Arkadaşlar merhaba Yukarıdaki power supply'dan var bende.Çıkış kondansatörlerinin olduğu bölüm kırılmıştı.Bende hepsini yaptım fakat cihazda sadece +5V var ama oda gelip-gidiyor.Lamba yanıp sönüyor yani.Cihazda eksiklik göremiyorum ama sorun ne olabilir
Yorum yapacak kimseyi bulamıyorum
Bu bir tümleşik LCD power ve inverter kartı. Kırılan yerin yolları zarar görmüş(kopmuş) olabilir,tel atarak bu sorunu aşabilirsin.Onun dışında gerisini zaten biliyorsundur.
Yolları inceledim ve yeniledim ama çözüm olmadı tabiki.4,8 V -5 V arasında geziyor Tekrar inceleyeceğim bakalım
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Yolları inceledim ve yeniledim ama çözüm olmadı tabiki.4,8 V -5 V arasında geziyor
Yolların baglantısı sorunsuz ise, kapasitörler değer kaybetmiş olabilir (1000uf falan) .Çıt çıt sesi florasanlar baglı iken mi geliyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: berke2011
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Yolları inceledim ve yeniledim ama çözüm olmadı tabiki.4,8 V -5 V arasında geziyor
Yolların baglantısı sorunsuz ise, kapasitörler değer kaybetmiş olabilir (1000uf falan) .Çıt çıt sesi florasanlar baglı iken mi geliyor ?
Kardeş cihaz boşta çalışınca yapıyor Ayrıca smd 8P 07 transistör kılıflı bir malzeme var açık devre gözüküyor ne olduğu da belli değil.SMD mantığını pek çözemedim