Şimdi Ara

Ne yapıcaz bu gürültü işini?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2008 yılında arkadaşımın 2005 civic ine ilk bindiğimde çok şaşırmıştım o iç gürültüye bu araçla uzun yola çıkılmaz arkadaş dedim kendi kendime, kulaklık falan lazım 90 ı geçince.(abartmıyorum arkadaşlarım abilerim; öyle!) Bir Honda almayı aklımdan tamamen çıkarmıştım ki geçen sene bu aylar üzücü birtakım olaylar oldu ve sonucunda ben 8000 km de 2008 model bir Honda City sahibi oldum.Ve hala gürültüsünden muzdaribim bu aracın bir yıl oldu alışamadım satsam kıyamıyorum 18 bini bulmadı yok pahasına versem ne alıcam (bi iki parça boya var diye insanlar beleş mal bulmuş gibi saldırdılar ölü fiyatına) bende dedim elime üç kuruş para geçti ne yapsam ne etsem şu sesini bi azaltsam benim sıpanında ne yapsam bilemedim! Var mı fikri olan aracına bir takım işlemler yaptıran ustalarım, abilerim, kardeşlerim bir el verin şu kardeşinize!







  • Dostum altta verdiğim linki bir inceleyin yine honda sahibi arkadaşımız bak neler neler yapmış aracına baştan sona kadar okursan çok ciddi bilgiler var, bu hondaların kronik sorunu işte, hani diyorlarya japon arabaları sorunsuzdur vs. diye sorunsuz değil yalıtırım sorunu var bence... Ama gülü seven dikenine katlanıyor. Artık ülkemizde bir çok yerde asfalt kalitesi gelişti, artık asfaltlar kaymak tabir edilen asfaltlardan dökülüyor bir çok yolda, ozaman sıkıntı yok çok sessiz ilerliyor ama dişli asfaltta durum çok farklı, desibel ile ölçtüm kaymak asfaltta 100 km. hızla giderken 50 db. ses oluyor (ki mükemmel) aynı hızda dişli tabir edilen asfaltta 77 db. bu aradaki fark çok fazla üç dört katıdır belkide bu arada benim aracım 2010 honda civic... Aşağıda verdiğim linki incelerseniz ciddi birşeyler yapıp aracınızı büyük oranda sessizleştirebilirsiniz hatta size tavsiyem bu linkteki konuyu başlatan arkadaş ile iletişime geçmeniz ve burada yaptıklarınızı tek tek anlatmanızıda isteriz konunun takipçisi olacağım belkide birçok honda severin yegane sorunu bu yalıtım sorunudur... Umarım bu işi birisi profesyonel olarak ele alırda uygun fiyatlara aracı yalıtırlar ve inanıyorum ki uzak doğu kökenli araçların bir çoğu bu işle ilgileneceklerdir... Saygılarımla..

    http://forum.donanimhaber.com/m_49890763/tm.htm




  • Vallaha satmak niyetindeydim aracımı ama şu sorunu çözersem hemen vazgeçebilirim bi inceleyeyim bakalım neler olacak.
  • Bmw 3 ve c kasada bile insanlr sesten muzdarip. Ses yalitimi icin cok ust sinif bir araca binmek lazim. E,s,5,7 kasa gibi. Accordum cok sesli zannediyordum ta ki focus a binene kadar. Sonra son kasa 3.20 d ye bindim daha iyi ama yuksek hizdan sonra ses artmaya basliyor.
  • Belli bir hızdan sorna veya dişli bir asfaltta tabiki ses olacak arkadaşlar.. ancak bende eski bir Honda kullanıcısı olarak baya bir kafa patlatmıştım .. benim aracımda ses sistemide vardı .. ondan dolayıda birşeyler yapmıştım .. __alp in verdigi linkteki gibi bir uygulamyı yapıp, arabayı komple soyar.. özel bitum esaslaı levhalar ile kaplar, Göğüs iel motor arasındaki kısmında iyice beslersen sonuc alırsın .. ancak zahmetli olur... ama aldıgın sonuç arabana sınıf atlatacak sevide olur.. yani farkeder ama aracında Mercedes gibi olmaz.. baya uraşmak lazım yani.. bende bahsettigin kaygılardan ötürü her Tatil dönüşü Hondamı satmaya karar veriyordum.. en sonunda da sattım ..
  • bende subaru almayı planlıyorum sadece motor sesi var içeride az bişey oda mükemmel bir zevk veriyor yada bu arabamı elden geçiricem uzun yol işkence oluyor resmen
  • bende vw boradan sonra 2003 honda crv aldığımda senin gibi aynı sıkıntıları yaşamıştım. İlk olarak aklıma gelen aracın altına 300 tl ye würth marka komple pütür attırmak ve 300 tl ye de taban döşemesinin altına keçe döşettirmek oldu sonrasındada sessiz lastik olarakta dunlop marka lastik önerdiler çünkü aracın üzerinde micheline alpin vakumlu lastik vardı sonunda farkedilir derecede yol sesinde azalma oldu.
  • bende de honda var genelde müzikle kullanırım ses duymam ama o yüksek hızlardas o motorun sesi beni bitiriyor çoğu zaman sesi kısıp motor sesini dinliyorum hele dip gaz sesi yokmu işte bu diyorum :) uzun yolada çıktım aracın sesi beni çok rahatsız etmedi dediğim gibi zaten müzikle gidersem hiç bi ses dymuyorum motor hariç tabi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R@LPH

