Şimdi Ara

NEC POWER SUPPLY ARIZASI===>+5V ÇIT ÇIT ÇIT :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  NEC POWER SUPPLY ARIZASI===>+5V ÇIT ÇIT ÇIT :))

Arkadaşlar merhaba
    Yukarıdaki power supply'dan var bende.Çıkış kondansatörlerinin olduğu bölüm kırılmıştı.Bende hepsini yaptım fakat cihazda sadece +5V var ama oda gelip-gidiyor.Lamba yanıp sönüyor yani.Cihazda eksiklik göremiyorum ama sorun ne olabilir

• Yorum yapacak kimseyi bulamıyorum
  • Bu bir tümleşik LCD power ve inverter kartı. Kırılan yerin yolları zarar görmüş(kopmuş) olabilir,tel atarak bu sorunu aşabilirsin.Onun dışında gerisini zaten biliyorsundur.
  • Yolları inceledim ve yeniledim ama çözüm olmadı tabiki.4,8 V -5 V arasında geziyor
    Tekrar inceleyeceğim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Yolları inceledim ve yeniledim ama çözüm olmadı tabiki.4,8 V -5 V arasında geziyor

Yolların baglantısı sorunsuz ise, kapasitörler değer kaybetmiş olabilir (1000uf falan) .Çıt çıt sesi florasanlar baglı iken mi geliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Yolları inceledim ve yeniledim ama çözüm olmadı tabiki.4,8 V -5 V arasında geziyor

Yolların baglantısı sorunsuz ise, kapasitörler değer kaybetmiş olabilir (1000uf falan) .Çıt çıt sesi florasanlar baglı iken mi geliyor ?

Kardeş cihaz boşta çalışınca yapıyor
    Ayrıca smd 8P 07 transistör kılıflı bir malzeme var açık devre gözüküyor ne olduğu da belli değil.SMD mantığını pek çözemedim

Sağlıcakla
  • Evet kardeşlerim yorumlarınızı bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    fan cızırtı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.