. Zaten 6 sıfır attığımız zaman geçiş süreci ne kadar uzun sürmüştü hatırlayın. Şimdi 1 veya 2 sıfır atmak daha mantıklı olabilir ama ekonomik sistemin stabil olması lazım . Bu zamanda bunu bilen kahin olur zaten. Bu nedenle bu zor. Şimdi gelelim genel duruma;
Madeni olarak 6 olan (1 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş, 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 lira) sayı zaten yeni 5 lira ile 7 ye çıktı. Bu bile küresel standartların tavanı gibi. 1 kuruş , 5 kuruşu artık darphane bile pek bastığını sanmıyorum. Sene 2024 basımlı 1 kuruş ve 5 kuruşa ben henüz rastlamadım. Fakat burda entereasan olan 100.yıl sayesinde 5 lira madeni piyasaya girdi. Bu kağıt 5 liranın basımının durmasına ve zamana bırakılarak ortadan kalkmasına yol açabilir. Darphane de 5 lira yerine 500 veya direk 1000 lirayı basabilir. Ama 3 tane kağıt para birden basmazlar. Zira o zaman küreselde ciddiyet ortadan kalkar. Dijital para dönemi başlarsa sanal da olsa dediğiniz basımlar olabilir. Hayırlısı artık. Zor günler zordur. Cihan Devleti son zamanlarına doğru para basamadığımız için pulları para yerine kullanmış büyüklerimiz. İnşallah işler yoluna girer insanlarımız mutlu mesut yaşarlar.
-
tek bir nedeni var: fakirleşmeyi ve devlet eliyle yaratılan enflasyonu halk daha az algılasın, halk zam yapan marketleri suçlasın diye.
normalde olması gereken:
şuanki 1 liranın yerini 10 liralık madeni para almalı.
50 liralık madeni para olmalı.
en az 5 bin liralık banknot olmalı.
ama böyle olursa devlet enflasyonu kabul etmiş olur ve halk artık marketleri suçlayamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gerek yok. resmi olarak mobil ödeme sistemi gelmeli. böylece firmalarda kredi kartı pos ücretlerinin kurtulur. komisyon ekonomisi dünyayı mahvetti. enflasyonun sebeplerinden biri de komisyon ekonomisi
-
kağıt para kayıtsız paradır. kağıt nakit para ile vergi kaçırmak da çok kolay. ben sakız alsam dahil kartla ödeme yaparım. herkese de kartla alışveriş yapmasını öneriyorum.
-
50 lira ve 100 liralık ufak madeni paralar olmalı. Fiyatların artış hızı bunu gerektiriyor.
-
tedavulde olan en kucuk para ile gercek hayatta biseyler alabilceginiz en kucuk para arasinda ciddi bir orantisizlik var. su an en kucuk paranin 100 tl yada 200 tl falan olmasi lazim. bozuk para yere dustugu zaman egilip almaya bile tenezzul etmiyor kimse cunku hicbi ise yaramiyor. gecende yemek siparisi getiren kuryeye utanarak 20 tl verdim cocuk güldü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bilerek yeni banknot çıkartmıyolar çünkü çıkarırlarsa psikolojik olarak enflasyon kabul edilmiş olacak. şuanda fahiş zam diyo, 30 IQ halk gidip kasiyere bağırıyo neden zam yaptınız diye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
500 liralık banknot hazırlanıyormuş diye okumuştum geçenlerde. Ama 14 dolar bile etmiyor şu anda bu miktardaki para.
-
5 lira bozuk istemiyorum!!!
İğrenç
Bozuk para külfettir
Cepte delik açar.
200 lira bozuk para olmalı. 5 dolar civarı ediyor ancak.
(USD/TL 38,45)
-
Eskiden olsa çoktan basılmıştı. Sadece psikolojik etkisi ile alakalı olarak basılmıyor. basılması gerekir, para basmanın da maliyeti var. 200 lira 20 lira bile değil artık, daha düşük ediyo. 2000 lira banknot bile düşük. 5bin lira da basılmalı, belki 10bin lira da.
daha 15-20 sene önce asgari ücret 3 banknottu
Benzer içerikler
- günde kaç sayfa kitap okunmalı
- belgesel 5g
- göğsüme darbe aldım ağrıyor
- diş teli için 4 diş çekimi
- konuşmak istemiyorum diyen kıza ne denir
- en ilginç rekorlar
- 5g nedir zararları
- çay bardağı emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X