    2008 yılında arkadaşımın 2005 civic ine ilk bindiğimde çok şaşırmıştım o iç gürültüye bu araçla uzun yola çıkılmaz arkadaş dedim kendi kendime, kulaklık falan lazım 90 ı geçince.(abartmıyorum arkadaşlarım abilerim; öyle!) Bir Honda almayı aklımdan tamamen çıkarmıştım ki geçen sene bu aylar üzücü birtakım olaylar oldu ve sonucunda ben 8000 km de 2008 model bir Honda City sahibi oldum.Ve hala gürültüsünden muzdaribim bu aracın bir yıl oldu alışamadım satsam kıyamıyorum 18 bini bulmadı yok pahasına versem ne alıcam (bi iki parça boya var diye insanlar beleş mal bulmuş gibi saldırdılar ölü fiyatına) bende dedim elime üç kuruş para geçti ne yapsam ne etsem şu sesini bi azaltsam benim sıpanında ne yapsam bilemedim! Var mı fikri olan aracına bir takım işlemler yaptıran ustalarım, abilerim, kardeşlerim bir el verin şu kardeşinize!

    araba sedan mı HB mi

    bu tür arabalarda sesleri kesmen çok zor, yaptığın masrafla kalırsın,
    ya müzik sesiyle bastırıp alışacaksın, yada satıp kurtulacaksın

    anlaşalım yarı ölü fiyatına ben alayım




  • Bütün tabana ses yalıtımı yapılıyor..Hiç bir şey yapmasanız poliüretan köpükle kaplanıyor..Araştırıp bulun..yYapan firmalar var..Google amcaya sorun..Yaptıran buraya bilgi bıraksın..Başka arkadaşlara fayda sağlasın..Saygılarımla..
  • Ses yalıtımı yaptırırsanız sorununuzun büyük bir kısmı çözülecektir. Geçenlerde bir müşterim Renault Modus için ses yalıtımı yapmamı talep etti benden. USA üretimi malzemeler kullanılarak yapılırsa 400 - 500 TL gibi rakamlara yapılıyor. Ucuz malzeme kullanılırsa 200 TL'ye kadar inilebiliyor fakat bu ucuz malzemeden alınan performans beni pek tatmin etmedi. Bizzat ralli otomobilimde deneme fırsatım olmuştu :)
  • Ralli otomobilim derken başkanım? 200 tl lik ile 500 tl lik arasında ne kadar fark vardı? vede 200 tl lik ile eski hali arasında?
  • Hocam sana yarı fiyat 23 e vereyim.Maksat işin görülsün!
  • Gel şunu 18.500 e bağlayalım
  • 500 TL lik olan profesyonel malzeme. Aracına ses sistemi yapan kullanıcılar tercih ediyor genelde. 200 TL lik olan malzeme ise inşaat işlerinde kullanılan tarzda ses yalıtım malzemesi. Ralli otomobilinde hiç döşeme olmadığı için alınan sonuç pek tatmin edici olmuyor ister istemez. Normal otomobilde ise sesi azaltıyor ama ortadan kaldırmıyor. Ciddi sonuçlar için profesyonel malzemeler kullanılması gerekiyor.
  • 22,999 sana o da hocam!!
  • walla ben hala şu 'ralli otomobilim' işini çözemedim araç nedir hocam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.